Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times
Status: Offline

Supružnici iz Visokog koji su dijete (6) držali kao roba dobili po jednu godinu zatvora

Post by CikCikCikPogodi » 08 Apr 2022, 16:01

Image

Općinski sud u Visokom osudio je supružnike S. H. i S. A. na godinu dana zatvora zbog nasilja nad šestogodišnjim djetetom koje je zgrozilo bh. javnost.

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Visokom 30. marta 2022. godine, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv S.H. i S. A. zbog produženog krivičnog djela Nasilje u porodici u sticaju sa produženim krivičnim djelom Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

"Za krivično djelo Nasilja u porodici utvrdio je kazne zatvora u trajanju od po 11 mjeseci, a za krivično djelo Zapuštanja ili zlostavljanja djeteta ili maloljetnika utvrdio im je kazne zatvora od po 3 mjeseca te optuženima izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po jednu godinu zatvora", stoji u objavi Tužilaštva ZDK.

Dodaju da su optuženi na glavnom pretresu priznali krivicu za djela koja im se stavljaju na teret navodeći da su krivična djela učinjena u vremenskom periodu od marta 2020. godine do 08. septembra 2021. godine.

Supružnici S. su dječaka fizički zlostavljali, a bio je smješten u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gdje nije mogao obavljati ni fiziološke potrebe, osim u tutu, koju nije imao gdje istresti. U optužnici se navodi da se u sobi zbog toga osjećao nesnosan smrad, zagušljivost, a dječak je bio iscrpljen, gladan, žedan i umoran.

Ovaj slučaj zgrozio je bh. javnost, a dječak je nakon prijave NN osoba i dolaska socijalnog radnika smješten na sigurno mjesto.

Izvor: Klix.ba

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Re: Supružnici iz Visokog koji su dijete (6) držali kao roba dobili po jednu godinu zatvora

Post by The 51st State » 08 Apr 2022, 16:20

I onda se nadas nekom prosperitetu.

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9408 times
Been thanked: 10186 times

Re: Supružnici iz Visokog koji su dijete (6) držali kao roba dobili po jednu godinu zatvora

Post by Koraci_u_noci » 08 Apr 2022, 16:27

Mucis dijete godinu i po, najmanje, i dobijes godinu zatvora. Tacno da se zapitas gdje zivimo
Pobjeci sad od svega zelim

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27953 times

Post by Rum » 08 Apr 2022, 16:53

Kazem ja njesra od drzave
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 08 Apr 2022, 16:56

,3 mjeseca kazna za zanemarivanje i propust staranja nad djetetom ovo je smjesno ljudi moji .

Pa obicna zastitna mjera traje 6 mjeseci .
Ostalo je cutanje.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori » 08 Apr 2022, 17:13

Tri puta ulazim na temu i izadjem….Nemam snage pročitati šta piše…. :(
Last edited by Dori on 08 Apr 2022, 18:10, edited 1 time in total.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30960 times
Been thanked: 28665 times

Post by Morgen » 08 Apr 2022, 17:52

Ja sam za da se imena napisu javno
Pa i adresa
Last edited by Morgen on 08 Apr 2022, 18:12, edited 1 time in total.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 08 Apr 2022, 18:11

sta reci...crna kronika. desava se precesto i svagdje...

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune » 08 Apr 2022, 18:17

Užas...
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24731 times
Been thanked: 6459 times

Post by Veca » 08 Apr 2022, 23:34

...popisam se na takve sudije, a i zakone! Fuj, gadovi!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 08 Apr 2022, 23:35

Da Bog sacuva
Samo sabura

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2887 times
Been thanked: 23882 times

Post by HAVANA » 09 Apr 2022, 07:02

Jos ako imaju parica da uplate. Dok je ova kazna to je i nastimano. Do godine mozes platiti i kuci. :bua
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 16888 times

Post by spacebound » 09 Apr 2022, 08:17

Morgen wrote: 08 Apr 2022, 17:52 Ja sam za da se imena napisu javno
Pa i adresa
I slike stave da ih ljudi na cesti prepoznaju, pa barem zaspu uvredama, jajima, paradajzom. Nesto...
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24907 times
Been thanked: 27637 times

Post by Shadow » 09 Apr 2022, 08:35

Danas definivno svako ima dijete.
Acta non Verba

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4137 times
Been thanked: 4273 times

Post by srculence7 » 09 Apr 2022, 09:08

Kazne su izuzetno male...Kod nas obično čujem komentare kako Centar za soc. rad uzima roditeljima decu, pomaže hraniteljima da ih odgajaju a neće njima. U mnogim slučajevima u pozadini stoji neka dublja i ozbiljna priča zašto je to tako.
Na samom početku, kada sam došla u organizaciju u kojoj danas radim, pošalju me da u jednoj seoskoj školi držim radionice i propratim u tom odeljenju jednu devojčicu koja ne govori. Sumnjali su na autizam. Međutim, nakon prvog susreta mi je bilo jasno da nije to u pitanju. Devojčica je bila zapuštena po pitanju higijene, pratila je sve što govorim, učestvovala u aktivnostima s drugom decom, birala neke kartice koje sam im pravila... I ja sam sumnjala da je u pozadini neka trauma.
Par puta je sa mnom išao i volonter, koji joj je posvećivao više pažnje, motivisao je da se uključuje više, da se oslobodi na tim radionicama i ona mu nakon časa ispriča kako majka nju i sestru zlostavlja. Neću detalje navoditi ali je strašno šta su preživele. Mi dalje prijavimo Centru, oni ih proprate jedno vreme i po tragovima od fizičkog nasilja na telima dece, ustanove da je to u pitanju. Smestili su ih u hraniteljsku porodicu. Za majku se ustanovilo da je psihički bolesnik a otac je imao strašan komentar kada su odvodili decu : " Pa šta ako ih uzimate, nećete mi napakostiti, napraviću ja drugu". :grana
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara » 09 Apr 2022, 12:10

Kako bih ja rado usvojila jedno, i dala mu svu ljubav i paznju koju treba...Ali ne moze :tuga

Ove zvijeri od roditelja naci i tuci svaki dan dok ne crknu
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2311 times
Been thanked: 5641 times

Uznemirujuće / Sarajevo: Kamere snimile stravičan momenat kada automobil udara biciklistu

Post by Beni » 27 Apr 2022, 09:55

U Titovoj ulici u Sarajevu je prije dva dana došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđen biciklista, a nadzorne kamere snimile su trenutak nesreće.

Na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Sarajevu, kod Alipašine džamije, došlo je do stravične saobraćajne nesreće kada je vozač taksija udario biciklistu.
Nesreća se dogodila u jutarnjim satima u Kranjčevićevoj ulici.

ako se vidi na snimci vozač taksija je išao iz pravca ulice Maršala Tita i ulazio u Kranjčevićevu, a biciklista je iznenada krenuo preći ulicu i tom prilikom ga je strahovito udario automobil i odbacio nekoliko metara.

Muškarac koji je vozio bicikl je teško povrijeđen, ali kako su nam kazali iz sarajevske policije, njegove povrede srećom nisu opasne po život.
Fuck you a friendly note to start the day

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Re: Uznemirujuće / Sarajevo: Kamere snimile stravičan momenat kada automobil udara biciklistu

Post by MorningStar » 27 Apr 2022, 12:18

Kamikaza na biciklu , treba jedan tenk ko u ukrajini da ga dohaviza na biciklu :ooo

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Re: Uznemirujuće / Sarajevo: Kamere snimile stravičan momenat kada automobil udara biciklistu

Post by Dori » 27 Apr 2022, 13:00

Joj kako me strah biciklista kad ujutro idem na posao. Pogotovo zimi kad je mrak. I onih elektricnih skutera. Samo izlete....Strasno....
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune » 27 Apr 2022, 15:15

Po svjedocima biciklista je kriv, ali i ovaj taksista se zafurao i nije se sigurno držao ograničenja. Izvući će se jer je biciklisti bilo crveno i zbog još nekih detalja, a njemu zeleno.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Post Reply

Return to “Mediji”