Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Mali je ocito psihopata ovo nije ubistvo na mah nego ocito dobro pripremljeni masakr.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9993 times
- Been thanked: 16876 times
I s tim roditelji znaju upropastiti djecu. Ko da mi je petica sve u zivotu.Maja wrote: 03 May 2023, 12:08 j.... mu ocjene i pritisak roditelja na djecu da mora biti svaka petica. Uzas.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Nece nas gledanja kriminalistički serija stvoriti da takvi budemo.Shadow wrote: 03 May 2023, 12:01 Interesantno kako je vazda pik na losijim ucenicima nikad mi nije bilo jasno.
Ono kao ne uci, nemiran, drzi oci na njemu. Problematican.
Kao da odlikasa ne trebas.
On je odlican, pa i zna sta radi.
Jah.
Problematican se naucio nositi sa nedacama, losijim ocjenama.
Odlikas svaki nije. Moraaa imati 5. Hajd stisni pa mu daj nizu ocjenu.
Zamisli koji je to klik u glavi ako je naucio da je sve 5.
E eto sad.
Sta bi sa nastavnicom? Jel preminula?
Imate napisano inteligentan od toga znas da mu puno vremena ne treba da nauci stvari. Znaci dovoljan je video.
Kalkulisano 100% unaprijed. Doso je na kraj casa. Svi su opusteni i ne ocekivaju nista vise.
Da je zelio ubiti sto vise to bi uradio predpocetak nastavke kad je ionako svi trce gore dole.
Izvor problema je sigurno u tom razredu.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8067 times
- Been thanked: 19084 times
Koliko uopste staje metaka u pistolj. Ne samo kako zna pucati nego, ako je 9 mrtvih, znaci da je dosta metaka ispalio a to nije samo jedan sarzer. Znaci uspio ga je i napuniti.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41214 times
- Been thanked: 27895 times
U ruci je držao dva šaržera, prvo je pucao u nastavnicu istorije, a onda je nastavio dalje. Ubio je dva naša druga, ja sam legla preko njih kako bi pomsilio da sam mrtva. Izašao je iz učionice, čuli su se pucnji i dalje. Kada sam ustala videla sam mrtvog Dragančeta", rekla je devojčica.Maja wrote: 03 May 2023, 12:13 Koliko uopste staje metaka u pistolj. Ne samo kako zna pucati nego, ako je 9 mrtvih, znaci da je dosta metaka ispalio a to nije samo jedan sarzer. Znaci uspio ga je i napuniti.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

Pustolj moze biti i duga cijev kad koristi 9mm. Danasnji Glockovi lagano 20 metaka.Maja wrote: 03 May 2023, 12:13 Koliko uopste staje metaka u pistolj. Ne samo kako zna pucati nego, ako je 9 mrtvih, znaci da je dosta metaka ispalio a to nije samo jedan sarzer. Znaci uspio ga je i napuniti.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

Na jedan ili drugi način bio zlostavljan kod ovih situacija uvijek je to jedan razloga u nizu.Maja wrote: 03 May 2023, 12:13 Koliko uopste staje metaka u pistolj. Ne samo kako zna pucati nego, ako je 9 mrtvih, znaci da je dosta metaka ispalio a to nije samo jedan sarzer. Znaci uspio ga je i napuniti.
Zamisli samo koliko ima takvih. Koliko vidimo objavljenih videa na drustvenim mrežama kako grupa djece zlostavlja jedno.
Vidio sam jedan video jutros iz Amerike, ucenik odrezao prst nastavnici.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Zalosno bgm. Ne zna covjek sta bi rek'o, sta je tu tacno razlog
Samo sabura
- pizarro
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6808 times
- Been thanked: 8028 times
bas takoinsomnia wrote: 03 May 2023, 12:10 Mali je ocito psihopata ovo nije ubistvo na mah nego ocito dobro pripremljeni masakr.
Pretresom škole pronađen je ranac u kom su bila tri Molotovljeva koktela. K. K. je ranac je ostavio u kabinetu istorije.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Ma sada lupaju portali nista dok ne objavi mup
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
Jbga, postalo moderno da, nakon lose ocjene, roditelj prvo jbe majku uciteljici, pa se tek onda zapita je li dijete krivo.
Prije par mjeseci je bio isto u Srbiji neki skandal oko maltretiranja prosvjetnih radnika pa su isti izlazili na proteste da se zastite od nasilinih ucenika.
Na to, dodamo da sva djeca nisu psihicki stabilna, plus pubertet i belaj zagarantovan.
Opasnije biti prosvjetni radnik nego drot.
Prije par mjeseci je bio isto u Srbiji neki skandal oko maltretiranja prosvjetnih radnika pa su isti izlazili na proteste da se zastite od nasilinih ucenika.
Na to, dodamo da sva djeca nisu psihicki stabilna, plus pubertet i belaj zagarantovan.
Opasnije biti prosvjetni radnik nego drot.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Tuga, velika. Masakr.
Nekad su odlični učenici gledani kao nešto vrijedno, danas su najviše predmeti ismijavanja, čudaci.
Koliko je okrutnosti među djecom valjda znaju roditelji koji imaju djecu u školama,
koliko je nepravde i naopakosti, također, a nisu sva djeca od leda, ima ih i osjetljivih.
Žao mi je sviju u tom slučaju, toliko mrtvih, ranjenih, svjedoka koji će nositi traume cijelog života.
A žao mi je i tog dječaka, i njegovih roditelja koji nisu prepoznali da nešto nije kako treba, posljedicu po njih i djete su isto užasne,
nikom za poželjeti.
Ne moraju ni roditelji biti ti koji svoje ambicije ostvaruju preko djeteta, on je sam od sebe mogao biti
željan znanja, ambiciozan. Nije morao ni iči na streljaštvo, na netu, kroz igrice ima sve
dostupno.
Kako god, zaista tuga.
Ma ne usudim se kriviti nikog jer ne znam okolnosti,
nek' istraga pokaže šta je uzrok, okidač ove tragedije,
Nekad su odlični učenici gledani kao nešto vrijedno, danas su najviše predmeti ismijavanja, čudaci.
Koliko je okrutnosti među djecom valjda znaju roditelji koji imaju djecu u školama,
koliko je nepravde i naopakosti, također, a nisu sva djeca od leda, ima ih i osjetljivih.
Žao mi je sviju u tom slučaju, toliko mrtvih, ranjenih, svjedoka koji će nositi traume cijelog života.
A žao mi je i tog dječaka, i njegovih roditelja koji nisu prepoznali da nešto nije kako treba, posljedicu po njih i djete su isto užasne,
nikom za poželjeti.
Ne moraju ni roditelji biti ti koji svoje ambicije ostvaruju preko djeteta, on je sam od sebe mogao biti
željan znanja, ambiciozan. Nije morao ni iči na streljaštvo, na netu, kroz igrice ima sve
dostupno.
Kako god, zaista tuga.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

Meni su se smijali oni budući magistri sto citam Carl Sagana. Jebo vam fakultet i vasu diplomu. To su sirovine koje ne znaju rukovati ni lopatom ni motikom. Ne znaju ubrati ni zove, a ne znaju ni posaditi ni jednu biljku. Ali zato imaju diplomu. Da ne govorim o zenama koje ne znaju sendvica napraviti a kamo li da ciste kucu.Chloe wrote: 03 May 2023, 12:42 Tuga, velika. Masakr.
nikom za poželjeti.
dostupno.
Kako god, zaista tuga.
Zato sam najsretniji sto radim malo u kancelariji malo fizički. Pa onda kuci po basti uvijek ima necega. A oni nehljebi idu po nekakvih izletima vani, a ne znaju ni engleskog zato njima treba vodic ko mama i tata djetetu.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1611 times
- Been thanked: 1456 times
Ja sam jednom dobio keca iz vjeronauka ,i to nam je svećenik predavao,a ne teolog, kao što sada predaju.
Jesam li trebao roknuti svećenika zbog toga?
Jesam li trebao roknuti svećenika zbog toga?
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13319 times
- Been thanked: 14527 times
Tuga do neba
bojim se da ce ovo postati "obicaj" kao u Americi sve rijesavaj pucanjem 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Nema kazne za učenika koji je u školi ubio 8 dece, čuvara i teško ranio 7 osoba: Još nije napunio 14 godina
Savić naglašava da je u Srbiji starosna granica za krivičnu odgovornost 14 godina, dok je u nekim državama ta granica 12, ili 10 godina, kao u Engleskoj

