Ne može to nije opcija ponuđeno ti jeina wrote: 01 Feb 2018, 18:43 Najbolje bilo da je prezivjela i da su porazgovarali.
Ono cega im mozda najvise i fali.
Bizarne vijesti
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
- Status: Offline
Re: Skoplje: Djevojka pošla da se ubije zbog ljubavi pa je otac premlatio
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5195 times
- Been thanked: 7349 times
Re: Skoplje: Djevojka pošla da se ubije zbog ljubavi pa je otac premlatio
Mutevelija wrote: 01 Feb 2018, 18:30 Pa eto šta ja znam manje bi posljedice bile da je ti udariš po ruci nego da se oprži na peć.
A isti ishod neki bol. Mada bi od tvoje strane privremeni bio.
Eto da moraš birati šta bi izabrala.
Misliš da ne bi htjelo eksperimentisati, dzaba što ti objašnjavaš, ja bi npr uzeo ćevape i stavio na peć i pokazao šta će dijetu biti sa prstiju ako stavi prste.![]()
Ne mogu se djeca od svega zastititi, niti bi im bilo korisno. Banalan primjer. Kad zapocnu hodati necemo ih
stalno drzati za rucice, u strahu neke opsesije. Padane, pusti da se samo digne. Ako si ipak u blizini ceste, (a ono zabrza k'o patka) uzeces ga za ruku ili u narucje zbog moguce i vece opasnosti.
Kako rastu, sve vise i brze shvataju, ako im se to inace objasni na pravi i odgovarajuci nacin.
A j jedno je i taj umjereni sop po ruci ili guzici
( i najsmireniji ponekad mogu izgubiti strpljenje, u nekim situacijama) a drugo prut ili lemanje... i takav konstantan nacin odgoja.
Svijest ima sidrište.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Naslonite guzicu na vrata, raširite noge, a sada recite "pozdrav poglavniku"

Dio je to svjedočenja pacijenata o ponašanju ortopeda iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava, o kojem je Povjerenstvo Ministarstva zdravstva pokrenulo istragu nakon što je jedna pacijentica odlučila izaći iz anonimnosti i pred televizijskim kamerama prepričati što joj je sve - pred medicinskom sestrom - izgovorio liječnik kojem je došla po pomoć.
“Prvo mi se naguzite, a onda lezite onako kako vi žene najviše volite, na leđa s jako raširenim nogama”, “Imate tešku autoimunu bolest; to vam je Božja kazna jer niste svima dali”, “Naslonite guzicu na vrata, podignite ruku i recite “Pozdrav Poglavniku!”, “Razgovarat ću radije s vašim mužem, vi ženske ste neuračunljive. Sviđa li se vama biti njezin rob?”...
Dio je to svjedočenja pacijenata o ponašanju ortopeda iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava, o kojem je Povjerenstvo Ministarstva zdravstva pokrenulo istragu nakon što je jedna pacijentica odlučila izaći iz anonimnosti i pred televizijskim kamerama prepričati što joj je sve - pred medicinskom sestrom - izgovorio liječnik kojem je došla po pomoć. Nakon njezina svjedočenja sve je više pacijenata progovorilo o svojim iskustvima, no već i površna pretraga pokazala je da njegovo ponašanje nije nikakva novosti: na specijaliziranim stranicama pacijenti kontinuirano od 2011. godine pišu što su sve doživjeli u njegovoj ordinaciji.
Sudeći prema komentarima, najčešće je vrijeđao žene, koje je tretirao kao seksualni objekt predodređen za uvrede, a muškarci su mu dolazili na tapetu ako, po njegovom sudu, nisu bili dovoljno muževni, dominantni ili inteligentni. Izuzetak nisu bila ni djeca.
- Imala sam 13(!!!) godina kad sam bila na pregledu. Koje gadarije je rekao meni, tada djevojčici, danas 38-godišnjoj ženi. Noćne more sam imala od tog bolesnika kao dijete - napisala je jedna pacijentica, iz čega se može zaključiti da je takvo ponašanje za liječnika bilo uobičajeno i prije 25 godina. Druga piše kako je vrijeđao njezinog muža, “mekušca”, jer ju je gurao u kolicim. Muškarcu u dobi od 68 godina objasnio je da okoštavanje ramena, od kojeg je pacijent patio, ide od mozga te da on “očigledno mozga nema kad mu se ramena okoštavaju”. Njegova je kći, kako je napisala na stranici najdoktor.com, u dva navrata o svemu obavijestila vodstvo bolnice, ali nikakav odgovor nije dobila, piše jutarnji.hr.
(SB)
- ina
- Mjesečarka

Re: Naslonite guzicu na vrata, raširite noge, a sada recite "pozdrav poglavniku"
I toliko godina jos mu niko nije stao na kraj.
Svijest ima sidrište.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Re: Naslonite guzicu na vrata, raširite noge, a sada recite "pozdrav poglavniku"
Steta sto taj doca nije na forumu 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- ina
- Mjesečarka

