Još da si vidio kako sam Hrvatinu Novaka otresao više puta... eeee
Sad bi pričo drugačije
Moderator: Krokodil Behko
Još da si vidio kako sam Hrvatinu Novaka otresao više puta... eeee
i eto, što će ti neprijatelj u RSu ili Herceg Bosni.
pa ja
Fuddo wrote: 10 Apr 2025, 10:33Ostavit tebe i Mistera, ostalo deportovat za Lopare.ironman wrote: 10 Apr 2025, 10:31 Brcko,Gradacac,Teocak,Majevica...
To je dio onoga gdje se BiH odbranila..
A momci iz citavog Tz i kantona ginuli i ranjavani.
Olovo da ne spominjem il deblokadu glavnog grada il Bihac .
Pa onda sale na nas racun.
Selam alejk alejkumu selam![]()
![]()
Maga!
Kad bi se zakonom zabranio rad kladionica diglo bi se 100 hiljada ljudi, opet bi zapalili vjecnicu ocamHAVANA wrote: 10 Apr 2025, 07:54 I tu nista nece pomoci ako ne kupim tariguz domace proizvodnje violeta ili ne odem u fis itd Pomoce ako kupim domace i ako radim u svojoj zemlji,stvaram,pa i ako prodajem uvozno i zaposljavam ljude,placam kirije,pdv i sve ono sto ide sa tim.Zasto nismo na usranim kladionicama zavrsili pricom a ne na violeti,fisu…? Kakvi ba bojkoti,budalastine.Nek bojkotuju kladionice i kupuju sto vise mogu domace,to je nesto.Ima korpa u koju sasvim fino moze stati 70% domaceg a 30% uvoznog.To je otprilike moja korpa.Logicna a i ukusna.
Ma treba i amerikance bojkotovat, ljudi bombardovali beograd pajdo, ima i tamo ljudi neduznih, politika je to sve
Bona mi imamo ogromnu petu kolonuNora Ibsenova wrote: 10 Apr 2025, 09:01 Bukvalno petljate stvari koje nemaju veze s temom.
Svugdje u svijetu bojkot je ekonomski opravdano i dobro rjesenje ukoliko mobilizuje veliki broj ljudi u dovoljno dugom vremenskom periodu.
Samo mi kad cujemo da neko poduzima akciju u svom zivotu da pomogne drzavu, krenemo da trazimo sta to drugo ne radi, da hi mogli obezvrijedit I onaj trud koji vec daje.
Ne podrzavas Ujgure? Ma sto ces onda bojkotovat dva NAJVECA i otvorena neprijatelja svoje drzave
Pocet ce ti otrov na usi izlaziti.Masamune wrote: 10 Apr 2025, 07:18Jbg, imam potrebu da vam ukažem da histerišeteLavlje_srce wrote: 09 Apr 2025, 19:45 Uh, uh, ma mojne mi reci.
Ja sam sve samo ne nacionalistkinja. Jednostavno to nemam ni u fenotipu ni u genotipu. Ne mogu manje mariti za naciju, k'o balkanska mafija sam. Pa neki dan (u sred Ramazana) mi se govorilo da sam 'na strani cetnika' i da sam 'o'sla u Beograd da podrzim Cacije', nista manje. Meni je i dan danas zao sto su neki forumasi koji nisu Bosanci zaradili ban.
Ali postoji granica. Kad u sred drzavnog udara u mojoj zemlji dodje predsjednik susjedne kao da mu je cacevina, plus podrzi ovoga koji je taj drzavni udar izazvao - to je hrak, pljuc, i puno gore od toga. I zamisli kako sam se samo usudila, ja Bosanka obiljezena svojom vjerom (u vasim ocima) biti tako drska i bojkotirati hrvatske proizvode.
Mi bi bili najbolji kad nas ne bi ni bilo, kako rece tvoj jedini PreCjednik i Vodja. Allahimanet. Nikad. Robom.
Šta sad, Plenković kao Plenković pravi mangupske poteze i to treba osuđivati, ali da sad nakon toga primjenjuješ scorched earth strategiju u kontekstu privrede i da ideš i na vlastitu štetu... neka hvala.
