Poznata novinarka na svom Facebook profilu prije glasanja otkrila ko će biti Miss BiH za Miss svijeta! Da li je otkrivena velika prevara i koliko je regularno takmičenje Miss BiH za Miss svijeta?
Poznata novinarka Arijana Saračević Helać na svom facebook profilu je dva sata prije glasanja otkrila ko će biti Miss BiH za Miss svijeta!
“Nemam pojma, a i nevažno je koji je nivo u izboru za najljepšu djevojku ali znam da će pobijediti djevojka sa Pala, kćerka izvjesnog Joje, prezime počinje sa B (zaboravila, mislim Borovčanin). Vlasnici licence za koje sam davno (2003.), u emisiji 60 minuta dokazala da se ponašaju kao svodnici (po medijima, pričali da će me tužiti ali nisu imali zašto), na svoj poznati način tako su obradili i članove žirija, poslovne partnere, porodice djevojaka, a i vas koji glasate.
Žao mi je djevojaka koje na pragu svoje ženstvenosti, stečenog samopouzdanja (trebale bi ga imati čim se prijavljuju), prvih ljubavi, prvo se suočavaju sa sitnošićarskim i prljavim interesima okorjelih prevaranata. Žao mi je i njihovih roditelja, a i mene što živim u ovakvoj državi, pokvarenoj kao mućak“ napisala je poznata novinarka na svom Facebook profilu
Njen status potvrdio je naredni post u kojem, između ostalog, stoji: Arijana Saracevic Helac prije 2h napisa ko ce biti miss BiH, tako i bi, jer dobro poznaje rad ovih “makroa” iz direkcije, ovo takmicenje pod hitno treba ukinuti…
VUČIĆ I IBRAHIMOVIĆ PRVA I DRUGA PRATILJA
Podsjetimo, u sarajevskom hotelu Terme na Ilidži sinoć je održan izbor Miss BiH za Miss svijeta. U konkurenciji od 26 djevojaka iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine pobjedu je odnijela Isidora Borovčanin.
Ona bi trebala predstavljati BiH na svjetskom takmičenju koje je zakazano za 14. 12. u Londonu.
Prvom pratiljom proglašena je Antonija Vučić, dok je titulu druge pratilje odnijela Belma Ibrahimović.
IZ DIREKCIJE NEGIRAJU NAMJEŠTAJKU
Iz Direkcije Miss BiH za Miss svijeta negiraju navode o namještaljci. Glasnogovornik Direkcije Ramiz Šadić je rekao da je njihov cilj da djevojka koja će predstavljati BiH bude kompletna osoba, a da priče uvijek postoje i da im se “ne može stati u kraj”.
“Ko god je gledao pripreme i učestvovao u pripremama, mogao je vidjeti koje se djevojke odvajaju i koje imaju određene kvalitete. Gledamo odakle potiče djevojka, ko su njeni roditelji, da li je bila učenica generacije, koliko jezika govori i slično. Želimo da pošaljemo kompletnu djevojku na Izbor za miss”, rekao je Šadić, kako ga je citirao portal Klix.
Istom izvoru dao je i konkretan komentar na navode novinarke Saračević-Helać:
“Vjerovatno su mnogi primijetili da Isidora Borovčanin ‘odskače’ od ostalih djevojaka. Priče postoje, a djevojka je najbolja. Možda su drugi to vidjeli i priče su počele. Ako mi izaberemo kompletnu djevojku to je naš uspjeh, ako ne, to je naš minus… Pobjednica je jedna veoma inteligentna i kompletna osoba, posjeduje sve što treba i mislim da je žiri odabrao pravu djevojku”, kazao je Ramiz Šadić iz Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta, u kojoj smatraju da je organizacija iz godine u godinu sve bolja, i da se svake godine prijavljuju sve kvalitetnije djevojke.