Ja u svakom receptu smanjim, iako je on konzervans.
I ovo ću smanjiti, i ako ne bude valjalo opet cu najs kriviti, nekog moram

Jabuke jedino odnijeti nekom ko se bavi time, presuje,cijedi i hermeticki zatvara u pakovanje od 5 litara.Iskra wrote: 19 May 2020, 22:30Zagorka wrote: 19 May 2020, 22:28
I ovo ću smanjiti, i ako ne bude valjalo opet cu najs kriviti, nekog moram![]()
Ja sam.prosle.godine dobila.par litara soka od jabuke...sako cijedjene jabuke i baš ništa drugo Ali ne može stajati vise od par dana.
I mi pravimo od zohve.uvijek_kontra wrote: 19 May 2020, 14:09 Prva runda gotova. Da ne bi ove kise, rekla sam da bi jos koju napravila. Nek se nadje. Kaže brat jucer kad je probao, ovo je najbolji sok na svijetu. Rekoh steta sto nisam uspela vise napravit.
Jutros ulazim u kuhinju, imam sta vidit.
Poranio da ubere cvjetove i namocio. A ja kontam sto me juce ispituje kako sam pravila.![]()
Zagorka wrote: 19 May 2020, 22:33Jabuke jedino odnijeti nekom ko se bavi time, presuje,cijedi i hermeticki zatvara u pakovanje od 5 litara.Iskra wrote: 19 May 2020, 22:30
Ja sam.prosle.godine dobila.par litara soka od jabuke...sako cijedjene jabuke i baš ništa drugo Ali ne može stajati vise od par dana.
Mi smo pretprosle godine.
Bez truna šećera. Pisala sam tad ovdje, mislim da je bilo oko 600 kila jabuka.
Prekrasan.
Nema sanse. Posle godine pola morala bacit, drugu rundu jedva spasila. Ovako sam mirna. Izvadim iz skrinje i nema problema. A i ne brinem za embalažu, pola svakako poklonim, ostalo se ljeti popije.Hurija wrote: 19 May 2020, 22:24
Koristi staklenu ambalažu ubiduće mila , zdravija je i sok neće poprimiti druge primjese![]()
Pa ja, ni jedne flasice od kiseljaka.uvijek_kontra wrote: 19 May 2020, 14:09 Prva runda gotova. Da ne bi ove kise, rekla sam da bi jos koju napravila. Nek se nadje. Kaže brat jucer kad je probao, ovo je najbolji sok na svijetu. Rekoh steta sto nisam uspela vise napravit.
Poranio da ubere cvjetove i namocio. A ja kontam sto me juce ispituje kako sam pravila.![]()
Izvini, sta se desava sa tijelom?uvijek_kontra wrote: 20 May 2020, 00:43 Flase nisu moje. No, sad jesu.
Ne pijem ja ta sranja, iZsusuju tijelo. Neb trebao ni ti.
ti imala ono romantičnu ideju , joj sad kad popijem soka od ruže sve će mi leptrići u stomaku zaigratiYenna wrote: 20 May 2020, 01:06 Ja maloprije pila nešto sto bi trebalo biti sok od ruže, ni blizu soka.
Mislim da nema ni tri latice na pola litre.
Čak ni boje nikakve.
A bas sam se bila nameračila![]()
Ja svratih nakon pljuska, ugodno vani, čaršija živi, lijep neki osjećaj u zraku, pune baterije.carobnjak N wrote: 20 May 2020, 01:09ti imala ono romantičnu ideju , joj sad kad popijem soka od ruže sve će mi leptrići u stomaku zaigratiYenna wrote: 20 May 2020, 01:06 Ja maloprije pila nešto sto bi trebalo biti sok od ruže, ni blizu soka.
Mislim da nema ni tri latice na pola litre.
Čak ni boje nikakve.
A bas sam se bila nameračila![]()
![]()
Onda ne pravi puno i popijte što prije
Od mame sam donijela sadnicu ruže i eno raste, ali ne bude još uvijek dovoljno latica za napraviti sok. Neka, strpljiva samNora Ibsenova wrote: 19 May 2020, 22:33I mi pravimo od zohve.uvijek_kontra wrote: 19 May 2020, 14:09 Prva runda gotova. Da ne bi ove kise, rekla sam da bi jos koju napravila. Nek se nadje. Kaže brat jucer kad je probao, ovo je najbolji sok na svijetu. Rekoh steta sto nisam uspela vise napravit.
Samo u staklene flaše uvijek sokove.
Ja čekam ružu da od nje pravimo sok, taj mi je najdraži.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests