Biste li prihvatili posao u inostranstvu?

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Biste li prihvatili posao u inostranstvu?

Post by Bambi »

Naravno da bih prihvatila :D Sigurno bi bila veća zarada a samim tim i bolji život :ooo
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Da ostavim sve sto smo do sada gradili i odem,trebalo bi da me tamo čekaju gotov posao,smještaj i svašta nešto osigurano,ovako ići na nesigurno,ne bih,to mogu slobodni cure i dečki,probati,pa ide ide,ne ide-nazad kod mame......

Što ni u kom slučaju ne znači da se ne bih nekad preselila u drugu drzavu,kad bi bilo izvodivo apsolutno sve prenijeti,ima vise faktora od samog novca zbog kojih bi zivjela u sredini koju smatram zdravijom.

A sad one priče:krepala bih za tetkom,strinom,kumom,kaldrmom,komadom hrasta,pragom,pogačom,to mi je sve voda i šupljak.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

većinom je odlazak bio vezan iz ekonomski ili politički motiva i većinom su ljudi tada mladi a to da nostalgije ima u većini je i nje voda i šupljak...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Vjerujem da ima neke nostalgije,ovisi valjda i od osobe,ali do određene granice,ali kad počnu one otrcane:"srce krvari za kamenom.......duša se prosipa za busenom.......sanjam pašče a suze me guše.......dao bi milion za truli,heravi prag sto sam zapinjo za njega redovno(i yebavo mu mater svaki put).....eh ta čizma što nas gazi.......ah ti okovi tuđine :bua

nebi reko insan nego ih ruska mafija pofatala u kakve logore i lancima okovala......pa dođi brate mili,ko te sprječava,taman će zapad plakati za balkancima :123

ja kad bi toliko izdisala,i dosla bih,pa kad bih jela suhog kruha......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Zagorka wrote:Vjerujem da ima neke nostalgije,ovisi valjda i od osobe,ali do određene granice,ali kad počnu one otrcane:"srce krvari za kamenom.......duša se prosipa za busenom.......sanjam pašče a suze me guše.......dao bi milion za truli,heravi prag sto sam zapinjo za njega redovno(i yebavo mu mater svaki put).....eh ta čizma što nas gazi.......ah ti okovi tuđine :bua

nebi reko insan nego ih ruska mafija pofatala u kakve logore i lancima okovala......pa dođi brate mili,ko te sprječava,taman će zapad plakati za balkancima :123

ja kad bi toliko izdisala,i dosla bih,pa kad bih jela suhog kruha......
..to bude samo kad se popije jedna,tri,pet ,šest...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9720 times
Been thanked: 11459 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Znam to iz ličnog iskustva, kad smo u Beču dogovarali da idemo u rat.
Sjedimo i cugamo uvečer i svi hoće. Dog se za sutra na autobuskoj. Dođem ja stvarno. Pogled lijevo-desno.. nigdje nikog - pjanska.
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Krokodil Behko wrote:Znam to iz ličnog iskustva, kad smo u Beču dogovarali da idemo u rat.
Sjedimo i cugamo uvečer i svi hoće. Dog se za sutra na autobuskoj. Dođem ja stvarno. Pogled lijevo-desno.. nigdje nikog - pjanska.
:valja
E bas te mogu zamislit na stanici u Becu, sam..
:valja
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14474 times
Been thanked: 10011 times

Post by Julia-Klara »

Krokodil Behko wrote:Znam to iz ličnog iskustva, kad smo u Beču dogovarali da idemo u rat.
:hihi trebao si nafatat koga na Gumpendorfu (mislim da su u to vrijeme sa Gumpendorfa busevi isli, ili sa Suedbahnhofa :)
Sada ih na Erdbergu imas na izvoz (autobusa i kandidata)...Pogotovo onih militantnih , sa bradicama ;)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Julia-Klara wrote:
:hihi trebao si nafatat koga na Gumpendorfu (mislim da su u to vrijeme sa Gumpendorfa busevi isli, ili sa Suedbahnhofa :)
Sada ih na Erdbergu imas na izvoz (autobusa i kandidata)...Pogotovo onih militantnih , sa bradicama ;)
Bio sam bliži Westbahnhofu a igrom slučaja, preko nekih Brčaka i muslimana i katolika sam se i otisnuo prema Bosni. :hm
Duga priča i naravno - sam sam krenuo. Eh da, bilo je tu u toj priči, samo dok sam došao do BiH i oficira ARBiH i oficira HVO, HV, pa potom, hrvatski carinici, vojnici, vojni policajci, policija, željeznica, Gunja, Županja, automobili, kamioni, brašno, ženske, tenkovski napadi, zatvori, kriminalci, serijske ubice, masovne ubice.. i sve to samo dok sam stigao do odredišta. Mrsko mi uopšte da pišem o tome. :lupa
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14474 times
Been thanked: 10011 times

