Biste li prihvatili posao u inostranstvu?
Moderator: Krokodil Behko
-
Bambi
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Biste li prihvatili posao u inostranstvu?
Naravno da bih prihvatila
Sigurno bi bila veća zarada a samim tim i bolji život 
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Da ostavim sve sto smo do sada gradili i odem,trebalo bi da me tamo čekaju gotov posao,smještaj i svašta nešto osigurano,ovako ići na nesigurno,ne bih,to mogu slobodni cure i dečki,probati,pa ide ide,ne ide-nazad kod mame......
Što ni u kom slučaju ne znači da se ne bih nekad preselila u drugu drzavu,kad bi bilo izvodivo apsolutno sve prenijeti,ima vise faktora od samog novca zbog kojih bi zivjela u sredini koju smatram zdravijom.
A sad one priče:krepala bih za tetkom,strinom,kumom,kaldrmom,komadom hrasta,pragom,pogačom,to mi je sve voda i šupljak.....
Što ni u kom slučaju ne znači da se ne bih nekad preselila u drugu drzavu,kad bi bilo izvodivo apsolutno sve prenijeti,ima vise faktora od samog novca zbog kojih bi zivjela u sredini koju smatram zdravijom.
A sad one priče:krepala bih za tetkom,strinom,kumom,kaldrmom,komadom hrasta,pragom,pogačom,to mi je sve voda i šupljak.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
većinom je odlazak bio vezan iz ekonomski ili politički motiva i većinom su ljudi tada mladi a to da nostalgije ima u većini je i nje voda i šupljak...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Vjerujem da ima neke nostalgije,ovisi valjda i od osobe,ali do određene granice,ali kad počnu one otrcane:"srce krvari za kamenom.......duša se prosipa za busenom.......sanjam pašče a suze me guše.......dao bi milion za truli,heravi prag sto sam zapinjo za njega redovno(i yebavo mu mater svaki put).....eh ta čizma što nas gazi.......ah ti okovi tuđine
nebi reko insan nego ih ruska mafija pofatala u kakve logore i lancima okovala......pa dođi brate mili,ko te sprječava,taman će zapad plakati za balkancima
ja kad bi toliko izdisala,i dosla bih,pa kad bih jela suhog kruha......
nebi reko insan nego ih ruska mafija pofatala u kakve logore i lancima okovala......pa dođi brate mili,ko te sprječava,taman će zapad plakati za balkancima
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
..to bude samo kad se popije jedna,tri,pet ,šest...Zagorka wrote:Vjerujem da ima neke nostalgije,ovisi valjda i od osobe,ali do određene granice,ali kad počnu one otrcane:"srce krvari za kamenom.......duša se prosipa za busenom.......sanjam pašče a suze me guše.......dao bi milion za truli,heravi prag sto sam zapinjo za njega redovno(i yebavo mu mater svaki put).....eh ta čizma što nas gazi.......ah ti okovi tuđine![]()
nebi reko insan nego ih ruska mafija pofatala u kakve logore i lancima okovala......pa dođi brate mili,ko te sprječava,taman će zapad plakati za balkancima![]()
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9720 times
- Been thanked: 11459 times
- Status: Online
Znam to iz ličnog iskustva, kad smo u Beču dogovarali da idemo u rat.
Sjedimo i cugamo uvečer i svi hoće. Dog se za sutra na autobuskoj. Dođem ja stvarno. Pogled lijevo-desno.. nigdje nikog - pjanska.
Sjedimo i cugamo uvečer i svi hoće. Dog se za sutra na autobuskoj. Dođem ja stvarno. Pogled lijevo-desno.. nigdje nikog - pjanska.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Krokodil Behko wrote:Znam to iz ličnog iskustva, kad smo u Beču dogovarali da idemo u rat.
E bas te mogu zamislit na stanici u Becu, sam..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14474 times
- Been thanked: 10011 times
Krokodil Behko wrote:Znam to iz ličnog iskustva, kad smo u Beču dogovarali da idemo u rat.
Sada ih na Erdbergu imas na izvoz (autobusa i kandidata)...Pogotovo onih militantnih , sa bradicama
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Bio sam bliži Westbahnhofu a igrom slučaja, preko nekih Brčaka i muslimana i katolika sam se i otisnuo prema Bosni.Julia-Klara wrote:Krokodil Behko wrote:Znam to iz ličnog iskustva, kad smo u Beču dogovarali da idemo u rat.
Sjedimo i cugamo uvečer i svi hoće. Dog se za sutra na autobuskoj. Dođem ja stvarno. Pogled lijevo-desno.. nigdje nikog - pjanska.trebao si nafatat koga na Gumpendorfu (mislim da su u to vrijeme sa Gumpendorfa busevi isli, ili sa Suedbahnhofa
Sada ih na Erdbergu imas na izvoz (autobusa i kandidata)...Pogotovo onih militantnih , sa bradicama
Duga priča i naravno - sam sam krenuo. Eh da, bilo je tu u toj priči, samo dok sam došao do BiH i oficira ARBiH i oficira HVO, HV, pa potom, hrvatski carinici, vojnici, vojni policajci, policija, željeznica, Gunja, Županja, automobili, kamioni, brašno, ženske, tenkovski napadi, zatvori, kriminalci, serijske ubice, masovne ubice.. i sve to samo dok sam stigao do odredišta. Mrsko mi uopšte da pišem o tome.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14474 times
- Been thanked: 10011 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Eh zaboravio sam pomenuti amblem 108. MHVO u ZG 
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Jedan jaran koji je vani je tako sazvao kućni savjet, supruga, punac, punica itd... i postavio im pitanje: Zašto smo ovdje?
I sad oni počeli da nabrajaju razne razloge, neke blagoglagoljive stvari, nepravdi, sili prilika, itd. i kad su završili, on im kaže:
Nije tačno, ovdje smo isključivo zbog Eura, da nije njih ne bi dana ovdje proveli duže nego što moramo. Poslije toga su ušutali i zamislili se.
I sad oni počeli da nabrajaju razne razloge, neke blagoglagoljive stvari, nepravdi, sili prilika, itd. i kad su završili, on im kaže:
Nije tačno, ovdje smo isključivo zbog Eura, da nije njih ne bi dana ovdje proveli duže nego što moramo. Poslije toga su ušutali i zamislili se.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
... i nakon što su malo razmislili, zaključili su da oni tu ipak nisu samo zbog Eura. Čiča-miča, gotova je priča.Bla wrote: Nije tačno, ovdje smo isključivo zbog Eura, da nije njih ne bi dana ovdje proveli duže nego što moramo. Poslije toga su ušutali i zamislili se.
Primijetila sam da ljudi koji neizmjerno vole novac nikako ne mogu shvatiti da nije svima toliko do novca kao njima.
Ne možeš im objasniti ni da se na glavu postaviš.
- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
nl74 wrote:Trenutno NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Da sam ja na tvom mjestu nebih ni ja
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
Katja wrote:... i nakon što su malo razmislili, zaključili su da oni tu ipak nisu samo zbog Eura. Čiča-miča, gotova je priča.Bla wrote: Nije tačno, ovdje smo isključivo zbog Eura, da nije njih ne bi dana ovdje proveli duže nego što moramo. Poslije toga su ušutali i zamislili se.
Primijetila sam da ljudi koji neizmjerno vole novac nikako ne mogu shvatiti da nije svima toliko do novca kao njima.
Ne možeš im objasniti ni da se na glavu postaviš.
ziva istina.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Novi Zeland očajnički traži nove radnike

Kaitangata je mjestašce na jugu Novog Zelanda sa ukupno 800 stanovnika i preko 1.000 upražnjenih radnih mjesta na različitim poslovima, a naročito u poljoprivrednom sektoru.
Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive.
Prema riječima gradonačelnika ovog mjestašca Brajana Kadogena u pitanju su mjesta koja su dobro plaćena na različitim pozicijama u farbikama pilane, sira i mliječnih proizvoda.
Ipak, iz Kaitangate je stigao demanti da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva kako bi plaćala potencijalnim radnicima da se presele.
– Kruže priče u svjetskim medijima da ćemo plaćati ljudima 230.000 novozelandskih dolara da se dosele u Kaitangatu i da oko toga kontaktiraju gradonačelnika. Međutim, to je apsolutna neistina -objavljeno je na sajtu Kaitangate.
S tim u vezi, telefon gradonačelnika se usijao od poziva ljudi iz svih krajeva svijeta, zaninteresovanih za ovu primamljivu ponudu. „Od toga nema ništa, ne zovite gradonačelnika“, navodi se na sajtu.
Ipak, ovaj gradić će ostaje pri svom cilju da popuni upražnjena radna mjesta i sve potencijalne novozaposlene će dočekati raširenih ruku. Inače, prema podacima iz 2014. godine, prosječna plata na Novom Zelandu iznosi 2.800 eura.
(avaz)
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Re: Novi Zeland očajnički traži nove radnike
I nije neka plata ako uracunas troskove zivota plus kartu tamo ovamo....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: Novi Zeland očajnički traži nove radnike
Pa dobro, ne moraš se svaki dan poslije posla, vraćati kući u BosnuKonsultant wrote:I nije neka plata ako uracunas troskove zivota plus kartu tamo ovamo....