Rusija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Da li je rusija pred bankrotom..

Post by radeta62 » 22 Dec 2014, 20:20

Pasaga wrote:The Krkan je bio u planu,doduse to je bilo tajno,da putuje u bratsku Rusiju.
To mu se ovih dana izjalovilo bas zbog te situacije.
Namjera je bila da se uzme neki zajam,za spas Broda,Zvornika...
Po svemu sudec,morat ce se poklopit usima,i priklonit zapadu,da bi sacuvao guzu na slobodi.
Ev malo vise...

Dodik je namjeravao otputovati u Moskvu da bi pokušao obezbijediti kredite Ruske Federacije i pokušao da spriječi povlačenje ruskih vlasnika iz Rafinerije Brod.

Poslije svog posljednjeg boravka u Moskvi, u septembru, Dodik je izjavio da će Republika Srpska od Rusa dobiti dva kredita, jedan „mali“ 0d 75 miliona evra i „veliki“ od 700 miliona evra.

„Mali“ kredit je trebalo već da bude realizovan, ali se to nije desilo, kao što ništa neće biti ni od „velikog“ kredita.Sve je izvjesnije da će kompletna „Optima grupa“, a ne samo Rafinerija Brod, prekinuti poslovanje u Republici Srpskoj, zbog teških gubitaka u kojima se nalaze i postojećeg stanja, koje je neodrživo.

Dodik je trebalo da putuje u Moskvu sam, bez Željke Cvijanović i nezvanično, tako da njegov odlazak u Rusiju nije ni najavljen. Jasno je, međutim, da Rusi imaju preča posla od bavljenja Dodikom i njegovim problemima, s obzirom na probleme sa kojima se suočava ta zemlja nakon uvođenja sankcija i potonuća rublje.

Nakon ovog neuspjeha biće veoma interesantno posmatrati dalje Dodikovo političko djelovanje, koje može ići u dva pravca: prvi, dalji put u samoizolaciju, a drugi je potpuna servilnost prema Zapadu i pokušaj da po svaku cijenu uspostavi konekcije sa zapadnim zemljama, kako bi se spasio.
Pasaga, ima on majku Srbiju.... ;)

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 22 Dec 2014, 20:24

jadna srbija sa takvim sinovima moj radeta... jadna i kukavna... lelekali joj svi!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 22 Dec 2014, 20:27

Calla wrote:Grandiose Kino ,,,sa velikanima ,Amerikancima i EU sa nozevima u Putinovim ledima !!
E sad ce se banke opet obradovati sa skakanjem kamatnih stopa sa 10,5 %na 17%..ruskom narodu opet veliki sipak ,
sada opet mogu da krenu jos vise da mrze i ruse i europljane i amerikance
Rusi nece moci kupovati na EU trzistu jer im je to preskupo nakon inflacije rublje,,
pa su i Njemci poprilicno zabrinuti jer nemaju vise dugogodisnjeg kupca,,narod koji se opskrbio sa stranim valutama jedino on nece ogladniti a za sve ostale,
sirotinja je spremna od korice hljeba uzimat ce trecinu a u proljece niknut ce i novi krompiri koje mogu zasaditi u parkovima !!

a sto ti je fenomen mrznje prema rusiji... razlog je jedini pravoslavni! i sto je to asocijacija na srbe...

e da shvabama jednom zavazdan smrkne... kolko su zasluzhili doci ce i taj dan!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 22 Dec 2014, 20:28

drugrankovic wrote:jadna srbija sa takvim sinovima moj radeta... jadna i kukavna... lelekali joj svi!
Ima i gore dece pogledaj onog Bakira,da mu babo ustane slogiro bi se... :D.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 22 Dec 2014, 20:29

Krokodil Behko wrote:Rublja skočila za10%. Mora da su Rusi dolarima kupovali rublju, samo da je spasu.

u se i u svoje kljuse! sto znaci gledaj konvertibilnu markicu ili drahmu! tvoje je i jedno i drugo, vishe ovo drugo!

radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 » 22 Dec 2014, 20:35

Evropa gubi 50/60 milijardi eura samo polako, kad pocne euro da pada moj dinar ce biti jaci.... :zubi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 22 Dec 2014, 21:01

ebo nas dinar... evo ga pao evro na 120 a i to je previshe pa bio je 116 ljetos...

u evrice racunaj radeta od dinara leba nema...

