kako to svigdje lijepo u svijetu funkcionira, sto ne bi moglo i kod nas.
Jos da je sve ovo usvojeno na nivou drzave bilo bi odlicno, ovako ce opet cvjetat medjuentitetski turizam.
Moderator: Krokodil Behko
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Smanjićeš pušenje.Vanilla wrote: 27 May 2021, 10:22 Podržavam![]()
Pušač sam i cigara mi je baš čejf ali podržavam. Vani pa dimi koliko hoćeš ili u svoja četiri zida.
Meni, kao pušaču, smeta dok jedem a neko u blizini dimi...mogu misliti kako tek to smeta nepušačima.
Zanimljivo mi je to kod sebe da, ako sam u društvu nepušača, gotovo da nikad neću zapaliti cigaru - uopšte tada nemam potrebu ili ako znam da se negdje ne puši - ma nikakav problem. I mogla bih tako, čini mi se, danima a opet s druge strane, ispušim sasvim normalno i po kutiju dnevno![]()

Ma ne sekiram se ja za aksamluka. A jebaji ga manje ce se izlaziti. To da. Mogu sjest, pojest tulumbu i vozdra. Ovo ce ogroman problem u poslu bit ljudima u dosta objekata.Krokodil Behko wrote: 27 May 2021, 10:36
Što si pušio - pušio si. sad si popušio, zajedno sa mnom. Uvališe nam lezbostaljinisti i fgrovci.

HAVANA wrote: 27 May 2021, 10:40Ma ne sekiram se ja za aksamluka. A jebaji ga manje ce se izlaziti. To da. Mogu sjest, pojest tulumbu i vozdra. Ovo ce ogroman problem u poslu bit ljudima u dosta objekata.Krokodil Behko wrote: 27 May 2021, 10:36
Što si pušio - pušio si. sad si popušio, zajedno sa mnom. Uvališe nam lezbostaljinisti i fgrovci.

Da da da daKrokodil Behko wrote: 27 May 2021, 10:41HAVANA wrote: 27 May 2021, 10:40
Ma ne sekiram se ja za aksamluka. A jebaji ga manje ce se izlaziti. To da. Mogu sjest, pojest tulumbu i vozdra. Ovo ce ogroman problem u poslu bit ljudima u dosta objekata.
Ma samo nek pozatvaraju nargile, pa kud puklo dapuklo.

Kako danas funkcionišu uzgajivači i proizvođači duhana?
“Mislim da je domaća industrija u BiH potpuno uništena. Dijelom i zbog privatizacije koja se desila prije nekoliko godina. Mi danas nemamo nijednu domaću fabriku duhana na način kako je to funkcionisalo. Danas ovisimo većinski o uvozu cigareta iz inostranstva”, naveo je Hadžić.
Naglasio je da je pušenje vrlo štetno te da ga treba oporezovati.
“I to je apsolutno činjenica i to niko normalan ne može reći da nije tako. Ali, visokim akcizama smo se doveli do toga da smo uništili domaće tržište i doveli smo do snažnog rasta crnog tržišta u BiH. I doveli smo do toga da nam prihodi od akcize padaju. Svako daljnje povećanje akciza dovest će do apsolutnog pada u prikupljenim akcizama. Trebamo se sad vratiti na taj dio politike i smanjiti akcize i znati šta je cilj naše države akciznom politike – je li cilj da ljudi manje konzumiraju, ako jeste, onda postoje načini da se to drugačije uradi, da se dio namjenski usmjerava u zdravstveni sektor, jer mi i sa padom prikupimo dosta, ali zdravstveni sektor ne dobije ništa”, rekao je Hadžić u razgovoru za N1 televiziju.

Dobro ovaj je joint na balkonu zapalio.Veca wrote: 28 May 2021, 21:52 ...da, Beni, to je istina! ...mnogi kad izdaju stanove prvo pitaju, pusac ili nepusac! ...ide sve u pm. ...a nitko ne pita, alkoholicar, drogeras ili kurva!![]()

ovde je uveden zakon,ako pusis u stanu,to racunaju unistavanjem stana,tudje imovineVeca wrote: 28 May 2021, 21:52 ...da, Beni, to je istina! ...mnogi kad izdaju stanove prvo pitaju, pusac ili nepusac! ...ide sve u pm. ...a nitko ne pita, alkoholicar, drogeras ili kurva!![]()

jbt...u mom kraju se uzgajao najvise upravo duhanMarlboroGold wrote: 28 May 2021, 21:56 Ma ja naglasak je na stark... mogu biti i kube. I one smrde da valja

Boga mi imaš pravo da mu prigovoriš, tepanjem naravno.Chloe wrote: 27 May 2021, 08:41Sve nekako dok su mali iznosi, onako pomalo kao "zabava", ali mene tata doslovno brine, kad je pio alkohol, rokao je litru konjaka dnevno, kad je pušio - onda su to bile 3 kutije dnevno ...vrhbosnica wrote: 27 May 2021, 08:26
imam rodju koji redovno sjedi u kladionici.. svaki put kad nesta dobije, neki ga baksuz strefi... dobije na kladionicu, izgubi lancic... dobije na kladionici, saobracajci mu zapisu kaznu neku.. dobije na kladionici, izgubi kljuceve... tacno uklete pare...
i jedna tetka kupi bingo uoci nove godine, to joj je tradicija...
hvala bogu pa eto samo on jedan u familiji..svaki put ga gnjavim za to kad se sretnemo..nema mjere.
Doduše, troši svoje pare, i ne usudim se nešto reći, jer ne podnosi da mu ja išta prigovorim pa taman tepanjem. Samo Boga molim da ne pretjera. ...![]()