Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ja ko dijete nisam mogao izdurati duže od ponoći ostati budan. Nekoliko puta pokušao gledati boks, ali nikako. Svi mečevi oko 3 ujutro.
E onda jednom hoću da gledam Taysona i čitavu noć se pljuskao vodom, šamarao, hodao po kući ko ubleha samo da ostanem budan.
Počeo meč, Tayson se zaleti i prvi udarac KO. Nekih 30 sekundi.
storm wrote: 01 May 2020, 22:30
Gledao sam ovih dana neke stare borbe...
I dalje mislim da je spreman, fokusiran Mike tyson najbolji boksač svih vremena...
Ima veze. Potkraj osamdesetih je raznosio sve. Potpuna dominacija.
I dalje mislim da je spreman, fokusiran Mike tyson najbolji boksač svih vremena...
Ima veze. Potkraj osamdesetih je raznosio sve. Potpuna dominacija.
Baš to. Borbe od par desetaka sekundi, ili koji minut, i kraj. Nevidjeno i prije, a i poslije.
Kad više nije bio "gladan", kad se oko njega navuklo olosi i Jet set, pao je
Iako po svim postojecim kritikama i analizama spremnog i fokusiranog primetime Alija on ne bi stigao
Iako po svim postojecim kritikama i analizama spremnog i fokusiranog primetime Alija on ne bi stigao
Al bukvalno, ne bi ga stigao
Drugačiji je box iz Alijevog doba sasvim.
Tayson bi ga vjerovatno raznio, ali necemo saznat nikad.
Nisam neki stručnjak, ipak to laicki gledam.
Alija nisam zapamtio, ali onako ako usporedim, šanse bi rasle Aliju kako bi borba odmicala, ako bi odbio uragan, koji je tyson vršio u prvim minutama.
Prilično nezahvalno usporediti, ali pričamo o dominaciji u svom periodu. Takvu nije ni Muhammad Ali imao.
Doduše obojica su imali dosta problema van boksa...
Alija nisam zapamtio, ali onako ako usporedim, šanse bi rasle Aliju kako bi borba odmicala, ako bi odbio uragan, koji je tyson vršio u prvim minutama.
Prilično nezahvalno usporediti, ali pričamo o dominaciji u svom periodu. Takvu nije ni Muhammad Ali imao.
Muhamed Ali ni protiv slabijih od Tysona nije isao u otvorene razmjene nikad, odlikovao se nadljuskim atleticizmom i diskutabilno najvecom boksackom inteligencijom za razliku od sirove snage i impulsivnosti kod Tysona
Ali je bas bio mindblow dokaz da ne moras u heavyweight biti 'Tyson type' da bi bio heavyweight sampion i to je nesto neponovljivo
Drugačiji je box iz Alijevog doba sasvim.
Tayson bi ga vjerovatno raznio, ali necemo saznat nikad.
Grijesis
Alijev boks je i dalje sami vrh. Ali kako se kretao tako se ni jedan bokser danas ne krece u teskim kategorijama, a kretanje je glavno sto se boksa tice(tu mislim gornji i donji dio tijela).
Tyson bi razvalio ovu danasnju trojku, ali bi ga zato Klicko razvalio ko beba zveku.
Muhamed Ali ni protiv slabijih od Tysona nije isao u otvorene razmjene nikad, odlikovao se nadljuskim atleticizmom i diskutabilno najvecom boksackom inteligencijom za razliku od sirove snage i impulsivnosti kod Tysona
Ali je bas bio mindblow dokaz da ne moras u heavyweight biti 'Tyson type' da bi bio heavyweight sampion i to je nesto neponovljivo
Tyson je pametniji od 95% boksera, nije tu samo sirova snaga i brzina
Tyson je pametniji od 95% boksera, nije tu samo sirova snaga i brzina
Pa niko ne osporava Tysonovu tehniku, dobre trenere ali opet ne mogu se bas sjetiti meca u kojem je Tyson povukao rucnu i uzeo protivnika na inteligenciju, s druge strane mogu se sjetiti kad je iz straha odgrizao uho protivniku, to mi nije neka inteligencija nego zivotinjsko ponasanje.