Mlađi momak,starija cura..
Moderator: spacebound
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 346 times
- Status: Offline
Re: Mlađi momak,starija cura..
Ma supica je za bolnice.Dorian wrote: 04 Oct 2019, 16:41 Ma, nemoj se ograničavati vraže mali. Mlađe je slađe ali je i stara koka dobra supa.
Uzmi sve što ti život pruža, danas si cvet, sutra uvehla ruža.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
meni razlika u godinama ne predstavlja ništa sama po sebi. budućnost veze nije uslovljena godinama partnera nego podudaranjem njihovih životnih filozofija, nekakvih ciljeva i očekivanja. Nijedna veza nema garanciju, ma kolika razlika u godinama bila, pa se ja ne bih mnogo opterećavala šbbkbb mislima.
društvo u globalu još uvijek ima ograničen pogled na te veće razlike u godinama. neki od razloga zašto je tako već su navedeni...potomstvo, strah od osude i sl..ali ako partneri imaju jedinstven stav..onda nema problema.
što se tiče konkretno julijinog slučaja, jasno je da postoji međusobna naklonost, kompatibilnost na nekim poljima, privlačnost...meni bi to bilo dovoljno da započnem vezu, romantične momente i to. ne znam zašto julija ne želi o tome razgovarati sa stankom, ja bih...ubrzo bi se trebalo samo od sebe sve posložiti...on bi pokazao i rekao je li za takvu vezu, ima li neki problem sa svim što takav odnos donosi...
dakle, razgovor o svemu..
društvo u globalu još uvijek ima ograničen pogled na te veće razlike u godinama. neki od razloga zašto je tako već su navedeni...potomstvo, strah od osude i sl..ali ako partneri imaju jedinstven stav..onda nema problema.
što se tiče konkretno julijinog slučaja, jasno je da postoji međusobna naklonost, kompatibilnost na nekim poljima, privlačnost...meni bi to bilo dovoljno da započnem vezu, romantične momente i to. ne znam zašto julija ne želi o tome razgovarati sa stankom, ja bih...ubrzo bi se trebalo samo od sebe sve posložiti...on bi pokazao i rekao je li za takvu vezu, ima li neki problem sa svim što takav odnos donosi...
dakle, razgovor o svemu..
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Mitska bica
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Dok sam bila mlada, uvijek sam imala osjecaj da ce me neko ismijavati jer sam zaljubljena u njega, jer se nekoliko puta upravo to i desavalo.
Od tada imam strah pricati o osjecajima u ovim pocetnim fazama. Ja cutim. I tesko da cu ikad ista napraviti po tom pitanju bez da on prvi sta ne kaze ili ne uradi.
Ali... Mozda skupim hrabrost nekad, mada... dabogda sCeri...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
ja razumijem taj društveni pritisak, zaista zna biti nepodnošljiv i onda je lakše povući se i biti po strani...ali je problem što se izmaknemo od svog života, sebe sputamo zbog....čega? koga?
kako god, želim ti sreću i da bude onako kako je najbolje za tebe
kako god, želim ti sreću i da bude onako kako je najbolje za tebe
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
lejlamo wrote: 04 Oct 2019, 21:12 ja razumijem taj društveni pritisak, zaista zna biti nepodnošljiv i onda je lakše povući se i biti po strani...ali je problem što se izmaknemo od svog života, sebe sputamo zbog....čega? koga?
kako god, želim ti sreću i da bude onako kako je najbolje za tebe![]()
{code}
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24731 times
- Been thanked: 6459 times
...ja da sam na Julkinom mjestu, crkla bih ako ne bih nista rekla ili uradila-dala do znanja
.............................ljudiiiiiiii, muskiiiiiii, nejte meni

