Potpisujem 100% sve polazi iz kuce, das mu dobru, kvalitetnu, zdravu, postenu, iskrenu, vrijednu bazu poslije samo nadogradjujes prema uzrastuspacebound wrote: 28 Jul 2023, 10:10Govorim ti iz iskustva. Ispast ce sad da se hvalim, al hajd.Skin wrote: 28 Jul 2023, 10:00
jasta. sve po roditeljimapa na djecu ima utjecaj sva okolina, i vrsnjaci, i rodbina, i ucitelji.
Muz i ja smo jako empaticni, volimo zivotinje, pomazemo ljudima, nikad se nikom ne rugamo, i oni te obrasce ponasanja kopiraju. Smece kad vide da neko baci na ulici naljute se. Hrane lutalice, uzimaju u zastitu slabije. Ovaj stariji se prestao druziti sa prijateljem iz razreda jer se skupa s jos par djecaka udruzio protiv jednog. Moj sin ga uzeo u zastitu. U parku nije htio da se igra s drugovima koji su se rugali debelom djecaku, vec otisao do njega i rekao da se zeli igrati s njim.
Muz je trenutno u inostranstvu. Oni sve meni hoce da pomazu po kuci, vrecice iz prodavnice mi do auta ne daju odnijeti. To je gledajuci odnos muza i mene. Ja napravim rucak, zajedno postavimo sto, oni pociste poslije.
Usvajaju obrasce ponasanja koje vide.
Naravno da ce ih i okolina donekle oblikovati ali temelj se u kuci gradi.
TROSJED
Moderator: VIP
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13504 times
- Been thanked: 14707 times
- Status: Online
Re: TROSJED
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24184 times
Imas musku djecu, dajes im negativne primjere.spacebound wrote: 28 Jul 2023, 10:10Govorim ti iz iskustva. Ispast ce sad da se hvalim, al hajd.Skin wrote: 28 Jul 2023, 10:00
jasta. sve po roditeljimapa na djecu ima utjecaj sva okolina, i vrsnjaci, i rodbina, i ucitelji.
Muz i ja smo jako empaticni, volimo zivotinje, pomazemo ljudima, nikad se nikom ne rugamo, i oni te obrasce ponasanja kopiraju. Smece kad vide da neko baci na ulici naljute se. Hrane lutalice, uzimaju u zastitu slabije. Ovaj stariji se prestao druziti sa prijateljem iz razreda jer se skupa s jos par djecaka udruzio protiv jednog. Moj sin ga uzeo u zastitu. U parku nije htio da se igra s drugovima koji su se rugali debelom djecaku, vec otisao do njega i rekao da se zeli igrati s njim.
Muz je trenutno u inostranstvu. Oni sve meni hoce da pomazu po kuci, vrecice iz prodavnice mi do auta ne daju odnijeti. To je gledajuci odnos muza i mene. Ja napravim rucak, zajedno postavimo sto, oni pociste poslije.
Dozvolite da se obratimo
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2957 times
- Been thanked: 3357 times
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
Koriste. Stariji napravio svoju igricu, stavio na roblox ❤Skin wrote: 28 Jul 2023, 10:40
svaka cast pa ste to uspjeli, lijepo je cuti tako nesto. koriste li tehnologiju?
Uci praviti skripte. Uz laptop naucio engleski, taj lik sto objasnjava kako se skripte prave je amerikanac, mali sve razumije. Mladji jos gleda bebece crtane i youtubere. Bar smo Zagu i Filipa prerasli. Konacno
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

Imas pravo, cesto se i sama pitam grijesim li, hoce li biti predobri za ovaj svijet pun ajkula.Fuddo wrote: 28 Jul 2023, 10:35Imas musku djecu, dajes im negativne primjere.spacebound wrote: 28 Jul 2023, 10:10
Govorim ti iz iskustva. Ispast ce sad da se hvalim, al hajd.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Mati ko matispacebound wrote: 28 Jul 2023, 10:44Imas pravo, cesto se i sama pitam grijesim li, hoce li biti predobri za ovaj svijet pun ajkula.
Dobra si ti
Dozvolite da se obratimo
- immuno
- Forum [Bot]
Danas ne mozes sve I da hoces zaobici tehnologiju al kao I u svemu granice kad, koliko I najvaznije sta.Skin wrote: 28 Jul 2023, 10:40
svaka cast pa ste to uspjeli, lijepo je cuti tako nesto. koriste li tehnologiju?
Djeca su mudra, jedne prilike sam morala negdje otici I oni ostaju sami I dogovorimo se nema TV I nema kompjutera ok. Dosla kuci oni mokri ko cep od znoja muzika drma samo tako, uletim ugasim radio pitam sta je to a oni ko iz topa, pa rekla si nema TV I kompjutera al za radio nisi nista rekla I mi pravili disco party
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2957 times
- Been thanked: 3357 times
stvarno su vam ta djeca poslusna. ne mogu zamisliti nekog tinejdzera ili pubertetliju da ne prekrsi to i upali TV, racunar, da visi na telefonu, chata, instagram, snapchat, tiktok.
- spacebound
- Urednik foruma

