Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times
Status: Offline

Zatvorske kazne maloljetnicima za ubistvo svećenika u Bihaću

Post by Krokodil Behko » 14 Jun 2013, 21:45

Image

Općinski sud u Bihaću osudio je na višegodišnje zatvorske kazne trojicu mladića koji su početkom februara ove godine iz koristoljublja ubili svećenika Milu Ivančića u mjestu Zavalju kod Bihaća.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona uspjelo je dokazati odgovornost tri maloljetnika za ubistvo svećenika Ivančića, koje se desilo 8. februara ove godine, javila je Federalna televizija pozivajući se na saopćenje iz Suda.

Na maloljetnički zatvor u rasponu od 8 do 8,5 godina osuđeni su 15-godišnji D. M, 16-godišnji Č. A. i 17-godišnji Š. J.

Motiv za zločin bilo je isključivo koristoljublje, a riječ je o planiranom i brutalnom ubojstvo. Svećenik se pljačkašima pokušao suprotstaviti, pa su ga oni zbog toga najprije izboli noževima a potom mu smrskali lobanju kamenom.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Re: Zatvorske kazne maloljetnicima za ubistvo svećenika u Bi

Post by Pasaga » 14 Jun 2013, 21:56

Nisu dobili visoke kazne,obzirom na kolicinu brutalnosti.
Pitanje je hoceli se te kazne preinaciti kad postanu punoljetni.
Obicno tako biva.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ruana

Stravična nesreća u Hadžićima

Post by Ruana » 16 Jun 2013, 22:11

Jedno dijete poginulo, četvero ranjenih prevezeni na KCUS

Stravična nesreća dogodila se danas u kasnim poslijepodnevnim satima u naselju Žunovnica u općini Hadžići. U eksploziji je poginulo jedno dijete, a četvero njih je povrijeđeno.
Portparol Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić je za Klix.ba potvrdio ovu informaciju, ali još uvijek ne može govoriti o detaljima i o tome kako je došlo do eksplozije.

"Jedno dijete je smrtno stradalo, a više njih je povrijeđeno. Za sada mogu samo to reći", kazao nam je Nefić.

Prema nezvaničnim informacijama djeca su se najvjerovatnije igrala u naselju kada su pronašla NUS (neeksplodirano ubojno sredstvo), nakon čega su ga aktivirala.

Policija Kantona Sarajevo je na terenu, a više informacija će biti poznato kasnije.

Četiri povrijeđena dječaka su smještena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i imaju teške povrede.

"Dječaci su rođeni 2001. i 1999. godine. Jedan ima intercerebralno krvarenje i bit će smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju gdje će mu se pratiti stanje, drugi ima frakturu zida očne orbite i smješten je na Kliniku za očne bolesti. Treći dječak ima povrede abdomena i sada je u operacionoj sali. Dječak koji je rođen 1999. godine ima povredu mekih tkiva nadlaktice i ramena i smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", kazala je portparolka KCUS-a za Klix.ba.

Na mjestu nesreće su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a uviđaju će prisustvovati i dežurni tužitelj, kao i vještak.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Re: Stravična nesreća u Hadžićima

Post by Pasaga » 17 Jun 2013, 07:50

Citam onu vjest iz Bihaca,sto postavi Behko.....sad ova iz Hadzica....
Nako razmisljam....mozda vise glasno...
Za ono u Bihacu....tuda je proslo hiljade ljudi od rata.....
Sume oko Hadzica ciscene ,deminirane.....
Jeli to slucajnost......
Za ovo u Bihacu me tesko moze ko ubjedit..... :ljut
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ruana

Post by Ruana » 17 Jun 2013, 07:56

Pasaga nekako ne smijem ni pomisliti da si u pravu, ali isto mi je palo na pamet.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Jun 2013, 09:56

Pasaga wrote:Citam onu vjest iz Bihaca,sto postavi Behko.....sad ova iz Hadzica....
Jeli to slucajnost......
Koja vijest iz Bihaća? :D

Kako razumjeh, ovdje je riječ o tromblonu pa je moguće da je bio zagubljen i da su ga djeca slučajno našla. Tromblonska mina nije nešto što se podmeće s ciljem izazianjaeksplozije jerse to može desiti samo ako s njom rukuju potpuno neupućene osobe.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 17 Jun 2013, 10:00

Krokodil Behko wrote:
Pasaga wrote:Citam onu vjest iz Bihaca,sto postavi Behko.....sad ova iz Hadzica....
Jeli to slucajnost......

Kako razumjeh, ovdje je riječ o tromblonu pa je moguće da je bio zagubljen i da su ga djeca slučajno našla. Tromblonska mina nije nešto što se podmeće s ciljem izazianjaeksplozije jerse to može desiti samo ako s njom rukuju potpuno neupućene osobe.
Pa bijase ona vjest juce ili prekjuce,mislim da si ti postavio ili neko drugi....nije bitno...
Radi se o tom da su 3 doktora nasli dvije nagazne na izletistu kraj Une.....ispod stola gdje su sjedili....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Jun 2013, 10:07

Pasaga wrote:
Krokodil Behko wrote:
Jeli to slucajnost......

Pa bijase ona vjest juce ili prekjuce,mislim da si ti postavio ili neko drugi....nije bitno...
Radi se o tom da su 3 doktora nasli dvije nagazne na izletistu kraj Une.....ispod stola gdje su sjedili....
Moguće je. I ja pročitah da je ovdje u pitanju tromblon ali nije eto u toj vijesti što je Ruana postavila. Možda je na nekom drugom portalu to i pisalo. U svakom slučaju, nije neka nagazna ili odskočna mina jer piše da su se djea igrala s tim prije eksplozije. Sa minama se obično čovjek ne može igrati jer eksplodiraju odmah.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 17 Jun 2013, 10:36

Behko,u rs-u su ogromne turbulencije,ni u federaciji nista bolje.
Moraju se dogoditi velike promjene,odredjeni se toga boje.
Bojim se da te mine i ostalo granje nije novijeg datuma.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Prevrnula se cisterna, vozač teško stradao u požaru

Post by fruit » 17 Jun 2013, 17:18

Image
U saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 15 sati desila na magistralnom putu M 17 kod mosta „Begića i Begovića“, ispod Jablanice, došlo je do eksplozije na cisterni koja je prevozila gorivo. Iz Operativnog centra MUP-a HNK nam je potvrđeno da je do nesreće došlo nakon prevrtanja cisterne a usljed njene eksplozije vatra je, kako doznajemo, zahvatila vozača, koji je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu u Konjic odakle će najvjerovatnije biti prebačen u Klinički centar u Sarajevu.

Dežurni operativac Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar nam je potvrdio da su na mjesto događaja odmah po pozivu upućene vatrogasne ekipe s kolima a na terenu su i pripadnici policije te dežurni kantonalni tužitelj koji vrše uviđaj. Nakon prevrtanja i eksplozije cisterne došlo i do istjecanja goriva u Neretvu.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Prevrnula se cisterna, vozač teško stradao u požaru

Post by Krokodil Behko » 17 Jun 2013, 17:21

Ne razumijem se u cisterne ali sreća je velika, kad ti eksplodira
desetine tona nafte pod dupetom a ostaneš živ.

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia » 17 Jun 2013, 18:20

Stvarno i mene čudi da je čovjek ostao živ, hajd hvala Bogu nek se izvukao :)
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 17 Jun 2013, 18:25

Lijepo bi bilo da ase raščisti,moji su u Čapljini,neće biti dobro ako bude čekati dugo u noć
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 17 Jun 2013, 18:54

Ovo je kod ulaza u Dreznicu....
vrlo nezgodan put iako su ga vise puta prosirivali...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci » 18 Jun 2013, 03:18

takve vise nikad ne treba pustiti van. koji monstrumi!
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 18 Jun 2013, 10:30

Pasaga wrote:Nisu dobili visoke kazne,obzirom na kolicinu brutalnosti.
Obicno tako biva.

