TROSJED
Moderator: VIP
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2649 times
- Been thanked: 8151 times
- Status: Offline
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3871 times
- Been thanked: 3575 times
Re: TROSJED
A što Rubio (i ona druga političarka iz njegovog reda) ne šuti zbog Trumpa, već je naprotiv najglasniji po pitanju Bosne i Hercegivine, ako ga sad mora slušati?ironman wrote: 11 Mar 2025, 19:08 Jesil svjestan da je sve pokrenuto zahvaljujuci Trumpu?
Ali apsolutno sve sto se kod nas desava.
Na krilima trumpovog sranja i podrske Orbanu.
Stavovi Rubia ili ovih drugih senatora su nepromijenjeni vec dugo vremena i prije Trumpa.
Rubio je podrzavao Ukrajinu apsolutno.
Sad mora da cuti jer Trump.
Sta cemo ako sutra bude morao zavezat i na desavanja kod nas?
Kakav Trump i pm...
Ruski igrac bio i ostao.
Rubio: Ukrajina mora pristati da preda dijelove teritorije Rusima da bi rat završio
Ako misliš sa time da je Trump ovo sve pokrenuo, jer direktno i agresivno podržava Rusiju, pa su Rusofili se u Bosni i Hercegovini se osilili i dobili krila, nije Trump kriv što je Dodik dobio erekciju zbog Trumpove pobjede.
Trump je taj koji je čestitao Kosovu dan državnosti i čiji najbliži i najvažniji igrači su protiv Dodika i ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini.
Sad da Ramo Isak dobije krila i krene u neke akcije jer je Adis Ahmetović u njemačkom Bundestagu osvojio najviše glasova. Šta Adis ima veze sa Isakom?
Dodikovo orgijanje i orgijanje njegovih prethodnika je počelo davno prije Trumpa, u vremenu dok je Trump malom Kevinu u filmu govorio u kojem pravcu u hotelu da ide.
Da, Trump i Orban su bliski ali Dodik laže i plaši ostale “Desnica jača u Europi, Trump je pobijedio, Trumpov prijatelj Orban je i moj prijatelj” i misli da je ovo perfektan trenutak za njegove poteze, a on dobi šipak, najviše od ovih sa MAGA kačketima.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Kada je Amerika sa Bidenom na čelu podržavala genocid u Palestini, tada su mnogi govorili “Ne smijemo dozvoliti da Bošnjaci i ostali koji su pro-BiH stvore antipatiju prema Americi i posvađaju se sa Amerikom, jer su ipak kraj sve nepravde koju su činili i još čine, naš najveći prijatelj, partner i garant mira”, neki su još pisali “Žao mi je Palestinaca ali je meni moja Bosna i Hercegovina na prvom mjestu, i tu je meni važno ko je na našoj strani” a sada se mnogi isto ponašaju kod Ukrajine.Duminjo wrote: 11 Mar 2025, 22:33 Što te prije 3 godine ne prebaci ovdje na trosjed a da Ukrajinu komentarišu kompetentni![]()
Mi bi trebali podržavati svakog američkog predsjednika čija se politika prema Bosni i Hercegovini ne mijenja, pogotovo još čija je administracija brutalnija prema četnicima od onog Bidenovog govora 90-ih.
