Treba ovo

Slika i prilika .
Zali boze ljudi kojima ove spodobe kroje sudbinu.
Jer kreteni vuku poteze ,kojima razbjesne neku od velikih sila.
A onda narod nastrada..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Ovdje ne pricamo o jednoj svadbi vec cijeloj drzavi....Bezveze trollas kao inace...Taare wrote: 18 Jan 2023, 11:03Imam ja. Šta hoćete? Koji je način da se to riješi?
Očigledno je da argument tu ne pomaže.
podržavao sam ih u ratu i podržavam sve one kojima je učinjen zulum.
Napali ih bez ikakvog razloga. Razvalili zemlju. Ostavili stotine hiljada što mrtvih što invalida.
Niko ne zna broj mrtve djece.
A ti prva, mani mi tog licemjerja. Lažne krokodilske suze za pojedincima iz afganistana.
Gdje su bile te suze kad amer uleti na svadbu i pobije desetine žena i djece?
Pa svakakve. Ne mogu licemjerja. Naravno da niko normalan ne podržava ovo što trenutno rade, samo se to ne može istrgnuti iz cijelog konteksta.HAVANA wrote: 18 Jan 2023, 11:07 Kakve tare to sad ima veze sa ovim izivljavanjem nad vlastitim narodom i ubistvima,svim sto rade? Svom narodu.Jebenu lutku u foliju umoto,sta li je ono?Cirkus koji bi bio pravo smijesan da nema zlocina...
Pa sta ti si bolji od njih ako bi ih pobio.HAVANA wrote: 18 Jan 2023, 14:00 I od svega toga i te huje on naso ubijat i izivljavat se na vlastitom narodu,ne dozvoljavat skolovanje i kretanje zenama pa cak i lutku jebenu u foliju umotat? Genijalno.
Pa stas im drugo,vidis da su ludi.
Djaba se nerviras kad su tako navikli da zive sa tim svojim nekim zakonima i divlje. Kome se ne svidja pobjegne iz zemlje. Vecina ih je tamo navucena na opijum i dosta ga proizvode. To ne moze niko promjeniti jer tako su naucili.
Čovječe, shvataš li ti da nisi zdrav? Nisam ni ja. Nije ni fudo, a bome ni ostali koji smo predeverali rat.HAVANA wrote: 18 Jan 2023, 14:00 I od svega toga i te huje on naso ubijat i izivljavat se na vlastitom narodu,ne dozvoljavat skolovanje i kretanje zenama pa cak i lutku jebenu u foliju umotat? Genijalno.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/PashtunsSome anthropologists lend credence to the oral traditions of the Pashtun tribes themselves. For example, according to the Encyclopaedia of Islam, the theory of Pashtun descent from Israelites is traced to Nimat Allah al-Harawi, who compiled a history for Khan-e-Jehan Lodhi in the reign of Mughal Emperor Jehangir in the 17th century.[181] The 13th century Tabaqat-i Nasiri discusses the settlement of immigrant Bani Israel at the end of the 8th century CE in the Ghor region of Afghanistan, settlement attested by Jewish inscriptions in Ghor. Historian André Wink suggests that the story "may contain a clue to the remarkable theory of the Jewish origin of some of the Afghan tribes which is persistently advocated in the Persian-Afghan chronicles."[182] These references to Bani Israel agree with the commonly held view by Pashtuns that when the twelve tribes of Israel were dispersed, the tribe of Joseph, among other Hebrew tribes, settled in the Afghanistan region.[183] This oral tradition is widespread among the Pashtun tribes. There have been many legends over the centuries of descent from the Ten Lost Tribes after groups converted to Christianity and Islam. Hence the tribal name Yusufzai in Pashto translates to the "son of Joseph". A similar story is told by many historians, including the 14th century Ibn Battuta and 16th century Ferishta.[39] However, the similarity of names can also be traced to the presence of Arabic through Islam.[184]
Ako su ovo klasični azijati, ja sam djedamraz.Pashtunwali or Pakhtunwali is the traditional lifestyle and is best described as a code of honor of the Pashtun people, by which they live. Scholars widely have interpreted it as being "the way of the Afghans" or "the code of life".Pashtunwali is widely practised by Pashtuns in the Pashtun-dominated regions.Pashtunwali dates back to ancient pre-Islamic times.
