Srpski i hrvatski lobiji uništavaju BiH

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20911 times
Been thanked: 18854 times
Status: Online

Re: POZIV NA: Bojkot hrvatskih proizvoda zbog podrške srpskim pobunjenicima

Post by Masamune » 10 Apr 2025, 10:39

Fuddo wrote: 10 Apr 2025, 10:37
ironman wrote: 10 Apr 2025, 10:36
Dzaba kad je i Masa brat nas.
Svi za jednog jedan za sve.
:ooo
Pustis ga dva dana na klitorix kod onih izdajnika i odmah vice, nedamoooo srpsku!
Još da si vidio kako sam Hrvatinu Novaka otresao više puta... eeee

Sad bi pričo drugačije

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2364 times
Been thanked: 4109 times
Status: Offline

Post by Nora Ibsenova » 10 Apr 2025, 10:41

tuzlak1212 wrote: 10 Apr 2025, 10:38 idi sretan put
i eto, što će ti neprijatelj u RSu ili Herceg Bosni.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 554 times
Been thanked: 812 times

Post by tuzlak1212 » 10 Apr 2025, 10:44

Nora Ibsenova wrote: 10 Apr 2025, 10:41
tuzlak1212 wrote: 10 Apr 2025, 10:38 idi sretan put
i eto, što će ti neprijatelj u RSu ili Herceg Bosni.
pa ja
ja ne suosjecam neciji licni pogled prema necemu i kriv sam i zbog ovakvih ce neko da se iseljava, vjeciti victim card pogotovo na ovom forumu

ne ides ti radi ovakvih ko ja, ti u ovom kontekstu ides zbog svojih licnih frustracija a ne zbog ovakvih ko ja, i to je sva poenta, svi argumenti su licne frustracije da se nesto bojkotuje a nema vezee s objektivnom situacijom
al nema veze, necu raspravu, mozemo ovdje stat da se ne slazemo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 10 Apr 2025, 10:54

Pa sad veliko je pitanje koliko je npr. lična frustracija kad ti na UKC-u kažu za mater da može dobiti termin za snimanje štitne žlijezde tek za godinu i po.

Ovo je jedan od mnogih primjera samo u mom životu, a nemaju veze sa ličnim frustracijama kako ih ti opisa.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 10 Apr 2025, 10:56

rekao sam kontekst ovog bojkota da je razlog broj 563545684534154 zasto ce napustit drzavu, ovo uzet kao razlog je licna frustracija

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23363 times
Been thanked: 23881 times

Post by ironman » 10 Apr 2025, 10:59

Tema je bojkot.
I nikad ne bih pricu o tome sveo na zajebanciju.
Iznio sam niz razloga koji dovode do neuspjeha bojkota ali time vise je veca golemost poduhvata ljudi koji se drze principa da kupuju domace.
Ali ko uvijek ..odosmo mi predaleko.
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13369 times
Been thanked: 21866 times

Post by Fuddo » 10 Apr 2025, 11:46

Eh et, i bi bojkot
Vako su nam propale sve deblokade Sarajeva
Dok se oni dogovore ko ce prvi, ko drugi, ko po bokovima, ko je mazno konzerve iz magacina…
U tom ti hud stanes na dvi nagazne, srecom ne eksplodiraju
Sam te bezveze izbehute i budes lud citav zivot
Pisajga, nek umace u sta ko hoce
Dozvolite da se obratimo

Bego
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 226 times
Been thanked: 1486 times

Post by Bego » 10 Apr 2025, 11:52

Fuddo wrote: 10 Apr 2025, 10:33
ironman wrote: 10 Apr 2025, 10:31 Brcko,Gradacac,Teocak,Majevica...
To je dio onoga gdje se BiH odbranila..
A momci iz citavog Tz i kantona ginuli i ranjavani.
Olovo da ne spominjem il deblokadu glavnog grada il Bihac .
Pa onda sale na nas racun.
Selam alejk alejkumu selam :ooo
Ostavit tebe i Mistera, ostalo deportovat za Lopare. :D.
Maga!
Image

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 45741 times
Been thanked: 8186 times

Post by ElTriconi » 10 Apr 2025, 12:13

HAVANA wrote: 10 Apr 2025, 07:54 I tu nista nece pomoci ako ne kupim tariguz domace proizvodnje violeta ili ne odem u fis itd Pomoce ako kupim domace i ako radim u svojoj zemlji,stvaram,pa i ako prodajem uvozno i zaposljavam ljude,placam kirije,pdv i sve ono sto ide sa tim.Zasto nismo na usranim kladionicama zavrsili pricom a ne na violeti,fisu…? Kakvi ba bojkoti,budalastine.Nek bojkotuju kladionice i kupuju sto vise mogu domace,to je nesto.Ima korpa u koju sasvim fino moze stati 70% domaceg a 30% uvoznog.To je otprilike moja korpa.Logicna a i ukusna.
Kad bi se zakonom zabranio rad kladionica diglo bi se 100 hiljada ljudi, opet bi zapalili vjecnicu ocam 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 10 Apr 2025, 12:17

arzuhal wrote: 10 Apr 2025, 08:38

Postujem i one koji kazu: ma de ba, sta ja imam sad, bla-bla...
Ma treba i amerikance bojkotovat, ljudi bombardovali beograd pajdo, ima i tamo ljudi neduznih, politika je to sve 🤔

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 10 Apr 2025, 12:22

Nora Ibsenova wrote: 10 Apr 2025, 09:01 Bukvalno petljate stvari koje nemaju veze s temom.
Svugdje u svijetu bojkot je ekonomski opravdano i dobro rjesenje ukoliko mobilizuje veliki broj ljudi u dovoljno dugom vremenskom periodu.

Samo mi kad cujemo da neko poduzima akciju u svom zivotu da pomogne drzavu, krenemo da trazimo sta to drugo ne radi, da hi mogli obezvrijedit I onaj trud koji vec daje.

Ne podrzavas Ujgure? Ma sto ces onda bojkotovat dva NAJVECA i otvorena neprijatelja svoje drzave
Bona mi imamo ogromnu petu kolonu 🤔

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 10 Apr 2025, 12:40

kad nema drugog argumenta onda je "peta kolona"
pa ove pete kolone, eto sto povrsno znam, placaju drzavi vise poreza od vecine vas dusebriznika za drzavom

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9026 times
Been thanked: 8831 times

Post by Zana » 10 Apr 2025, 12:46

ElTriconi wrote: 10 Apr 2025, 12:17
arzuhal wrote: 10 Apr 2025, 08:38

Postujem i one koji kazu: ma de ba, sta ja imam sad, bla-bla...
Ma treba i amerikance bojkotovat, ljudi bombardovali beograd pajdo, ima i tamo ljudi neduznih, politika je to sve 🤔

Treba bojkotovati sve sem bh firmi, odnosno proizvoda. A BH je i Banja Luka i Gradačac i Mostar i Stolac i Neum :pusi
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 10 Apr 2025, 12:47

Za mene je peta kolona i majstor koji nema obrt, koji ni marke ne plati drzavi, provede citav zivot na birou 🤔

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 10 Apr 2025, 12:56

I da napisem da ne mislite da sam mudzahedin, bolje je otic kupit hljeb il kifle u manji pekari vego koristit usluge tog majstora, vecu stetu za drzavu ste napravili 🤔

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1324 times
Been thanked: 1567 times

Post by Sioux » 10 Apr 2025, 13:26

Naslov ka da neko uvaljuje poziv.. evo ti poziv NA :123
Pogled Joca Vujičića

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 10 Apr 2025, 22:31

Masamune wrote: 10 Apr 2025, 07:18
Lavlje_srce wrote: 09 Apr 2025, 19:45 Uh, uh, ma mojne mi reci.

Ja sam sve samo ne nacionalistkinja. Jednostavno to nemam ni u fenotipu ni u genotipu. Ne mogu manje mariti za naciju, k'o balkanska mafija sam. Pa neki dan (u sred Ramazana) mi se govorilo da sam 'na strani cetnika' i da sam 'o'sla u Beograd da podrzim Cacije', nista manje. Meni je i dan danas zao sto su neki forumasi koji nisu Bosanci zaradili ban.

Ali postoji granica. Kad u sred drzavnog udara u mojoj zemlji dodje predsjednik susjedne kao da mu je cacevina, plus podrzi ovoga koji je taj drzavni udar izazvao - to je hrak, pljuc, i puno gore od toga. I zamisli kako sam se samo usudila, ja Bosanka obiljezena svojom vjerom (u vasim ocima) biti tako drska i bojkotirati hrvatske proizvode.

Mi bi bili najbolji kad nas ne bi ni bilo, kako rece tvoj jedini PreCjednik i Vodja. Allahimanet. Nikad. Robom.
Jbg, imam potrebu da vam ukažem da histerišete :oo

Šta sad, Plenković kao Plenković pravi mangupske poteze i to treba osuđivati, ali da sad nakon toga primjenjuješ scorched earth strategiju u kontekstu privrede i da ideš i na vlastitu štetu... neka hvala.

