Kakve veze imaju događaji od prije 100 godina sa genocidom nad jednim.narodom u 21 vijeku?!
Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13326 times
- Been thanked: 14530 times
- Status: Online
Re: Izrael
Politicka situacija u svijetu je uzas odavno ne vidjena od ratova, interesa zbog kojih su neki na strani okupatora, napadaca a drugi na suprotnoj strani. Ko je u pravu, zasto je u pravu I zasto to pravo je samo u ucenjima I knjigama, zakonima koji su mrtvo slovo na papiru.
Svi smo mi ljudi od krvi I mesa, osjecaja, merhameta.
Te osjecaje neko ima vise neko manje a neko ih ignorise iz samo njemu poznati razloga, razocarenje, prevara, egoizam, strah...... Al sve to ne moze niti smije biti razlog da genocid uzivo ignorise, interes jos manje smije biti razlog jer onda idemo I zbog sitnice preko mrtvih.
Govorim samo za sebe, niti hocu niti mogu da se pomirim da je ovo sto gledamo u Gazi nesto cemu necu da pridajem vaznost to mi ne dozvoljava moj odgoj, poziv, tradicija, religija.... Pitam kako mogu ostati mirna da ubijaju djecu... Niti mogu niti hocu I neka sam izrod I neka sam glupa I neka sam krezuba I neka sam nacionalista I sve ostalo cime su do sada castili one koji suosjecaju sa tim narodom.....
Te osjecaje neko ima vise neko manje a neko ih ignorise iz samo njemu poznati razloga, razocarenje, prevara, egoizam, strah...... Al sve to ne moze niti smije biti razlog da genocid uzivo ignorise, interes jos manje smije biti razlog jer onda idemo I zbog sitnice preko mrtvih.
Govorim samo za sebe, niti hocu niti mogu da se pomirim da je ovo sto gledamo u Gazi nesto cemu necu da pridajem vaznost to mi ne dozvoljava moj odgoj, poziv, tradicija, religija.... Pitam kako mogu ostati mirna da ubijaju djecu... Niti mogu niti hocu I neka sam izrod I neka sam glupa I neka sam krezuba I neka sam nacionalista I sve ostalo cime su do sada castili one koji suosjecaju sa tim narodom.....
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3831 times
- Been thanked: 7060 times
- Status: Offline
Tudjman je bio budala, pa njega uzimati za nesto relavantno je besmisleno.. jer nakon toga su zajedno bili na Banja Luci..Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2023, 20:52Matan wrote: 03 Nov 2023, 20:49
Ja ne trolam, vjerujem da nisi los covjek, ali
previse unosis emocije u rasprave..
Namjerno si trolao s ciljem da ispinuješ i obezvažiš moj post u kojem nema injedne emocije - samo notorna činjenica
Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2023, 20:14 Kod nas je bio isključivo rat protiv muslimana, ako se ne varam, a Tuđman to nije ni krio.
Nazivao je Hrvatsku kršćanskim predziđem i ostale ustaške izjave, da ne nabrajam. Što se četalja tiče, moram li trošiti riječi?
U međuvremenu ( biram izraze, da sew ne bi ko šta naljutio ) Izraelci pobili medicinski konvoj ljudi X nacionalnosti i X religije.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14248 times
- Been thanked: 23739 times
In meantime, braca mumini, duboko zabrinuti
Eh, etSaudijska Arabija nudi stotine miliona eura za kupovinu još jednog velikog sportskog događaja
Najizglednija opcija za kupovinu licence je Madrid (Foto: Twitter)
Investicioni fond Saudijske Arabije započeo je razgovore o kupovini licence za ATP Masters 1000 turnir. Prva razmatrana opcija bilo je takmičenje u Šangaju, ali su se sada pojavile nove alternative.
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Njofra je bio evil motherfucker, al budala nije.Matan wrote: 03 Nov 2023, 20:57Tudjman je bio budala, pa njega uzimati za nesto relavantno je besmisleno.. jer nakon toga su zajedno bili na Banja Luci..Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2023, 20:52
Namjerno si trolao s ciljem da ispinuješ i obezvažiš moj post u kojem nema injedne emocije - samo notorna činjenica
On je jedini pobjednik ratova iz 90ih.
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista

Inteligentan jeste bio, ali na Bosni se preracunao..
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1239 times
- Been thanked: 3956 times
Kakve to veze ima sa mojim gađenjem i sovanjem, te svrstavanjem na stranu Palestinaca? Možda bih se trebao ugledati ne saudijsku kraljevsku porodicu?Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 20:58 In meantime, braca mumini, duboko zabrinutiEh, etSaudijska Arabija nudi stotine miliona eura za kupovinu još jednog velikog sportskog događaja
Najizglednija opcija za kupovinu licence je Madrid (Foto: Twitter)
Investicioni fond Saudijske Arabije započeo je razgovore o kupovini licence za ATP Masters 1000 turnir. Prva razmatrana opcija bilo je takmičenje u Šangaju, ali su se sada pojavile nove alternative.
Zaboli me tuki šta radi neki yebeni Arap.
Neću šutit, izjasnit ću se koliko god mogu glasnije i tako se sutra rahat pogledatu ogledalu. Uostalom, šta mi još preostaje osim izjašnjavanja? Ništa.
Hoće li Palestinci štagod hajrovat od mog svrstavanja, to ne znamo.
A mene, vrlo vjerovatno, sutra čeka sudbina Palestinaca (Jednom sam je i osjetio, a i ti si). Bilo nam je drago devedesetih godina čuti kako je neko u Evropi ili u Amerikama digao glas protiv uništavanja bošnjačkih civila, jel tako.
Ako sada šutim dok zvijeri ubijaju Palestince, sa kojim pravom ću sutra očekivati da neko digne glas kad opet počnu tamanit Bošnjake?
Klanjam džematile po parkovima.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Nije.
Smisljeno vas prebacio u Hrvatsku, da podeblja kiflu.
Da sad ne kazem skroz grubo, zabio ga vama u Srednjoj Bosni i Posavini. Kofol, njezno je on to.
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista

Pa to jeste..njemu je jedini cilj bio izbaciti Srbe iz Hrvatske..
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13326 times
- Been thanked: 14530 times
- Status: Online
Ni dodati niti oduzetiLaser wrote: 03 Nov 2023, 21:10Kakve to veze ima sa mojim gađenjem i sovanjem, te svrstavanjem na stranu Palestinaca? Možda bih se trebao ugledati ne saudijsku kraljevsku porodicu?
Zaboli me tuki šta radi neki yebeni Arap.![]()
Neću šutit, izjasnit ću se koliko god mogu glasnije i tako se sutra rahat pogledatu ogledalu. Uostalom, šta mi još preostaje osim izjašnjavanja? Ništa.
A mene, vrlo vjerovatno, sutra čeka sudbina Palestinaca (Jednom sam je i osjetio, a i ti si). Bilo nam je drago devedesetih godina čuti kako je neko u Evropi ili u Amerikama digao glas protiv uništavanja bošnjačkih civila, jel tako.
Ako sada šutim dok zvijeri ubijaju Palestince, sa kojim pravom ću sutra očekivati da neko digne glas kad opet počnu tamanit Bošnjake?
- Fuddo
- Maliciozni seronja

DzabaLaser wrote: 03 Nov 2023, 21:10Kakve to veze ima sa mojim gađenjem i sovanjem, te svrstavanjem na stranu Palestinaca? Možda bih se trebao ugledati ne saudijsku kraljevsku porodicu?
Ne vrijedi
Isto da sam ja neki sad proracunati mudroser koji vaga, sabire, oduzima, na jednoj ljudskoj tragediji.
Ja ti kazem kako nisi u poziciji da lajes, iz xy razloga, izmedju ostalog kao sto si napisao da mozes zavrsiti kao Palestinci, a ti meni staajeee hocuuu!
Pa et, de
Dozvolite da se obratimo
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9465 times
- Been thanked: 9559 times
Najtačnije su vijesti tamo pa mi žao da propustiš
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9465 times
- Been thanked: 9559 times
Nek završimo. Haj sjaši višeFuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:17DzabaLaser wrote: 03 Nov 2023, 21:10
Kakve to veze ima sa mojim gađenjem i sovanjem, te svrstavanjem na stranu Palestinaca? Možda bih se trebao ugledati ne saudijsku kraljevsku porodicu?
Ne vrijedi
Isto da sam ja neki sad proracunati mudroser koji vaga, sabire, oduzima, na jednoj ljudskoj tragediji.
Ja ti kazem kako nisi u poziciji da lajes, iz xy razloga, izmedju ostalog kao sto si napisao da mozes zavrsiti kao Palestinci, a ti meni staajeee hocuuu!
Pa et, de
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Fino bogamiZana wrote: 03 Nov 2023, 21:21Nek završimo. Haj sjaši višeFuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:17
Dzaba
Ne vrijedi
Pa et, de
To mi ja fala sto brinem za vas
Tctctc
Dozvolite da se obratimo
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5118 times
- Been thanked: 6649 times
Zato imamo tebe tamo, neces dati na nas 
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa nemrem vas ni ja vazda spasavat
Nisam ja, supermen
Oprosticu vam to
Ljubav se ne pise tako
Dozvolite da se obratimo
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5118 times
- Been thanked: 6649 times
Jesi, jesi.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
immuno wrote: 03 Nov 2023, 20:55 Politicka situacija u svijetu je uzas odavno ne vidjena od ratova, interesa zbog kojih su neki na strani okupatora, napadaca a drugi na suprotnoj strani. Ko je u pravu, zasto je u pravu I zasto to pravo je samo u ucenjima I knjigama, zakonima koji su mrtvo slovo na papiru.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 243 times
- Been thanked: 156 times
Fuddo , frka im , kazu lideri Islamske Zajednice u USA ne da necemo glasat za Bidena nego cemo efektivno radit da izgubi izbore u 2024Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:32 En vicu, very disturbing images
Treba zastitit civile, bajden da upozori izrael
Kofol
![]()
Da sam glasao za njega bilo bi me sramota danas.