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
Gvadalahara wrote: 04 Oct 2019, 23:00lejlamo wrote: 04 Oct 2019, 21:12 ja razumijem taj društveni pritisak, zaista zna biti nepodnošljiv i onda je lakše povući se i biti po strani...ali je problem što se izmaknemo od svog života, sebe sputamo zbog....čega? koga?
kako god, želim ti sreću i da bude onako kako je najbolje za tebe![]()
![]()
![]()
Šta?
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Julka, ako zaista imaš osjećaj da će te Stanko (ne neko) ismijavati sto si zaljubljena u njega onda mislim da nije dobro da počinjes vezu.
Da li je on ikad pokazao da je u stanju biti takva osoba?
Ili je to samo tvoja opterećenost iskustvima iz prošlosti?
Ako nemaš povjerenja u njega toliko da vjeruješ da će te možda ismijavati možda ti nisi spremna za vezu.
Ako imaš povjerenja, nema razloga da odugovlačis. Ili ti je možda ljepše tako dok si samo zaljubljena?
Ne spominji mu zaboga godine. Nije on balavac. Ako on prvi spomene godine kao bilo kakav problem, kraj je, nazalost, barem izgleda za ozbiljnu vezu. Moguća je avantura.
A šta svijet priča ne bi trebalo da te brine. Šta ja znam.
Gdje je taj svijet? U Brckom?
Gdje je Stanko?
Da li je on ikad pokazao da je u stanju biti takva osoba?
Ili je to samo tvoja opterećenost iskustvima iz prošlosti?
Ako nemaš povjerenja u njega toliko da vjeruješ da će te možda ismijavati možda ti nisi spremna za vezu.
Ako imaš povjerenja, nema razloga da odugovlačis. Ili ti je možda ljepše tako dok si samo zaljubljena?
Ne spominji mu zaboga godine. Nije on balavac. Ako on prvi spomene godine kao bilo kakav problem, kraj je, nazalost, barem izgleda za ozbiljnu vezu. Moguća je avantura.
A šta svijet priča ne bi trebalo da te brine. Šta ja znam.
Gdje je taj svijet? U Brckom?
Gdje je Stanko?
. . . . . . . . .
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

smijesno ba da se normalan samostalan covjek obazire na to...ko sta i kako misli...
{code}
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
To su moja iskustva iz proslosti, nema nikakve veze s njim.
A on je ovdje, u Pragu, radimo zajedno
@Gvadalahara
Mene tudje misljenje ne moze pokolebati, ali nije bas prijatno cuti , koliko god to tebi smijesno bilo
@Gvadalahara
Mene tudje misljenje ne moze pokolebati, ali nije bas prijatno cuti , koliko god to tebi smijesno bilo
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
Ti nisi nikada konformista? Tvoje ponašanje nikada ne zavisi od socijalnog pritiska pod kojim se nađeš?Gvadalahara wrote: 04 Oct 2019, 23:28smijesno ba da se normalan samostalan covjek obazire na to...ko sta i kako misli...![]()
![]()
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

sta te briga...Gledaj da tebi pase i odgovara...ostale ko shisaJulia-Klara wrote: 04 Oct 2019, 23:29 To su moja iskustva iz proslosti, nema nikakve veze s njim.
@Gvadalahara
{code}
Sve je to lijepo nekome u teoriji savjetovati. Praksa je malo drugacija. 
Question everything.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

