Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Ti mnogo lazes. I upravo taj naš narod ti dopusta da mnogo lazes i sve to trpi.bosnjakinja wrote: 01 Dec 2024, 00:05Nas narod ide ka zapadnjackim vrijednostima individualizmu i slobodi izbora
I vec kje dobrim dijelom takav, jer vidi mene iz muslimanske kuce a zivada sam negdje u arapskom selu bog zna sta bi mi
![]()
Ti se stvarno praviš naivna.
Pa eto, što onda lupetaš?
Jesmo danas donji ti jarca. Od čega mi do murteda dogurasmoDid bosanske crkve je imao veoma važan položaj u društveno-političkom životu sredjovjekovne Bosne. Did je vršio krunisanje bosanskih kraljeva, imao je izražene sudske funkcije koje nije mogao osporiti niti sam vladar. Njegov starjeniški položaj potvrđuju bosanski i dubrovački izvori. Tako se u odluci Vijeća umoljenih od 28. maja 1438. Did izričito naziva najvišim poglavarom među krstjanima što znači da nad njim nije bilo nikakve više crkvene vlasti. Taj podatak potvrđuje da je on bio potpuno nezavisan od katoličke i pravoslavne crkve i ostalih dualističkih crkava. Njegovu samostalnost i poglavarstvo nad cijelim redom crkve potvrđuje podatak iz dubrovačkog pisma upućenog Sandalju Hraniću 30. aprila 1405, u kome je Did označen kao duhovni otac Crkve bosanske.
Melek wrote: 01 Dec 2024, 23:57 Tad nije bilo zajebancije:
Jesmo danas donji ti jarca. Od čega mi do murteda dogurasmoDid bosanske crkve je imao veoma važan položaj u društveno-političkom životu sredjovjekovne Bosne. Did je vršio krunisanje bosanskih kraljeva, imao je izražene sudske funkcije koje nije mogao osporiti niti sam vladar. Njegov starjeniški položaj potvrđuju bosanski i dubrovački izvori. Tako se u odluci Vijeća umoljenih od 28. maja 1438. Did izričito naziva najvišim poglavarom među krstjanima što znači da nad njim nije bilo nikakve više crkvene vlasti. Taj podatak potvrđuje da je on bio potpuno nezavisan od katoličke i pravoslavne crkve i ostalih dualističkih crkava. Njegovu samostalnost i poglavarstvo nad cijelim redom crkve potvrđuje podatak iz dubrovačkog pisma upućenog Sandalju Hraniću 30. aprila 1405, u kome je Did označen kao duhovni otac Crkve bosanske.![]()
Zato i vicemMelek wrote: 02 Dec 2024, 06:46 Al prvenstveno bi da istaknem da smo ko narod vječiti neki heretici. Dok smo bili u kršćanstvu bili po rimu heretici, sad u islamu nas opet oni araplahani isto gledaju. Pa ti vidi![]()
veli djubre, drze ritam..Pasaga wrote: 02 Dec 2024, 14:26 i danas pusiona,oni opet optimisti
vele,....pricamo
subhanalah .....
Dabome, vjecito svoji i nicijiMelek wrote: 02 Dec 2024, 06:46 Al prvenstveno bi da istaknem da smo ko narod vječiti neki heretici. Dok smo bili u kršćanstvu bili po rimu heretici, sad u islamu nas opet oni araplahani isto gledaju. Pa ti vidi![]()
amidza idriz wrote: 02 Dec 2024, 22:55 Neka nam je dragi Bog na pomoci. Tesko je bilo odbraniti je od dvostruke agresije a sada je ovi tope popustanjem radi kompromisa.
Kompromis je kada svi nesto daju za dobrobit sviju a ne kada vi popustate a drigima ispunjavate zelje.
I HDZ svakim danom otvoreno radi protiv drzave a danas time sto podrzava SNSD da se ne postuju odluke VP.
Hajmo sve srusiti pa ispocetka iz zemunica.
simbol za zlo.propast
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests