Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3944 times
- Been thanked: 7277 times
- Status: Online
Re: Josip Broz TITO
Tito da je vladao drzavom bez Srba, ne bi se nikada raspala..
Srbi ce razjebati i Srbiju, a kamoli da nece Jugoslaviju..
Srbi ce razjebati i Srbiju, a kamoli da nece Jugoslaviju..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26112 times
- Been thanked: 26753 times
- Status: Offline
Pisao sam vise puta. Najvise zamjeram legalizaciju cetnika.
Kao diktator mogao ih je zatrijeti.
Nije.
I tu nas je sve zajebo.
Pa dozivismo genocid.
Da ne pricam o sumanutom ponasanju igre sjedenja na vise stolica.
Trebao je izabrati Zapad po svaku cijenu.
Nije.
I tu nas je zajebo jer ekonomija je pojavom otvorenog trzista u svakoj od drzava bivse yu otisla u klinac,pretvorba i privatizacija hiljade godina robije i grijeha prema narodu..
Da,razumijem ja pricu svih kojima je tad bilo lijepo..ali zapravo bili smo samo stoka uzgajana za godinama pripremano klanje.
A to..to nije nesto cime u buducnosti treba da se ponosimo il bastinimo ko nesto dobro.
Da nije bilo Armije BiH nas ne bi bilo i tu prestaje (za mene) svaka prica o tome ko je dobar ko los a ko zao u prici o drugu Titu il jugoslaviji..
Nije.
I tu nas je sve zajebo.
Pa dozivismo genocid.
Nije.
I tu nas je zajebo jer ekonomija je pojavom otvorenog trzista u svakoj od drzava bivse yu otisla u klinac,pretvorba i privatizacija hiljade godina robije i grijeha prema narodu..
Da,razumijem ja pricu svih kojima je tad bilo lijepo..ali zapravo bili smo samo stoka uzgajana za godinama pripremano klanje.
A to..to nije nesto cime u buducnosti treba da se ponosimo il bastinimo ko nesto dobro.
Da nije bilo Armije BiH nas ne bi bilo i tu prestaje (za mene) svaka prica o tome ko je dobar ko los a ko zao u prici o drugu Titu il jugoslaviji..
dream of spring...
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24124 times
Sve to stoji al lako je nama sad pricati sta je trebalo uraditi.Valjalo je od govana pitu napravit a bogme obzirom na vrijeme,desavanja i sve ostalo napravio je maksimum.Vidi sad belaja za iole sta smisleno napravit a ne tada…Al da se ne vracamo opet ce na isto smaranje doc.Bilo,proslo…ironman wrote: 11 Sep 2025, 10:36 Pisao sam vise puta. Najvise zamjeram legalizaciju cetnika.
Nije.
I tu nas je sve zajebo.
Pa dozivismo genocid.
Nije.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Prvi ti ne bi u Jugoslaviji imao sve što danas imaš. Inače, tvoje razmišljanje oko biznisa, rada i privređivanja se duboko razilazi sa onim što je nekad bilo u Jugoslaviji. Ljudi je najviše pamte po tome jer su tad bili mladi, a onda sve ostalo.HAVANA wrote: 11 Sep 2025, 11:23Sve to stoji al lako je nama sad pricati sta je trebalo uraditi.Valjalo je od govana pitu napravit a bogme obzirom na vrijeme,desavanja i sve ostalo napravio je maksimum.Vidi sad belaja za iole sta smisleno napravit a ne tada…Al da se ne vracamo opet ce na isto smaranje doc.Bilo,proslo…ironman wrote: 11 Sep 2025, 10:36 Pisao sam vise puta. Najvise zamjeram legalizaciju cetnika.
Nije.
I tu nas je sve zajebo.
Pa dozivismo genocid.
Nije.
S druge strane, i u Jugoslaviji je postojao jedan mrak kad su ljude uvjeravali da im je tu super. Jeste, bilo je super, ali istovremeno nisu znali za bolje.
-
klanac23
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 54 times
koliko vas ima koji su zivjeli u titovo vrijeme, osim mene. zaista bih volio da se javite.ili je to ono pricale zene u brijacnici.
nije majmun kriv sto je od njega nastao tramp
- HAVANA
- Penzioner

- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25238 times
- Been thanked: 6629 times
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Brcak
- Sitna buranija

- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 35 times
Ja im'o 9 godina kad je sve puklo... imali super djetinstvo.
Igrali klikera, guze, zmire i zadnja generacija pionira.
Otac ne da na Tita a mama opet sve najgore o njemu.
Igrali klikera, guze, zmire i zadnja generacija pionira.
Otac ne da na Tita a mama opet sve najgore o njemu.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Vi idete emocijama i sjećanjima i samo to koristite kao argument.klanac23 wrote: 11 Sep 2025, 12:59 koliko vas ima koji su zivjeli u titovo vrijeme, osim mene. zaista bih volio da se javite.ili je to ono pricale zene u brijacnici.
Ljudi govore i o nacističkoj Njemačkoj jer je sve zapisano uz fakte kako je bilo i kako se živilo uz sve potrebne informacije. Isto tako se itekako može i o Jugoslaviji.
Ja sam mogao spominjati i vlastite roditelje koji bi donekle potvrdili ovo što govorim (ne skroz), ali to nije bitno. Postoje zapisi, razni dokumenti i sve ostalo. Postoje zapisi koliko se živilo na tuđem novcu, a koji se kasnije morao vratiti pa su počeli prvi veći problemi itd.
Niste vi bili svjesni tad da je nešto najgore za ekonomiju kad komitet određuje koliko će danas koštati kila jabuka, a koliko kila banana.
Jugoslavija je, bez obzira na Miloševića i ostale fašiste, bila pred ekonomskim kolapsom.
-
klanac23
- Poneki mu pročitamo

da zaduzi se za ttasnjih 20 miliona dolara neka je to sadasnjh 20 milijardi. pa sada svaka od sadasnih drzava duguje daliko vise
drzava koja je imala oko 24 miliona stanovnika .a sada crna gora koja ima 600-700hiljda stanovnika duguje vise.
drzava koja je imala oko 24 miliona stanovnika .a sada crna gora koja ima 600-700hiljda stanovnika duguje vise.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Tada je novac toliko vrijedio. Dug Jugoslavije po današnjem vremenu bio bi mnogo veći. Ne možeš to nikako porediti.
-
klanac23
- Poneki mu pročitamo

pa neka je i 200 milijardi.on ih nije koristio za svoje svrhe.sta je ostavio djeci ili jovanki.ovidanasnji trpaju u svoje dzepove.
sta je u bosni izgradjeno. pa pogledaj samo jadnu jablanicu sta je drzava uradila. nista. mi gradjani smo doniralu. ako je tacno da je samo Jusuf N nurkic dao 50 hiljda kn-ova
sta je u bosni izgradjeno. pa pogledaj samo jadnu jablanicu sta je drzava uradila. nista. mi gradjani smo doniralu. ako je tacno da je samo Jusuf N nurkic dao 50 hiljda kn-ova
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Al zato naš drug Havana danas ima više nekretnina. Hapaju ovi gore, ali hapali su i partijski drugovi i to ne malo.
U Jugi imao bi samo jedan stan ili kuću. Ne bi se mjesecima u Dalmaciji mogao plazati po plažama
U Jugi imao bi samo jedan stan ili kuću. Ne bi se mjesecima u Dalmaciji mogao plazati po plažama
- HAVANA
- Penzioner

Pa trazili ste,gledajte.Meni je lijepo bilo onda a i sad je.Imao sam i onda dovoljno.Sad svi trcimo za vise.Plus sad te sili da trcis,ako stanes pusis ga.Padas naglavacke.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
-
klanac23
- Poneki mu pročitamo

bravo, trazili ste evo vam ga. uvijek pomenem pokojnog josipa pejakovica koji je rekao:znas ti nas jebo ti nas. po menii jedan od najvecih bosanaca. kad bio onaj sarajevski filmski festival niko ga nije pomenuo a onaj pedercina sa onim crcem rukom pod ruku on je bio na vijestima
-
klanac23
- Poneki mu pročitamo

nemamnista protiv homo seksualaca dokle god zaobilaze moje pozadinu ali one njihove parade mi idu na jetru. ko to unnnnnngroava njihova prava.