Advokat Predrag Savić istakao je da, ukoliko maloletni K.K. osumnjičen da je jutros ubio devet osoba u pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nema navršenih 14 godina, on ne može biti krivično odgovoran.
Kako je Savić precizirao u izjavi za Tanjug, ukoliko osumnjičeni ima više od 14 godina tretira se kao mlađi maloletnik i njemu se, kao najteža kazna može se izreći posebna mera, a ako se utvrdi da ima prihički poremećaj može mu se izreći mera lečenja u posebnoj ustanovi.Zakon o maloletnicima, takođe, predviđa da starijem maloletniku može da se izrekne nastroža kazna od pet godina.
Savić naglašava da je u Srbiji starosna granica za krivičnu odgovornost 14 godina, dok je u nekim državama ta granica 12, ili 10 godina, kao u Engleskoj.
U sklopu Poglavlja 23 u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, navodi Savić, pomenuto je da u Srbiji treba spustiti tu starosnu granicu, ali do toga nije došlo.
"U nekim državama i roditelji u ovakvim slučajevima mogu da odgovaraju za krivično delo ubistvo, dok kod nas to zakon ne predviđa", istakao je Savić.
On je dodao da se u nekim državama u SAD maloletnicima može izreći smrtna kazna, a njihovi roditelji mogu odgovarati za krivčno delo ubistvo.
Roditelji deteta koje je počinilo ovaj zločin mogu odgovarati za krivično delo zapostavljanje i nestaranje o detetu, za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine, a mogu i parnično odgovarati po tužbama roditelja ranjene dece.
Takođe, roditelji ranjene i ubijene dece će moći, pored roditelja osumnjičenog, da tuže i školu i osiguranje ukoliko su deca bila osigurana.
Savić naglašava da je u Srbiji starosna granica za krivičnu odgovornost 14 godina, dok je u nekim državama ta granica 12, ili 10 godina, kao u Engleskoj

Advokat Predrag Savić istakao je da, ukoliko maloletni K.K. osumnjičen da je jutros ubio devet osoba u pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nema navršenih 14 godina, on ne može biti krivično odgovoran.
Kako je Savić precizirao u izjavi za Tanjug, ukoliko osumnjičeni ima više od 14 godina tretira se kao mlađi maloletnik i njemu se, kao najteža kazna može se izreći posebna mera, a ako se utvrdi da ima prihički poremećaj može mu se izreći mera lečenja u posebnoj ustanovi.Zakon o maloletnicima, takođe, predviđa da starijem maloletniku može da se izrekne nastroža kazna od pet godina.
Savić naglašava da je u Srbiji starosna granica za krivičnu odgovornost 14 godina, dok je u nekim državama ta granica 12, ili 10 godina, kao u Engleskoj.
U sklopu Poglavlja 23 u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, navodi Savić, pomenuto je da u Srbiji treba spustiti tu starosnu granicu, ali do toga nije došlo.
"U nekim državama i roditelji u ovakvim slučajevima mogu da odgovaraju za krivično delo ubistvo, dok kod nas to zakon ne predviđa", istakao je Savić.
On je dodao da se u nekim državama u SAD maloletnicima može izreći smrtna kazna, a njihovi roditelji mogu odgovarati za krivčno delo ubistvo.
Roditelji deteta koje je počinilo ovaj zločin mogu odgovarati za krivično delo zapostavljanje i nestaranje o detetu, za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine, a mogu i parnično odgovarati po tužbama roditelja ranjene dece.
Takođe, roditelji ranjene i ubijene dece će moći, pored roditelja osumnjičenog, da tuže i školu i osiguranje ukoliko su deca bila osigurana.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Bez obzira na obrazovanje, nismo svi svestrani, ne leži nam svima itelektualna nadogradnja a ni fizički poslovi,CikCikCikPogodi wrote: 03 May 2023, 12:51Meni su se smijali oni budući magistri sto citam Carl Sagana. Jebo vam fakultet i vasu diplomu. To su sirovine koje ne znaju rukovati ni lopatom ni motikom. Ne znaju ubrati ni zove, a ne znaju ni posaditi ni jednu biljku. Ali zato imaju diplomu. Da ne govorim o zenama koje ne znaju sendvica napraviti a kamo li da ciste kucu.Chloe wrote: 03 May 2023, 12:42 Tuga, velika. Masakr.
nikom za poželjeti.
dostupno.
Kako god, zaista tuga.
Zato sam najsretniji sto radim malo u kancelariji malo fizički. Pa onda kuci po basti uvijek ima necega. A oni nehljebi idu po nekakvih izletima vani, a ne znaju ni engleskog zato njima treba vodic ko mama i tata djetetu.
Kad bude manje superiornost općinito, imat ćemo mentalno zdraviju djecu.
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
DJEČAK (14) KOJI JE PUCAO U ŠKOLI SIN POZNATOG RADIOLOGA! Učenici otkrili: "Imao je dva šaržera u rukama i pištolj"