Sujetna sam I tvrdoglava.MunDzi wrote: 16 Jun 2020, 16:07 Joj Heidi, to ti je dobro.
Sumnjicavost.
Imam i tu osobinu, i mene to koci kod ljudi.
Pa ispadnem svakakva.
I meni je receno da sam ohola i zla.
Al sve muski podnosim

Moderator: Krokodil Behko
Sujetna sam I tvrdoglava.MunDzi wrote: 16 Jun 2020, 16:07 Joj Heidi, to ti je dobro.
Sumnjicavost.
Imam i tu osobinu, i mene to koci kod ljudi.
Pa ispadnem svakakva.
I meni je receno da sam ohola i zla.
To ti mislisElTriconi wrote: 16 Jun 2020, 15:02Dobro je, ja sam bio finMala_Mu wrote: 16 Jun 2020, 14:24 Ovako na prvu.. preosjetljivost, zatvorenost tj nemogucnost pricanja o osjecajima i problemima i sa bliznjima, neodlucnost kad su upitanju neke sitnije odluke kamol krupnije, stidljivost nekada i nesigurnost.. dostaA znam biti i zlopamtilo..
![]()
![]()
To su već ekstremniji primjeri, koji zahtijevaju drugačije reakcije. Ja sam više ciljao na neke benignije oblike zla ( podjebavanje, grublje oblike tračanja i sl.), u tim slučajevima dovoljno je samo udaljiti se iz tog okruženja/društva.Duminjo wrote: 16 Jun 2020, 16:11Imali smo nedavno temu o djevojcici koja se ubila jer su je kolegice u skoli maltretirale. Kazu jos da nije bila jedina. To sve u jednoj maloj sredini gdje imas jednu ili dvije skole u gradu i gdje skoro svako svakoga zna. Trebaju li roditelji djece, koja jos nisu maltretirana, seliti iz tog mjesta u drugo mjesto gdje nece moci nikad imati poslove koje sada imaju?dadojović wrote: 16 Jun 2020, 15:56
Ovisi o kojoj situaciji govorimo.
Ako je riječ o nekim školskim krugovima (ako se radi o mlađim osobama) ili nekim susjedskim ili odnosima s radnim kolegama, neki se odluče trpiti to zlo( negativnosti) jer žele pripadati i biti dio tog istog kruga koji im nanosi zlo. Mada je pojam: zlo, možda pretjeran izraz.
Gledas oko sebe zlo, ne mozes nista uciniti. Ako odselis, pitanje je kako ces dalje egzistirati. A bogami ni odseliti nije bas tako jednostavno kao kupiti biciklo. Prodaj, kupi, dodaj.. Nigdje kraja
Svidja mi se kako razmisljas.Heidi wrote: 16 Jun 2020, 16:21 Ja znam kako su se moje mane stvorile I radim protiv njih. Na kraju krajeva, samo meni lose donose.
Hmm, nije to isključivo mana, nekada može biti i vrlinaOnce wrote: 16 Jun 2020, 14:58Ta zatvorenost je i kod mene mana, prema bliznjima, tesko mi je s njima pricati o bilo cemu, a kamol i o nekim teskim temamaMala_Mu wrote: 16 Jun 2020, 14:24 Ovako na prvu.. preosjetljivost, zatvorenost tj nemogucnost pricanja o osjecajima i problemima i sa bliznjima, neodlucnost kad su upitanju neke sitnije odluke kamol krupnije, stidljivost nekada i nesigurnost.. dostaA znam biti i zlopamtilo..
![]()
![]()
Da, ali ja i prije kad sam mladja bila kad sam trebala da se obratim, popricam sa svojima nisam i onda sam se dovodile u neke situacije koje nisam trebala a tad sam mislila da je to jedino rjesenje.. da ne pricam u detalje.Umihana wrote: 16 Jun 2020, 16:27Hmm, nije to isključivo mana, nekada može biti i vrlinaOnce wrote: 16 Jun 2020, 14:58
Ta zatvorenost je i kod mene mana, prema bliznjima, tesko mi je s njima pricati o bilo cemu, a kamol i o nekim teskim temama![]()
![]()
Volim svoje bližnje, normalno, ali ne mogu shvatiti odrasle osobe koje npr. za svaki problem trče da ispričaju mami... ili, ne mora biti ni problem, nego dijele svaku sitnicu iz vlastite svakodnevnice![]()
Pa onda o tome pričaju s njima, razglabaju, nerijetko se priča i dalje prenese... Meni je to odvratno![]()
Plus, što ne volim zabrinjavati roditelje...
Ja ću se prije izjadati na listu papira, nego mami...
Jok, mala plata u Telecom-utuzlak1212 wrote: 16 Jun 2020, 16:33 Beni mi lici na prosjecnog BH Telekomca... Onaj kojeg kad nazoves da prijavis kvar on se masnim rukama javi da ti kaze samo "zao mi je gospodine uzeli smo vase podatke" i spusti slusalicu da nastavi sa svojim cevapima![]()