Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by insomnia » 09 Apr 2022, 00:15

Nije nista slago. Bosnjaci kakvi god bili su vezivno tkivo Bosne
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14246 times
Been thanked: 23732 times

Post by Fuddo » 09 Apr 2022, 00:18

Odoh se ranit smrznutim piletom u ledja…
Bas dirljiva prica.
Dozvolite da se obratimo

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 09 Apr 2022, 02:34

Jarane, burek od konzerve?
Što ti je ekonom.
Ne mereeee 👉👌

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 2952 times

Post by Pasaga » 09 Apr 2022, 06:45

Šabović Adis wrote: 09 Apr 2022, 02:34 Jarane, burek od konzerve?
Što ti je ekonom.
asocira te na yugu,pa ga gotivis...
nemaaa .....dzombosalo se .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 09 Apr 2022, 14:49

Pasaga wrote: 09 Apr 2022, 06:45
Šabović Adis wrote: 09 Apr 2022, 02:34 Jarane, burek od konzerve?
Što ti je ekonom.
asocira te na yugu,pa ga gotivis...
nemaaa .....dzombosalo se .....
Jeste, asocira, nema iftara do onog u Yuzi. :valja
Ne mereeee 👉👌

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9866 times
Been thanked: 11663 times

BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by Krokodil Behko » 10 Apr 2022, 08:35

"Pamte se neke stvari iz rata. Kad je bio prvi ramazan, ljudi nisu imali ništa osim konzervi. Muž jedne domaćice, koja je sjajna kuharica, pozvao je Aliju, mene i Sebiju na iftar, i sve je bilo napravljeno od te konzerve, i burek i sve. Jednog ramazana, kad se otvorio tunel, prvi put smo jeli kokošije meso, i ne znam je li mi ikada nešto bilo tako ukusno, jer smo godinama jeli nemasnu rižu bez začina. Sve je to bilo vrlo neukusno. Otvorio se tunel i onda je došao starinski iftar. Sjećam se tog momenta, mislim da je bila 1993. godina", prisjeća se Izetbegović.

Čovjek se navikne

Ramazana tokom agresije prisjetila se i direktorica UKCS-a Sebija Izetbegović. Kaže da se sjeća kada ih je 1994. godine mutevelija pozvao na Iftar. Htjela je ostati kod kuće s majkom i kćerkom, ali su rahmetli predsjednik Alija Izetbegović i njen suprug Bakir insistirali da pođe s njima.

"Bakir je tada imao Stojadina. Išli smo putem pored Studentskog doma u Nedžarićima i tada je počela užasna paljba, oni su nas primijetili s četničkih linija. Prvo su nas zasuli svjetlećim mecima, i tada je bilo kao da je svanuo dan, bilo je potpuno nevjerovatno. Onda je počela rafalna paljba i mi u tom haosu i panici nismo primijetili da je auto pogođeno. Ja sam učila sve što sam znala i samo molila Boga da barem jedno ostane živo, da nam dijete ne ostane siroče, i mislila sam koliko sam glupa da krenem s njima u istom autu, a da dijete ostavimo s mamom. Međutim, živi smo prošli, došli smo kod mutevelije, ja sam bila jedino žensko s njima. Tamo su svi bili u maskirnim uniformama. Bio je to jedan divni iftar. Skroman, ali divan", kaže direktorica UKCS-a.

Navodi da je bila čast sjediti s junacima, s braniocima BiH. Istog događaja sjeća se i predsjednik SDA. Kaže da je nevjerovatno kako čovjek navikne na dešavanja u ratu.

Vezivno tkivo

"Automobil u kojem je bio Alija prošao je ispred nas, mi smo išli poslije, možda nekih 40 metara, a između je relativno sporo prošao jedan taj roj svjetlećih metaka u visini šajbe, ali čovjeka to ni na koji način nije zabrinulo. Sad da to vidim, sigurno bih se zaprepastio. Nije bilo nikakvog uzbuđenja, jer je sve vrijeme nešto pucalo, pogađalo", kaže Izetbegović.

Lider SDA na kraju emisije uputio je poruku gledaocima o tome kako vidi Bosnu i Hercegovinu gdje je kazao:

"Rahmetli Aliju su pitali zašto Bošnjaci nemaju nacionalni program, zašto nisu definisali neke osnove onoga što hoće, šta neće a Alija je kazao kako nemaju. Sastoji se od tri riječi: država Bosna i Hercegovina. Kvalitetna, dobro organizovana, jaka, zemlja vladavine zakona, jednakih ljudi bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi, moderna država – to je Alijin odgovor. Ja bi se usudio na današnji dan u ramazanu kad se govori o vjeri da podcrtam jednu drugu stvar. Naravno, Alija je upravu. Vezivno tkivo Bosne i Hercegovine su Bošnjaci, da nema Bošnjaka ne znam do kad bi Bosna potrajala a vezivno tkivno unutar Bošnjaka je vjera. Da nema vjere mi bi polako izgubili identitet i rasuli se, ako bi se mi rasuli rasula bi se i zemlja. Izgubili bi ono što su naši preci radili što su držali hiljadu godina. Dakle mi jesmo vjernici i nas je vjera spasila. I dokle god su pune džamije mladih ljudi i dokle god stotine hiljada ljudi posti dobrovoljno, noću se dižu… ja nisam zabrinut za ovu zemlju", kazao je Izetbegović za televiziju Hayat.

(SB)

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 2952 times

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by Pasaga » 10 Apr 2022, 08:38

Pametno
;)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by bosnjakinja » 12 Apr 2022, 18:48

sta je problem? sto je izjavio to? pa realno oni iz dzamija su uvijek bili veci idealisti,domoljubi itd od onih cafira kojima je dunjaluk sve..oni su mahom bjezali prve prilike

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22491 times
Been thanked: 20614 times
Status: Online

Post by Masamune » 12 Apr 2022, 18:58

Bosnu su spasili heroji i patriotizam, a ne vjera. A on se ne brine za stopu nezaposlenosti od 35% i što sve više mladih odlazi.

Nazife nemoj me citirati jer se neću ni osvrtati.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 12 Apr 2022, 18:59

Haj šuti, spasila je puna džamija. Šta ti znaš...:valja
Ne mereeee 👉👌

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek » 12 Apr 2022, 19:02

bosnjakinja wrote: 12 Apr 2022, 18:48 sta je problem? sto je izjavio to? pa realno oni iz dzamija su uvijek bili veci idealisti,domoljubi itd od onih cafira kojima je dunjaluk sve..oni su mahom bjezali prve prilike
Vikić, Divjak, Bogićević…

Mislim da su sve trojica išli na hadž :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41212 times
Been thanked: 27885 times

Post by Rum » 12 Apr 2022, 19:06

Muda dobra i nema brige
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 12 Apr 2022, 19:13

Ima bandi pa kradu obuću dok su džamije pune, što ga niko ne uputi malo…
Weak people revenge.
Strong people forgive.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 12 Apr 2022, 19:15

Melek wrote: 12 Apr 2022, 19:02
bosnjakinja wrote: 12 Apr 2022, 18:48 sta je problem? sto je izjavio to? pa realno oni iz dzamija su uvijek bili veci idealisti,domoljubi itd od onih cafira kojima je dunjaluk sve..oni su mahom bjezali prve prilike

jedna lasta ne cini proljece

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 12 Apr 2022, 19:15

:ruke
MarlboroGold wrote: 12 Apr 2022, 18:58 Bosnu su spasili heroji i patriotizam, a ne vjera. A on se ne brine za stopu nezaposlenosti od 35% i što sve više mladih odlazi.

mladi odlaze jer im se odlazi,trend

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 12 Apr 2022, 19:16

bosnjakinja wrote: 12 Apr 2022, 19:15
Melek wrote: 12 Apr 2022, 19:02

jedna lasta ne cini proljece
Vikić je spasio Sarajevo, pa bio on i kolibri po tvom :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 12 Apr 2022, 19:17

Al nije punio džamiju, dakle škart.
Ne mereeee 👉👌

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 12 Apr 2022, 19:18

Čuva čoek timberlenke :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 12 Apr 2022, 19:19

Et, vidiš da je šupak. :valja
Ne mereeee 👉👌

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22491 times
Been thanked: 20614 times
Status: Online

Post by Masamune » 12 Apr 2022, 19:20

bosnjakinja wrote: 12 Apr 2022, 19:15 :ruke
MarlboroGold wrote: 12 Apr 2022, 18:58 Bosnu su spasili heroji i patriotizam, a ne vjera. A on se ne brine za stopu nezaposlenosti od 35% i što sve više mladih odlazi.

mladi odlaze jer im se odlazi,trend
Ne smaraj Sadeta
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”