I što Fudo kaže kako brzo skaču u zaštitu Violete... ja bih skočio i u zaštitu tešanjskog kiseljaka da je slično u pitanju. Jednostavno, nemamo mi taj luksuz da masovno bojkotujemo vlastite firme i njihove proizvode ma ko bio vlasnik istih.

Masovni bojkot proizvoda firmi koje imaju sjedište u Hrvatskoj - it's ok jer nas to ne dotiče.
Masovni bojkot proizvoda firmi koje imaju sjedište u BiH, a vlasnik se izjašnjava kao Hrvat - it's not ok.
Ovdje ne pričamo o bojkotu jednog proizvoda jer tebi lično nešto ne paše kod tog proizvoda ili te firme što je ok, već pričamo o masovnom bojkotu baziran uglavnom na pretjeranoj histeriji i koji može izazvati ogromnu štetu.
Pocet ce ti otrov na usi izlaziti.

Ako smo mi 'histericni', onda je tvoja reakcija na legitimni civilni otpor prema individui koja ignorira drzavne instance, odlazi u Mostar i govori onima koje smatra dijasporom (a hoce da su konstitutivni) da podrze sebi slicnu individuu koja vrsi drzavni udar - paranoidna deluzija. Jer ti bojkot hrvatskih proizvoda nazivas nista manje nego 'spaljenom zemljom'. :lud

Politika spaljene zemlje je - namjerno paljenje, uništenje i uklanjanje od strane vojske svega što bi bilo korisno neprijatelju koji dolazi u to područje.

Uz to, mangupom nazivas covjeka koji dodatnom, visokom stresu izlaze bosanski narod koji pod istim zivi vec skoro mjesec i po dana. Istovremeno njegovu maticnu drzavu skoro svakodnevno potresaju koruptivni skandali. To je tvoja definicija mangupluka?

Violeta me se ne tice niti sam rijec prozborila o istoj. Nije mi prvi izbor nevezano za bojkot.

A ovo prozivanje Zanki u kontekstu ove teme je posebno nisko. Da je BiH slucajno neki faktor u regionu, pa da se desi drzavni udar (skoro nepostojecih) Srba u Hrvatskoj, a onda Bosanac ode posavjetovati bosnjacku dijasporu u Hrvatskoj da podrze Srbe, sasvim bih razumjela bojkot bosanskih proizvoda od strane Hrvata. Jer nisam pristrasna.

Tvoje relativiziranje, minimiziranje i podrska Plenkovicu izmedju redova nista nece promijeniti. Autohtoni Hrvati ih odavno zovu Kradeze.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 10 Apr 2025, 22:42

HAVANA wrote: 10 Apr 2025, 07:43
Lavlje_srce wrote: 10 Apr 2025, 00:49 Neces vjerovati, ali zato sto se politika obicnim ljudima svakodnevno petlja u zivot.:) Sebi sam bila rekla kad su napokon zatvoreni Karadzic i Mladic - nikad vise politika. Pa sam to prosle godine sebi ponovila oko Rezolucije o Srebrenici. Evo ove godine opet zaskocise. Kakvi su to ljudi? :)

Ok al eto haj stavi sebe takvu,ne zelis nikom zlo itd u glavi na neko drugo mjesto rodjenja i zivota…Zivis,radis al politika je kao u pa proberi srbiji,hrvatskoj,americi,njemackoj,bih…Sta ti mozes tu kao jedinka? Jesi li zasluzila da te neko pljuje i spocitava ti nesta za sta ti apsolutno nisi kriva? A to je svuda tako,nazalost.Samo ime reci i priljepice ti svasta…I kod nas,da se ne lazemo.I to je jedan krug vjeciti…Super je tebi u turskoj ali mom drugu iz belgije nije.Armenac.Pobilo mu pretke ko kokosi i izmasakriralo.Al opet sjedemo i ja i on i turcin i belgijanac zajedno i radimo itd Mene je od srpske ruke bolilo,nekoga od hrvatske,nekoga i od bosnjacke…Svasta je bilo i svasta ce biti ali nase je da pokusamo normalno zivjeti sa ljudima sa kojim se moze.A ima ih jako puno.Svuda.Politika je nesto sasvim drugo.Zlo i interes.Prvenstveno interes.Nevjerovatno je sta su ljudi u stanju raditi za moc i novac.Pogan.Ne zelim biti dio toga a vrlo dobro znam one koji mi zele zlo i opet cu se biti protiv njih ako zatreba.Do tada cu da zivim.Sa svim sa kojim se moze.
Dragi Havana, meni je sve to poznato. Nisam izolovana od drugih nacija, upravo je suprotno i ukljucuje cijeli niz nacionalnosti. Uvijek se svodi na Isto, neko je covjek ili nije, naravno. Sto puta sam to posvjedocila, ukljucujuci forum.

Sto se tice bojkota, odnosi se iskljucivo na gnusnu politiku HDZ-a prema BiH. To je moj izbor koji je legitiman u ovoj (preteskoj) situaciji za BiH, i nema nikakve veze s mojom ljudskoscu koje imam sasvim dovoljno, hvala na pitanju. Ekonomske je naravi. Ti ili bilo ko ne mozes reci bilo sta sto ce promijeniti moje misljenje o ovome.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 11 Apr 2025, 07:41

Lavlje_srce wrote: 10 Apr 2025, 22:31
Masamune wrote: 10 Apr 2025, 07:18
Jbg, imam potrebu da vam ukažem da histerišete :oo

Šta sad, Plenković kao Plenković pravi mangupske poteze i to treba osuđivati, ali da sad nakon toga primjenjuješ scorched earth strategiju u kontekstu privrede i da ideš i na vlastitu štetu... neka hvala.

I što Fudo kaže kako brzo skaču u zaštitu Violete... ja bih skočio i u zaštitu tešanjskog kiseljaka da je slično u pitanju. Jednostavno, nemamo mi taj luksuz da masovno bojkotujemo vlastite firme i njihove proizvode ma ko bio vlasnik istih.

Masovni bojkot proizvoda firmi koje imaju sjedište u Hrvatskoj - it's ok jer nas to ne dotiče.
Masovni bojkot proizvoda firmi koje imaju sjedište u BiH, a vlasnik se izjašnjava kao Hrvat - it's not ok.
Ovdje ne pričamo o bojkotu jednog proizvoda jer tebi lično nešto ne paše kod tog proizvoda ili te firme što je ok, već pričamo o masovnom bojkotu baziran uglavnom na pretjeranoj histeriji i koji može izazvati ogromnu štetu.

Ako smo mi 'histericni', onda je tvoja reakcija na legitimni civilni otpor prema individui koja ignorira drzavne instance, odlazi u Mostar i govori onima koje smatra dijasporom (a hoce da su konstitutivni) da podrze sebi slicnu individuu koja vrsi drzavni udar - paranoidna deluzija. Jer ti bojkot hrvatskih proizvoda nazivas nista manje nego 'spaljenom zemljom'. :lud

Politika spaljene zemlje je - namjerno paljenje, uništenje i uklanjanje od strane vojske svega što bi bilo korisno neprijatelju koji dolazi u to područje.

Uz to, mangupom nazivas covjeka koji dodatnom, visokom stresu izlaze bosanski narod koji pod istim zivi vec skoro mjesec i po dana. Istovremeno njegovu maticnu drzavu skoro svakodnevno potresaju koruptivni skandali. To je tvoja definicija mangupluka?

Violeta me se ne tice niti sam rijec prozborila o istoj. Nije mi prvi izbor nevezano za bojkot.

A ovo prozivanje Zanki u kontekstu ove teme je posebno nisko. Da je BiH slucajno neki faktor u regionu, pa da se desi drzavni udar (skoro nepostojecih) Srba u Hrvatskoj, a onda Bosanac ode posavjetovati bosnjacku dijasporu u Hrvatskoj da podrze Srbe, sasvim bih razumjela bojkot bosanskih proizvoda od strane Hrvata. Jer nisam pristrasna.

Tvoje relativiziranje, minimiziranje i podrska Plenkovicu izmedju redova nista nece promijeniti. Autohtoni Hrvati ih odavno zovu Kradeze.
Ja se borim da mogu svinjetinu uzeti u trgovinama koje ionako ima samo u tragovima, a ti bi da ukineš masu tih proizvoda bojkotom tih firmi.
Kako ste samo sebični.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3733 times
Been thanked: 3458 times

Post by Naseef Mushroom » 11 Apr 2025, 08:33

Masamune wrote: 11 Apr 2025, 07:41
Lavlje_srce wrote: 10 Apr 2025, 22:31

Ja se borim da mogu svinjetinu uzeti u trgovinama koje ionako ima samo u tragovima, a ti bi da ukineš masu tih proizvoda bojkotom tih firmi.
Kako ste samo sebični.
Kakva je to borba? :D. Pa shvataš li da većinom nema svinjetine jer se nalazi u sredinama gdje većina ne konzumira svinjetinu? I sada treba naručivati meso za jedan mali broj građana, gdje će se većinom meso bacati i vlasnik objekta će stalno biti u minusu.
Kako se misliš sa tim boriti i izboriti?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Post Reply

Return to “EX YU”