Post by Julia-Klara »

:pusa i nemoj
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Eh zaboravio sam pomenuti amblem 108. MHVO u ZG :pusa
živi
Na probnom
Na probnom

Post by živi »

nije mi nuzda :D
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Jedan jaran koji je vani je tako sazvao kućni savjet, supruga, punac, punica itd... i postavio im pitanje: Zašto smo ovdje?
I sad oni počeli da nabrajaju razne razloge, neke blagoglagoljive stvari, nepravdi, sili prilika, itd. i kad su završili, on im kaže:
Nije tačno, ovdje smo isključivo zbog Eura, da nije njih ne bi dana ovdje proveli duže nego što moramo. Poslije toga su ušutali i zamislili se. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja »

Bla wrote: Nije tačno, ovdje smo isključivo zbog Eura, da nije njih ne bi dana ovdje proveli duže nego što moramo. Poslije toga su ušutali i zamislili se. :oo
... i nakon što su malo razmislili, zaključili su da oni tu ipak nisu samo zbog Eura. Čiča-miča, gotova je priča.

Primijetila sam da ljudi koji neizmjerno vole novac nikako ne mogu shvatiti da nije svima toliko do novca kao njima.
Ne možeš im objasniti ni da se na glavu postaviš.
Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci »

nl74 wrote:Trenutno NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Da sam ja na tvom mjestu nebih ni ja :p :D.
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

Katja wrote:
Bla wrote: Nije tačno, ovdje smo isključivo zbog Eura, da nije njih ne bi dana ovdje proveli duže nego što moramo. Poslije toga su ušutali i zamislili se. :oo
... i nakon što su malo razmislili, zaključili su da oni tu ipak nisu samo zbog Eura. Čiča-miča, gotova je priča.

Primijetila sam da ljudi koji neizmjerno vole novac nikako ne mogu shvatiti da nije svima toliko do novca kao njima.
Ne možeš im objasniti ni da se na glavu postaviš.

ziva istina. :ples
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Novi Zeland očajnički traži nove radnike

Post by Krokodil Behko »

Image
Gradić na Novom Zelandu vapi za radnicima, a za potencijalne zaposlene ima i slobodne kuće, međutim, iz gradske uprave demantuju da su će plaćati ljudima da se presele.

Kaitangata je mjestašce na jugu Novog Zelanda sa ukupno 800 stanovnika i preko 1.000 upražnjenih radnih mjesta na različitim poslovima, a naročito u poljoprivrednom sektoru.

Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive.

Prema riječima gradonačelnika ovog mjestašca Brajana Kadogena u pitanju su mjesta koja su dobro plaćena na različitim pozicijama u farbikama pilane, sira i mliječnih proizvoda.

Ipak, iz Kaitangate je stigao demanti da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva kako bi plaćala potencijalnim radnicima da se presele.

– Kruže priče u svjetskim medijima da ćemo plaćati ljudima 230.000 novozelandskih dolara da se dosele u Kaitangatu i da oko toga kontaktiraju gradonačelnika. Međutim, to je apsolutna neistina -objavljeno je na sajtu Kaitangate.

S tim u vezi, telefon gradonačelnika se usijao od poziva ljudi iz svih krajeva svijeta, zaninteresovanih za ovu primamljivu ponudu. „Od toga nema ništa, ne zovite gradonačelnika“, navodi se na sajtu.

Ipak, ovaj gradić će ostaje pri svom cilju da popuni upražnjena radna mjesta i sve potencijalne novozaposlene će dočekati raširenih ruku. Inače, prema podacima iz 2014. godine, prosječna plata na Novom Zelandu iznosi 2.800 eura.

(avaz)
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Re: Novi Zeland očajnički traži nove radnike

Post by Konsultant »

I nije neka plata ako uracunas troskove zivota plus kartu tamo ovamo....
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Zašto bi gradske vlasti plaćale stanove radnicima u privatnim tvrtkama :p
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Konsultant wrote:I nije neka plata ako uracunas troskove zivota plus kartu tamo ovamo....
Pa dobro, ne moraš se svaki dan poslije posla, vraćati kući u Bosnu :kafa
Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”