Vaše mane i vrline

Predstavite se

Moderator: Krokodil Behko

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times
Status: Offline

Re: Vaše mane i vrline

Post by Heidi »

MunDzi wrote: 16 Jun 2020, 16:07 Joj Heidi, to ti je dobro.
Sumnjicavost.
Imam i tu osobinu, i mene to koci kod ljudi.
Pa ispadnem svakakva.
I meni je receno da sam ohola i zla.
Sujetna sam I tvrdoglava.

Al sve muski podnosim :ok
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Zakljucujem da smo svi sve.
Neko hoce priznati svoje mane, a neko nece.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Ja znam kako su se moje mane stvorile I radim protiv njih. Na kraju krajeva, samo meni lose donose.
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times

Post by Mala_Mu »

ElTriconi wrote: 16 Jun 2020, 15:02
Mala_Mu wrote: 16 Jun 2020, 14:24 Ovako na prvu.. preosjetljivost, zatvorenost tj nemogucnost pricanja o osjecajima i problemima i sa bliznjima, neodlucnost kad su upitanju neke sitnije odluke kamol krupnije, stidljivost nekada i nesigurnost.. dosta :D. A znam biti i zlopamtilo.. :noga
Dobro je, ja sam bio fin :inasab
To ti mislis :ooo

zezam se, jesi :ples
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Duminjo wrote: 16 Jun 2020, 16:11
dadojović wrote: 16 Jun 2020, 15:56
Ovisi o kojoj situaciji govorimo.
Ako je riječ o nekim školskim krugovima (ako se radi o mlađim osobama) ili nekim susjedskim ili odnosima s radnim kolegama, neki se odluče trpiti to zlo( negativnosti) jer žele pripadati i biti dio tog istog kruga koji im nanosi zlo. Mada je pojam: zlo, možda pretjeran izraz.
Imali smo nedavno temu o djevojcici koja se ubila jer su je kolegice u skoli maltretirale. Kazu jos da nije bila jedina. To sve u jednoj maloj sredini gdje imas jednu ili dvije skole u gradu i gdje skoro svako svakoga zna. Trebaju li roditelji djece, koja jos nisu maltretirana, seliti iz tog mjesta u drugo mjesto gdje nece moci nikad imati poslove koje sada imaju?
Gledas oko sebe zlo, ne mozes nista uciniti. Ako odselis, pitanje je kako ces dalje egzistirati. A bogami ni odseliti nije bas tako jednostavno kao kupiti biciklo. Prodaj, kupi, dodaj.. Nigdje kraja
To su već ekstremniji primjeri, koji zahtijevaju drugačije reakcije. Ja sam više ciljao na neke benignije oblike zla ( podjebavanje, grublje oblike tračanja i sl.), u tim slučajevima dovoljno je samo udaljiti se iz tog okruženja/društva.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times

Post by MunDzi »

Heidi wrote: 16 Jun 2020, 16:21 Ja znam kako su se moje mane stvorile I radim protiv njih. Na kraju krajeva, samo meni lose donose.
Svidja mi se kako razmisljas.
Na kraju krajeva, ne moze covjek ocekivati da promijeni druge, moze samo sebe promijeniti ili nacin kako dozivljava odredjene situacije. Dakle, poraditi na sebi.
Umihana
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Umihana »

Once wrote: 16 Jun 2020, 14:58
Mala_Mu wrote: 16 Jun 2020, 14:24 Ovako na prvu.. preosjetljivost, zatvorenost tj nemogucnost pricanja o osjecajima i problemima i sa bliznjima, neodlucnost kad su upitanju neke sitnije odluke kamol krupnije, stidljivost nekada i nesigurnost.. dosta :D. A znam biti i zlopamtilo.. :noga
Ta zatvorenost je i kod mene mana, prema bliznjima, tesko mi je s njima pricati o bilo cemu, a kamol i o nekim teskim temama :123
Hmm, nije to isključivo mana, nekada može biti i vrlina :djed

Volim svoje bližnje, normalno, ali ne mogu shvatiti odrasle osobe koje npr. za svaki problem trče da ispričaju mami... ili, ne mora biti ni problem, nego dijele svaku sitnicu iz vlastite svakodnevnice :mrgud
Pa onda o tome pričaju s njima, razglabaju, nerijetko se priča i dalje prenese... Meni je to odvratno :bua
Plus, što ne volim zabrinjavati roditelje...

