KINA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
- Status: Offline
Re: KINA će ostariti prije nego što se obogati: Parovima dozvoljeno imati troje djece
Eto budala, umjesto da ih prodaju. 

Ne mereeee 

- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3622 times
- Been thanked: 6667 times
Re: KINA će ostariti prije nego što se obogati: Parovima dozvoljeno imati troje djece
Samo ih 1,4 milijarde..
malo ih je...
pa Rusija veca od njih, pa ima samo 150 miliona..
ma gamad..sta hoce da ih bude 10 milijardi..
malo ih je...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
The rise of the dragon.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9362 times
- Been thanked: 11110 times
animals wrote: 23 Aug 2021, 16:56 Samo ih 1,4 milijarde..
malo ih je...
Pa valjda si pročitao sve.
Žele se obogatiti, a to u prijevodu znači prestići Ameriku.
Msm, neće prosječni Kinez biti ni 10% prosječnog Amerikanca i njegovog statusa, ali bitno je da Kina kao država izdominira. Pošto su oni komunističak i diktatorska zemlja, lovim putem im od sveg srca želim da izumru. Bolje i to, nego da zaista izdominiraju, pa nas porobe.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48429 times
- Been thanked: 8643 times
Bolan da se nas pita preko noci bi sto miliona ljudi nestaloKrokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:20animals wrote: 23 Aug 2021, 16:56 Samo ih 1,4 milijarde..
malo ih je...
Pa valjda si pročitao sve.
Žele se obogatiti, a to u prijevodu znači prestići Ameriku.
Msm, neće prosječni Kinez biti ni 10% prosječnog Amerikanca i njegovog statusa, ali bitno je da Kina kao država izdominira. Pošto su oni komunističak i diktatorska zemlja, lovim putem im od sveg srca želim da izumru. Bolje i to, nego da zaista izdominiraju, pa nas porobe.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
GDP PPP (GDP po osobi)
BiH

KINA

.....
BiH

KINA

.....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Spinuj kolko hoš, al nema maloumnika i svi znaju da prosječan Kinez, ne vidi ni četvrtinu od tog iznosa.
A zašto ih ne vidi, razlozi navedeni u prethodnom postu.
Msm, ako nisi znao, pravi liberali nisu na kineskoj strani, ni pod tačkom razno.
Na ruskoj i kineskoj strani, u našoj regiji, samo su oni koji ne misle nikakvo dobro BiH (ono kobiva trude se biti konstruktivni s hiljadama tona defetističkih vijesti) i senilni jugonostalgičari
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Iako naravno niti jedan tvoj post nema ni udaljene veze sa logickim razmisljanjem nego pocinjes neke pararele rusije srbije ovih onih vuci i natezati pa onda na jednostavne podatke svjetske banke vuci spinovanja i to... preporucujem da malo racionalno pogledas rast i shvatis da samo pisem o razvoju kine pa i poboljsanju zivotnog standarda, i usput ja sam posjetio kinu pa mozda sam subjektivan ali gladne i bose sigurno nisam vidio tamo.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:46
Spinuj kolko hoš, al nema maloumnika i svi znaju da prosječan Kinez, ne vidi ni četvrtinu od tog iznosa.
Msm, ako nisi znao, pravi liberali nisu na kineskoj strani, ni pod tačkom razno.
Na ruskoj i kineskoj strani, u našoj regiji, samo su oni koji ne misle nikakvo dobro BiH (ono kobiva trude se biti konstruktivni s hiljadama tona defetističkih vijesti) i senilni jugonostalgičari
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 17:49Iako naravno niti jedan tvoj post nema ni udaljene veze sa logickim razmisljanjem nego pocinjes neke pararele rusije srbije ovih onih vuci i natezati pa onda na jednostavne podatke svjetske banke vuci spinovanja i to... preporucujem da malo racionalno pogledas rast i shvatis da samo pisem o razvoju kine pa i poboljsanju zivotnog standarda, i usput ja sam posjetio kinu pa mozda sam subjektivan ali gladne i bose sigurno nisam vidio tamo.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:46
Svi znamo da su i gladni i bosi i ponavljam, sve to državni paarat uzme sebi i razdijeli sa privatnicima. Vjerovatno najkorumpiraniji režim na planeti. Ne želiš ih u svojoj blizini.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Ja opet kazem , setao sam Pekingom i Shenzenom i ono sto sam vidio je daleko od gladi , kada malo procitam i podatke sa interneta koji dolaze od medjunarodnih organizacija a ne Kineskih i ova dva iskustva povezem mogu reci da Kina ide velikim koracima naprijed, ne samo kao kolektivno sila nego i u poboljsanju zivotnog standarda obicnog covjeka.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:51MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 17:49
Iako naravno niti jedan tvoj post nema ni udaljene veze sa logickim razmisljanjem nego pocinjes neke pararele rusije srbije ovih onih vuci i natezati pa onda na jednostavne podatke svjetske banke vuci spinovanja i to... preporucujem da malo racionalno pogledas rast i shvatis da samo pisem o razvoju kine pa i poboljsanju zivotnog standarda, i usput ja sam posjetio kinu pa mozda sam subjektivan ali gladne i bose sigurno nisam vidio tamo.
Svi znamo da su i gladni i bosi i ponavljam, sve to državni paarat uzme sebi i razdijeli sa privatnicima. Vjerovatno najkorumpiraniji režim na planeti. Ne želiš ih u svojoj blizini.
Skoro sve sto sam cuo (mozda je to neki odnos prema strancu sve najljepse ne znam) jeste da su zadovoljni jer do 15ak godina prije bilo je tesko da posjedujes auto i pomisliti - sada imaju i po dva (samo jedan primjer)
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 17:54Ja opet kazem , setao sam Pekingom i Shenzenom i ono sto sam vidio je daleko od gladi , kada malo procitam i podatke sa interneta koji dolaze od medjunarodnih organizacija a ne Kineskih i ova dva iskustva povezem mogu reci da Kina ide velikim koracima naprijed, ne samo kao kolektivno sila nego i u poboljsanju zivotnog standarda obicnog covjeka.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:51
Skoro sve sto sam cuo (mozda je to neki odnos prema strancu sve najljepse ne znam) jeste da su zadovoljni jer do 15ak godina prije bilo je tesko da posjedujes auto i pomisliti - sada imaju i po dva (samo jedan primjer)

A i u razgovoru sa snajkom da se zaključiti koliko je situacija uznapredovala od njenog odlaska iz Kine prije nekih 6-7 godina...

- Matan
- Sila nečista
Negdje sam procitao da nekih 400 milina Kineza koji zive u gradovima zive pristojan zivot..MorningStar wrote: 23 Aug 2021, 17:54Ja opet kazem , setao sam Pekingom i Shenzenom i ono sto sam vidio je daleko od gladi , kada malo procitam i podatke sa interneta koji dolaze od medjunarodnih organizacija a ne Kineskih i ova dva iskustva povezem mogu reci da Kina ide velikim koracima naprijed, ne samo kao kolektivno sila nego i u poboljsanju zivotnog standarda obicnog covjeka.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2021, 17:51
ona rest milijarda, bijeda i jad..
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Kina uvodi nova rigorozna pravila: Zabranjuju se show emisije, 'feminizirani' stilovi... Muškost je zakon

Ugašeni su i određeni formati emisija za takmičenje talenata.... Vlasti su se obavezale da će promovirati ono što su definirale kao muževnije slike muškaraca i kritizirale su poznate ličnosti koje koriste puno šminke
Kineski medijski regulator objavio je da uvodi zabrane kao bi radio na suzbijaju 'feminiziranih' stilova i ženske estetike u emisijama zabavnog sadržaja kao i upute da treba izbjegavati 'vulgarne uticaje', javlja BBC News.
Nova pravila podstiču glorifikaciju i zastupljenije prikazivanje 'muškosti' u kineskoj industriji zabave.
To je samo dio pooštravanja pravila protiv onoga što je opisano kao 'nezdrav sadržaj' u medijima.
Nacionalna uprava za radio i televiziju (NRTA) Kine rekla je da bi politički ispravno i moralno ponašanje trebalo biti uključeno kao kriterij pri odabiru glumaca.
Ugašeni su i određeni formati emisija za takmičenje talenata.
Televizijski regulator takođe je naložio emiterima da obuzdaju visoke plate koje se isplaćuju zvijezdama i da se spriječe poreske utaje.
Vlasti su se obavezale da će promovirati ono što su definirale kao muževnije slike muškaraca i kritizirale su poznate ličnosti koje koriste puno šminke.
Kineske vlasti su također dale upute da treba ohrabriti programe koji promoviraju tradicionalnu, revolucionarnu ili "naprednu socijalističku kulturu ili potiču patriotsku atmosferu".
Kineski predsjednik Xi Jinping ponovio je opredjeljenje ka "zajedničkom prosperitetu", a u ovom obećanju o preraspodjeli bogatstva nedavno su izdvojeni tehnološki tajkuni i zvijezde iz svijeta zabave kao pojedinci s kojima se društvo treba podrobnije suočiti.
Prošle sedmice, kineska glumica Zheng Shuang kažnjena je sa 46 miliona dolara (33 miliona funti) zbog utaje poreza.
Kineska vlada želi njegovati patriotsku atmosferu. Ovo je razlog zašto su sada stavili fokus na suzbijanje njene rastuće industrije zabave.
Nakon godina kontinuiranog rasta, kineska komunistička partija od nedavno pokušava kontrolirati čitav niz sektora. Uvedene su zabrane na pojedine tehnologije, obrazovanje, a sada i na industriju zabave.
Vlasti navode da mogu cenzurirati sve što se smatra kršenjem osnovnih socijalističkih vrijednosti, a već postoje stroga pravila o sadržajima, od video igara do filmova i muzike.
Ova posljednja zabrana koja se odnosi na medijski sektor zabave uslijedila je nakon niza skandala poznatih ličnosti koji uključuju utaju poreza, seksualno uznemiravanje i napade.
Izvor: Depo
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48429 times
- Been thanked: 8643 times
Re: Kina uvodi nova rigorozna pravila: Zabranjuju se show emisije, 'feminizirani' stilovi... Muškost je zakon
Ja muskosti i govana, saberes ih des hiljada i od tihar des hiljada jedno desetero ih vece od 180 cenata 
Vece nase zene veg oni i oni nesto goje muskost
Vece nase zene veg oni i oni nesto goje muskost
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Re: Kina uvodi nova rigorozna pravila: Zabranjuju se show emisije, 'feminizirani' stilovi... Muškost je zakon
Kinezi masina , tiho i pametno - malo price puno rada.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3871 times
- Been thanked: 3574 times
Interesantno je bez obzira šta neki o njima mislili i koliko bili različiti da svi koji si protiv zapadnog načina života se time približavaju moralu.
Kina, Talibani, Rusija, Turska
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Matan
- Sila nečista
Bas si ih sabrao.Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2021, 21:46 Interesantno je bez obzira šta neki o njima mislili i koliko bili različiti da svi koji si protiv zapadnog načina života se time približavaju moralu.
Sav mrak ove planete..
Ne daj Boze da oni prevladaju svijetom, ti bi rob bio...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3871 times
- Been thanked: 3574 times
Pa svi smo mi robovi bez obzira u kakvom društvu bili.animals wrote: 04 Sep 2021, 22:43Bas si ih sabrao.Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2021, 21:46 Interesantno je bez obzira šta neki o njima mislili i koliko bili različiti da svi koji si protiv zapadnog načina života se time približavaju moralu.
Sav mrak ove planete..
Ne daj Boze da oni prevladaju svijetom, ti bi rob bio...
I ti si rob današnjeg društva, ustani rano, odradi osmicu, biti u određeno vrijeme na određenom mjestu i radi određen posao i tako do smrti ako ne dočekaš duboku starost ali ti si rado rob tog društva kao što i neki nemaju problem biti robovi u jednom od ovih nabrojanih ili se mogu prilagoditi.
Pa opiši današnjoj omladini sistem u kojem smo živjeli prije rata, cenzura, pendrek, radne akcije, kult ličnosti, Goli otok i svi bi počeli plakati da samo pomisle da žive u tom sistemu a ti bi se najvjerovatnije rado vratio u to doba.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21536 times
- Been thanked: 19548 times
Približavaju moralu, a s druge strane ubiše brašno u Ujgurima. Fini su nema šta.
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2649 times
Samo mazanje očiju i bacanje dimnih bombi dok se pune džepovi