I što Fudo kaže kako brzo skaču u zaštitu Violete... ja bih skočio i u zaštitu tešanjskog kiseljaka da je slično u pitanju. Jednostavno, nemamo mi taj luksuz da masovno bojkotujemo vlastite firme i njihove proizvode ma ko bio vlasnik istih.
Masovni bojkot proizvoda firmi koje imaju sjedište u Hrvatskoj - it's ok jer nas to ne dotiče.
Masovni bojkot proizvoda firmi koje imaju sjedište u BiH, a vlasnik se izjašnjava kao Hrvat - it's not ok.
Ovdje ne pričamo o bojkotu jednog proizvoda jer tebi lično nešto ne paše kod tog proizvoda ili te firme što je ok, već pričamo o masovnom bojkotu baziran uglavnom na pretjeranoj histeriji i koji može izazvati ogromnu štetu.
Dragi Havana, meni je sve to poznato. Nisam izolovana od drugih nacija, upravo je suprotno i ukljucuje cijeli niz nacionalnosti. Uvijek se svodi na Isto, neko je covjek ili nije, naravno. Sto puta sam to posvjedocila, ukljucujuci forum.HAVANA wrote: 10 Apr 2025, 07:43Lavlje_srce wrote: 10 Apr 2025, 00:49 Neces vjerovati, ali zato sto se politika obicnim ljudima svakodnevno petlja u zivot.Sebi sam bila rekla kad su napokon zatvoreni Karadzic i Mladic - nikad vise politika. Pa sam to prosle godine sebi ponovila oko Rezolucije o Srebrenici. Evo ove godine opet zaskocise. Kakvi su to ljudi?
Ok al eto haj stavi sebe takvu,ne zelis nikom zlo itd u glavi na neko drugo mjesto rodjenja i zivota…Zivis,radis al politika je kao u pa proberi srbiji,hrvatskoj,americi,njemackoj,bih…Sta ti mozes tu kao jedinka? Jesi li zasluzila da te neko pljuje i spocitava ti nesta za sta ti apsolutno nisi kriva? A to je svuda tako,nazalost.Samo ime reci i priljepice ti svasta…I kod nas,da se ne lazemo.I to je jedan krug vjeciti…Super je tebi u turskoj ali mom drugu iz belgije nije.Armenac.Pobilo mu pretke ko kokosi i izmasakriralo.Al opet sjedemo i ja i on i turcin i belgijanac zajedno i radimo itd Mene je od srpske ruke bolilo,nekoga od hrvatske,nekoga i od bosnjacke…Svasta je bilo i svasta ce biti ali nase je da pokusamo normalno zivjeti sa ljudima sa kojim se moze.A ima ih jako puno.Svuda.Politika je nesto sasvim drugo.Zlo i interes.Prvenstveno interes.Nevjerovatno je sta su ljudi u stanju raditi za moc i novac.Pogan.Ne zelim biti dio toga a vrlo dobro znam one koji mi zele zlo i opet cu se biti protiv njih ako zatreba.Do tada cu da zivim.Sa svim sa kojim se moze.
Ja se borim da mogu svinjetinu uzeti u trgovinama koje ionako ima samo u tragovima, a ti bi da ukineš masu tih proizvoda bojkotom tih firmi.Lavlje_srce wrote: 10 Apr 2025, 22:31Pocet ce ti otrov na usi izlaziti.Masamune wrote: 10 Apr 2025, 07:18
Jbg, imam potrebu da vam ukažem da histerišete
Šta sad, Plenković kao Plenković pravi mangupske poteze i to treba osuđivati, ali da sad nakon toga primjenjuješ scorched earth strategiju u kontekstu privrede i da ideš i na vlastitu štetu... neka hvala.
I što Fudo kaže kako brzo skaču u zaštitu Violete... ja bih skočio i u zaštitu tešanjskog kiseljaka da je slično u pitanju. Jednostavno, nemamo mi taj luksuz da masovno bojkotujemo vlastite firme i njihove proizvode ma ko bio vlasnik istih.
Masovni bojkot proizvoda firmi koje imaju sjedište u Hrvatskoj - it's ok jer nas to ne dotiče.
Masovni bojkot proizvoda firmi koje imaju sjedište u BiH, a vlasnik se izjašnjava kao Hrvat - it's not ok.
Ovdje ne pričamo o bojkotu jednog proizvoda jer tebi lično nešto ne paše kod tog proizvoda ili te firme što je ok, već pričamo o masovnom bojkotu baziran uglavnom na pretjeranoj histeriji i koji može izazvati ogromnu štetu.
Ako smo mi 'histericni', onda je tvoja reakcija na legitimni civilni otpor prema individui koja ignorira drzavne instance, odlazi u Mostar i govori onima koje smatra dijasporom (a hoce da su konstitutivni) da podrze sebi slicnu individuu koja vrsi drzavni udar - paranoidna deluzija. Jer ti bojkot hrvatskih proizvoda nazivas nista manje nego 'spaljenom zemljom'.![]()
Politika spaljene zemlje je - namjerno paljenje, uništenje i uklanjanje od strane vojske svega što bi bilo korisno neprijatelju koji dolazi u to područje.
Uz to, mangupom nazivas covjeka koji dodatnom, visokom stresu izlaze bosanski narod koji pod istim zivi vec skoro mjesec i po dana. Istovremeno njegovu maticnu drzavu skoro svakodnevno potresaju koruptivni skandali. To je tvoja definicija mangupluka?
Violeta me se ne tice niti sam rijec prozborila o istoj. Nije mi prvi izbor nevezano za bojkot.
A ovo prozivanje Zanki u kontekstu ove teme je posebno nisko. Da je BiH slucajno neki faktor u regionu, pa da se desi drzavni udar (skoro nepostojecih) Srba u Hrvatskoj, a onda Bosanac ode posavjetovati bosnjacku dijasporu u Hrvatskoj da podrze Srbe, sasvim bih razumjela bojkot bosanskih proizvoda od strane Hrvata. Jer nisam pristrasna.
Tvoje relativiziranje, minimiziranje i podrska Plenkovicu izmedju redova nista nece promijeniti. Autohtoni Hrvati ih odavno zovu Kradeze.
Kakva je to borba?Masamune wrote: 11 Apr 2025, 07:41Ja se borim da mogu svinjetinu uzeti u trgovinama koje ionako ima samo u tragovima, a ti bi da ukineš masu tih proizvoda bojkotom tih firmi.Lavlje_srce wrote: 10 Apr 2025, 22:31
Pocet ce ti otrov na usi izlaziti.
Ako smo mi 'histericni', onda je tvoja reakcija na legitimni civilni otpor prema individui koja ignorira drzavne instance, odlazi u Mostar i govori onima koje smatra dijasporom (a hoce da su konstitutivni) da podrze sebi slicnu individuu koja vrsi drzavni udar - paranoidna deluzija. Jer ti bojkot hrvatskih proizvoda nazivas nista manje nego 'spaljenom zemljom'.![]()
Politika spaljene zemlje je - namjerno paljenje, uništenje i uklanjanje od strane vojske svega što bi bilo korisno neprijatelju koji dolazi u to područje.
Uz to, mangupom nazivas covjeka koji dodatnom, visokom stresu izlaze bosanski narod koji pod istim zivi vec skoro mjesec i po dana. Istovremeno njegovu maticnu drzavu skoro svakodnevno potresaju koruptivni skandali. To je tvoja definicija mangupluka?
Violeta me se ne tice niti sam rijec prozborila o istoj. Nije mi prvi izbor nevezano za bojkot.
A ovo prozivanje Zanki u kontekstu ove teme je posebno nisko. Da je BiH slucajno neki faktor u regionu, pa da se desi drzavni udar (skoro nepostojecih) Srba u Hrvatskoj, a onda Bosanac ode posavjetovati bosnjacku dijasporu u Hrvatskoj da podrze Srbe, sasvim bih razumjela bojkot bosanskih proizvoda od strane Hrvata. Jer nisam pristrasna.
Tvoje relativiziranje, minimiziranje i podrska Plenkovicu izmedju redova nista nece promijeniti. Autohtoni Hrvati ih odavno zovu Kradeze.
Kako ste samo sebični.
Users browsing this forum: No registered users and 19 guests