Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Lebowski »

rumov komentar je, malo je reći, bolestan
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

zna on ptretjerat čak obično i pretjera ali priznam kad je u pravu..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27953 times

Post by Rum »

Zato vidi sta ti isti rade djeci ,trebali su ih muciti ovo je laka smrt za njih ....
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Dvoličnost je čudo božije pa tako i u ovom primjeru.
Postojali su i postojat će disidenti, koji su željni vlasti al žrtve nikamo ne vode.
Svako ima svoju savjest, pa neka je upotrijebi i razmisli da li ti pobunjenici dobro rade državi i narodu.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Radončić: Kazniti organizatore odlaska Bh građana u rat

Post by Krokodil Behko »

Image

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio je da je jučer potpisao i uputio u parlamentranu proceduru zakonsko rješenje koje se odnosi na krivično gonjenje državljana BiH koji idu da ratuju u paravojne i parapolicijske organizacije izvan naše zemlje.

- Tim zakonom, koji će vjerovatno biti još poboljšan u parlamentarnoj raspravi, bit će sankcionirani i organizatori koji se time bave - rekao je Radončić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Smatra da je time urađen odgovoran zakonski čin da građani BiH ne bi nepotrebno ginuli diljem svijeta.

I ministar unutrašnjih poslova RS-a Radislav Jovičić je dodao da svi oni građani BiH koji idu na sirijsko ili neko drugo ratište su "sigurnosno interesantni“ i pratit će njihove aktivnosti preduzimajući mjere iz nadležnosti sigurnosnih agencija“.

Sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini ista je kao i u svim ostalim postkonfliktnim zemljama ovog dijela Evrope, ni bolja ni gora, ocijenio je danas ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

- Mislim da možemo biti zadovoljni na način da ovdje nema ni velikih terorističkih ataka niti drugih negativnih pojava koje bi u statističkom poređenju sa Srbijom, Hrvatskom, Crnom Gorom i drugim zemljama, odskale u negativnom smislu - rekao je Radončić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Saradnja između triju ministarstava, državnog ministastva sigurnosti te ministarstava unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske bila je i tema današnjeg sastanka resornih ministara u Banjoj Luci.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Predrag Kurteš rekao je da su ovakvi sastanci do prije nekoliko godina bili nezamislivi.

- Ovo je svojevrsna poruka i građanima da su sigurni, ali kriminalcima da policije sarađuju i rade svoj posao - rekao je Kurteš.

I ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić je također potvrdio da je saradnja s kolegama iz Ministarstva sigurnosti BiH i Federalnog MUP-a na visokom nivou, komunikacije, razumijevanja i tolerancije i da će u tom svjetlu biti nastavljena.

- Definisali smo određene probleme koje imaju sigurnosne službe u BiH i nastojat ćemo da pronađemo najbolja rješenja da bismo sektor sigurnosti svih građana u BiH podigli na maksimalno visok nivo - rekao je Jovičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci precizirajući da se saradnja bazira na rješavanju slučajeva organiziranog kriminala, nelegalne trgovine te polju borbe protiv terorizma.

- Postoji dosta prostora da, kroz našu dosadašnju dobru saradnju, podignemo nivo razmjene informacija i da zaštitimo sve građane BiH i međunarodne institucije koje egzistiraju na našem prostoru - rekao je Jovičić.

Jovičić, Radončić i Kurteš razgovaraju danas sa šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Peterom Sorensenom i otpravnikom poslova američke ambasade u BiH Nicholasom Hillom.

Ovaj sastanak je nastavak saradnje na području unutrašnjih poslova u vezi s evropskim integracijama, najavljeno je iz MUPRS-a.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Re: Radončić: Kazniti organizatore odlaska Bh građana u rat

Post by Julia-Klara »

Ako dobro razumijem ovo se odnosi i na one ljude koji odu kao zastitari u americke kompanije na bliskom istoku, ili?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Nije Julija, jer to što ti opisuješ je u skladu sa zakonom a ovdje je riječ o onim ljudima što se učlane u sektu ( pisao ja o njima ) i ovih dana ih mrtve dovoze u BiH - primjer iz Sirije.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Kome se gine,njegova volja,hoće se bacati pod kamion,ili ići negdje u rat,ne vidim razloga za kažnjavanje.Zalud je,samo će pojačati želju sektaša,i reći će da su žrtve.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Nisam baš pravno potkovan, al' pokušavam to nekom logikom rastumačiti. Na koji način možeš nekome zabraniti da ode iz zemlje, i prijavi se npr. u Legiju stranaca ili bilo koju drugu vojsku, pa i paravojsku itd. Mislim, kad si vani, podliježeš zakonima države u kojoj se nalaziš a ne države iz koje potičeš. Niđe veze.

Jedino što mi pada na pamet, jeste da ti država može zabraniti napuštanje iste, ako si počinio neko kazneno djelo pa treba da ti se sudi, ili si već osuđen pa čekaš izvršenje i tome sl. U suprotnom, mislim da uzimaju sebi svašta za pravo ako počnu donositi ovakve zakone.