Ali eto, “Bosna se brani u Ukrajini” je prihvatljivo, ali nije “Bosna se brani u Bosni” samo zato jer je predsjednik Trump i zbog poteza u drugim krajevima svijeta

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Duminjo
- Urednik foruma
Necu da te citam. Tri godine pišeš kako ce licemjerna Evropa okrenuti ledja Ukrajini.Naseef Mushroom wrote: 12 Mar 2025, 00:47Kada je Amerika sa Bidenom na čelu podržavala genocid u Palestini, tada su mnogi govorili “Ne smijemo dozvoliti da Bošnjaci i ostali koji su pro-BiH stvore antipatiju prema Americi i posvađaju se sa Amerikom, jer su ipak kraj sve nepravde koju su činili i još čine, naš najveći prijatelj, partner i garant mira”, neki su još pisali “Žao mi je Palestinaca ali je meni moja Bosna i Hercegovina na prvom mjestu, i tu je meni važno ko je na našoj strani” a sada se mnogi isto ponašaju kod Ukrajine.Duminjo wrote: 11 Mar 2025, 22:33 Što te prije 3 godine ne prebaci ovdje na trosjed a da Ukrajinu komentarišu kompetentni![]()
Mi bi trebali podržavati svakog američkog predsjednika čija se politika prema Bosni i Hercegovini ne mijenja, pogotovo još čija je administracija brutalnija prema četnicima od onog Bidenovog govora 90-ih.
Ali eto, “Bosna se brani u Ukrajini” je prihvatljivo, ali nije “Bosna se brani u Bosni” samo zato jer je predsjednik Trump i zbog poteza u drugim krajevima svijeta![]()
Rodjo, nisi relevantan

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa eto, kako izgleda priprema se novi Dayton, gdje se priča o ruskim teritorijama u Ukrajini, čak od strane Rubia o tome sam pisao od početka da će biti.Duminjo wrote: 12 Mar 2025, 01:02Necu da te citam. Tri godine pišeš kako ce licemjerna Evropa okrenuti ledja Ukrajini.Naseef Mushroom wrote: 12 Mar 2025, 00:47
Kada je Amerika sa Bidenom na čelu podržavala genocid u Palestini, tada su mnogi govorili “Ne smijemo dozvoliti da Bošnjaci i ostali koji su pro-BiH stvore antipatiju prema Americi i posvađaju se sa Amerikom, jer su ipak kraj sve nepravde koju su činili i još čine, naš najveći prijatelj, partner i garant mira”, neki su još pisali “Žao mi je Palestinaca ali je meni moja Bosna i Hercegovina na prvom mjestu, i tu je meni važno ko je na našoj strani” a sada se mnogi isto ponašaju kod Ukrajine.
Ali eto, “Bosna se brani u Ukrajini” je prihvatljivo, ali nije “Bosna se brani u Bosni” samo zato jer je predsjednik Trump i zbog poteza u drugim krajevima svijeta![]()
Rodjo, nisi relevantan![]()
Druga stvar koju sam rekao da će Europa okrenuti/leđa, pustiti Ukrajinu niz vodu. Ako kod tog potpisivanja ukrajinskog Daytona bude bar 2 predstavnika najmoćnijih europskih država (Njemačka, VB, Francuska…) a ostali u Europi to prihvate, to je za mene puštanje niz vodu.
Sreća pa je Trump agresivan kod svjetskih pitanja pa ćemo ubrzo znati i dobiti odgovor ko je na forumu u pravu (ja znam ko će biti u pravu)
Treće je bilo da će Zelenski sopstveni narod pljuvati jer je potpisao kao što neki naši pljuju Aliju, a znamo šta pišu oni koji pljuju Aliju, njegov potpis i njegove poteze u ratu.
- Duminjo
- Urednik foruma
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24715 times
- Been thanked: 25185 times
Ne znam sta sam pogresno napisao?Naseef Mushroom wrote: 12 Mar 2025, 00:25A što Rubio (i ona druga političarka iz njegovog reda) ne šuti zbog Trumpa, već je naprotiv najglasniji po pitanju Bosne i Hercegivine, ako ga sad mora slušati?ironman wrote: 11 Mar 2025, 19:08 Jesil svjestan da je sve pokrenuto zahvaljujuci Trumpu?
Ali apsolutno sve sto se kod nas desava.
Na krilima trumpovog sranja i podrske Orbanu.
Stavovi Rubia ili ovih drugih senatora su nepromijenjeni vec dugo vremena i prije Trumpa.
Rubio je podrzavao Ukrajinu apsolutno.
Sad mora da cuti jer Trump.
Sta cemo ako sutra bude morao zavezat i na desavanja kod nas?
Kakav Trump i pm...
Ruski igrac bio i ostao.
Rubio: Ukrajina mora pristati da preda dijelove teritorije Rusima da bi rat završio
Ako misliš sa time da je Trump ovo sve pokrenuo, jer direktno i agresivno podržava Rusiju, pa su Rusofili se u Bosni i Hercegovini se osilili i dobili krila, nije Trump kriv što je Dodik dobio erekciju zbog Trumpove pobjede.
Trump je taj koji je čestitao Kosovu dan državnosti i čiji najbliži i najvažniji igrači su protiv Dodika i ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini.
Sad da Ramo Isak dobije krila i krene u neke akcije jer je Adis Ahmetović u njemačkom Bundestagu osvojio najviše glasova. Šta Adis ima veze sa Isakom?
Dodikovo orgijanje i orgijanje njegovih prethodnika je počelo davno prije Trumpa, u vremenu dok je Trump malom Kevinu u filmu govorio u kojem pravcu u hotelu da ide.
Da, Trump i Orban su bliski ali Dodik laže i plaši ostale “Desnica jača u Europi, Trump je pobijedio, Trumpov prijatelj Orban je i moj prijatelj” i misli da je ovo perfektan trenutak za njegove poteze, a on dobi šipak, najviše od ovih sa MAGA kačketima.
Sam si potvrdio orban i Trump su bliski.
To je dovoljno da podupre sve ono o cemu ja pisem jos od prije izbora u SAD.
dream of spring...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa tako fukare poput Dodika i Vučića i drže svoju krezubu rulju pod kontrolom i zabavljaju ih “Prijatelj mog prijatelja je i moj prijatelj! PobEda!!!”ironman wrote: 12 Mar 2025, 13:44Ne znam sta sam pogresno napisao?Naseef Mushroom wrote: 12 Mar 2025, 00:25
A što Rubio (i ona druga političarka iz njegovog reda) ne šuti zbog Trumpa, već je naprotiv najglasniji po pitanju Bosne i Hercegivine, ako ga sad mora slušati?
Zato oni i zovu neke sporedne igrače da održe iluziju. Trump zove Rudija da za novac stavi kačket “make srpska great again” da dokaže kako Trumpovci vole srpsku i podržavaju otcjepljenje i onda taj isti Rudi nazove Dodika Bosancem, jer osim novca i 4-5 naučenih rečenica nije nikakve druge upute dobio.
Zato Vučić i zove Trumpovog sina baš u ovom momentu. Obećao mu besplatno putovanje, hotele sa 5 zvijezdica, kokaina i kurwi koliko želi, ali je to dovoljno da bi mogao njegovi portali mogli objaviti “Vest odjeknula regionom!!!!! Trumpov sin dolazi Vučiću u Beograd!!!!!!!!!”
Taj isti Trump koji je blizak sa Orbanom i Putinom je lično čestitao Kosovu nezavisnost i ponovio da su prijateljska zemlja a njegovi ljudi su dali izjave o Dodiku gdje bez političke korektnosti govore kakav jest kao i pro-bosanskohercegovačke izjave.
Vidimo npr. i kod muslimana. Koliko ima zapadnih političara koji sarađuju ili su bliski sa određenom muslimanskom državom ili narodom, pa mnogi misle da će zbog toga biti na strani svih muslimanskih država i naroda.
- ironman
- sirius
Haj jos jednom cu.Naseef Mushroom wrote: 13 Mar 2025, 06:06Pa tako fukare poput Dodika i Vučića i drže svoju krezubu rulju pod kontrolom i zabavljaju ih “Prijatelj mog prijatelja je i moj prijatelj! PobEda!!!”ironman wrote: 12 Mar 2025, 13:44
Ne znam sta sam pogresno napisao?
Zato oni i zovu neke sporedne igrače da održe iluziju. Trump zove Rudija da za novac stavi kačket “make srpska great again” da dokaže kako Trumpovci vole srpsku i podržavaju otcjepljenje i onda taj isti Rudi nazove Dodika Bosancem, jer osim novca i 4-5 naučenih rečenica nije nikakve druge upute dobio.
Zato Vučić i zove Trumpovog sina baš u ovom momentu. Obećao mu besplatno putovanje, hotele sa 5 zvijezdica, kokaina i kurwi koliko želi, ali je to dovoljno da bi mogao njegovi portali mogli objaviti “Vest odjeknula regionom!!!!! Trumpov sin dolazi Vučiću u Beograd!!!!!!!!!”
Taj isti Trump koji je blizak sa Orbanom i Putinom je lično čestitao Kosovu nezavisnost i ponovio da su prijateljska zemlja a njegovi ljudi su dali izjave o Dodiku gdje bez političke korektnosti govore kakav jest kao i pro-bosanskohercegovačke izjave.
Vidimo npr. i kod muslimana. Koliko ima zapadnih političara koji sarađuju ili su bliski sa određenom muslimanskom državom ili narodom, pa mnogi misle da će zbog toga biti na strani svih muslimanskih država i naroda.
Ne pricam o imaginaciji .
Neki dan 70 specijalaca madjarske policije uslo u BiH.
Tacnije u BL.
Nekako istovremeno neka madjarska pizda ne znam jel ministar il sta drzi press u BL i javno kaze kako oni podrzavaju bivola i da nece ostat po strani u slucaju necega.
To.
O tome ja pricam.
To ti je orban na krilima trumpa.
dream of spring...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Shvatam ja tebe u potpunosti i razumijem šta te brine.ironman wrote: 13 Mar 2025, 08:39Haj jos jednom cu.Naseef Mushroom wrote: 13 Mar 2025, 06:06
Pa tako fukare poput Dodika i Vučića i drže svoju krezubu rulju pod kontrolom i zabavljaju ih “Prijatelj mog prijatelja je i moj prijatelj! PobEda!!!”
Ne pricam o imaginaciji .
Neki dan 70 specijalaca madjarske policije uslo u BiH.
Tacnije u BL.
Nekako istovremeno neka madjarska pizda ne znam jel ministar il sta drzi press u BL i javno kaze kako oni podrzavaju bivola i da nece ostat po strani u slucaju necega.
To.
O tome ja pricam.
To ti je orban na krilima trumpa.
Ja opet lično smatram da je Trumpovo prezentiranje sa Orbanom više kao neki inat Europi.
Naravno ima i tu interesa ali ja smatram da među te zajedničke interese ne spada Bosna i Hercegovina kakvu Orban i Dodik zamišljaju , a to dokazuju i izjave iednih od najvažnijih ljudi u Trumpovoj administraciji.
Uostalom, Orban je bio takav i prije Dodika.
Napisao sam prije nekoliko mjeseci ovdje, 4 stvari se kod Amerike nikada ne mijenjaju, posjedovanje oružja kod američkog naroda, Israel, Kosovo i Dayton, a i u Trumpovom mandatu je potvrđeno da ni njegova administracija ne mijenja politiku kod te četiri tačke, jer je to izgleda sveto slovo američke politike.
- ironman
- sirius
Diplomatija je ...
Jedan milimetar popustanja ucini zivot nepodnosljivim.
Ne zaboravi koji je nas jedini problem.
Nas i BiH.
I poslusaj pricu ovih koji zele urusit BiH.
Od ovih u manjem entitetu do europskog parlamenta i dronfulje olinjale sinoc.
Nas i BiH.
dream of spring...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21563 times
- Been thanked: 19592 times
Meni da su ovi postovi zavrsili na trosjedu ja vise ne bih usao na forum.
Ulozis vrijeme i energiju u dobar post i neko ga samo hrkne u kantu
Ulozis vrijeme i energiju u dobar post i neko ga samo hrkne u kantu
- ironman
- sirius
Ali ja sam ovdje pisao,sve i jedan moj post na trosjedu napisan je na trosjedu 

dream of spring...
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23298 times
- Been thanked: 10066 times
Nije Trosjed kanta, više se čita nego ijedna tema 
Sad, zašto dobri, sadržajni postovi završe tu je druga tema.... to je do (ne)urednika

Sad, zašto dobri, sadržajni postovi završe tu je druga tema.... to je do (ne)urednika

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Svjestan sam svega toga i gledao/čitao sam šta je Miss Piggy sinoć pričala.ironman wrote: 13 Mar 2025, 15:51 Diplomatija je ...
Nas i BiH.
Ali evo Trump, nevažno je da li ga neko smatra najboljim predsjednikom Amerike ikada, kao što Rocko to radi, ili najvećom budaletinom koji je ikada bila na toj poziciji, kao što to misli većina na ovom forumu, u jednoj stvari će se čitav forum složiti, a to je da je se u rekordnom vremenu dotakao toliko tema u svijetu i da želi to riješiti što brže i radikalnije, bez diplomatije i političke korektnosti već odmah sa 0 na 100km/h, a tek je par mjeseci u mandatu, prijašnji američki predsjednici nisu u čitavom mandatu tako brzo djelovali.
Mogao je reći svojima da uopšte ne pominju Dayton i Bosnu i Hercegovinu i da ga ne zanima taj dio Europe i šta će sa njim biti, mogao je on ili neko njegov Željka i Denisa napasti pred kamerama da provociraju Dodika i Vučića kao što je uradio Zelenskom, mogao je i Rubio koji je bio 100% pro-Ukrajina pa sada kada je sa Trumpom okrenuo ploču i rekao da Rusina treba pripasti dio Ukrajine, da sada isto kaže i za rs i nezavisnost tog entiteta.
Ali malo je reći da sam pozitivno iznenađen Trumpovom administracijom što se tiče Bosne i Hercegovine, tačnije rečeno Daytona, jer su ovo ipak njegovi najvažniji ljudi tj. administracija predsjednika Amerike.
Naravno, ne znamo šta će sutra biti ali ako je Trump direktan, od Ukrajine preko Grenlanda pa do Kanade, ne vidim zašto bi kod nas jedinih igrao dvostruku igru?
- ironman
- sirius
On i ne igra dvostruku igru.
Fol je sto smo mi toliko mali i nebitni u ocima globalne vanjske politike.
I zato se mora bit oprezan.
Jer nosimo pecat u ocima Europe.
Zvani Mjesec i zvijezda.
Ako me kontas.
Orban i bal vampira skoro pozvase na rekonkvistu novu.
A sta mislis protiv koga?
Da ne duljimo. Puno bolje bi bilo da je na celu SAD neko normalan.
Jer budimo realni sa ovime niko ne zna na cemu je.
Od najblizih saveznika do neprijatelja.
Zvani Mjesec i zvijezda.
Ako me kontas.
dream of spring...
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1345 times
- Been thanked: 1613 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Jesmo mi mali ali nije Dayton koji bi mogao dovesti do sukoba na Balkanu.ironman wrote: 13 Mar 2025, 16:47 On i ne igra dvostruku igru.
Zvani Mjesec i zvijezda.
Ako me kontas.
Ne gajim ja nikakve iluzije da Trump (i predsjednici prije njega) voli Bosnu i Hercegovinu i muslimane u njoj, ali je za Ameriku važan Dayton kao garant mira na čitavom Balkanu.
Zato mogu npr. Trump i Biden imati potpuno različite stavove po pitanju Ukrajine, jer još nije ništa zapisano i ovjereno.
Dayton je za Ameriku skoro bitan i sveto slovo kao i Izrael i Kosovo.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2529 times
- Been thanked: 4367 times
Ja mislim da se vi malo previse zaludjujete znacajem Daytona za sad.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.