Nije to bas prisilno, cim dovedes dijete doktoru, oni podrazumijevaju da si dosla vakcinisati ga.spirit of nature wrote:hmm nije mi jasno kako neko prisilno može vakcinisati dijete kad se zna da postoje kontraindikacije koje mogu čak i ugroziti život djeteta, a niko za to neće preuzeti odgovornost! Pri tom roditelj ne može odbiti vakcinaciju na osnovu tih kontraindikacija koje mogu trajno naškoditi djetetu... Ovo je kao u zoni sumraka! U kakvoj nazadnoj zemlji mi živimo... Mislim, ako roditelj svojom nesavjesnošću ugrozi dijete on krivično odgovara, a ako to učine doktori (protiv volje roditelja) onda nikom ništa!
Za kontraindikacije ce ti reci da nisu vakcine krive, to im je posao. moras samo znati da je farmceutska industrija mnogo jaka i da njih interesuje samo nova. Vec sam ti pomenula da postoje vakcine koje se kupuju i kod privatnika daju, one su puno bolje, kvalitetnije, provjerenije, pa se jos raspitaj. Sto se tice nase zemlje, trenutno njen nazadak nema puno veze sa vakcinama. Svugdje je zastupljen ovaj problem u Njemackoj je nedavno zapoceto istrazivanje u vezi sa vakcinama koje su zastupljene u Evropi, pa izmedju ostalog i u BiH.