Ovo nije tacno.. Ne moze odgovarati sa 20 godina za djelo koje je pocinio u 16-oj godini.. Mislim, moze odgovarati, ali odgovarat ce kao maloljetnik... Nije tacno da se kazna preinaci...
Kad odleze svoje, izaci ce iz zatvora...

Krivicni zakon je vec odavno trebao uvesti izmjene kada je u pitanju maloljetna delikvencija i kriminal. Jer sad ovi sanercici sa 15 pocinju nositi oruzje... A zasto onda ne bi odgovarali za djela?
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 18 Jun 2013, 13:33

Peggy Sue wrote:
Pasaga wrote:Nisu dobili visoke kazne,obzirom na kolicinu brutalnosti.
Obicno tako biva.

Ovo nije tacno.. Ne moze odgovarati sa 20 godina za djelo koje je pocinio u 16-oj godini.. Mislim, moze odgovarati, ali odgovarat ce kao maloljetnik... Nije tacno da se kazna preinaci...
Kad odleze svoje, izaci ce iz zatvora...

Krivicni zakon je vec odavno trebao uvesti izmjene kada je u pitanju maloljetna delikvencija i kriminal. Jer sad ovi sanercici sa 15 pocinju nositi oruzje... A zasto onda ne bi odgovarali za djela?
aaaa.....neda babo njega,nije on kriv......to babina sinčina......ponos......to ne smije profesor dati slabu ocjenu više......zato smo tu gdje jesmo :123
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 18 Jun 2013, 13:36

Ma jebiga, sve je to isto.. Obradova me vijest da je KS odobrio posao za duplo vise pripravnika nego je prvobitno bilo planirano.. A onda mi automatski dodje bas t amisao o babinim sinovima koji ce zauzet sve pozicije...

A ovi gore su dobili bas male kazne...
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 18 Jun 2013, 13:40

Pa isto,jašta,ja govorim općenito......dobro su i dobili kakva je država......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Dvogodišnji Esmir utopio se u plastičnom bazenu

Post by Krokodil Behko » 19 Jun 2013, 18:46

Image

Dvogodišnji Esmir Kovačević prekjučer se u večernjim satima utopio u plastičnom bazenu u gradačačkom naselju Požarike, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Hitno prevezen

Mališan je nastradao dok je njegov otac Ramo Kovačević odmorao poslije odrađene dvije smjene u Tržnom centru “Bingo”. Majka Muradija je u to vrijeme bila na poslu u “Bingu”.

Image

Mali Esmir, koji je ostao na trenutak bez nadzora, izašao iz sobe u dvorište. Pretpostavlja se da je najvjerovatnije nespretno stao, izgubio ravnotežu te pao u plastični bazen.

Prema riječima komšija, pronašao ga je stariji brat, šestogodišnji Selmir, koji je pozvao oca riječima: „Babo, babo, Esmir zaspao u bazenu“ .

Uslijedila je borba za spas dječaka te je hitno prevezen u Dom zdravlja u Gradačcu, ali su ljekari samo mogli konstatirati smrt.

Uviđaj su obavili policijski inspektori PU Gradačac. Po nalogu kantonalne tužiteljice Mirzete Begić obdukciju je uradio dr. Zdenko Cirhlaž, koji je potvrdio da je riječ o klasičnom utapanju.

Za vrijeme boravka naše ekipe u naselju Požarike dječakovi očajni roditelji su nekoliko puta zatražili ljekarsku pomoć.

Ljekarska pomoć

Senad Hećimović, prvi komšija, kaže da je ovo najveća tragedija od one koja se desila prije nekoliko godina kada je grom ubio sedmogodišnjaka na jezeru Vidara.

Image
Hećimović: Ovo je strašna nesreća

- Ovo je krasna porodica, bore se i slažu. Ne znam kako će preživjeti kada ispred kuće krene dženaza s malim tabutom. Slažemo se i kao komšije i prijatelji, stalno smo zajedno. Ovo je velika tragedija, nesreća koju niko nije očekivao - kaže Hećimović.

Post Reply

Return to “Mediji”