immuno wrote: 28 Jul 2023, 10:50Danas ne mozes sve I da hoces zaobici tehnologiju al kao I u svemu granice kad, koliko I najvaznije sta.Skin wrote: 28 Jul 2023, 10:40
Djeca su mudra, jedne prilike sam morala negdje otici I oni ostaju sami I dogovorimo se nema TV I nema kompjutera ok. Dosla kuci oni mokri ko cep od znoja muzika drma samo tako, uletim ugasim radio pitam sta je to a oni ko iz topa, pa rekla si nema TV I kompjutera al za radio nisi nista rekla I mi pravili disco party![]()
Ja sam neki dan svom pokusala objasnit sta su pedofili, posto cesto pricamo o opasnostima na internetu, i navodim mu neke fiktivne primjere. Do sad sam uvijek govorila da su to ljudi koji povrjedjuju djecu.
I hajde, uskoro ce mu 12 godina. Kontam vec zna sta odrasli rade, kako nastaju djeca, i krenem pricu uvijeno u tom smjeru, on me samo blijedo gleda, bas vidim da pojma nema. Bas su ova djeca danas smotana. Mi smo s 8 godina to znali
- spacebound
- Urednik foruma

Ja starijem kad bih rekla da odoh negdje a on da stoji sat vremena i gleda u zid smijem se u zivot kladit da bi on bas to uradio. Nema veze sto nema mene da ga nadgledam. Mali bi s mjeseca visioSkin wrote: 28 Jul 2023, 10:54 stvarno su vam ta djeca poslusna. ne mogu zamisliti nekog tinejdzera ili pubertetliju da ne prekrsi to i upali TV, racunar, da visi na telefonu, chata, instagram, snapchat, tiktok.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24124 times
- Status: Offline
Pa j... ga,do nas je.Spremi se da ce ti pocet budalit od nekih 13 godina,to nesta drcno,vazno,na momente ludo,hoce svoje jaSkin wrote: 28 Jul 2023, 10:00jasta. sve po roditeljimaspacebound wrote: 28 Jul 2023, 06:10
Dijete je ogledalo svojih roditelja. Sve od nas upija. Samo budi dobar primjer i nemas brige![]()
pa na djecu ima utjecaj sva okolina, i vrsnjaci, i rodbina, i ucitelji.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Baš smo neki dan žena i ja navečer sjedili na terasi i o istom smo pričali. Naravno, brine se čovjek i to ne malo. Ne znamo šta nas sutra čeka, ali treba ići mic po mic pa vidjećemo. Trebamo stalno raditi na sebi kao roditeljima.spacebound wrote: 28 Jul 2023, 10:44Imas pravo, cesto se i sama pitam grijesim li, hoce li biti predobri za ovaj svijet pun ajkula.
Mislim da je još veća briga kad je žensko dijete u pitanju, ali možda se i varam.
- HAVANA
- Penzioner

Ma previse mi to dramimo.Snadju se ova djeca vrlo lako i dobro ako si ih dobro i naucio...
- immuno
- Forum [Bot]
Razumijem vas potpuno, danas mislim da nema razlike sto se Tice strah ova sta se moze desiti bilo da je musko ili zensko,. Danasnji svijet je okrutan respekt, empatije strane rijeci, vidi samo koliko terorista imas na sve strane od vojnih, vjerskih, polnih, rasnih i ko zna kakvih,treba dijete sacuva ti od zla. Al sto kazes polahko prema uzrastu I potrebama djeteta.Chan wrote: 28 Jul 2023, 11:29Baš smo neki dan žena i ja navečer sjedili na terasi i o istom smo pričali. Naravno, brine se čovjek i to ne malo. Ne znamo šta nas sutra čeka, ali treba ići mic po mic pa vidjećemo. Trebamo stalno raditi na sebi kao roditeljima.spacebound wrote: 28 Jul 2023, 10:44
Imas pravo, cesto se i sama pitam grijesim li, hoce li biti predobri za ovaj svijet pun ajkula.
Mislim da je još veća briga kad je žensko dijete u pitanju, ali možda se i varam.
- spacebound
- Urednik foruma

