Koliko kroz školovanje uistinu naučimo?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Koliko kroz školovanje uistinu naučimo?
A znaš koliko se meni fućka za tog s kojim sam sklopila ugovor gde je on jedna strana a ja druga, dakle ravnopravni smo.
Dokle će ljudi misliti da je poslodavac ispred zaposlenog?
Logika mi kaže da tu nema pameti i da je to je razmena dobara i ništa više i ništa manje.
Logika mi kaže da tu nema pameti i da je to je razmena dobara i ništa više i ništa manje.
Nije on jedna strana a ti druga, već je on jedna strana a ti stroj u njegovim rukama ili te ne trebaju kao takvu i ti vječito bez posla.A znaš koliko se meni fućka za tog s kojim sam sklopila ugovor gde je on jedna strana a ja druga, dakle ravnopravni smo.
Lako je nekad bilo biti buntovnik, sad su druga vremena.
U titino vrijeme je radnik bio zaštićen a sad si samo običan broj na papiru.
Kroz dobre 33 godine rada sam stekao dosta iskustva, da ti mogu to sa sigurnošću tvrditi.
Sila priliku mijenja i poslodavac je danas bog i batina - na žalost.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Ma on je šupak kao i svi koji ne vrednuju radniika a naročito ako je radnik njegov.mrki62 wrote: Nije on jedna strana a ti druga, već je on jedna strana a ti stroj u njegovim rukama ili te ne trebaju kao takvu i ti vječito bez posla.
Ni to nije loše ako plaćaju redovno i dovoljno.U titino vrijeme je radnik bio zaštićen a sad si samo običan broj na papiru.
Oprosti, ali moram se ponoviti - fućka mi se za takvog poslodavca.Kroz dobre 33 godine rada sam stekao dosta iskustva, da ti mogu to sa sigurnošću tvrditi.
Respect za tvoje iskusto!
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- Status: Offline
Dokle god zaposleni budu u sebi vjerovali da nemaju drugog izbora.Kornelija wrote:Dokle će ljudi misliti da je poslodavac ispred zaposlenog?
Činjenica je da poslodavac ne može sam obavljati poslove.
Da, dokle god ljudi prihvataju da sudjeluju u takvoj igri. Isto tako se poslodavac može doslovno preko noći slikati sa svim svojim poslovima onog momenta kada niko više ne želi da radi za njega.mrki62 wrote:Nije on jedna strana a ti druga, već je on jedna strana a ti stroj u njegovim rukama ili te ne trebaju kao takvu i ti vječito bez posla.
Lako je nekad bilo biti buntovnik, sad su druga vremena.
U titino vrijeme je radnik bio zaštićen a sad si samo običan broj na papiru.
Kroz dobre 33 godine rada sam stekao dosta iskustva, da ti mogu to sa sigurnošću tvrditi.
Oh, kod nas je i sada usput neradnik zaštićen... u masi državnih institucija.
Al' pošto nije ništa crno/bijelo ima svakakvih primjera pa i onih gdje su dobri radnici adekvatno i nagrađeni za to te cijenjeni i traženi u svojoj struci i poslodavcima je obično stalo da takvi i ostanu jer su oni (u velikoj mjeri) ti koji čine njihove firme uspješnim.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
Najbitnije je naučiti čitati i pisati. Koji klinac nekom treba geografija,fizika, povijest,kemija. Što mene boli k...za griničke i nulte meridijane, to mi nikad nije ni trebalo, što me boli k...za Napoleona,Hitlera,Staljina, što bi ja morao znati o njima, uopće me ne interesuju, kao ni formule tamo nekog leibniza,herona ili raydberga. Ne interesuje me ni koji je znak za vodu,olovo,zlato,bakar, pa to me nikad u životu nitko nije ni pitao poslije škole. Jel mislite da je neko od vas naučio u školi strani jezik? E jest kurac. Pogledajte fudbalere, ljudi govore po tri-četri strana jezika, a većina njih je završila osnovnu školu.Dakle, u školi uz hrpu nepotrebnih predmeta, ne možete naučiti i strane jezike, no ako godinu dana učite samo strani jezik kod nekoga ko ga već zna, dakako da ga možete lagano i savladiti.
Kao što sam ja naučio matematiku u srednjoj, u mene profa napiše zadatak koji u knjigi ima i konačan rezultat, no nikada nije znao doći do njega. Ja sam tri-četri puta završio kod ravnatelja zato što sam pobijao njegovu teoriju.
Škola je bitna da bih dobio posao, ali u nekoj normalnoj zemlji, no ne naučimo toliko u njoj, bitno je koliko su osobe nadarene. Nije slikar naučio slikati u školi, već je slikar nadaren čovjek.
Kao što sam ja naučio matematiku u srednjoj, u mene profa napiše zadatak koji u knjigi ima i konačan rezultat, no nikada nije znao doći do njega. Ja sam tri-četri puta završio kod ravnatelja zato što sam pobijao njegovu teoriju.
Škola je bitna da bih dobio posao, ali u nekoj normalnoj zemlji, no ne naučimo toliko u njoj, bitno je koliko su osobe nadarene. Nije slikar naučio slikati u školi, već je slikar nadaren čovjek.
A kako ćeš križaljke ispunjavati? 
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
[quote="Lebowski"]A kako ćeš križaljke ispunjavati?
[/quot
Valjda svaka križaljka na kraju križaljke ima i odgovore...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14509 times
- Been thanked: 10024 times
po svemu sto napisaste skola nam nije ni potrebna, sve mozemo sami, pa i citanje i pisanje

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
U skolama se stvarno dosta nepotrebno uci, samo sto jk rece, ne mozemo sami i to je cijena koju moramo platiti. Kad bi im stavili knjigu pod nos, sigurno 60-70% djece ne bi sama ucila.
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

Pa evo draga moja Juliška, reci nam sama: Jesi li u školi naučila Njemački i Engleski?Julia-Klara wrote:po svemu sto napisaste skola nam nije ni potrebna, sve mozemo sami, pa i citanje i pisanje
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18668 times
- Status: Online
Jedino država i novi zakoni koji će kažnjavati poslodavce za izrabljivanje radnika mogu zaštititi radnika jer ako budemo čekali da kod poslodavaca proradi merhametluk i moral nikad nećemo doći do pozitivnog pomaka. Isto tako ne vrijedi čekati da se radnici organizuju i krenu u borbu za svoja prava, jer se to nikad neće desiti s obzirom da će postići samo to da izgube posao.Bla wrote:
Da, dokle god ljudi prihvataju da sudjeluju u takvoj igri. Isto tako se poslodavac može doslovno preko noći slikati sa svim svojim poslovima onog momenta kada niko više ne želi da radi za njega.
Ma ima, samo pišeš nebuloze. Ako tebe ne interesuje i ne treba ti nekog interesuju i nekom treba, inače ne bi bilo kulture, u širem smislu.POSAVLJAK wrote:Lebowski wrote:A kako ćeš križaljke ispunjavati?[/quot
Vraga mog fubaleri nauče pet jezika tek onako, većina ih ne savlada ni jedan, tamo gdje igraju, imaš izuzetke.
Neko želi da se bavi hemijom da nešto pravi. Neko voli fiziku, ali baš voli. Neko voli politiku. Nisu svi isti. Neko opet hoće i može da se u svašto razumije, ne opterećuje ga to.
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

Ajmo sad ovako: za te tvoje križaljke, ako u dvije pogledam odgovore i ispunem ih, jesi siguran da treću neću ispunit? Koliko se istih odgovora pojavljuje u križaljkama, većinom je sve jedno te isto. A to što ti pišeš da neko hoće u svašta da se razumije, to okači mačku o rep, ne možeš popravljati televizore i biti automehaničar. Nemoj bogati politiku trpat u ovo, nema smisla, svi je volimo.Lebowski wrote:Ma ima, samo pišeš nebuloze. Ako tebe ne interesuje i ne treba ti nekog interesuju i nekom treba, inače ne bi bilo kulture, u širem smislu.POSAVLJAK wrote:Lebowski wrote:A kako ćeš križaljke ispunjavati?[/quot
Vraga mog fubaleri nauče pet jezika tek onako, većina ih ne savlada ni jedan, tamo gdje igraju, imaš izuzetke.
Neko želi da se bavi hemijom da nešto pravi. Neko voli fiziku, ali baš voli. Neko voli politiku. Nisu svi isti. Neko opet hoće i može da se u svašto razumije, ne opterećuje ga to.
Niste vi uopšte shvatili srž problema; ja se bavim skoro pa svim sferama i predobro znam kako je u industriji, gradbeništvu, proizvodnji ili bilo gdje, gdje je privatni sektor.
Ako želiš dobiti posao i raditi na istom, tebi je raditi onako kako ti poslodavac kaže a ne kako su te u školi učili.
Možeš se ti i pobuniti, to je dozvoljeno al je pitanje vremena kad će te izbaciti i na tvoje mjesto drugog dovesti a drugih ima nebrojenih - koliko želiš.
Ili vi uopšte ne kontate kakva je situacija na terenu, baš kao i današnji političari ?
Ako želiš dobiti posao i raditi na istom, tebi je raditi onako kako ti poslodavac kaže a ne kako su te u školi učili.
