Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by laganini » 21 Feb 2014, 01:21

klasičan politički spin obame..evo vam za siriju..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 21 Feb 2014, 16:08

Ukrajinski parlament jednoglasno prihvatio prijedlog o potpunoj amnestiji svih koji su uhapseni za vrijeme nereda.
Reuters flash news

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 21 Feb 2014, 16:55

'Ukoliko se Ukrajina podijeli, to će pokrenuti rat', izjavio je neimenovani izvor za Financial Times. 'Izgubit će Krim jer ćemo ga mi štititi, baš kao što smo učinili s Gruzijom', tvrdi izvor o ovoj pokrajini u kojoj 60 posto građana čine Rusi.

'Nećemo dopustiti Europi ni SAD-u da nam uzmu Ukrajinu. Mi smo jedna obitelj', izjavio je izvor iz ruske vlade i tako još jednom potvrdio stavove Rusije oko ove zemlje u kojoj je posljednjih dana vladao potpuni kaos i u kojoj su izginuli mnogi prosvjednici kao i pripadnici policije.

Najnovije informacije koje stižu iz Rusije glase kako je oporba odlučila potpisati sporazum s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem do kojeg je došlo zahvaljujući europskom posredovanju.

Ukrajinski predsjednik je najavio velike ustupke oporbi, među kojima prijevremene predsjedničke izbore, formiranje koalicijske vlade i ustavnu reformu, nakon nasilja u kojem je poginulo gotovo 80 osoba od utorka.

Sporazum je odobrilo "Vijeće Majdana", po imenu trga u središtu Kijeva kojega tri mjeseca u okupaciji drže prosvjednici, a sadrži sve struje oporbe, političkih stranaka, predstavnika civilnog društva i radikalnih skupina.

Oporba ipak zahtijeva da sadašnji ministar unutarnjih poslova Vitalij Zaharčenko ne uđe u buduću vlade te da glavni tužitelj Viktor Pšonka bude smijenjen s dužnosti.

Njih se dvojicu optužuje zbog uloge u policijskoj i sudskoj represiji prosvjednika u Ukrajini.
DNEVNIK.hr

Blackhawk

Post by Blackhawk » 21 Feb 2014, 16:59

Predsjednik je pristao na vanredne izbore i promjenu ustava... Valjda se sad poceti smirivati

Blackhawk

Post by Blackhawk » 21 Feb 2014, 17:05

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9288 times
Been thanked: 11046 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 22 Feb 2014, 17:11

Julia Timošenko je na slobodi :bravo

Image

Jeste da ne znam zbog čega su je zatvorili, baš kao što ne znam ni kakva je političarka ali je zgodna :respekt

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 22 Feb 2014, 22:01

:ok

Zatvorili su je jer je lijepa (radi kofol neki afera u industriji gasa, loša namještaljka pijanih Rusa). :ooo :respekt
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Feb 2014, 22:29

To je to.
Prema zadnjim vijestima, predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič je pokušao pobjeći u Rusiju a Julia Timošenko je puštena iz zatvora i bez njegovog potpisa.

Čini mi se da je prevrat već izvršen. Julija je najavila kandidaturu za Predsjedika Ukrajine i ima svu podršku iz EU. Još samo da se Rusi oglase sa svojim separatističkim zahtjevima a bit će ih sigurno.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 23 Feb 2014, 08:29

Krokodil Behko wrote:To je to.
Prema zadnjim vijestima, predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič je pokušao pobjeći u Rusiju a Julia Timošenko je puštena iz zatvora i bez njegovog potpisa.

Čini mi se da je prevrat već izvršen. Julija je najavila kandidaturu za Predsjedika Ukrajine i ima svu podršku iz EU. Još samo da se Rusi oglase sa svojim separatističkim zahtjevima a bit će ih sigurno.
Dok se zavrse igre u Sociju...
Tad ce pocet nove....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 23 Feb 2014, 08:53

:zubi odličan tajming ukrajinaca...ako su rusima ikada bile vezane ruke (uslovno rečeno) to je upravo sada za vrijeme igara u sočiju...

mislim, da će im teško pasti "derusizacija" ukrajine :D.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 23 Feb 2014, 09:49

podrzao bih premijerku :ok

molim bez offtopica

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 23 Feb 2014, 09:50

..uvik kontra komunista... :mah
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 23 Feb 2014, 11:20

men ova premijerka uvijek bila sumnjiva :hm
nekak se trudila uvijek ostavit dojam svete zene,cak i onaj njen pogled kao cedan
a jasno da u politici nema ni cednih ni sveti,podmuklo neko celjade reko bih :hm

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana » 23 Feb 2014, 11:57

Ne mogu da vjerujem....baš kao da je Ukrajina neka egzotična ostrvska državica nasred Tihog okeana, površine 100 hektara i isto toliko stanovnika, koji se bave ribolovom a u slobodno vrijeme izvode tradicionalne plesove.
Ako imaš problem u Kijevu, idi u Budimpeštu :grana
BIH U UKRAJINI NEMA REDOVNO DIPLOMATSKO-KONZULARNO PREDSTAVNIŠTVO

MIP BiH traži pomoć od Hrvatske i Srbije u zaštiti bh. državljana u Ukrajini

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH danas je upućena nota ministarstvima vanjskih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije u kojoj MVP BiH moli ministarstva vanjskih poslova ovih zemalja za pružanje pomoći u konzularnoj zaštiti državljanima BiH u Ukrajini.