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 22 Dec 2014, 21:14

radeta62 wrote:
Pasaga wrote:The Krkan je bio u planu,doduse to je bilo tajno,da putuje u bratsku Rusiju.
Po svemu sudec,morat ce se poklopit usima,i priklonit zapadu,da bi sacuvao guzu na slobodi.
Ev malo vise...

Dodik je namjeravao otputovati u Moskvu da bi pokušao obezbijediti kredite Ruske Federacije i pokušao da spriječi povlačenje ruskih vlasnika iz Rafinerije Brod.

Poslije svog posljednjeg boravka u Moskvi, u septembru, Dodik je izjavio da će Republika Srpska od Rusa dobiti dva kredita, jedan „mali“ 0d 75 miliona evra i „veliki“ od 700 miliona evra.

„Mali“ kredit je trebalo već da bude realizovan, ali se to nije desilo, kao što ništa neće biti ni od „velikog“ kredita.Sve je izvjesnije da će kompletna „Optima grupa“, a ne samo Rafinerija Brod, prekinuti poslovanje u Republici Srpskoj, zbog teških gubitaka u kojima se nalaze i postojećeg stanja, koje je neodrživo.

Dodik je trebalo da putuje u Moskvu sam, bez Željke Cvijanović i nezvanično, tako da njegov odlazak u Rusiju nije ni najavljen. Jasno je, međutim, da Rusi imaju preča posla od bavljenja Dodikom i njegovim problemima, s obzirom na probleme sa kojima se suočava ta zemlja nakon uvođenja sankcija i potonuća rublje.

Nakon ovog neuspjeha biće veoma interesantno posmatrati dalje Dodikovo političko djelovanje, koje može ići u dva pravca: prvi, dalji put u samoizolaciju, a drugi je potpuna servilnost prema Zapadu i pokušaj da po svaku cijenu uspostavi konekcije sa zapadnim zemljama, kako bi se spasio.

dje ces Todore sa zla na gore?! :grana
:hihi

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar » 22 Dec 2014, 21:23

radeta62 wrote:
Ev malo vise...

„Mali“ kredit je trebalo već da bude realizovan, ali se to nije desilo, kao što ništa neće biti ni od „velikog“ kredita.Sve je izvjesnije da će kompletna „Optima grupa“, a ne samo Rafinerija Brod, prekinuti poslovanje u Republici Srpskoj, zbog teških gubitaka u kojima se
nalaze i postojećeg stanja, koje je neodrživo.

E, ako mu je majka srbija onda nitko živ ne zna tko mu je babo.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 22 Dec 2014, 22:21

drugrankovic wrote:
Calla wrote:Grandiose Kino ,,,sa velikanima ,Amerikancima i EU sa nozevima u Putinovim ledima !!
E sad ce se banke opet obradovati sa skakanjem kamatnih stopa sa 10,5 %na 17%..ruskom narodu opet veliki sipak ,
sada opet mogu da krenu jos vise da mrze i ruse i europljane i amerikance
Rusi nece moci kupovati na EU trzistu jer im je to preskupo nakon inflacije rublje,,
pa su i Njemci poprilicno zabrinuti jer nemaju vise dugogodisnjeg kupca,,narod koji se opskrbio sa stranim valutama jedino on nece ogladniti a za sve ostale,
sirotinja je spremna od korice hljeba uzimat ce trecinu a u proljece niknut ce i novi krompiri koje mogu zasaditi u parkovima !!

a sto ti je fenomen mrznje prema rusiji... razlog je jedini pravoslavni! i sto je to asocijacija na srbe...