Jooj TareeTaare wrote: 18 Jan 2023, 17:45Čovječe, shvataš li ti da nisi zdrav? Nisam ni ja. Nije ni fudo, a bome ni ostali koji smo predeverali rat.HAVANA wrote: 18 Jan 2023, 14:00 I od svega toga i te huje on naso ubijat i izivljavat se na vlastitom narodu,ne dozvoljavat skolovanje i kretanje zenama pa cak i lutku jebenu u foliju umotat? Genijalno.
Rat ostavi posljedice. Evo, ja prvi ne smijem otići kod nekog psihologa jer vjerujem da bi našo štošta.
Msm, nismo sad potpune budale, al bi se definitivno našlo nešto.
E sad, možeš zamisliti kako je njima?! Ubilo mu oca, mater, ženu, djecu...
Jarane, tamo je šifra do šifre.
Taman da dođu na neki zapadni sud, to bi im bila olakšavajuća okolnost.
i opet, meni nije problem osuditi ta devijantna ponašanja. Mislim, wtf?! Zamotava glave lutkama? Ne možeš ba biti normalan i zamotati glavu nekoj lutki.
I da, uvijek sam na strani istine i pravde pa makar bila protiv mojih najbližih.
moj problem je u tome što se osuđuju posljedice a zanemaruju uzroci.
Za mene je to licemjerje, a na isto sam alergičan.
I onda, bolje mi je da ljude trpam na foe, neg da me prenese pa bude neš više od toga.
Mi smo im poklonili preko 80 i kusur haubica D-30 122mm i još brdo minobacača od 82 i 120mm.Taare wrote: 19 Jan 2023, 18:07 Ako ima neš pozitivno u tom stanu, onda je to što su ih ameri naoružali da valja
Zanima me ko ih je naučio da upravljaju helićima
A oprema je par ekselans.
Šta bi bilo da njima dodik najavi otcjepljenje
GASOVOD TAPI
Talibani pozvali Ruse da im se pridruže u novom energetskom projektu: Potrebni su nam partneri
Zabihullah Mujahid, glasnogovornik talibanske vlasti (Foto: EPA-EFE)
Zabihullah Mujahid, glasnogovornik talibanske vlasti (Foto: EPA-EFE)
Talibanski zvaničnici izjavili su kako bi voljeli da se Rusija pridruži projektu gasovoda TAPI koji će uključivati Turkmenistan, Afganistan, Pakistan i Indiju.
Glasnogovornik talibanske vlasti Zabihullah Mujahid izjavio je kako će Afganistan garantovati sigurnost ovog projekta za sve one koji se žele uključiti u njega.
"Afganistan je zemlja koja treba da raste i stoji sama. Nama je prijeko potrebna podrška zemalja i možemo im pružiti sve pogodnosti", rekao je Mujahid.
Također, glasnogovornik ministarstva ekonomije Abdurrahman Habib je naglasio kako je TAPI od historijskog značaja za Afganistan, ali i cijelu regiju.
"TAPI je jedan od najznačajnijih ekonomskih projekata za našu zemlju, a njegova realizacija ne samo da će unaprijediti politički dijalog i regionalnu saradnju već će i omogućiti iskopavanje nacionalnih rezervi gasa te će otvoriti nova radna mjesta", rekao je on.
Povodom cijelog projekta oglasio se i ruski specijalni izaslanik za Afganistan Zamir Kabulov.
"Na zahtjev partnera projekta, mi ćemo se pridružiti ovoj inicijativi. Predsjednik Rusije je još prije nekoliko godina pokazao spremnost da sarađuje na ovom projektu, a mi smo zainteresovani za saradnju u azijskom ekonomskom sektoru. Ključno pitanje ovog projekta je sigurnost na teritoriji Afganistana, a ovaj projekat može podići ekonomski status te države", rekao je Kabulov.
Inače, glavni dio TAPI gasovoda trebao bi prolaziti kroz Afganistan i Pakistan prije nego što dođe do Indije. Prema pisanju afganistanskih medija, ova država bi od projekta trebala godišnje inkasirati oko 400 miliona dolara na godišnjem nivou.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/tali ... tdiscoveryTalibani tvrde da su popravili i vratili u upotrebu oko 300 vojnih vozila koja su ostala nakon haotičnog povlačenja Amerikanaca iz Afganistana 2021. godine.
U objavi na Twitteru afganistanskog ministarstva odbrane prikazani su redovi vozila, od kojih su neka oklopna vozila Humvee.
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests