Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3847 times
Been thanked: 2888 times
Status: Offline

Re: EU će ponuditi Turskoj tri milijarde eura za izbjeglice

Post by Pasaga » 29 Nov 2015, 09:44

Nije budala,sica je to.
Sad treba da natrpa jos vise....
trazili ste...ev vam ga..... :pusi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 29 Nov 2015, 09:48

Kakvi spinovi....rezime toga bi bio...
evo ti lova, zadrži ih kod sebe....mi ćemo te polako primiti, ukinuti vize i svi ste u EU - jednostavno.
Još uvijek, nitko da se pozabavi izvorištem i uzrokom, zašto ti ljudi i po 4 godine već žive u izbjegličkim kampovima Jordana, Libanona i Turske.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 29 Nov 2015, 09:50

storm wrote:Kakvi spinovi....rezime toga bi bio...
evo ti lova, zadrži ih kod sebe....mi ćemo te polako primiti, ukinuti vize i svi ste u EU - jednostavno.
Još uvijek, nitko da se pozabavi izvorištem i uzrokom, zašto ti ljudi i po 4 godine već žive u izbjegličkim kampovima Jordana, Libanona i Turske.
..ne diraj u osinjak..... :D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 29 Nov 2015, 09:52

Dodje oko 1300€ godisnje po izbjeglici. Treba dodati jos dodatni priliv sto ce istopiti mozda na 1000-1100€ godisnje po izbjeglici. Mizerno.
storm wrote:zašto ti ljudi i po 4 godine već žive u izbjegličkim kampovima Jordana, Libanona i Turske.
Jednostavno se ne sekiraju ni za njih kao ni Palestince koji vec vise od 60 godina zive po kampovima. Brigo moja predji na drugoga. Sutra kada bi Aso sjasio s vlasti ne bi bilo lako uspostaviti stabilnu vlast. Pogledajte Egipat, Tunis,... malo malo belaj.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9130 times
Been thanked: 10835 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 29 Nov 2015, 09:57

Ja fino govorio, da bi se moglo zaraditi malo na tome, a ispadoh nehuman.

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 29 Nov 2015, 10:02

Krokodil Behko wrote:Ja fino govorio, da bi se moglo zaraditi malo na tome, a ispadoh nehuman.
Nema tu zarade, bitno je samo uvaliti vruc krompir nekome.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Nov 2015, 10:04

Konsultant wrote:Dodje oko 1300€ godisnje po izbjeglici. Treba dodati jos dodatni priliv sto ce istopiti mozda na 1000-1100€ godisnje po izbjeglici. Mizerno.
storm wrote:zašto ti ljudi i po 4 godine već žive u izbjegličkim kampovima Jordana, Libanona i Turske.
Jednostavno se ne sekiraju ni za njih kao ni Palestince koji vec vise od 60 godina zive po kampovima. Brigo moja predji na drugoga. Sutra kada bi Aso sjasio s vlasti ne bi bilo lako uspostaviti stabilnu vlast. Pogledajte Egipat, Tunis,... malo malo belaj.
Mizerno, ali ne misli da ta lova konkretno može stići do izbjeglica....pola će pojesti usput manipulativni troškovi....dakle ostaje na sistemu šator-konzerva-voda.
Sloveniji se nudi 6.000€ po tražitelju azila....jednokratno. Što je pristojan novac za asimilaciju čovjeka...dobiješ radnika, kojeg ćeš ionako izmusti u par godina . Samo što ih se od cca 280.000 nije ni 100 odlučilo zatražiti azil u deželi.
Ali očekujem povratak mnogih, kad vide "obećanu njemačku" u reali.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4164 times
Been thanked: 3071 times

Post by Melek » 29 Nov 2015, 10:11

Fazon je i taj sto su vecina izbjeglica u stvari porijeklom Turci, to mi je onaj vodic rekao kad sam ljetos bio u Turskoj, kad smo proputovali od Istambula do Alanye. Ovo bi za Tursku mogla biti win-win situacija, asimilirace vecinu tih izbjeglica a malo oslabiti Kurde u tom dijelu. I zaraditi koji dinar..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Re: Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne

Post by Calla » 30 Nov 2015, 18:49

storm wrote:makedonska granica

Image

Image

Image
sad se ja rasplaka pravo :( :tuga
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 05 Dec 2015, 10:53

Trenutno se odvija drama ( o kojoj je jako teško pročitati i redak u dnevnom bombardiranju medija, sa šokantnim novostima )
Jučer je Makedonija ponovo otvorila granicu, ali nehumani uvjeti, torture se nastavljaju.
Image

Image

Image

fotografije su isključivo vlasništvo naše organizacije Are you Syrious?

AYS NEWS DIGEST 4.12.2015. /// FRONTEX IN IDOMENI, "ECONOMIC MIGRANTS" SENT AWAY FROM THE CAMP /// GREEK-MACEDONIAN BORDER OPEN, 4,000 PEOPLE CROSSED, HUNDERDS STILL WAITING /// VOLUNTEERS HAD TO TEAR DOWN THEIR SHELTER IN DIMITROVGRAD, CONTINUE TO GIVE OUT FOOD FROM THE VAN /// ACCREDITATIONS FOR SLAVONSKI BROD EXPIRING: DON'T FORGET TO ASK FOR A NEW ONE!
.
‪#‎GREECE‬: After extreme tension yesterday (and UNHCR staff cowardly fleeing the camp), at least 3,000 people labelled as "economic migrants" are being sent away from ‪#‎Idomeni‬ camp. This includes everyone except Syrian, Afghan and Iraqi refugees. Since yesterday morning, hey have been getting written warnings to leave the camp within 3 days (this ultimatum expires tomorrow). Police officers are advising them to take this warning seriuosly. Free trains are provided to take them back to ‪#‎Athens‬, where officials are promising there's enough accommodation for everyone. Buses heading for ‪#‎Thessaloniki‬ are charging 10 euros, while bus tickets for Athens are cca 30 euros per person. Rumours are spreading that Greek police wants to clear the rail tracks tomorrow, which could involve more violence against those who are still stuck in Idomeni. At 6PM, there were 1,500 unwanted people ("economic migrants") stuck in the camp and/or refusing to leave the border. They were preparing for another very cold night in the open. Lots of refugees, including many families, who are allowed to cross the border will also have to spend the night outside, because the procedure at the border has been very slow throughout the day. In front of the fence, on the Greek side, a heavily police controlled corridor has been established. Macedonian border guards are checking the papers of those who are guided through the corridor and procedure is very slow. Around 400 people were are waiting in clusters at the fence at 7PM. Following diplomatic tension bertween EU and Greece, Frontex has moved in the camp, with two large containers and lots of staff (according to some reports, up to 600 frontex employees are designated to take care of Idomeni). New buses with refugees are constantly arriving. At 7PM, there were five buses waiting to unload the newcomers.
No Border kitchen in Idomeni, providing food for 2,000 refugees daily, is asking for donations. You can read all about it and find their contacts here: http://bit.ly/1HLCwrO
.
‪#‎MACEDONIA‬: Yesterday's protests prevented anyone from crossing the border for most of the day, so only 666 people were registered in ‪#‎Gevgelija‬ yesterday. Today, the crossing is open and 4,000 people have entered the country despite very slow registration procedure. Many families with small children have entered Gevgelija (pictured here), but lots of them are still stuck on the Greek side of the border. Three trains full of refugees (cca 3,000 people) have arrived to ‪#‎Tabanovce‬ camp by 9PM today. They have enough food, but they are asking for warm winter clothes. If you can donate, please contact Organizata Humanitare El Hilal and tell them you'd like to send donations for Valentina Georgievska in Tabanovce camp.
.
‪#‎SERBIA‬: Cca 3,000 people have entered the country today, most of them through ‪#‎Preševo‬, where procedures and overall situation has improved a lot during the past few weeks. They are asking for warm shoes (sizes 40-46), raincoats, plus gloves and hats for children and babies. You can contact @UVP preševo for donations. Nearby ‪#‎Miratovac‬ is looking for volunteers. In ‪#‎Dimitrovgrad‬, due to lack of understanding from local officials, volunteers had to remove their shelter and stop offering sandwitches, soup and hot drinks to refugees. However, around noon they started giving food baskets from the van (still in the front of the camp). In ‪#‎Belgrade‬, Miksaliste is still asking for volunteers. Everything seems to be in order in ‪#‎Šid‬.
.
‪#‎CROATIA‬: By independent reports, cca 800 people have entered the camp by 3PM today, most of them leaving the camp soon after registration. Situation in the camp is very calm. Due to ongiong railway reconstruction, trains are bringing refugees to ‪#‎Garčin‬ train station, and then by buses to Slavonski Brod. Ministry of Interior says direct train route to Slavonski Brod will be restored after 10th of December. VOLUNTEERS: All accreditations for Slavonski Brod camp will expire by the end of the week. Still active volunteers and camp staff will be issued new accreditations. If you are still volunteering, please don't forget to get yours in time.
.
‪#‎SLOVENIA‬: By noon today, 1.497 refugees were forwarded to Austria, clearing out all of the camps except ‪#‎Dobova‬, where 8 people are staying due to their health condition. Tuberculosis is not confirmed. During the afternoon, only 800 new refugees have entered the country. Also, there are 85 people being held in ‪#‎Postojna‬. According to police, Postojna is a permanent accommodation centre (while some Slovenian volunteers say it's a deportation prison). No volunteers are allowed there, but we'd love to learn more about Postojna, so let us know if you have some info to share