kakav socijalni pritisak ? od koga, mozes precizirati ? Od nekih bitnih ljudi do cijeg misljenja drzim ili od nekih anonimusa ?lejlamo wrote: 04 Oct 2019, 23:31Ti nisi nikada konformista? Tvoje ponašanje nikada ne zavisi od socijalnog pritiska pod kojim se nađeš?Gvadalahara wrote: 04 Oct 2019, 23:28
smijesno ba da se normalan samostalan covjek obazire na to...ko sta i kako misli...![]()
![]()
{code}
Moja dva centa:Julia-Klara wrote: 04 Oct 2019, 21:06nemam mOOda za takve stvari, nikad nisam imala.
Dok sam bila mlada, uvijek sam imala osjecaj da ce me neko ismijavati jer sam zaljubljena u njega, jer se nekoliko puta upravo to i desavalo.
Od tada imam strah pricati o osjecajima u ovim pocetnim fazama. Ja cutim. I tesko da cu ikad ista napraviti po tom pitanju bez da on prvi sta ne kaze ili ne uradi.
Ali... Mozda skupim hrabrost nekad, mada... dabogda sCeri...
Priđi i reci šta ti je na duši.
Najgore šta ti se može desiti je da budeš odbijena. A to nije strašno. Ništa nećeš izgubiti jer ne možeš izgubiti ono šta nemaš. A dobićeš rješenje, bilo ono pozitivno i onda ćete zajedno posmatrati zalaske sunca ili negativno, ali onda se nećeš pitati, znaćeš na čemu si.
Nemoj se plašiti da ćeš ispasti budala, prvo zato što nećeš, a drugo nije strašno ni ispasti budala s vremena na vrijeme. Djeluje otrježnjujuće na ego. Ali sigurno nećeš jer iskreni i čisti osjećaji i kada su neuzvraćeni nikada nisu budalasti.
A vjeruj mi, ako ne riješiš, kajaćeš se kasnije.
Da ne pametujem dalje, priđi i otvori se. Kako god da se završi biće ti bolje nego da se pitaš šta je moglo biti ili da li on hoće ili neće. Neizvjesnost je gora nego i negativna izvjesnost. U svakom slučaju ćeš moći biti ponosna na sebe, na svoje osjećaje i na svoju hrabrost.
Dakle stisni stomak, izbaci sise i reci mu.
NIšta nećeš izgubiti, samo ćeš dobiti.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
ne postoji "first move" , najcesce je obostranJulia-Klara wrote: 04 Oct 2019, 11:20 Kazu da su muskarac u 30im i zena u 40im savrsena kombinacija.
Kod mene to i jeste slucaj, ali , Stanko nije 5-6 godina mladji, nego 11![]()
Mislim, meni ne smeta![]()
Doduse, od muhe pravim slona posto nema nista izmedju nas, ali "brijem" da bi tih 11 godina mogle biti razlog zasto se ponasa ovako kako se ponasa, a ne smije (usteze se) napraviti prvi korak.
I nemoj mi govoriti da ja ucinim "first move" jer nenam teorije. Ja sam stara garda, i prije cu se objesiti nego napraviti prvi korak![]()
ovisi , kaku vezu zelis sa njim , da li zelis dijete sa njim, brak, i ako se preselis u Njemacku, da li ce to biti mogucce ako zelite ostati zajedno
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

Julia-Klara wrote: 04 Oct 2019, 11:40 Vidis, da je drugaciji od mene ne bih ja bila zacopana ovoliko, kuzis?
Ne voli lude partije, voli mirne izlaske, kino, vecere.
Odmor mu nije partijanje nego mirna uvala,bez galame i puno svijeta.
Teme za razgovor i pogledi na svijet/drustvo su jednaki
O kosarci (onoj staroj uglavnom) mozemo satima pricati.
Potomstvo - neki dan smo se dotakli teme jedan dan, bila je prijatlejica s nama, i rekoh kako mislim da je za mene vec kasno, stara sam, on sjedi i cuti, gleda u pod. Prekjuce j ai on sjedimo i pricamo, tema je bila kupovina stana, i kaze: "I kada bih kupovao stan kupio bih za dvoje, mislim da necu imati djecu. Mozda jedno, ali mi ne predstavlja problem da ih nemam nikako".
Sve te stvari koje "razglabamo" me privlace njemu, njegov izgled najmanje.
-
Venera
- Seksologinja

zasto bi ga izgubila kao prijatelja, ako mu kaze da joj se dopadaVanilla wrote: 04 Oct 2019, 12:09 Pa ti komplikuješ![]()
Ustvari, skontaj želiš li ga kao prijatelja (dugoročno) ili si spremna na rizik (izgubiti ga i kao prijatelja ili uci u vezu). Imam utisak da te nešto kočia da nije samo ona cekat' ću da on priđe, ja sam stara garda. Šta misliš?