Naravno, uvijek se preispitujes, jer svijet kad izadju iz doma u kojem su uvijek zasticeni je odvratno i opasno mjesto, a tu mu sve te njegove divne vrline mogu biti kamen oko vrata, jer iskren, posten, cestit covjek ne zna se snaci u toj pokvarenosti. A kako da ga ucis onome sto i ti ne znas i ne nosis u sebi?Chan wrote: 28 Jul 2023, 11:29Baš smo neki dan žena i ja navečer sjedili na terasi i o istom smo pričali. Naravno, brine se čovjek i to ne malo. Ne znamo šta nas sutra čeka, ali treba ići mic po mic pa vidjećemo. Trebamo stalno raditi na sebi kao roditeljima.spacebound wrote: 28 Jul 2023, 10:44
Imas pravo, cesto se i sama pitam grijesim li, hoce li biti predobri za ovaj svijet pun ajkula.
Ne znam, izgleda da jeste, devojcice su danas pune otrova, uzmem povremeno sinov telefon i pregledam poruke na viberu, imaju grupu, naletim na svadje djevojcica. Kod djecaka toga nema.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ne varas.Chan wrote: 28 Jul 2023, 11:29Baš smo neki dan žena i ja navečer sjedili na terasi i o istom smo pričali. Naravno, brine se čovjek i to ne malo. Ne znamo šta nas sutra čeka, ali treba ići mic po mic pa vidjećemo. Trebamo stalno raditi na sebi kao roditeljima.spacebound wrote: 28 Jul 2023, 10:44
Zensko je skroz kriticno
Milion belaja, koji se ne mogu objasnit.
Sampion spuca cimbur i ode, sav cio
Ona crta nakog Hegela i vice mene niko ne voli
Ja odem pod krusku i vicen
Svezte me da nekog ne udavim
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

Samo ih upregni da sta rade od nekih 16,17 godina...Pa ce ih tu i napast i naruzit a to neces biti ti da ti kaze opra me ti...
A naucice ko u 3 skole. Uzgajas li princa i princezu,vrlo moguce da ces najebati. 
- HAVANA
- Penzioner

Fuddo wrote: 28 Jul 2023, 11:44Ne varas.Chan wrote: 28 Jul 2023, 11:29
Baš smo neki dan žena i ja navečer sjedili na terasi i o istom smo pričali. Naravno, brine se čovjek i to ne malo. Ne znamo šta nas sutra čeka, ali treba ići mic po mic pa vidjećemo. Trebamo stalno raditi na sebi kao roditeljima.
Zensko je skroz kriticno
Milion belaja, koji se ne mogu objasnit.
Sampion spuca cimbur i ode, sav cio
Ona crta nakog Hegela i vice mene niko ne voli
Ja odem pod krusku i vicen
Svezte me da nekog ne udavim
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa majke mi
Da mi je neko prico ne bih vjerovo
Ja sjednem na avion
Ubijem hljeb u momku, cacu mu
Mater mu pocnem davit
U neka doba vice nemoj ih
Pa majku im j.... svima
Da mi je neko prico ne bih vjerovo
Ja sjednem na avion
Ubijem hljeb u momku, cacu mu
Mater mu pocnem davit
U neka doba vice nemoj ih
Pa majku im j.... svima
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Kako mi se čini u današnje vrijeme najbolje prolaze prinčevi i princeze. Poremećene vrijednosti.HAVANA wrote: 28 Jul 2023, 11:44 Samo ih upregni da sta rade od nekih 16,17 godina...Pa ce ih tu i napast i naruzit a to neces biti ti da ti kaze opra me ti...A naucice ko u 3 skole. Uzgajas li princa i princezu,vrlo moguce da ces najebati.
![]()
Možda i griješim.