A vidi rankovica on bi i srbe poturio u ovu aferu,, :ne valja taj svjetski ugled zasluziti

e da shvabama jednom zavazdan smrkne... kolko su zasluzhili doci ce i taj dan!
Svabe su tu tvoju kletvu davnih dana prevazisle ,dok se srbi trenutno na svjetskoj pozornici poprilicno nestabilno klate moli za njih da ih putin primjeti!!

ja se jos drzim za merkelinu suknju ,za sada najsigurnija EU suknja!!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko » 22 Dec 2014, 22:28

radeta62 wrote:Evropa gubi 50/60 milijardi eura samo polako, kad pocne euro da pada moj dinar ce biti jaci.... :zubi
oho ljepilo?!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 22 Dec 2014, 23:03

Evo i u Lijepoj našoj se nešto čudno dešava sa kunom,........... slabo nešto stoji ,.............

Svi će nayebat a ne samo Rusija.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko » 25 Dec 2014, 09:31

Rusi kupuju sve da spase ušteđevinu

Nakon rekordnog pada tečaja nacionalne valute Rusi su počeli trošiti svu ušteđevinu u rubljima, kupujući stanove, bijelu tehniku pa čak i donje rublje. Mnogi rusku vakutu mijenjaju u devize. Cijene u trgovinama rastu, a deviza u mjenjačnicama je sve manje.

U utorak, kada je rublja dosegla historijski najnižu vrijednost, i najpopularniji moskovski kafići bili su poluprazni. Takva neuobičajena slika mogla se vidjeti samo kada su se u Moskvi događali teroristički napadi. Jedina razlika je u tome što su Moskovljani za vrijeme izvanrednih situacija ostajali kod kuće, a u utorak su se rastrčali po trgovinama, u panici kupujući sve što bi im moglo zatrebati, piše Ruski vjesnik.

U prodavaonicu donjeg rublja i čarapa utrčao je pijani muškarac i tražio da mu prodaju vrećicu jer je kao zalihu kupio nekoliko boca alkoholnog pića pa mu ih nije zgodno nositi u rukama. U istoj trgovini prodavačica je savjetovala svima da kupe po nekoliko komada donjeg rublja jer će sutra sve biti 20 posto skuplje.

-Vlasnik trgovine mi je telefonirao i rekao da sutra ujutro promijenimo cijene - tužno priča prodavačica. "Što se tu može? Ne mogu se napraviti zalihe za cijeli život".

Ovih dana u Moskvi se kupovala i bijela tehnika. U nekoliko trgovina velikih trgovačkih lanaca zabilježen je nagli porast potrošnje, a kupci su stajali u dugim redovima. U trgovini MVideo nisu imali vremena promijeniti cjenovnik zbog velike gužve i brzog rasta cijena. Na blogovima su se pojavile informacije da su ljudi donosili robu na blagajnu, gdje bi se ispostavilo da moraju platiti više jer prodavači nisu stigli promijeniti cijene.

Bogatiji Moskovljani kupuju stanove jer njihov kapital u rubljama velikom brzinom gubi vrijednost. U velikim tvrtkama za promet nekretnina PIK, Morton i Su-155 za portal Gazeta.Ru kažu da je promet nekretnina porastao dva do tri puta. Agenti ovih kompanija ističu da su zbog trenutne ekonomske situacije prisiljeni podignuti cijene nekretnina, prenosi Index.hr.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 25 Dec 2014, 17:34

samo se vi palite ko kockice... shta mislish da rus moze da krepa? aha juche... i kad bi se desilo krepace te i vi... sta ga zabole kurac samo stisne dugmence i aj zdravo... sve je to igra mocnika, osle ce se okrenuti a vi blejati poput ovaca...

no i pored toga ce turcin zivjeti ko u 14 vjeku...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 25 Dec 2014, 21:48

amerika cini dobro? vidjeli smo njenu demokratiju po svjetu koja je iskljucivo radi interesa... njen predsjednik je njen narod... katolicizam protiv pravoslavne majke sto bi vjernici rekli... i novca... ukrajina je odabrala rusiju, a onda smo vidjeli demokratiju u bagri nacistickoj...

smatrao sam te ozbiljnim... posle ovog posta... cilj amerike je da unisti rusiju ali morgen...

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

OPERACIJA KOJA JOŠ NIJE VIĐENA:

Post by mrki62 » 29 Dec 2014, 19:57

PUTIN NADIGRAO EU I SAD! Rusija zaradila 20 milijardi dolara i povratila 30% akcija svojih firmi koji su bili u rukama stranih tajkuna!

Rusija je napravila sjajan neočekivani “potez konjem”. Oko prsta je okrenula sve, za par dana je zaradila 20 milijardi dolara, plus povratila 30% akcija svojih monopolskih firmi. Putin je prevario EU i SAD i to ih lepo prevario. Pred očima čitavog sveta odigralo se sve po planu. Za takav plan treba mu aplaudirati stojeći!!!

Image

Ranije je deo deonica ruskih energetskih kompanija pripadao stranim investitorima (američkim i evropskim)- što je značilo da skoro polovina prihoda od naftnih i gasnih kompanija nije išla u Rusku riznicu nego na račune stranih “finansijskih ajkula” u Evropi.

Zbog situacije na Krimu rublja je počela naglo da pada, ali Centralna banka nije uradila ništa da bi podržala kurs rublje. Pojavile su se glasine da Rusija nema zaliha valute da bi podržala kurs rublje.

Te glasine i Putinova izjava da će štititi stanovnike koji govore ruski jezik u Ukrajini, dovelo je do velikog pada vrednosti deonica ruskih energetskih kompanija i “finansijske ajkule” su naglo počele da prodaju deonice na berzama dok one nisu potpuno izgubile vrednost.

Putin je čekao čitavu nedelju, i samo se smeškao na konferencijama za medije, a kada je cena deonica potpuno propala kroz pod, naredio je da se odmah otkupe istovremeno sve akcije koje su bile u rukama Amerikanaca i Evropljana.

Dok su “finansijske ajkule” shvatili da su ih okrenuli oko palca, već je bilo kasno, akcije su bile u rukama Rusa, i sada ne samo da je Rusija tog dana zaradila više od 20 milijardi dolara, već je vratila i akcije svojih kompanija u ruske ruke, pa će sada prihod od nafte i gasa ostajati u Rusiji a neće ići van zemlje, rublja će se sama od sebe podići, a za njeno podržavanje neće biti potrebno da se troše zlatne rezerve Rusije, a evropske “finansijske ajkule” su ostale sa nosom prema zemlji kao budaletine – za nekoliko minuta za penije Rusi su kupili akcije koje donose prihod od milijarde dolara od gasa i nafte.

Takva sjajna operacija nije viđena od osnivanja berze. BRAVO PUTINE!!!

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: OPERACIJA KOJA JOŠ NIJE VIĐENA:

Post by Lebowski » 29 Dec 2014, 20:02

Ako je ovo tačna informacija, da su uzeli 30% dionica od stranaca.. oni su puuuno dobili ovom krizom.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Dec 2014, 20:04

:respekt nema se šta dodati ako je točno ...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 29 Dec 2014, 20:10

storm wrote::respekt nema se šta dodati ako je točno ...
I ja kažem, treba sačekati svjetske medije.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Dec 2014, 20:12

Malo sam skeptičan jer je vest na ekavici, rusofili su to :oo
opet teško da češ tu vijest čuti na zapadu u punom opisu i činjeničnom stanju , ako je doista tako .....pratiti čemo :ok
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Post Reply

Return to “Svijet”