Zanimljivosti
Moderator: Krokodil Behko
Re: Ovo su ljudi koji su u 2016. imali najviše sreće (VIDEO)
Cim tako napisete neko vrijeme, vratim se opet da pogledam iako sam sve izgledao.

Question everything.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
- Status: Offline
Al ima isto scena s razbijenim jajima i ćukom 
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
- Status: Online
Meni je najstrasnije za vidjeti bilo kad onaj na biciklu uleti u sendvic
Koja sreca 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4214 times
- Been thanked: 4401 times
Re: Zanimljivosti
i sa nekim muškarcima je tako

Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Ta ti je izjava sexisticka 
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4214 times
- Been thanked: 4401 times
Pa i zanimljivost je "sexistička"Mutevelija wrote:Ta ti je izjava sexisticka
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pa jest
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3405 times
Sve manje pametnih ljudi u svijetu
Sve je manje ljudi sa genima za pamet, odnosno onim genima koji osiguravaju sklonost višim nivoima učenja, pa naučnici smatraju da je trenutno na djelu negativna selekcija u razvoju čovjeka.
Takav razvoj događaja mogao bi imati ozbiljne posljedice za ljudsku vrstu u narednim vijekovima - upozoravaju naučnici.
Studija sprovedena na velikom uzorku od 109.000 Islanđana otkrila je da osobe koje su nosioci gena za duže obrazovanje rjeđe formiraju porodicu.
Autori istraživanja navode da studije pokazaju kako genetske varijante utiču na obrazovna dostignuća.
Istovremeno, novija genetska istraživanja omogućila su definisanje takozvanih poligenskih ocjena - brojeva koji predstavljaju snagu uticaja određene grupe gena na određene karakteristike.
U svom istraživanju autori su utvrdili da je poligenska ocjena za obrazovna dostignuća povezana sa odgođenom reprodukcijom i manjim brojem đece.
Naučnici ističu da bi koeficijent inteligencije /IQ-a/ mogao biti oko 0,3 po deceniji, što na evolutivnom nivou može imati vrlo velik značaj.
"Mi smo kao vrsta određeni sposobnostima naših mozgova. Obrazovanje je trening i usavršavanje naših mentalnih sposobnosti. Zato je dascinantno otkriti da genetski faktori povezani sa dužim vremenom provedenim u učenju postaju sve rjeđi u populaciji", upozoravaju naučnici.
Avaz
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

Re: Sve manje pametnih ljudi u svijetu
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Pa je točno...nisu samo telefoni...sve kompjuterizacija, od automobila nadalje, sve što koristimo skoro, sadrži sićusni procesor, koji nam pomaže, da što manje mislimo ...
I to je u redu....problem je kad taj višak vremena glupo trošimo
(vidi priloženo
)
I to je u redu....problem je kad taj višak vremena glupo trošimo
(vidi priloženo
Habibti, ya nour el - ain... 
- Melek
- Deer Hunter

Mislim da covjek kao bioloski organizam polako odigrava zavrsnu fazu svoje uloge sa svom svojom nesavrsenoscu ali dovoljnim kapacitetom da bude odskocna daska razvijanja superiornije inteligencije i superiornijih - nazovimo ih - organizama. Razumno bi bilo, ma kako suludo zvucalo, da se covjek transformise iz postojeceg bioloskog organizma u nesto drugo i da na samog sebe aplicira tu inteligenciju i tehniku koju je stvorio. Glupo bi bilo sve te brze memorije, procesuiranja podataka i tome slicno ne inkorporirati u samog sebe. To isto vazi i za fiziku individue. Zasto ne zamijeniti ranjive i prolazne dijelove tijela sa necim superiornijim? Jednostavno se transformisati u nesto daleko bolje, jace, dugovjecnije, inteligentnije i superiornije.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Ima smisla....samo to bi uvjetovalo da idemo dalje....mislim da se ode i na druge planete i galaksije.Melek wrote:Mislim da covjek kao bioloski organizam polako odigrava zavrsnu fazu svoje uloge sa svom svojom nesavrsenoscu ali dovoljnim kapacitetom da bude odskocna daska razvijanja superiornije inteligencije i superiornijih - nazovimo ih - organizama. Razumno bi bilo, ma kako suludo zvucalo, da se covjek transformise iz postojeceg bioloskog organizma u nesto drugo i da na samog sebe aplicira tu inteligenciju i tehniku koju je stvorio. Glupo bi bilo sve te brze memorije, procesuiranja podataka i tome slicno ne inkorporirati u samog sebe. To isto vazi i za fiziku individue. Zasto ne zamijeniti ranjive i prolazne dijelove tijela sa necim superiornijim? Jednostavno se transformisati u nesto daleko bolje, jace, dugovjecnije, inteligentnije i superiornije.
Superčovjek vs čovjek obećava kaos na tako malom mjestu, kakav je planet zemlja.
Već je počelo sa 3D printanjem organa...VR naočale su igra, koja će brzo postati realnost.....zamisli nema slijepih i slabovidnih....VR šalje sliku direkt u centar za vid (tebi ni sniper ne bi trebao, samo prebaciš u hunter mode
- Mutevelija
- Selonačelnik

To sto pricas melece planira se uraditi poluro lbot polu covjek
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Je....ali da se baš omasovi ...Socrates wrote:To je vec sve uradjeno.
ovako..čovjek neće pristati na to...možda i zato treba konkretna pizdarijica, pa da se krene
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pa ne moze se I nece se nikad omasoviti. Moraju elite odrzati monopol nad prakticnom primjenom znanja.storm wrote:Je....ali da se baš omasovi ...Socrates wrote:To je vec sve uradjeno.
ovako..čovjek neće pristati na to...možda i zato treba konkretna pizdarijica, pa da se krene
. . . . . . . . .
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Ne potcjenjujte ljudski mozak koji kod maltene svakog pojedinca bez problema trenutno rješava kvadratne jednačine i to bez ikakvih formula ili razmišljanja. 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
A,evo i ja se nešto ne osjećam dobroMelek wrote:
Sve je manje ljudi sa genima za pamet, odnosno onim genima koji osiguravaju sklonost višim nivoima učenja, pa naučnici smatraju da je trenutno na djelu negativna selekcija u razvoju čovjeka.
Takav razvoj događaja mogao bi imati ozbiljne posljedice za ljudsku vrstu u narednim vijekovima - upozoravaju naučnici.
Studija sprovedena na velikom uzorku od 109.000 Islanđana otkrila je da osobe koje su nosioci gena za duže obrazovanje rjeđe formiraju porodicu.
Autori istraživanja navode da studije pokazaju kako genetske varijante utiču na obrazovna dostignuća.
Istovremeno, novija genetska istraživanja omogućila su definisanje takozvanih poligenskih ocjena - brojeva koji predstavljaju snagu uticaja određene grupe gena na određene karakteristike.
U svom istraživanju autori su utvrdili da je poligenska ocjena za obrazovna dostignuća povezana sa odgođenom reprodukcijom i manjim brojem đece.
Naučnici ističu da bi koeficijent inteligencije /IQ-a/ mogao biti oko 0,3 po deceniji, što na evolutivnom nivou može imati vrlo velik značaj.
"Mi smo kao vrsta određeni sposobnostima naših mozgova. Obrazovanje je trening i usavršavanje naših mentalnih sposobnosti. Zato je dascinantno otkriti da genetski faktori povezani sa dužim vremenom provedenim u učenju postaju sve rjeđi u populaciji", upozoravaju naučnici.
Avaz
Zaglupljuje nas napredak,čovjek više nema potrebu da razmišlja kao prije.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti