Javni saobraćaj

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23943 times
Been thanked: 6245 times
Status: Offline

Re: Nije imao kartu pa ga iz tramvaja izbacila policija

Post by Veca »

...meni se gadi sto su momku lisice nabili,trebali su mu prijavu napisati,platio bi kaznu,ili ne bi i ok. je...ovo mi lici na preseravanje i nista drugo...na pravo mjesto trebaju otici,pa tamo lisice nabijati...
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Ma iskoristili priliku jer je stanica prekoputa policije, jer inače im policija u većini slučajeva neće ni da dođe, kad ih pozovu kažu im da imaju pametnija posla.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

Dalia wrote:Ma iskoristili priliku jer je stanica prekoputa policije, jer inače im policija u većini slučajeva neće ni da dođe, kad ih pozovu kažu im da imaju pametnija posla.
Pa i imaju pametnijeg posla, samo sto ga slabo rade, radije ce cekati na raskrsnici da im ko da 20km i da odu napuniti stomak jer je izgleda pod obavezno ako zelis biti drot - moras imati onu odvratnu stomacinu koja se cijedi niz pantalone i doseze koljena.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

To stoji :)

A ovo sad je malo i zbog Centre, naljutili su ih, još u Centri nema švercanja, svi moraju imati kartu, baš danas su me peglali u tramvaju i revizor mi govori: kako plaćate u Centrotransu, a ovdje nećete. Reko sreća pa jedino koristim tramvaj. :oo
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9722 times
Been thanked: 11465 times

Post by Krokodil Behko »

NOVI OKRŠAJ U SARAJEVSKOM TRAMVAJU: Zbog svađe sa GRAS-ovim kontrolorima, dva Mostarca uhapšena, a protiv Sarajlije pokrenuta prekršajna prijava

Kontrolori GRAS-a su u utorak u 11.40 sati zatražili intervenciju policije II PU zbog narušavanja javnog reda i mira u tramvaju, ulica Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo.

Kontrolorima GRAS-a je više osoba (putnika) u tramvaju pružalo otpor i nisu htjele izaći iz tramvaja.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policijski službenici su utvrdili da se radi o Č.A. (1990) i H.H. (1990) obojica iz Mostara.

Zbog pružanja fizičkog otpora, H.H. je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O ovome je obaviješten dežurni sudija Općinskog suda za prekršaje, koji je naložio da se provede prekršajni postupak.

Protiv H.H. će biti podnešena prekršajna prijava zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Protiv Č.A. će biti podnešena prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog refa i mira, a Č.J. iz Sarajeva je uručen prekršajni nalog zbog omalovažavanja ovlaštenog službenog lica.
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Zanima me gdje su bili sofer, revizori i ovi glasni gradjani onda kada su onog dječaka zboli u (možda) tom istom tramvaju....
Image
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Upravo to Pjegava :)

Mali Denis plati glavom a niko se nije ni pocesao, a sad najednom sve *ebeni revolucionar do revolucionara... :rol
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9722 times
Been thanked: 11465 times

Re: Javni saobraćaj

Post by Krokodil Behko »

GRAS-u isključena struja, u Sarajevu obustavljen tramvajski i trolejbuski prevoz!

Tramvajski i trolejbuski saobraćaj u Sarajevu danas oko podne prestao je raditi, jer je Elektroprivreda isključila struju Grasu.

Prema informacijama iz Elektroprivrede, Grasu je zbog dugovanja isključena struja.

Iz Grasa je potvrđeno da će u 12 sati biti održana vanredna pres-konferencija.

Više informacija uskoro...
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Re: Javni saobraćaj

Post by Bla »

Hoće to kad se ne plaća :D
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14488 times
Been thanked: 10019 times

Marjanović besplatno prevozi građane Sarajeva

Post by Julia-Klara »

Image

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade u ostavci u Vladi Kantona Sarajevo Damir Marjanović od danas besplatno prevozi građane Sarajeva. Krenuo je jutros sa tramvajske stanice kod Higijenskog zavoda. Svoju namjeru Marjanović je objavio na svom Facebook pageu.

"Obzirom da sam nažalost primoran napraviti „teži disciplinski prekršaj“ Zakona o radu a kako bih bio razriješen sa pozicije ministra, narednih pet radnih dana (a kako mi je danas istekao i godišnji odmor) neću se pojavljivati na poslu.

Da bi zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo bili sigurni da nisam obavljao posao ministra i da ne bi imali dilemu, da li da me otpuste ili ne – provjeravajući moj oficijelni facebook page će moći jasno bilježiti šta sam radio do kraja radne sedmice.

Zbog toga evo najave za sutra. Bijeli putnički kombi marke Mercedes - Benz Vito 115 CDI kružit će na relaciji Ilidža – Vijećnica i besplatno prevoziti građane Kantona Sarajevo.

Vozač kombija ću biti ja – prof. dr. Damir Marjanović, a kombi će započeti svoju prvu transport turu u 8.15 sati na tramvajskoj stanici kod Higijenskog zavoda."

(Vijesti.ba)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Trepavica

Re: Marjanović besplatno prevozi građane Sarajeva

Post by Trepavica »

Dobar nacin prezentiranja ministra a i mercedesa...
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

vozni park ministara,doministara, preCednika,clanova preCednistva pun-placen od nasih para, i eto im modela sta da sad rade, ali jok, ebe se njih za narod... ori vole, crkni!

bitno je da se ovce popisu na nacin kako njima odgovara, a sto se nemaju osnovni uslovi za zivot,rad,skolovanje, to nije bitno!
esencijalno je pripadati toru :djed

:bua
Trepavica

Post by Trepavica »

Ako vec htijeo da bude od koristi putnicima , trebaoje zakupiti bus...i voziti putnike a ne putnicko auto...joooojjjjjj....pihhhh....odoh sa teme...da ne nabrajam dalje... :rumenko
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Trepavice, pretpostavljamda je ovo njegovo privatno auto, ali sama gesta se broji, taman da ih na biciklu prevozi.
Htio ne htio on na svoj nacin pomaze ljudima

Ustvari,da se hoce pomoci ljudima u potrebnoj mjeri ne bi do ovakvog kolapsa ni doslo, ali najbitnije su svoje guzice, kako ovih u Grasu,tako i svih ostalih
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

:respekt
Image
Trepavica

Post by Trepavica »

Julia-Klara wrote:Trepavice, pretpostavljamda je ovo njegovo privatno auto, ali sama gesta se broji, taman da ih na biciklu prevozi.
Htio ne htio on na svoj nacin pomaze ljudima

Ustvari,da se hoce pomoci ljudima u potrebnoj mjeri ne bi do ovakvog kolapsa ni doslo, ali najbitnije su svoje guzice, kako ovih u Grasu,tako i svih ostalih

Csto sumnjam da ce on privatno auto tadrlati sa putnicima..Cisto sumnjam prosto za ne povjerovati...Da gest se racuna naravno , a posebno kad se radi o mogucnostima..i o to se racuna jos bolje !

Svi mi pomazemo ljudima svakodnevno..
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Dođe mi da zaprašim u Sarajevo na besplatnu turu u bijelom kombiju. :hm
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

Ovaj je covjek vrijedan svake hvale.
Onaj ko je do sad pratio njegov rad, zna da ovo nije nikakva njegova reklama niti ista slicno.
Treba naglasiti da je ovo jedini ministar koji na svojoj fb stranici odmah odgovara na bilo kakvo pitanje.
covjek koji transparentno radi i odmah obavjestava javnost
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Jako principijelan čovjek, takav je bio i kada je bio mlađi.
Vjerovatno se prihvatio ministarstva jer je mislio da stvarno nešto može uraditi, pa onda kad je ušao među one ajkule gore vidio tek gdje je došao.
Da ih je pola ovakvih, drugačije priče bi mi svi pričali po raznoraznim temama.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Nela,Bla - to mi je i bila namjera naglasiti, ne da voza svijet okolo

:ok
Post Reply