Šta ne volite vidjeti na ulici?

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7851 times
Been thanked: 18550 times
Status: Offline

Re: Šta ne volite vidjeti na ulici?

Post by Maja »

Ledena wrote:uh ima kod mene pored ceste gdje prelazim, udubljenje pored trotoara, i kad je kisa napuni se vodom,
i neko pazi a autom,a neko ne,, i onda zalije onog ko stoji preblizu.. majku im..
:haha

jednom kad smo išli na faks nas 5-7 ne znam tačno bila je kraj trotoara velika lokva ali je cesta bila dosta široka i auta su prolazila, pa i busevi i kamioni otprilike 1 metar dalje od te lokve.
ali neki glupi kamiondžija je NAMJERNO skrenuo, eto tačno smo vidjeli kako okrenu volan i hooop na lokvu i sve nas je okupao

:plavi :plavi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9666 times
Been thanked: 11413 times

Post by Krokodil Behko »

Mislim da je to kazznjivo,samo sto nasa murija,to ne prakticira cesto.. Ili bar ja nisam cuo,da je neko koga poznajem,kaznjen zbog toga.. pa cak ni poznanici mojih poznanika .. Mada,treba i vozace razumjeti.. Nekad je trotoar uzi a on mora proci kroz baru,tik uz trotoar..
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7851 times
Been thanked: 18550 times

Post by Maja »

kad polažeš vožnju na to ti skrenu pažnju. pa moju sestru je oborio SAMO zbog toga. što je jednu ženu malo poprskala

e sad, je li kažnjivo...trebalo bi biti ako je sestru instruktor oborio, samo što, kao što kažeš, niko zbog toga nikad nije uhapšen
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Ma na polaganju im ide u korist da te obore,pa gledaju svaku sitnicu,samo da uzmu što više novca.A kasnije,niko te neće kazniti što si poprskao nekoga ili zaboravio dati žmigavac.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9666 times
Been thanked: 11413 times

Post by Krokodil Behko »

Ja sam polozio iz prve.. A temu o polaganju ispita nemamo :D

Naravno da ne volim,vidjeti vozilo auto-skole na putu..
Valja mi voziti 40 na sat a ja nikada ne vozim tako sporo..
To rade samo polaznici i murija.. Odnosno,luzeri :D.
I ko bi normalan volio vidjeti pocetnika ispred sebe a
da u svakom momentu,moze bezveze nesto zakociti...
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

kad vidim da neko pljune, još ima onih kretena koji ga isuču iz petnih žila i hraknu ne znam šta bi im uradila šta god smislim malo :lupa
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Na ulici ne volim vidjeti radar :ooo
Image
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

String wrote:Na ulici ne volim vidjeti radar :ooo
:ha ni ja
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja »

Danas u samom centru grada čekam bus, na klupi pored mene sjedi žena ali ne obraćam pažnju na nju. Čujem odjednom neko pucketanje, okrenem se i vidim - žena siječe nokte :sok Žena siječe nokte u sred bijela dana u centru grada i to onom velikom "konjskom" noktaricom a oni joj sve padaju po bluzi i hlačama :bua
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

:sok :lupa

Svašta sam čula i vidjela, ali ovako nešto nisam nikada...Ideja, kako si ostala mirna i pribrana?.... :lupa

Sve mogu da podnesem, sve što se mene ne tiče... Okrenem glavu ako mi nešto ne odgovara. Ali najviše mi smeta dovikivanje i dreka na ulici. Smeta mi kada vidim da neko baca papiriće i odpadke na trotoar, posebno mi smeta ako je dijete, a u prisustvu je majke koja to mirno posmatra :lupa.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja »

silence wrote:Ideja, kako si ostala mirna i pribrana?.... :lupa
Pa gledala sam je prodorno, kontam postidjeće se, uhhh u kakvoj li sam zabludi bila, samo me pogledala i nastavila tao a mi je ostalo samo da se odmaknem od nje.

Inače, također vezano za nokte... Nedavno sam tako na poslu otišla do automata za kafu i vidim jedna žena čeka kafu a druga stoji pored nje tj. pored automata i turpija nokte. Sunce je kroz prozor bacalo zrake taman i moglo se vidjeti kako prašina lebdi. Ja sam došla na red pritisnula kafu a one su ostale stajati i pričati a dotična i dalje turpija svoje kandže. I kad je kafa natočena ja nisam htjela uzeti kafu iz unutrašnjosti nego sam buljila u tu ženu i njene nokte. Začudo božije, skontala je i odmaknula se. Nisam htjela uzeti kafu a da mi prašina pada u šolju. Znam, mnogi će reći da sam sitničava ali to je za mene tako nehigijenski i jednostavno - gadi mi se.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 »

Najviše mi smeta led, naprosto ne znam ni da hodam ni da vozim po ledu. Motori isto tako. Kad je motorijada u Brčkom, uvijek imam osjećaj da mi je za petama i da će me baš sad zgaziti :obrve
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Krokodil Behko wrote:Mislim da je to kazznjivo,samo sto nasa murija,to ne prakticira cesto.. Ili bar ja nisam cuo,da je neko koga poznajem,kaznjen zbog toga.. pa cak ni poznanici mojih poznanika .. Mada,treba i vozace razumjeti.. Nekad je trotoar uzi a on mora proci kroz baru,tik uz trotoar..
Jeste kaznjivo, ali moras podnijeti prijavu, pa da to ide na sud pa dalje i dalje... dug proces, a tesko dokazati da te bas neko uprskao...

JA sam jednom umalo policajca samo je nijemo gledao za mnom :D
A problem je kod ovog sto su ceste pune rupa, i cak recimo i 40 ako vozis i upadnes u rupu mozes je svu izliti na nekog ko je na trotoaru..
Kad je onako voda na cesti tu mozes malo usporiti i nece prskati, ali kad je rupa a ne vidis i bucnes u rupu e onda je belaj...

Da se vratim temi..
Ne volim vidjet smece, rupe po ulici, pljuvanje, ili cak kad vidim neko od zubara pa onako ispljuvava ono po cesti krv i pljuvacku :bua :bua Ako vec izvadite zub odite do wc pa ispljunite i sacekajte dok stane malo i onda krenite kuci a ne pljuvati po ulici..
Ne volim vidjeti prljave ulice koje se nikad ne ciste i ne peru...
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

Čim sam izašla iz svog stana, to je za mene ulica...stubišta nazivam zatvorenim ulicama, a izlazak iz haustara je izlazak na otvoreno - ulicu. Bez obzira gdje da sam krenula, da li do kontjnera ili u obližnji granap, dalje u samoposlugu, ne mogu sebi da dozvolim izlazak u kućnoj gardarobi.

Nema mi ništa mrže kada vidim ženu da je istrčala da nešto kupi, a na njoj je kućna haljina i neke bezvezne čarape i papuće. Kosa mi se diže na glavi od toga. Još kada se tako šetkaju po samoposluzi, kao po svom špajzu, smuči mi se. A onda se sa kesama upute dalje u kupovinu, pa u svoj stan.... Ja ne obračam puno pažnju šta je ko obukao, ali ovo mi napropsto samo leti u oči. :sok
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Ne volim vidjeti vjernike koji se vracaju iz bogomolja dok prelaze ulicu kao goveda i ono kao "Ma ja sam boziji covjek moras me pustiti da predjem ulicu gdje god ja hocu".... :bua
Image
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

ne volim vidit dobru,ebozovnu trebu sfrajerom... :pusi
nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna »

cenzura
ja licno ne volim da vidim bez kucnike,prosjake nadrogirane prostitutke ,ne volim da se baca smetlje pored korpi,ne volim da pse lutalice da setaju nikad se ne zna kad mogu napast,ne volim da odrasli djecu tuku ,ne volim poludjele vozace koji ne paze prilikom voznje kroz grad i mnogo toga sta se sve moze vidjet na ulici sto ne bi trebalo.Zaboli me ko je sta obukao koje je boje e jesmo ba primitivci i sta sve necemo zagledat a stvari i zivot koji krnje ugled i izgled grada ne vidimo :klanja :klanja :klanja :lup
Last edited by Maja on 03 May 2012, 21:21, edited 1 time in total.
Reason: Obrisan dio posta. Vrijeđanje.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Smetaju mi krkani koji hracu iz petnih zila i istresaju slinave noseve po trotoaru, ljudi koji ne kupe izmet svojih kucnih ljubimaca, ljudi koji se drekljaju iz sve snage, kreteni koji se tuku ili prijete drugima na sred dzade, roditelje koji puste djecu da se ponasaju kao bijesni psi i slicno....

Beskucnici mi NE smetaju, ne znam zbog cega bi, njihov naziv ukazuje na to da nemaju svog doma te po defaultu zive na ulici. Ne skode mi, ergo ne smetaju mi. :) Ni prostitutke mi ne smetaju, neka zena, makar se trude da zarade za hljeba sebi. :) Vise mi smetaju sponzoruse koje ti stanu na nogu spicastom stiklom trceci za svakim BMW-om.

A za to ko sta oblaci/ ne oblaci u granap mi se hladno *ebe, njihova estetika - njihova stvar. :)
nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna »

dacina_curica wrote:Smetaju mi krkani koji hracu iz petnih zila i istresaju slinave noseve po trotoaru, ljudi koji ne kupe izmet svojih kucnih ljubimaca, ljudi koji se drekljaju iz sve snage, kreteni koji se tuku ili prijete drugima na sred dzade, roditelje koji puste djecu da se ponasaju kao bijesni psi i slicno....

Beskucnici mi NE smetaju, ne znam zbog cega bi, njihov naziv ukazuje na to da nemaju svog doma te po defaultu zive na ulici. Ne skode mi, ergo ne smetaju mi. :) Ni prostitutke mi ne smetaju, neka zena, makar se trude da zarade za hljeba sebi. :) Vise mi smetaju sponzoruse koje ti stanu na nogu spicastom stiklom trceci za svakim BMW-om.

A za to ko sta oblaci/ ne oblaci u granap mi se hladno *ebe, njihova estetika - njihova stvar. :)
Ja ne znam kako ti smatras bez kucnike ali ovdje su vecinom pankeri i dijeca koja su otisla od kuce zapustena prljava sa coporima pasa koja prose ne idu u skolu itd,sto se tice prostitucije ko hoce posteno i fino da radi i zaradi bar po kucama moze zivjet a ne na svom tijelu da zaradjuje :bua ovdje je to sredjeno za izmet pascijih govana ,moras imat kesicu da bi ocistio i sklonio djubre s ulice tvog ljubimca.Mnogi dozvoljavaju svojoj dijeci da se ponasaju kao stoka jer i sami se ne znaju ponasati. :)
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Kao prvo nisam moralna policija da odredjujem zenama (i muskarcima) sta ce raditi sa svojim tijelima. Licno smatram da su prostituke mnogo postenije od mnogih, ali to nije tema. :) Ergo, ne smetaju mi. :)

Sto se beskucnika tice ne znam gdje je OVDJE tako da ne mogu komentarisati o tvojoj situaciji i vidjenju ovog problema, ali situacija u mojU mahalU (u sredini SAD-a) je takva da ljudi koji nemaju svoj dom imaju jako malo opcija. Domovi za zbrinjavanje su grozni i cesto opasniji od same ulice a i jako cesto su direktno povezani sa religijskim ustanovama pa ti povrh tvoje muke jos neko trubi u mozak. I ja bih izabrala ulicu da su mi druge opcije takve...Opet kazem MENI ne smetaju, zao mi je ljudi, cesto umjesto da dam para im kupim da jedu i nisam jos naisla na nezahvalnu osobu. :)
Post Reply

Return to “Drustvo”