Vi Bosanci imate žutu Bosnu i smrdljivu Jalu

Moderator: Krokodil Behko
Pa ja sam i pomislio na to kako su se u stvari vozili Hercegovinom i vidjeli onu jednu rijeku koja protiče kroz istu s obzirom na opis planina a vodopade su vjerovatno izmislili, ili vidjeli sliku Une, i onda napisali takvu rečenicu kao da je to na svakom koraku gdje god kreneš. Odatle i komentar, niđe veze.Maja wrote:kod nas u Hercegovini rijeke su tirkizne, plave, zelene a ima i vodopada.
Ma nisu bitne greške, bitno je da ti je lijepo u BiHArhangelMK wrote:Prije neki dan sam stigla.
Konacno se preselila ovdje u Doboju, usputa smo odmarali na neko mjesto prije Sarajeva, gdje bude dobar burek i peceno pile.
Prva pomisao kad sam izasla iz auta bila mi je "U jebote kako je ovdje hladno". Znaci, kako je kod nas u Makedoniji u decembru, tako je bilo prije 3-4 dana u Sarajevo.
Doboj isto, kisurina neka ruzna pih.
Sad sam se smjestila, polako ucim grad, fino je, svidja mi se jer je narod dosta topliji nego kod nas. I grad je lijep, sve ravno, dobro organizovano.
Izvinite ako ima gramatickih gresaka.![]()
Zivjela sam u Crnoj Gori prije no sto sam ovdje dosla, tamo smo setali na kratkih rukava. Vece kad smo krenuli za Bosnu ja nisam znala da je ovdje toliko hladno bezveze obukla neku trenerku zaledih se, ko da sam na Skandinaviji, a ne u susednoj drzaviKrokodil Behko wrote:Ma nisu bitne greške, bitno je da ti je lijepo u BiHArhangelMK wrote:Prije neki dan sam stigla.
Konacno se preselila ovdje u Doboju, usputa smo odmarali na neko mjesto prije Sarajeva, gdje bude dobar burek i peceno pile.
Prva pomisao kad sam izasla iz auta bila mi je "U jebote kako je ovdje hladno". Znaci, kako je kod nas u Makedoniji u decembru, tako je bilo prije 3-4 dana u Sarajevo.
Sad sam se smjestila, polako ucim grad, fino je, svidja mi se jer je narod dosta topliji nego kod nas. I grad je lijep, sve ravno, dobro organizovano.
A za klimu, koliko si nenaviknuta na hladnije vrijeme, toliko će ti biti bolje ljeti, jer je kod nas nešto malo svježije nego u Makedoniji. Više šuma i livada, više hladnijeg zraka, ma milina izaći predveče u avliju na kafu
Naravno... prvo moraš preživiti -20 stepeni u januaru
ima istine itekako, samo treba obratit pozornost. sljedeci put kad putovali po BiH zagledajte se malo u ono sto vas okruzuje. mozda se i sami iznenadite ljepotom. nije valjda da stranac vise cijeni prirodne ljepote BiH nego mi samiBla wrote:Niđe veze2. Nevjerovatna priroda
Putujući duž BiH, nemoguće je ne zaljubiti se u pejzaž.
Stjenovite planine ispresijecane tirkizno plavim rijekama i vodopadima prekrivaju veći dio zemlje.
sta ima daltonista.drina potegne vode ko citava hercegovinaMaja wrote:kod nas u Hercegovini rijeke su tirkizne, plave, zelene a ima i vodopada.
[ytube][/ytube]ArhangelMK wrote:Prije neki dan sam stigla.
ZMAJ wrote:Iznenadilo me koliko su danas Bošnjaci postali veliki vernici. Moja generacija, ona koja je taman statsala kada je počeo rat, nije toliko bila opterećena verom, mislim sad na sve tri verske zajednice u exyu. Mi smo poštovali vernike i njihove običaje ali nismo bili zaluđeni odlaskom u verske objekte nismo išli na molitve klanjanja i pojma nemam šta sve još. Više smo bili ateisti što je i bilo u duhu nauke i napretka društva. Više su nam ležala naučna objašnjenja o nastanku svemira, zemlje i života nego: I bi dan.
Čitam ovde da i jako mladi ljudi sa tek 20 godina pitaju kada se danas klanja , mislim da je Bajram bio kada sam to pročitao. Nemam ništa protiv ni jedne vere ali kako mi vekovima ratujemo u ime Alaha ili krsta časnog veri sve manje verujem. Pa tek ratovi izmedju pravoslavnih i katolika, svi veruju u Hrista al im se razlikuju vere, po čemu pojma nemam jer mi ne pada na pamet da to istražujem. Tito je bio u pravu sa ateizmom.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest