A nikakav tim. Dominirali smo tamo i izvukoše bod. Mislim na Wales.storm wrote:opet je bolje da je wales pobijedio... ovako je izrael ostao na 9 bodova....i sa belgijom kako bude..... ali iskreno mislim da će belgija na drugo a bih treće ...Krokodil Behko wrote:Nadao sam se iksu u tom susretu. Ovo nam ne ide na ruku, jer sad su i Izrael i Wales odmakli, a valja nam se tući s Belgijom za treće mjesto.
B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, Andora
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
- Status: Offline
Re: B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, An
Bale je danas izvukao dobro ..... bez njega su ništa...
ali ozbiljna ekipa koja zna njega izolirati može s njima lako na kraj...ostali su baš osrednji kao tim..
ali ozbiljna ekipa koja zna njega izolirati može s njima lako na kraj...ostali su baš osrednji kao tim..
Habibti, ya nour el - ain... 
Zmajevi s 3:0 slavili u Andori
Tri asistencije Lulića i tri gola Džeke za prva tri boda
Piše: E. Škorić
Prvu utakmicu u 2015. godini bh. reprezentacija odigrala je večeras u Andori, te je ostvarila prvu pobjedu (3:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Andora je poluamaterska reprezentacija i nije bilo za očekivati ništa drugo osim pobjede Zmajeva. U prvom dijelu nismo briljirali, pa smo postigli tek jedan gol, ali je u nastavku “pročepilo”.
Na početku utakmice dosta nervoze na terenu, ali i apsolutna dominacija naše selekcije. U sedmoj minuti je Mujdža ubacio s desne strane, Džeko bio u skoku, ali je lopta otišla u korner, nakon kojeg je Zukanović glavom šutirao pored gola.
U devetoj minuti Bešić hvata za vrat jednog domaćeg igrača, krenulo je koškanje, a žuti karton je dobio Ognjen Vranješ, koji je krenuo da rješava stvari umjesto Bešića.
Poveli smo u 13. minuti. Vranješ je poslao dugu loptu, Lulić proigrao Džeku, koji udarcem sa 17 metara postiže svoj 39. gol u najdražem dresu. Pjanić je u 17. minuti loše šutirao.
Neprecizan je bio i Višća u 24. minuti, kada je šutirao s 20 metara. Ibišević ne koristi dobru šansu u 32. minuti, a onda loš pokušaj Džeke u 36. minuti poslije ubačaja Višće s desne strane.
Do kraja prvog dijela Bešić je pucao preko gola, Pjanić je iz slobodnjaka pogodio živi zid, a i Ibišević još jednom potvrdio lošu formu, promašivši stopostotnu šansu u sudijskoj nadoknadi.
Na početku drugog dijela Spahić je imao sjajnu šansu, ali je San Nicolas izbacio loptu sa gol linije. Drugi gol postigli smo u 49. minuti. Sjajna akcija, Ibišević je proigrao Lulića, ovaj nesebično za Džeku, koji postiže 40. gol u nacionalnom dresu.
U 62. minuti treći gol i ponovo je Lulić asistirao, Džeko pogodio. Pet minuta kasnije, u igru je ušao novopečeni seniorski reprezentativac Milan Đurić, koji je zamijenio Ibiševića. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao i Mehmed Baždarević može biti sasvim zadovoljan debijem, a mi sa prvom pobjedom u kvalifikacijama za EP. Francuska je još daleko, ali dok postoji nada...
Kvalifikacije za EP, grupa B, 5. kolo:
Andora - BiH 0:3 (Džeko 13, 49, 62)
Andora: Pol, Lima, Soria, Sonejee, Vales, Garcia, Nicolas, Vieira, Lorenzo, Clemente (od 54. Martinez), Gomez (od 59. Riera). Selektor: Koldo Alvarez.
BiH: Begović, Spahić, Mujdža, Zukanović, Vranješ (od 73. Cocalić), Bešić, Pjanić, Lulić (od 77. Medunjanin), Višća, Ibišević (od 67. Đurić), Džeko. Selektor: Mehmed Baždarević.
5. KOLO
28.03. 18:00 IZRAEL VELS 0:3
28.03. 20:45 ANDORA BIH 0 : 3
28.03. 20:45 BELGIJA KIPAR 5:0
Tri asistencije Lulića i tri gola Džeke za prva tri boda
Piše: E. Škorić
Prvu utakmicu u 2015. godini bh. reprezentacija odigrala je večeras u Andori, te je ostvarila prvu pobjedu (3:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Andora je poluamaterska reprezentacija i nije bilo za očekivati ništa drugo osim pobjede Zmajeva. U prvom dijelu nismo briljirali, pa smo postigli tek jedan gol, ali je u nastavku “pročepilo”.
Na početku utakmice dosta nervoze na terenu, ali i apsolutna dominacija naše selekcije. U sedmoj minuti je Mujdža ubacio s desne strane, Džeko bio u skoku, ali je lopta otišla u korner, nakon kojeg je Zukanović glavom šutirao pored gola.
U devetoj minuti Bešić hvata za vrat jednog domaćeg igrača, krenulo je koškanje, a žuti karton je dobio Ognjen Vranješ, koji je krenuo da rješava stvari umjesto Bešića.
Poveli smo u 13. minuti. Vranješ je poslao dugu loptu, Lulić proigrao Džeku, koji udarcem sa 17 metara postiže svoj 39. gol u najdražem dresu. Pjanić je u 17. minuti loše šutirao.
Neprecizan je bio i Višća u 24. minuti, kada je šutirao s 20 metara. Ibišević ne koristi dobru šansu u 32. minuti, a onda loš pokušaj Džeke u 36. minuti poslije ubačaja Višće s desne strane.
Do kraja prvog dijela Bešić je pucao preko gola, Pjanić je iz slobodnjaka pogodio živi zid, a i Ibišević još jednom potvrdio lošu formu, promašivši stopostotnu šansu u sudijskoj nadoknadi.
Na početku drugog dijela Spahić je imao sjajnu šansu, ali je San Nicolas izbacio loptu sa gol linije. Drugi gol postigli smo u 49. minuti. Sjajna akcija, Ibišević je proigrao Lulića, ovaj nesebično za Džeku, koji postiže 40. gol u nacionalnom dresu.
U 62. minuti treći gol i ponovo je Lulić asistirao, Džeko pogodio. Pet minuta kasnije, u igru je ušao novopečeni seniorski reprezentativac Milan Đurić, koji je zamijenio Ibiševića. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao i Mehmed Baždarević može biti sasvim zadovoljan debijem, a mi sa prvom pobjedom u kvalifikacijama za EP. Francuska je još daleko, ali dok postoji nada...
Kvalifikacije za EP, grupa B, 5. kolo:
Andora - BiH 0:3 (Džeko 13, 49, 62)
Andora: Pol, Lima, Soria, Sonejee, Vales, Garcia, Nicolas, Vieira, Lorenzo, Clemente (od 54. Martinez), Gomez (od 59. Riera). Selektor: Koldo Alvarez.
BiH: Begović, Spahić, Mujdža, Zukanović, Vranješ (od 73. Cocalić), Bešić, Pjanić, Lulić (od 77. Medunjanin), Višća, Ibišević (od 67. Đurić), Džeko. Selektor: Mehmed Baždarević.
5. KOLO
28.03. 18:00 IZRAEL VELS 0:3
28.03. 20:45 ANDORA BIH 0 : 3
28.03. 20:45 BELGIJA KIPAR 5:0
Habibti, ya nour el - ain... 
..ne id ebez džeke a po nekima nebi ni letio s otoka 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Da je Pape sjedio na klupi i ovaj meč bi izgubio.Meša je na vrijeme shvatio s čim raspolaže (jad i čemer) i nije se zaletio.Salahuddin wrote:Drago mi je sto smo pobijedili ali sam volio da su strijelci golova bili i drugi, ne samo Dzeko. Ibisevica nece pa nece... Lulic kao uvijek, jako dobro, Visca igra fino. Malo je i Pjanic bio u sjeni...ocekivao sam da ce protiv ovako slabe ekipe, svi bolji strijelci da daju po jedan gol. Zato nisam zadovoljan sto su sva tri gola bila Luliceva asistencija i Dzekina realizacija. Ali vidjecemo sa Austrijom. To ce biti dobra prilika za Bazdarevica da vidi sta treba sa jacim ekipama, koje nas cekaju odsada.
Bešić,Pjanić,Ibišević su jedan užas.Da se ja pitam zabranio bi im da se uopšte bave ovim sportom.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Rutinska pobjeda ekipe iz provincije u svijetu fudbala.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
REMB wrote:Rutinska pobjeda ekipe iz provincije u svijetu fudbala.
..konačno tri boda 
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Hebo ovakve bodove!laganini wrote:..konačno tri boda
Mislim da je Pjanić svojim dolaskom u reprezentaciju ubio igru.Meša će morati dobro razmisliti šta s njim? Sugerisaću mu prvom prilikom da ga ne zove više nikako,pa neka novinari pišu šta hoće.I za njega je možda najbolje da okači kopačke o klin,dok još iole vrijedi u svijetu fudbala.
...sad će sljedeću tekmu riješit pjanić 
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Je l' ga to lično poznaješ ?? Ili si to onako rekao da ćeš mu sugerisati ??KOMESAR wrote:Hebo ovakve bodove!laganini wrote:..konačno tri boda
Mislim da je Pjanić svojim dolaskom u reprezentaciju ubio igru.Meša će morati dobro razmisliti šta s njim? Sugerisaću mu prvom prilikom da ga ne zove više nikako,pa neka novinari pišu šta hoće.I za njega je možda najbolje da okači kopačke o klin,dok još iole vrijedi u svijetu fudbala.
..čuo sam da meša pada na te spike 
- KOMESAR
- Forum [Bot]
S njim igrao klikera,skakao u dalj iz mjesta,probacivao mu loptu kroz noge...Pijemo kafu kad je tu.Čim ovo prođe,izvjestit ću te o njegovim prvim impresijama.Podrinjac wrote:Je l' ga to lično poznaješ ?? Ili si to onako rekao da ćeš mu sugerisati ??KOMESAR wrote:Hebo ovakve bodove!laganini wrote:..konačno tri boda
- KOMESAR
- Forum [Bot]
S njim igrao klikera,skakao u dalj iz mjesta,probacivao mu loptu kroz noge...Pijemo kafu kad je tu.Čim ovo prođe,izvjestit ću te o njegovim prvim impresijama.Podrinjac wrote:Je l' ga to lično poznaješ ?? Ili si to onako rekao da ćeš mu sugerisati ??KOMESAR wrote:Hebo ovakve bodove!laganini wrote:..konačno tri boda
..jel tino sven igra ...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Bješe to jedan malo jači trening za naše reprezentativce. S pola snage ih našamaraše. 
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Takvi ne igraju kod ozbiljnih trenera, bar ne neku ozbiljnu minutažu.laganini wrote:..jel tino sven igra ...
Samo sabura