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 05 Dec 2015, 10:56

sasvim obični veliki ljudi :cool :srce

Image

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 Dec 2015, 22:28

Neke najupečatljivije fotografije izbjegličke krize 2015

preko 4 milijuna sirijaca je napustilo državu, a 7,6 milijuna je raseljeno/ protjerano iz svojih domova

Image
dječak na obali Lesbosa

Image
noćenje u blizini autobusne postaje - Istanbul

Image

Yasmine, a 6-year-old from Deir Al Zour, Syria, plače nakon iskrcavanja ... Lesbos,

Image
nevrijeme, granica Grčka/ Makedonija

Image
noćenje na otvorenom- Lesbos

Image
Vintimille...Italija

Image
no comment

Image
iskrcavanje na Lesbos....grčka policija bušila je gumene čamce nadomak obale

Image
Yasmine i Hanine konačno se ponovo našle sa bakom i tetkom...Luebeck, Njemačka

Image
Ulazak u Sloveniju

Image
četverogodišnja Rasheeda....Kobani/ Sirija....odmor na Makedonskoj granici

Image
grčki volonter :respekt :srce neka je gejkasto od mene- kralj

Image
Reanimacija na obalama Lesbosa :grana

Image
Image
Image
Image
Image
spajanja obitelji nakon plovidbe

Image
trogodišnji Aylan :( ...da ....to je ono dijete

Image
samo je ona preživjela - Lesbos

Image
nizozemski volonter...prva topla riječ i zagrljaj nakon užasa :ok

Image
moglo bi se reči ...bombone u celofanu :)

Image
trenutak kolapsa :grana

Image
dječak spava....Bapska- Hrvatsko- Srpska granica

Image
pješice u Makedoniju

Image
Lesbos

Image
:bua

Image

Image

Image

Image
Danski policajac

Image
beba u vreći spava :grana ....Trnovec Slovenija

Image
panično ukrcavanje isplašenih ljudi....Tovarnik Hrvatska

Image
:(

Image
GP Horgoš Srbija

Image
roditeljski očaj

Image
Progonjene životinje? 2015???! :bua

Image
nadanje?

Image
Dima 5 godina...u Muenchenu

Image
krvavo sunce

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 19 Dec 2015, 23:28

storm wrote:Vrati doma sve .... i padobranom bi ih izbacivao iz aviona....
Storm 02/01/2015.

I storm 19/12/2015 - su dva razlicita covjeka. :)

Ovaj drugi je puno bolji.

p.s. Ne krivite me, tek sam vidjela temu i pocela sam je citati ispocetka. :valja
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 Dec 2015, 23:35

Lavlje_srce wrote:
storm wrote:Vrati doma sve .... i padobranom bi ih izbacivao iz aviona....
Storm 02/01/2015.

I storm 19/12/2015 - su dva razlicita covjeka. :)

Ovaj drugi je puno bolji.

p.s. Ne krivite me, tek sam vidjela temu i pocela sam je citati ispocetka. :valja
Da.... zatucan pod konstantnim pranjem mozga mainstream medija.... upoznavajući činjence, nikad mi nije problem promijeniti mišljenje....posebno ako vidim da nisam bio u pravu :ok hvala

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 19 Dec 2015, 23:47

storm wrote:Da.... zatucan pod konstantnim pranjem mozga mainstream medija.... upoznavajući činjence, nikad mi nije problem promijeniti mišljenje....posebno ako vidim da nisam bio u pravu :ok hvala
Ma ja sam u biti pobjegla na prvu stranicu od ovih fotografija, da mi srce ne pukne.

Eto to je Evropa.

[ytube][/ytube]
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 21 Dec 2015, 19:15

Salahuddin wrote:Storm, hvala ti na velikom doprinosu na ovoj temi. Ovo je uzasno. :grana
Ovu Grcku treba pustiti da propada, ne dati ni centa drzavi. Volonterima i ljudima koji makar srcem suosjecaju, svaka cast. Ali imati ovoliko neljudskosti, a ocekivati da ostatak Evrope placa luksuz u kom su navikli da zive... To treba dati Njemackoj da ponovo okupira. Kome zvuci lose, neka ne cita.
Njemačka i vrhuška EU i ne spašava Grčku, jer im puca srce zbog njih.....nego štite investicije svojih korporacija i kredite....Grčka je okupirana na 300 godina ( barem tako dugo neće izaći iz tog ropstva )
No treba i reći da nisu sve krivi eu investitori....oni su uzeli ponuđeno od niza grčkih vladi....ja bi rekao...igra glupana i pokvarenjaka :cudi

a tema :(

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 Dec 2015, 19:27

Ne znam sta ce biti u buducnosti ali ovo je prestasno.
Danas sam razgovarala s djecom kako su dozivjeli poplavu i napustanje svojih domova.
Dugo o tome nisu mogli picati.
Danas sam tek saznala kako je jedna moja curica svoju macu stavila u putnu torbu da ju spasi.
Kaze da je tek na kraju putovanja tati priznala za macu i da je tata bio jako ljut, ali oja je ipsk spasila zivot maci...
Neka djeca su dozivjela pravi nervni slom....
Medjutim, onimsu se ubrzo vratili svojim kucama i svi su zivi i sada su uglavnom dobro..
Ima nepravde...nekima ni sada nije sve dobro, ali ne moze se usporediti s patnjama ovih ljudi..

Citam nedavno da pretresaju izbjeglice i provjeravaju mobitele.
Nasli su stravicne fotke leseva odrezanih glava pa sumnjaju da medju izbjeglicama ima terorista...Mozda ima poneki, ali vjerojatno su ljudi fotkali uzas tj. strahote da bi samo pokazali od cega bjeze...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 21 Dec 2015, 19:39

Biba wrote:Ne znam sta ce biti u buducnosti ali ovo je prestasno.
Danas sam razgobarala s djecom kako su dozivjeli poplavu i napustanje svojih domova.
Dugo o toke nisu mogli picati.
Danas sam tek saznala kako je jedna moja curica svoju macu stavila u putnu torbu da ju spasi.
Kaze da je tek na kraju putovanja tati priznala za macu i da je tata bio jako ljut, ali oja je ipsk spasila zivot maci...
Neka djeca su dozivjela pravi nervni slom....

Citam nedavnomda pretresaju izbjeglice i provjeravaju mobitele.
Nasli su stravicne fotke leseva odrezanih glava pa sumnjaju da medju izbjeglicama ima terorista...Mozda ima poneki, ali vjerojatno su ljudi fotkali uzas tj. strahote da bi samo pokazali od cega bjeze...
Čitao sam da je danska policija oduzimala izbjeglicama novac i nakit kod prihvata u centre...opet nisam pomno čitao jer sam bio u žurbi ....pa ne mogu ništa konkretno reći...
a za te slike u mobitelima znam...
neki su vjerojatno doista bili u nekim formacijama, sad - teško je znati, jer tamo vlada totalni kaos u vojnom smislu...nemoguće je reći ovi su ok, ovi nisu...
možda su snimili jer su bili prisutni
možda su primili od nekog,da pokažu dalje
možda su namjerno postavili u mob da se lakše kreću među samim teroristima, kad umiću iz žarišta
ne znam, to je posao policije :cudi
Ovi su ljudi jako nepovjerljivi sad ....uglavnom loša iskustva imaju na putu...ja ne bi da hvalim Sloveniju, ali moji odazivi svedu se na to, da su ovdje prvi puta ljudski bili tretirani.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 21 Dec 2015, 19:42

Salahuddin wrote:Storm, hvala ti na velikom doprinosu na ovoj temi. Ovo je uzasno. :grana
Ovu Grcku treba pustiti da propada, ne dati ni centa drzavi. Volonterima i ljudima koji makar srcem suosjecaju, svaka cast. Ali imati ovoliko neljudskosti, a ocekivati da ostatak Evrope placa luksuz u kom su navikli da zive... To treba dati Njemackoj da ponovo okupira. Kome zvuci lose, neka ne cita.
Njima svaku vladu postavi Njemacka ili Svedska.
Predzadnje je to radila svedska....Papandreu.....
Tad su ih opuhali za vise miliona eura.
Navodno,taj Papandreu je svedski djak,ovdje se obrazovao....uliva sigurnost...
Preko noci je nestao i on i lova.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 21 Dec 2015, 19:46

..koliko ja znam i nase izbjeglice koje su dosle u -usa-- morale su placati proskove njihovog dolaska. bilo je to na 'rate' manji iznos ali su bili obavezni to platiti.

.. ako dodju sa novcem --onda im ne treba prihvatni centar--rezon je, plati sam smjestaj.
Image

Post Reply

Return to “Svijet”