Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24241 times
- Been thanked: 6308 times
- Status: Offline
Re: Majka malenog Nermina Divovića 27 godina nakon tragične sinove pogibije prosi u Sarajevu
...nasem narodu, svaka cast! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Re: Majka malenog Nermina Divovića 27 godina nakon tragične sinove pogibije prosi u Sarajevu
aminspacebound wrote: 25 Nov 2021, 14:31O ovakvim stvarima je najbolje sutjeti i molit Boga da ne docekamo i ne znamo kako im je.Hurija wrote: 25 Nov 2021, 14:13 Mislim da ne i bilo zgoreg da i radi ta majka bilo što .Imam komišiju izgubio je 2 sina bili su Borci A RBiH ali zaradio je penziju Kaže da ga je tek kad se penziinisao i nije imao obavezu ,počela obuzimati veća tuga .
Neko koga ja jako volim izgubio je sina kojeg sam jako voljela. Vijest je primila na poslu, usred radnog dana i vise nikad na posao nije otisla. Prodje od tad 8 godina. Zena je na sve vecoj dozi sedativa, ne farba se, ne sminka, ne lakira nokte, ne gleda komedije, ne slusa muziku, ne jede kolace. Ona je zivi mrtvac i samo ceka dan kad ce u mezar leci. Ne dao Bog dragi nikom sto je ona dozivjela.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Neka je, brt. Nek troši. Nek kupuje gucci torbice. Nek uživa kako bi barem na trenutak odvojila misli od djeteta. Ništa ga ne može zamijeniti, ali može odvratiti pažnju tako što će učiniti nešto lijepo za sebe i drugu djecu. Ako ih ima, jelte.HAVANA wrote: 25 Nov 2021, 13:02Naravno.Ne pricam o tome.Ima takvih jos, i u goroj situaciji pa nista.Jednostavno glupo mi pored njih dati nekom nov stan i 250000km a njima nista.Nek je ona ziva i zdrava ali posteno bi bilo i drugom olaksat.bosnjakinja wrote: 25 Nov 2021, 12:57
zena je izgubila dijete ,zasluzila je bar negdje da prodje bolje i lakse
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Je li bio jedinac?spacebound wrote: 25 Nov 2021, 14:31O ovakvim stvarima je najbolje sutjeti i molit Boga da ne docekamo i ne znamo kako im je.Hurija wrote: 25 Nov 2021, 14:13 Mislim da ne i bilo zgoreg da i radi ta majka bilo što .Imam komišiju izgubio je 2 sina bili su Borci A RBiH ali zaradio je penziju Kaže da ga je tek kad se penziinisao i nije imao obavezu ,počela obuzimati veća tuga .
Neko koga ja jako volim izgubio je sina kojeg sam jako voljela. Vijest je primila na poslu, usred radnog dana i vise nikad na posao nije otisla. Prodje od tad 8 godina. Zena je na sve vecoj dozi sedativa, ne farba se, ne sminka, ne lakira nokte, ne gleda komedije, ne slusa muziku, ne jede kolace. Ona je zivi mrtvac i samo ceka dan kad ce u mezar leci. Ne dao Bog dragi nikom sto je ona dozivjela.
Kad pričam sa starim nenama koje imaju petero il više djece, često čuješ da su izgubile jedno ili više djece.
Uvijek sam imao osjećaj da im nije ni blizu teško kao majkama koje izgube jedino il jedno od dvoje djece.
Sad pitam tebe ko majku, je l moguće da lakše prebole kad imaju toliku djecu?
Svi mi se morete obratit
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Postavljala sam bas ovaj slucaj na temu Apel za pomoc.
Bravo za narod ali i organizaciju Pomozi.ba
Velike stvari zaista cine
Bravo za narod ali i organizaciju Pomozi.ba
Velike stvari zaista cine
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9984 times
- Been thanked: 16845 times
Nije.Taare wrote: 25 Nov 2021, 15:50Je li bio jedinac?spacebound wrote: 25 Nov 2021, 14:31
O ovakvim stvarima je najbolje sutjeti i molit Boga da ne docekamo i ne znamo kako im je.
Kad pričam sa starim nenama koje imaju petero il više djece, često čuješ da su izgubile jedno ili više djece.