Možeš se ti i pobuniti, to je dozvoljeno al je pitanje vremena kad će te izbaciti i na tvoje mjesto drugog dovesti a drugih ima nebrojenih - koliko želiš.
Ili vi uopšte ne kontate kakva je situacija na terenu, baš kao i današnji političari ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14509 times
- Been thanked: 10024 times
Dragi moj Posavljace,POSAVLJAK wrote:Pa evo draga moja Juliška, reci nam sama: Jesi li u školi naučila Njemački i Engleski?Julia-Klara wrote:po svemu sto napisaste skola nam nije ni potrebna, sve mozemo sami, pa i citanje i pisanje
Pitanje ti nije na mjestu,ali eto, kad vec pitas da ti i odgovorim-ne, ni engleski ni njemacki nisam naucila u skoli.
Da sam se ja pitala (a nisam) njemacki ne bih naucila nikad.Engleski sam pocela uciti sama i prije pocetka nastave na istom (5 razred), ali sam u srednjoj skoli imala profesora koji me je podrzavao,ucio i USMJERAVAO.
Skola nas uci bazi svega, i na nama je da otkrijemo u cemu smo dobri, za sta imamo slifa, a sta nam je totalni visak-prirodna selekcija. Naravno da i ja vidim da su mi neke stvari bile nepotrebne (logaritmi),ali to je moja averzija. Ne znaci nuzno da je bilo nepotrebno i ostalima.
Mnoge stvari ucimo jer nas zanimaju,ali da smo iskljucivi po tom pitanju, da smo samo mogli birati sta cemo znati a sta ne, sta mislis koliko bismo, ustvari, znali? Ja, sa ovolikom dozom averzije prema matematici tesko da bih i tablicu mnozenja naucila, A MORALA SAM, znaci da sam i to naucila u skoli.
-------------------------------------------------
Skola je timski rad,u njoj ne ucis samo predmete, teoriju, nego se i socijaliziras, ucis lijepom ponasanju, kulturi, obzirnosti., upoznajes nove ljude , i ucis voljeti njihovu razlicitost.
A ako si majmun, pa ni to ne mozes savaladati onda nije do skole, nego do tebe .
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Može se biti svestran, zašto ne? Zavisi od osobe do osobe.POSAVLJAK wrote:ne možeš popravljati televizore i biti automehaničar.
:
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Zavisi šta je kome konkretan posao, nekom je da bude točkić u mašineriji, nekom da upravlja istom, a nekom da izmišlja novu.mrki62 wrote:Niste vi uopšte shvatili srž problema; ja se bavim skoro pa svim sferama i predobro znam kako je u industriji, gradbeništvu, proizvodnji ili bilo gdje, gdje je privatni sektor.
Da bi stvar funkcionisala, točkić treba da sluša onog koji upravlja mašinom.
A, opet, onaj koji izmišlja vjeruj mi da je plaćen da misli drugačije.
:
To za križaljke je bila zajebancija.POSAVLJAK wrote:Ajmo sad ovako: za te tvoje križaljke, ako u dvije pogledam odgovore i ispunem ih, jesi siguran da treću neću ispunit? Koliko se istih odgovora pojavljuje u križaljkama, većinom je sve jedno te isto. A to što ti pišeš da neko hoće u svašta da se razumije, to okači mačku o rep, ne možeš popravljati televizore i biti automehaničar. Nemoj bogati politiku trpat u ovo, nema smisla, svi je volimo.Lebowski wrote:Ma ima, samo pišeš nebuloze. Ako tebe ne interesuje i ne treba ti nekog interesuju i nekom treba, inače ne bi bilo kulture, u širem smislu.POSAVLJAK wrote:Lebowski wrote:A kako ćeš križaljke ispunjavati?[/quot
A vjeruj da ima ljudi koje zanima više stvari, ili koji su silom prilika naučili i popravljati televizore i auta. Takva nam situacija u državi, radi se šta se stigne.
I dokle god ne shvate da uvek ima izbora.Bla wrote:Dokle god zaposleni budu u sebi vjerovali da nemaju drugog izbora.Kornelija wrote:Dokle će ljudi misliti da je poslodavac ispred zaposlenog?
Ovo je suština koju druga ugovorna strana mora konstantno imati na umu. Nažalost, ali tako je.Činjenica je da poslodavac ne može sam obavljati poslove.
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Ne moze sam, ali zaposli novog radnika. Sada nekad to bude dobra zamjena a nekad losa. Da, uvijek postoji drugi posao, bitno je samo finansijski prezivjeti troskove posla do novog zaposlenja &prihoda.Kornelija wrote:Ovo je suština koju druga ugovorna strana mora konstantno imati na umu. Nažalost, ali tako je.Činjenica je da poslodavac ne može sam obavljati poslove.