Zasto?
Svijest ima sidrište.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Pa valjda me znas nakon preko 8k postova
Volim moralnim forumasicama da izvucem zicu
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Uvijek su mi ortopedu bili nehumani, oni sijeku ruke noge 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
Kad bi meni Melek rekao ovo iz naslova, poslusala bih.
Poglavnik bi bio on, narafski.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1617 times
- Been thanked: 1464 times
i ova ,sada gospođa, na kraju vijesti,je čekala 25 godina da to javno kaže...
a možda ne bi ni sada da nisu drugi svjedočili...
a možda ne bi ni sada da nisu drugi svjedočili...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Misliš pokojni?Maja wrote: 07 Feb 2018, 23:46 Kad bi meni Melek rekao ovo iz naslova, poslusala bih.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- ina
- Mjesečarka

Ne mogu reci da nekog bas dobro poznajem ovdje. Fali zajednicko ispijanje kafe, caja ili soka.
Zajednicko gledanje u oci (ili obraze).
Ali da... s vremenom moguce je stvoriti neku jasnu pribliznu (ili totalno daleku) sliku. A nema nista lose u moralu. Moralna osoba afirmira vaznost nekih vrijednosti (koje mogu biti razlicite, dvije, tri ili vise) pokusavajuci uz iste uniformirati pogotovo vlastite postupke.
Moralizam je vec nesto drugacija truba. A i toga smo svi ponekad pomalo (ili previse) sposobni.
Okiceni inace kritiziranjem bez konkretnog objasnjenja vlastitih misli...
I ostavimo na stranu i ovaj naslov koji nekome moze biti povod za slobodan sprd. Da zena jaceg karaktera (kao sto jeste) naidje na slicnog doktora vjerovatno bi ga prijavila. Neka druga (primjer akrep
zloćko tokmak wrote: 08 Feb 2018, 00:13 i ova ,sada gospođa, na kraju vijesti,je čekala 25 godina da to javno kaže...![]()
a možda ne bi ni sada da nisu drugi svjedočili...![]()
Bila je dijete.
I sta mislis, eto iz neke zlobe je odlucila progovoriti nakon toliko godina?
Svijest ima sidrište.
Žalosno je kad naiđemo na ovakvo ponašanje od osobe kojoj dolazimo s povjerenjem.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Mutevelija
- Selonačelnik

De ba Melek je takav ne znam sto se Nice cudis
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Novi grozni detalji o ortopedu iz Zagreba, napao maloljetnicu: "Ševiš se okolo, a meni glumiš..."
ORTOPED iz KBC-a Dubrava, na čiji su se rad posljednjih dana požalili brojni pacijenti, dobio je zabranu rada s pacijentima, a zbog istrage koja je još uvijek u tijeku, nisu poznate pojedinosti o ovom predmetu.
KBC Dubrava Zagreb donijela je odluku kojom se prozvanom doktoru do okončanja postupka rješavanja osnovanosti pritužbe izriče zabrana rada s pacijentima. Unatoč zabrani, i dalje se javljaju pacijenti vulgarnog ortopeda sa svojim strašnim iskustvima.
Odvratno ponižavanje maloljetne djevojke
Emisiji Provjereno javila se majka maloljetne pacijentice koja je u bolnicu stigla zbog bolova u desnom ramenu.
"Pokušala sam liječniku objasniti razloge bolova, međutim rekao mi je da šutim, da mene nitko ništa ne pita. Obratio se mojoj kćeri i rekao joj da se skine do pojasa. Kćer to zbog sramežljivosti nije učinila odmah", priča majka koja je inzistirala na anonimnosti kako bi zaštitila kćer.
Na to je, kaže, liječnik postao neugodan, a uslijedio je i pravi hladni tuš: "Dok si se ševila s frajerima nisi se sramila, što sad tu preda mnom glumiš, inzistirajući na tome da prizna da nije nevina. Da što se sada srami, što glumi, da je retardirana, da kako se to ponaša. Tim ju je riječima omalovažavao", ispričala je i dodala kako se u tom trenutku jednostavno - ukipila.
Uputio ih je na rendgen, a kada su došle na šalter, tada je uslijedio novi šok. "Pita sestra o kome se radi, ja kažem o mojoj kćeri, a ona kaže nemojte to raditi, nije potrebno, to je toliko zračenja za cijeli život", ispričala je.
Seksističke ispade doživjela je i Olga Hodko. "Veli, ako mi daš pičke ideš prva na operaciju, ako ne budeš dala, ideš zadnja", prisjetila se za Provjereno.
ORTOPED iz KBC-a Dubrava, na čiji su se rad posljednjih dana požalili brojni pacijenti, dobio je zabranu rada s pacijentima, a zbog istrage koja je još uvijek u tijeku, nisu poznate pojedinosti o ovom predmetu.
KBC Dubrava Zagreb donijela je odluku kojom se prozvanom doktoru do okončanja postupka rješavanja osnovanosti pritužbe izriče zabrana rada s pacijentima. Unatoč zabrani, i dalje se javljaju pacijenti vulgarnog ortopeda sa svojim strašnim iskustvima.
Odvratno ponižavanje maloljetne djevojke
Emisiji Provjereno javila se majka maloljetne pacijentice koja je u bolnicu stigla zbog bolova u desnom ramenu.
"Pokušala sam liječniku objasniti razloge bolova, međutim rekao mi je da šutim, da mene nitko ništa ne pita. Obratio se mojoj kćeri i rekao joj da se skine do pojasa. Kćer to zbog sramežljivosti nije učinila odmah", priča majka koja je inzistirala na anonimnosti kako bi zaštitila kćer.
Na to je, kaže, liječnik postao neugodan, a uslijedio je i pravi hladni tuš: "Dok si se ševila s frajerima nisi se sramila, što sad tu preda mnom glumiš, inzistirajući na tome da prizna da nije nevina. Da što se sada srami, što glumi, da je retardirana, da kako se to ponaša. Tim ju je riječima omalovažavao", ispričala je i dodala kako se u tom trenutku jednostavno - ukipila.
Uputio ih je na rendgen, a kada su došle na šalter, tada je uslijedio novi šok. "Pita sestra o kome se radi, ja kažem o mojoj kćeri, a ona kaže nemojte to raditi, nije potrebno, to je toliko zračenja za cijeli život", ispričala je.
Seksističke ispade doživjela je i Olga Hodko. "Veli, ako mi daš pičke ideš prva na operaciju, ako ne budeš dala, ideš zadnja", prisjetila se za Provjereno.
- ina
- Mjesečarka