Samo da napomenem, da ovo nema nikakve veze s mojim stavom prema nasilju, ratovima itd. nego prema pravu kretanja. Šta njega boli neka stvar šta ja radim van granica ove države. Nije nadležan. (Bar ja mislim tako, ne znači da sam formalno/pravno u pravu) :D
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Ne kontate najbolje :)
Idi kuda hoćeš, to nije problem, problem je kad te neko novači, kad ti neko pokuca na vrata a ti otvoriš pa ti se on predstavi i uz duži govor ti se oprostiš od porodice, ostaviš ženu i djecu, koji ostanu uplakani i u strahu.
Dakle, kao vehabija si dobivao godinama pare a sad je došo red da te pare odradiš uz nadoknadu koja je opet dogovorena svota.

Niđe veze u vašim pokušajima da opravdate one što idu, jer to nije problem, problem je u organizatorima, koji novače i o tome je riječ.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko »

Da malo proeglenišem. Radončić samo želi poljubiti Amere dreto u dupe, jer organizatori su najvjerovatnije pripadnici problematičnih islamskih grupa u BiH. Nije mu prvi put da radi ovakve stvari. Nonsens je taj, da ti Bh građani, idu u Siriju da bi se borili na strani koju ta ista Amerika podržava - na strani pobunjenika. Ovdje su im protivnici a tamo su im saveznici.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

mrki62 wrote:Niđe veze u vašim pokušajima da opravdate one što idu, jer to nije problem, problem je u organizatorima, koji novače i o tome je riječ.
Nemam ja namjeru nikoga da pravdam niti da držim strane. Jel' tebe može neko natjerati da odeš u Alžir? Ako si otišao, svojom voljom si, ako si dole zaginuo, tvoja stvar.
Mislim, ko će ti zabraniti da ideš gdje hoćeš.
Može ti zabraniti onaj kod koga dolaziš, neće da te primi, al' da me ne pusti odavde da odem, ne znam, na Mjesec ako treba, to nije njegova briga.
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

@Bla

Da se ponovim a pogotovo pročitaj podvučeno: Niđe veze u vašim pokušajima da opravdate one što idu, jer to nije problem, problem je u organizatorima, koji novače i o tome je riječ.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Pa znam šta govoriš i šta potenciraš, i već sam te pitao u postu iznad. Al' haj ovako, jel' ih kidnapuju pa ih odvlače dole?
Ja sam namjerno naveo primjer drugih vojski da ne bi sada upadao u teme o vehabijama, islamofobiji, terorizmu, fundamentalizmu itd. kako to obično skrene na tu stranu. A ne da mi se na te teme ni jedne riječi razmjenjivati.

Al' nebitno to, de mi molim te objasni na koji način misliš da je moguće tako nešto zabraniti, a da ne kršiš ljudska prava, osim uspostavom režima?
Ruana

Post by Ruana »

"kazniti organizotore" pa ne vode organizatori maloljetnike u rat.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Ko što se je davno reklo; sit gladnom ne vjeruje.
Niko ne ide iz nekakvog ćejfa, već ide zbog ispranog mozga.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Ili drugim riječima, nemaš odgovor.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Kakav odgovor, bog s tobom ?
Postavi pitanje, koje je jasno, pa da vidimo šta želiš.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:Ne kontate najbolje :)
Idi kuda hoćeš, to nije problem, problem je kad te neko novači, kad ti neko pokuca na vrata a ti otvoriš pa ti se on predstavi i uz duži govor ti se oprostiš od porodice, ostaviš ženu i djecu, koji ostanu uplakani i u strahu.
Dakle, kao vehabija si dobivao godinama pare a sad je došo red da te pare odradiš uz nadoknadu koja je opet dogovorena svota.

Niđe veze u vašim pokušajima da opravdate one što idu, jer to nije problem, problem je u organizatorima, koji novače i o tome je riječ.
Slažem se sa svim osim sa boldiranim ,koje je više mit nego istina . ako neko dobija godinama pare onda dobijaju nekakve vođe tipa onaj Bilal Bosnić ili rahmetli Barčić ,koji i ne idu nikuda (Barčić ne sigurno) nego novače te ljude i šalju ih ,međutim ovi "obični" ne dobijaju ništa osim možda cd-ova i knjiga

Slažem se sa ovim potezom jer istina je da ljudi imaju prava da idu kud hoće ali je problem sa njima kad i ako se vrate jer su tamo već upali u te bjelosvjetkse mreže grupacija svakojakih u kojima najvjerovatnije CiA ima svoje ljude koji izvježabno manipulišu ove ahmake. Tako da su ovi izmanipulisani stalna potencijalna opasnost za okolinu gdje god da jesu ...ali ako amrima bude ćejf da ih dovuku nama u dvorište ili da izazivaju ovdje kavgu , neće to nikakav naš zakon spriječiti
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Sveukupni problem je u tome, što raja nikako nije spremna prihvatiti činjenicu da se manipuliše sa naivnim ljudima.
Mnoge žene i djeca ostaju sami a muževi i očevi se odvode na razna ratovanja uz pomoć ispiranja mozgova.
Opet ponavljam, mnogi to ne žele prihvatiti kao istinu.
Post Reply

Return to “Svijet”