Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

HarTar
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by HarTar »

Chan wrote: 03 Nov 2023, 06:57
HarTar wrote: 02 Nov 2023, 22:04

Koji se genocidi prešućuju?
Genocid nad Armencima.
Kakve veze imaju događaji od prije 100 godina sa genocidom nad jednim.narodom u 21 vijeku?!
immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13326 times
Been thanked: 14530 times
Status: Online

Post by immuno »

Politicka situacija u svijetu je uzas odavno ne vidjena od ratova, interesa zbog kojih su neki na strani okupatora, napadaca a drugi na suprotnoj strani. Ko je u pravu, zasto je u pravu I zasto to pravo je samo u ucenjima I knjigama, zakonima koji su mrtvo slovo na papiru.
Svi smo mi ljudi od krvi I mesa, osjecaja, merhameta.
Te osjecaje neko ima vise neko manje a neko ih ignorise iz samo njemu poznati razloga, razocarenje, prevara, egoizam, strah...... Al sve to ne moze niti smije biti razlog da genocid uzivo ignorise, interes jos manje smije biti razlog jer onda idemo I zbog sitnice preko mrtvih.
Govorim samo za sebe, niti hocu niti mogu da se pomirim da je ovo sto gledamo u Gazi nesto cemu necu da pridajem vaznost to mi ne dozvoljava moj odgoj, poziv, tradicija, religija.... Pitam kako mogu ostati mirna da ubijaju djecu... Niti mogu niti hocu I neka sam izrod I neka sam glupa I neka sam krezuba I neka sam nacionalista I sve ostalo cime su do sada castili one koji suosjecaju sa tim narodom.....
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3831 times
Been thanked: 7060 times

Post by Matan »

Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2023, 20:52
Matan wrote: 03 Nov 2023, 20:49

Ja ne trolam, vjerujem da nisi los covjek, ali
previse unosis emocije u rasprave..

Namjerno si trolao s ciljem da ispinuješ i obezvažiš moj post u kojem nema injedne emocije - samo notorna činjenica

Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2023, 20:14 Kod nas je bio isključivo rat protiv muslimana, ako se ne varam, a Tuđman to nije ni krio.
Nazivao je Hrvatsku kršćanskim predziđem i ostale ustaške izjave, da ne nabrajam. Što se četalja tiče, moram li trošiti riječi?

U međuvremenu ( biram izraze, da sew ne bi ko šta naljutio ) Izraelci pobili medicinski konvoj ljudi X nacionalnosti i X religije.
Tudjman je bio budala, pa njega uzimati za nesto relavantno je besmisleno.. jer nakon toga su zajedno bili na Banja Luci..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14248 times
Been thanked: 23739 times

Post by Fuddo »

In meantime, braca mumini, duboko zabrinuti
Saudijska Arabija nudi stotine miliona eura za kupovinu još jednog velikog sportskog događaja
Najizglednija opcija za kupovinu licence je Madrid (Foto: Twitter)
Investicioni fond Saudijske Arabije započeo je razgovore o kupovini licence za ATP Masters 1000 turnir. Prva razmatrana opcija bilo je takmičenje u Šangaju, ali su se sada pojavile nove alternative.
Eh, et
Dozvolite da se obratimo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Matan wrote: 03 Nov 2023, 20:57
Krokodil Behko wrote: 03 Nov 2023, 20:52

Namjerno si trolao s ciljem da ispinuješ i obezvažiš moj post u kojem nema injedne emocije - samo notorna činjenica

Tudjman je bio budala, pa njega uzimati za nesto relavantno je besmisleno.. jer nakon toga su zajedno bili na Banja Luci..
Njofra je bio evil motherfucker, al budala nije.
On je jedini pobjednik ratova iz 90ih.
Dozvolite da se obratimo
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:06
Matan wrote: 03 Nov 2023, 20:57

Inteligentan jeste bio, ali na Bosni se preracunao..
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 3956 times

Post by Laser »

Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 20:58 In meantime, braca mumini, duboko zabrinuti
Saudijska Arabija nudi stotine miliona eura za kupovinu još jednog velikog sportskog događaja
Najizglednija opcija za kupovinu licence je Madrid (Foto: Twitter)
Investicioni fond Saudijske Arabije započeo je razgovore o kupovini licence za ATP Masters 1000 turnir. Prva razmatrana opcija bilo je takmičenje u Šangaju, ali su se sada pojavile nove alternative.
Eh, et
Kakve to veze ima sa mojim gađenjem i sovanjem, te svrstavanjem na stranu Palestinaca? Možda bih se trebao ugledati ne saudijsku kraljevsku porodicu?

Zaboli me tuki šta radi neki yebeni Arap. :cudi

Neću šutit, izjasnit ću se koliko god mogu glasnije i tako se sutra rahat pogledatu ogledalu. Uostalom, šta mi još preostaje osim izjašnjavanja? Ništa.

Hoće li Palestinci štagod hajrovat od mog svrstavanja, to ne znamo.

A mene, vrlo vjerovatno, sutra čeka sudbina Palestinaca (Jednom sam je i osjetio, a i ti si). Bilo nam je drago devedesetih godina čuti kako je neko u Evropi ili u Amerikama digao glas protiv uništavanja bošnjačkih civila, jel tako.

Ako sada šutim dok zvijeri ubijaju Palestince, sa kojim pravom ću sutra očekivati da neko digne glas kad opet počnu tamanit Bošnjake?
Klanjam džematile po parkovima.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Matan wrote: 03 Nov 2023, 21:08
Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:06

Nije.
Smisljeno vas prebacio u Hrvatsku, da podeblja kiflu.
Da sad ne kazem skroz grubo, zabio ga vama u Srednjoj Bosni i Posavini. Kofol, njezno je on to.
Dozvolite da se obratimo
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:11
Matan wrote: 03 Nov 2023, 21:08

Nije.
Smisljeno vas prebacio u Hrvatsku, da podeblja kiflu.
Da sad ne kazem skroz grubo, zabio ga vama u Srednjoj Bosni i Posavini. Kofol, njezno je on to.
Pa to jeste..njemu je jedini cilj bio izbaciti Srbe iz Hrvatske..
immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13326 times
Been thanked: 14530 times
Status: Online

Post by immuno »

Laser wrote: 03 Nov 2023, 21:10

Eh, et
Kakve to veze ima sa mojim gađenjem i sovanjem, te svrstavanjem na stranu Palestinaca? Možda bih se trebao ugledati ne saudijsku kraljevsku porodicu?

Neću šutit, izjasnit ću se koliko god mogu glasnije i tako se sutra rahat pogledatu ogledalu. Uostalom, šta mi još preostaje osim izjašnjavanja? Ništa.

A mene, vrlo vjerovatno, sutra čeka sudbina Palestinaca (Jednom sam je i osjetio, a i ti si). Bilo nam je drago devedesetih godina čuti kako je neko u Evropi ili u Amerikama digao glas protiv uništavanja bošnjačkih civila, jel tako.

Ako sada šutim dok zvijeri ubijaju Palestince, sa kojim pravom ću sutra očekivati da neko digne glas kad opet počnu tamanit Bošnjake?
Ni dodati niti oduzeti 👍
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Eh, et

Dzaba
Ne vrijedi
Isto da sam ja neki sad proracunati mudroser koji vaga, sabire, oduzima, na jednoj ljudskoj tragediji.
Ja ti kazem kako nisi u poziciji da lajes, iz xy razloga, izmedju ostalog kao sto si napisao da mozes zavrsiti kao Palestinci, a ti meni staajeee hocuuu!
Pa et, de
Dozvolite da se obratimo
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9465 times
Been thanked: 9559 times

Post by Zana »

Matan wrote: 03 Nov 2023, 20:52
Zana wrote: 03 Nov 2023, 20:14

Žao mi je palestinaca ali još i dodatno osjećam żaljenje jer su muslimani. Problem?
Kad bi .malo manje mecala tik tok, ne bi bio..
ovako mi smijesno..

Najtačnije su vijesti tamo pa mi žao da propustiš
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9465 times
Been thanked: 9559 times

Post by Zana »

Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:17

Dzaba
Ne vrijedi
Isto da sam ja neki sad proracunati mudroser koji vaga, sabire, oduzima, na jednoj ljudskoj tragediji.
Ja ti kazem kako nisi u poziciji da lajes, iz xy razloga, izmedju ostalog kao sto si napisao da mozes zavrsiti kao Palestinci, a ti meni staajeee hocuuu!
Pa et, de
Nek završimo. Haj sjaši više
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Zana wrote: 03 Nov 2023, 21:21
Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:17

Dzaba
Ne vrijedi
Pa et, de
Nek završimo. Haj sjaši više
Fino bogami
To mi ja fala sto brinem za vas
Tctctc
Dozvolite da se obratimo
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5118 times
Been thanked: 6649 times

Post by Vanilla »

Zato imamo tebe tamo, neces dati na nas :happy
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Vanilla wrote: 03 Nov 2023, 21:24 Zato imamo tebe tamo, neces dati na nas :happy
Pa nemrem vas ni ja vazda spasavat
Nisam ja, supermen
:D.
Oprosticu vam to
Ljubav se ne pise tako
Dozvolite da se obratimo
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5118 times
Been thanked: 6649 times

Post by Vanilla »

Jesi, jesi.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

En vicu, very disturbing images
Treba zastitit civile, bajden da upozori izrael
Kofol

Image
Dozvolite da se obratimo
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

immuno wrote: 03 Nov 2023, 20:55 Politicka situacija u svijetu je uzas odavno ne vidjena od ratova, interesa zbog kojih su neki na strani okupatora, napadaca a drugi na suprotnoj strani. Ko je u pravu, zasto je u pravu I zasto to pravo je samo u ucenjima I knjigama, zakonima koji su mrtvo slovo na papiru.
Svi smo mi ljudi od krvi I mesa, osjecaja, merhameta.
Te osjecaje neko ima vise neko manje a neko ih ignorise iz samo njemu poznati razloga, razocarenje, prevara, egoizam, strah...... Al sve to ne moze niti smije biti razlog da genocid uzivo ignorise, interes jos manje smije biti razlog jer onda idemo I zbog sitnice preko mrtvih.
Govorim samo za sebe, niti hocu niti mogu da se pomirim da je ovo sto gledamo u Gazi nesto cemu necu da pridajem vaznost to mi ne dozvoljava moj odgoj, poziv, tradicija, religija.... Pitam kako mogu ostati mirna da ubijaju djecu... Niti mogu niti hocu I neka sam izrod I neka sam glupa I neka sam krezuba I neka sam nacionalista I sve ostalo cime su do sada castili one koji suosjecaju sa tim narodom.....
:pusa :cvijece
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 243 times
Been thanked: 156 times

Post by rocko »

Fuddo wrote: 03 Nov 2023, 21:32 En vicu, very disturbing images
Treba zastitit civile, bajden da upozori izrael
Kofol

Image
Fuddo , frka im , kazu lideri Islamske Zajednice u USA ne da necemo glasat za Bidena nego cemo efektivno radit da izgubi izbore u 2024

Da sam glasao za njega bilo bi me sramota danas.
Post Reply

Return to “Svijet”