Imajući u vidu činjenicu da BiH u Ukrajini nema redovno diplomatsko-konzularno predstavništvo, bh. državljani se mogu obratiti diplomatsko-konzularnim predstavništvima ove dvije zemlje u Ukrajini i tamo dobiti potrebnu konzularnu pomoć i zaštitu.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je u neposrednom kontaktu sa počasnim konzulom naše zemlje u Ukrajini Andrijem Vasiljkovskijem, kojemu se bh. državljani koji se nalaze u Ukrajini i koji trebaju pomoć mogu također obratiti na adresi: Anri Barbjusa 49, 03150 Kijev.

Također, MVP BiH je dalo precizne instrukcije ambasadoru BiH u Budimpešti Željku Janjetoviću, koji nerezidentno pokriva Ukrajinu, u vezi sa praćenjem događaja u Ukrajini i poduzimanjem mjera i radnji u cilju pružanja konzularne zaštite državljanima BiH koji se nalaze u Ukrajini.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH pozivaju se rodbina i prijatelji bh. državljana koji se nalaze u Ukrajini da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama o potrebi pružanja pomoći njihovim rođacima i prijateljima, da se obrate Ministarstvu vanjskih poslova BiH na kontakt telefone: 033 281 234, 033 281 191 i 033 281 189.

Upravo ova pitanja, kao i informacije koje Ministarstvo vanjskih poslova BiH dobija u vezi sa razvojem situacije u Ukrajini, sutra će se razmatrati na sjednici Tima za krizne situacije MVP-a BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 23 Feb 2014, 14:59

harlekin wrote:men ova premijerka uvijek bila sumnjiva :hm
nekak se trudila uvijek ostavit dojam svete zene,cak i onaj njen pogled kao cedan
a jasno da u politici nema ni cednih ni sveti,podmuklo neko celjade reko bih :hm
Ono je veoma opasna zvjerka.
Jadna ona zemlja koju vode zatvorenici.
Za nju se slobodno moze reci da je maskota barbike u rukuma zapada. :bua

Jos nista nije gotovo.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 23 Feb 2014, 16:10

Hajde Pašaga ne pričaj praznu. Julija je zgodna i zaslužuje da bude glavna. Čak je i skromna. Upravo je odbila da bude premijer ......ali je prihvatila kandidaturu za Predsjednika :)

Nema tu ništa nejasno. Ukrajina se našlla na raskršću. Ili EU ili Rusija. Jedan čovjek nema pravo da odluči o toliko bitnom pitanju i zato je Januković morao da ode. Diktator - nego šta.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 23 Feb 2014, 18:43

E jest mi drago sto su janukovica stjerali u kut.A pogotovo mi je drago sto je oslobođena Julija,odavno mi nista nije bilo draze.

A ti Paša,i vi ostali sto ste protiv :snap sram da vas buNe,zena otisla na pravdi Boga u zatvor,smjestili joj ovi isti sto ih je narodu dosta,i jos je otisla ko vila lijepa u zatvor a izisla u invalidskim kolicima,pa kakav je to nacin :grana
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 23 Feb 2014, 22:03

Neupućeni nek kliknu na link da vide u kakvom je luksuzu živio svrgnuti Janukovič.
To su mu sve Rusi poklanjali kao mito

http://depo.ba/hronika/pored-zlatne-wc- ... pete-ptice

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 24 Feb 2014, 12:47

Zagorka wrote:E jest mi drago sto su janukovica stjerali u kut.A pogotovo mi je drago sto je oslobođena Julija,odavno mi nista nije bilo draze.

A ti Paša,i vi ostali sto ste protiv :snap sram da vas buNe,zena otisla na pravdi Boga u zatvor,smjestili joj ovi isti sto ih je narodu dosta,i jos je otisla ko vila lijepa u zatvor a izisla u invalidskim kolicima,pa kakav je to nacin :grana

i meni je drago da je izasla i volio bi da oni koji su je stavili u zatvor/kucni pritvor zavrse u istom.
isto tako mi je drago da se demonstranti ogradjuju od nje, dosta je bilo velikih pacenika, vodja i imena.
zahtjevaju normalnu demokratiju sa novim ljudima itd.

podrZajem :aplauzz

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 24 Feb 2014, 14:14

Zagorka wrote:E jest mi drago sto su janukovica stjerali u kut.A pogotovo mi je drago sto je oslobođena Julija,odavno mi nista nije bilo draze.

Ti se sekiras za nesto drugo....a.....
...jel se izbjesnila,ispucala..... :sex
no sikiriki......
imala je ona i prijemnu sobu.....
a lafo....zatvor... :D.
postoje snimci kod ukrajinskog mupa.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Svijet”