Ma koliko li vremena?dobio je zabranu rada s pacijentima, a
Svijest ima sidrište.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Jesam li ja šovinista ako je meni ovaj tekst humorističan?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Ti si samo zaostao...
Habibti, ya nour el - ain... 
Shvatam da se može zvati liječnikom ovakav čovjek ali da godinama pacijenti šute i niko ništa ne preduzima,to mi nije nikako jasno.
Nisu u pitanju male uvrede i poniženja.
Nisu u pitanju male uvrede i poniženja.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Brazilka preminula nakon što je 11 dana bila živa zakopana u sanduku

Brazilka Rosangela Almeida dos Santos (37) umrla je u sanduku iz kojeg se 11 dana borila da izađe, nakon što je živa sahranjena.
Kako prenose strani mediji, Rosangela se očajnički borila da izađe iz drvenog sanduka, koji je bio zatvoren. Međutim prije nego što su njeni rođaci prošle sedmice iskopali grobnicu i došli do nje, ona je već preminula, a lokalni stanovnici su čuli vriske koji dopiru iz groba.
Na internetu se pojavio i uznemiravajući snimak na kojem se vidi trenutak kada su uspjeli doći do sanduka i otvoriti ga. Pojedini su pokušavali pozvati Hitnu pomoć, dok su drugi dodirivali njena stopala i govorili da su još topla.
Dos Santosova je proglašena mrtvom u bolnici 28. januara, a već narednog dana je sahranjena. Ljudi koji žive nedaleko od groblja pozvali su njenu porodicu 9. februara, 11 dana nakon sahrane, kada su čuli vriske i lupanje iz groba.
Ekseri kojima je sanduk bio zatvoren bili su na nekoliko mjesta izbijeni, dok su se sa unutrašnje strane poklopca vidjeli tragovi grebanja i krvi
Ona je ležala u bolnici u Bereirasu na sjeveroistoku Brazila, gdje je dovedena zbog teškog zamora. Imala je dva srčana zastoja prije nego je preminula od septičkog šoka, navodi se u izvještaju njene smrti. Prema izvještajima, od sedme godine je patila od čestih nesvjestica i uzimala je lijekove protiv grčenja mišića.
"Kada sam došla pred sam grob čula sam lupanje iznutra. Pomislila sam da se djeca koja se igraju na groblju šale sa mnom. Onda sam dva puta čula stenjanje i onda je sve prestalo", ispričala je Natalina Silva, jedna od mještanki.
Nakon što se pročulo da je žena živa sahranjena, veliki broj ljudi je došao na groblje, a prema riječima svjedoka, oko 500 ljudi se uvjerilo da je njeno tijelo još bilo toplo kada su je izvadili.

Njena porodica vjeruje da je greškom proglašena mrtvom u bolnici, i incident su prijavili policiji.
"Ne želimo da krivimo doktore, ne želimo da pravimo probleme, ali uvjerili smo se u sve. Nema šanse da tijelo može 11 dana da leži u grobu a da se ne ohladi", rekla je sestra nesretne djevojke Isamara Almeida.
Šef policije Arnaldo Monte, koji vodi istragu u ovom slučaju, rekao je da su započeli sa prikupljanjem izjava i dokaza.
"Doći ćemo do istine o tome šta se zapravo dogodilo", poručio je Monte.
Portparol bolnice u kojoj je dos Santosova navodno preminula, rekao je da će ustanova pružiti sve neophodne informacije koje zatraže porodica ili policija.
(klix)