Uvijek sam imao osjećaj da im nije ni blizu teško kao majkama koje izgube jedino il jedno od dvoje djece.
Sad pitam tebe ko majku, je l moguće da lakše prebole kad imaju toliku djecu?
Ne moze ti jedno dijete zamijeniti drugo. Moze li ti desno oko nadomjestiti lijevo? Djeca se vole jednako, svako je jedinstveno i posebno na svoj nacin, ali ljubav prema njima je jednako jaka. Ja sam imala dvojbe i strahove u drugoj trudnoci, razmisljajuci kako cu moci jos jedno dijete da volim, zar cu morat umanjit ljubav koju osjecam za dijete koje vec imam, da je dam drugom. I znas sta se desilo? Ta ljubav se udvostrucila.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3808 times
- Been thanked: 6998 times
Potpuno je razumijem, sta ce ti zivot bez onog za kog si zivio.spacebound wrote: 25 Nov 2021, 14:31O ovakvim stvarima je najbolje sutjeti i molit Boga da ne docekamo i ne znamo kako im je.Hurija wrote: 25 Nov 2021, 14:13 Mislim da ne i bilo zgoreg da i radi ta majka bilo što .Imam komišiju izgubio je 2 sina bili su Borci A RBiH ali zaradio je penziju Kaže da ga je tek kad se penziinisao i nije imao obavezu ,počela obuzimati veća tuga .
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Probudi se INAT .
Po tome bi majke Srebrenice ili Prijedora trebale biti samo na sedativima i vršiti suicide .
Zasigurno bi dušmani još vise uživali.
Po tome bi majke Srebrenice ili Prijedora trebale biti samo na sedativima i vršiti suicide .
Ostalo je cutanje.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3808 times
- Been thanked: 6998 times
Nema to veze sa inatom, moja majka je imala nas trojicu sinova, jedan brat je poginuo kad je imao 8 godina i onaHurija wrote: 25 Nov 2021, 16:22 Probudi se INAT .
je nastavila normalno zivjeti, jer se morala brinuti za nas dvojicu preostali..valjda je teze kad imas samo jedno dijete..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22433 times
- Been thanked: 20511 times
Gubitak djeteta teško padne bez obzira koliko imaš djece. Nekim ljudima je malo potrebno da ih nešto psihički uništi.
Naravno nama je lako reći da bi osoba trebala nastaviti da živi i da se posveti ostaloj djeci, ali nije to ni malo lako. Najteža stvar je kad roditelj mora sahraniti dijete.
Naravno nama je lako reći da bi osoba trebala nastaviti da živi i da se posveti ostaloj djeci, ali nije to ni malo lako. Najteža stvar je kad roditelj mora sahraniti dijete.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22433 times
- Been thanked: 20511 times
I ovdje bih se apsolutno složio sa Nazifom.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2751 times
- Been thanked: 8615 times
Hannibal wrote: 25 Nov 2021, 12:45opcina centar joj je dala nov i opremljen stan prije 6 godinaKoraci_u_noci wrote: 25 Nov 2021, 12:41 Ma ja, treba svemu manu trazit, sve lopovi. Nezamislivo da se neko stvarno bavi humanitarnim radom, pomaze ljudima i namjenski trosi pare.
Svaka cast da se toliko prikupilo za tako kratko vrijeme, dirnulo me kad sam procitao. Steta sto i ranije nije bilo neceg slicnog, al nikad nije kasno.
Treba ljudima od tih para prije svega rijesit stambeno pitanje
Priča nam kako sa porodicom živi u nešto više od 20 kvadrata stana koji je dobila od općine i kako, uprkos činjenici da štedi na svemu, jedva plaća režije i hranu. Umjesto drva loži papir, a ukućani dane provode umotani u deke jer, koliko god da se prostorija zagrije, rupe na prozorima neprestano rashlađuju cijeli stan.
Nesto preko 20 kvadrata se tesko moze nazvati stanom.
Rupe na prozorima se ne pojavljuju nakon 6 godina u novom i opremljenom stanu.
Ako je to taj poklonjeni Stan od 20 i nesto kvadrata u kojem puše kroz prozore, svaka cast opstini.