Ja ću se prije izjadati na listu papira, nego mami...
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Mami I sestri mogu sve ispricati, jednoj prijateljici ovdje takodjer, poznajemo se od 2004. Sve ostalo nope! Kazem samo onoliko koliko treba da znaju, cisto da me ne zavole previse. :o
lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by lejlamo »

od tih beznačajnih tračarenja se čovjek lako udalji, problem je kada nečije izmišljotine (lažne prijave, iskazi i sl) iz čiste zlobe, povrijeđenog ega, nečega... ili želje da bude na mjestu te neke osobe...
počnu uticati na egzistenciju, ugroze radno mjesto, a budući da je mala sredina i mentalitet gdje svi sve znaju čovjeku je vrlo teško napraviti odgovarajući potez i zaštititi se....nije uvijek lagano postupiti po onoj...ako ti se ne sviđa, a ti idi ...
Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom »

Ja mislim da mi je mana to što sam seksi.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 648 times
Been thanked: 1007 times

Post by tuzlak1212 »

Beni mi lici na prosjecnog BH Telekomca... Onaj kojeg kad nazoves da prijavis kvar on se masnim rukama javi da ti kaze samo "zao mi je gospodine uzeli smo vase podatke" i spusti slusalicu da nastavi sa svojim cevapima :plavi
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

Umihana wrote: 16 Jun 2020, 16:27
Once wrote: 16 Jun 2020, 14:58

Ta zatvorenost je i kod mene mana, prema bliznjima, tesko mi je s njima pricati o bilo cemu, a kamol i o nekim teskim temama :123
Hmm, nije to isključivo mana, nekada može biti i vrlina :djed

Volim svoje bližnje, normalno, ali ne mogu shvatiti odrasle osobe koje npr. za svaki problem trče da ispričaju mami... ili, ne mora biti ni problem, nego dijele svaku sitnicu iz vlastite svakodnevnice :mrgud
Pa onda o tome pričaju s njima, razglabaju, nerijetko se priča i dalje prenese... Meni je to odvratno :bua
Plus, što ne volim zabrinjavati roditelje...

Ja ću se prije izjadati na listu papira, nego mami...
Da, ali ja i prije kad sam mladja bila kad sam trebala da se obratim, popricam sa svojima nisam i onda sam se dovodile u neke situacije koje nisam trebala a tad sam mislila da je to jedino rjesenje.. da ne pricam u detalje.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Mislim da Lejla hoce da kaze da ljudska zavis, gledanja s visine/dubine, tracanja, zakovanost laznim ljudskim idealima bahatost i nemar jednih prema drugima ljude potanke na tu pomisao da su jedni drugima neprijatelji i da jedni drugima zele zlo.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Ja znam za slucaj mladih diplomiranih doktora (ako se ovo ovako kaze), drugara s fakulteta, koji su na prvom konkursu na UKC Tuzla uspjeli jedni drugima pozabijati noz u ledja... Sad ne pricaju samo s onim koji je dobio posao
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... »

To da ti neko, ili mnogo njih, želi zlo...stvarno su žešći ego-tripovi i to su slučajevi za konzilijuma stručnjaka, a ne samo jednog.

Ako si baš primoran/-a da sarađuješ sa takvima u rl, onda im definitivno ne treba povlađivati jer te negativne vibracije koje šalju niko nije dužan da trpi niti je za to plaćen.

U svim ostalim situacijama - sikter brate/sestro onima koji te bezuslovno vole pa njih teroriši svojim egocentrizmom i tupom ispraznošću iz koje ti i izbija taj osjećaj ugroženosti.

Nije džaba u osnovi riječi tašt - praznina, prazno...ono...glava balon napuhan, a unutra - hava. :rol

Btw...imam jednu takvu u kolektivu i ne daj Bože nikom. :grana
Last edited by jelena... on 16 Jun 2020, 16:41, edited 1 time in total.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2273 times
Been thanked: 5452 times

Post by Beni »

tuzlak1212 wrote: 16 Jun 2020, 16:33 Beni mi lici na prosjecnog BH Telekomca... Onaj kojeg kad nazoves da prijavis kvar on se masnim rukama javi da ti kaze samo "zao mi je gospodine uzeli smo vase podatke" i spusti slusalicu da nastavi sa svojim cevapima :plavi
Jok, mala plata u Telecom-u
Fuck you a friendly note to start the day
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Zlopamtilo.
lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo »

ne znam, kada sam se lično uvjerila na šta su ljudi spremni zbog neke proste stvari.....razumijem ove koji kažu da im neko želi zlo.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Nisam bog da oprastam, a covjek sam da ne zaboravim
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13933 times
Been thanked: 22964 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Zaboravio sam reci da sam strasno merhametli i nacitan.
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Upoznaj forumase da bi ih volio”