A i drzavi, ili kome vec, ko je zasluzan za ovih 150 marki mjesecno.
Kada je doticna gospodja ovako zbrinuta, mogu tek zamisliti kako prolaze i prezivljavaju oni za koje nadlezni nikad nisu ni culi.
I za ovo je kriv Dodik. Nema ko drugi biti
- Duminjo
- Urednik foruma

I jel to ta opstina vrednija od deset drugih?
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
e ne znam. iz opcine kazu da su joj dali na koristenje stan od 50 kvadrata u zgradi izgradjenoj prije neku godinu za potrebe socijalnih slucajeva...Duminjo wrote: 25 Nov 2021, 16:58
Priča nam kako sa porodicom živi u nešto više od 20 kvadrata stana koji je dobila od općine i kako, uprkos činjenici da štedi na svemu, jedva plaća režije i hranu. Umjesto drva loži papir, a ukućani dane provode umotani u deke jer, koliko god da se prostorija zagrije, rupe na prozorima neprestano rashlađuju cijeli stan.
Nesto preko 20 kvadrata se tesko moze nazvati stanom.
Rupe na prozorima se ne pojavljuju nakon 6 godina u novom i opremljenom stanu.
Ako je to taj poklonjeni Stan od 20 i nesto kvadrata u kojem puše kroz prozore, svaka cast opstini.
A i drzavi, ili kome vec, ko je zasluzan za ovih 150 marki mjesecno.
Kada je doticna gospodja ovako zbrinuta, mogu tek zamisliti kako prolaze i prezivljavaju oni za koje nadlezni nikad nisu ni culi.
I za ovo je kriv Dodik. Nema ko drugi biti
🐽
- Duminjo
- Urednik foruma

Ja bih prije vjerovo njoj. Ne vidim zasto bi ovako javno slagala. Moze se lako provjeriti.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
eto ti procitaj
opcina stari grad je u pitanju
https://sarajevskasehara.com/2021/11/op ... ljen-stan/
opcina stari grad je u pitanju
https://sarajevskasehara.com/2021/11/op ... ljen-stan/
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
sigurno da ima precih ljudi za ovaj stan, al haj nek je dobila...
ima zena muza i dvoje djece, znaci njih cetvero radno sposobnih i niko ne radi, zive od 150 maraka invalidnine
ima zena muza i dvoje djece, znaci njih cetvero radno sposobnih i niko ne radi, zive od 150 maraka invalidnine
🐽
- Duminjo
- Urednik foruma

Sad Fino sloziti tuzbu klixu i pokrenuti postupak da se ona ogromna suma drugacije rasporedi.
Bar bih ja tako, makar za klix, da sam neko u opcini stari grad
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Ljudi i nisu davali jer je njoj izuzetno trebalo vec ih je pogodila prica o njenom sinu i zivotu,mislim ne zelim da komentarisem nista...ali zaista bi trebao biti gad da sada tuzis i oduzimas zeni sto je narod njoj dao! dakle njoj licnoDuminjo wrote: 25 Nov 2021, 17:31 Sad Fino sloziti tuzbu klixu i pokrenuti postupak da se ona ogromna suma drugacije rasporedi.
- Duminjo
- Urednik foruma

Rekoh tuzba za pokretaca akcije. Koliko znam klix se pohvalio da je pokrenuo akciju.bosnjakinja wrote: 25 Nov 2021, 17:43Ljudi i nisu davali jer je njoj izuzetno trebalo vec ih je pogodila prica o njenom sinu i zivotu,mislim ne zelim da komentarisem nista...ali zaista bi trebao biti gad da sada tuzis i oduzimas zeni sto je narod njoj dao! dakle njoj licnoDuminjo wrote: 25 Nov 2021, 17:31 Sad Fino sloziti tuzbu klixu i pokrenuti postupak da se ona ogromna suma drugacije rasporedi.
Hajd pare manje više nego taj pokretac akcije je dobro u ovome tekstu nagazio opstinu stari grad i ispostavilo se da nisu u pravu.
Kazem sta bih ja. Neka oni rade kako hoce i sta hoce.
Ovako kad se ispostavi da neko laze U ovim akcijama, najbolje se odmaknuti