Dario Kordić na slobodi

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Tatanka
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Dario Kordić na slobodi

Post by Tatanka » 07 Jun 2014, 11:37

ma mi dole smo svi otisli u PM na kvadrat... nemamo vise nikakvog niti stida niti obraza :(

svaki normalan covjek sa ovim cirkusom ne bi trebao da ima bilo sta....
Bolje je uzivati i kasnije se kajati, nego se kajati sto nisi uzivao...
Giovanni Boccaccio

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 10859 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 07 Jun 2014, 13:11

Ovo je čovjek koji je na dočeku Dariju Kordiću uzvikivao: 'Sotono, ubico!'

Image

Zoran Scout Ivančić - Zagrepčanin sa sarajevskom adresom i dugogodišnji mirovni aktivist - pokazao je jučer rijetko viđenu građansku hrabrost. Na dočeku koji su 'crni ljudi' na aerodromu Pleso priredili osuđenom ratnom zločincu Dariju Kordiću, Ivančić je prekinuo govor bivšeg predsjednika Herceg Bosne odgovornog za pokolj u Ahmićima i povikao: 'Sotono, ubojice!'
Nekolicina iz okupljene mase pokušala ga je zbog toga linčovati, ali Ivančića je spasila policija, koja ga je odvela iz hodnika zračne luke Pleso. Nezapamćeni čin hrabrosti Ivančića je tako koštao samo lakših tjelesnih ozljeda.

Zoran Ivančić na Pleso je stigao s prijateljicom Sabinom Šabić. U rukama su imali transparente s ispisanim brojem 116. Broj je to žrtava pokolja nedužnih civila koji su u Ahmićima, u aprilu 1993. godine, napravile snage pod političkim zapovjedništvom Darija Kordića i njegovih pobočnika. Dvoje hrabrih umiješali su se u masu od 500 Kordićevih obožavatelja planirajući u jednom trenutku podići transparente kako bi javnost podsjetili na monstruozan zločin. Kad su shvatili da njihove transparente nitko neće zapaziti, Ivančić je odlučio u ime istine riskirati život. Nakon početnih Kordićevih riječi, kad je osuđeni ratni zločinac primirio prisutne koji su vikali "Za dom spremni" i pjevali "domoljubne" budnice, Ivančić je povikao: "Sotono! Ubojico!" Trenutak kasnije okupljeni su nasrnuli na njega i prijateljicu. Zahvaljujući intervenciji policije, dvoje hrabrih izvuklo se s nekoliko udaraca i ogrebotina.

Ivančića je policija odvela u policijsku postaju u zračnoj luci. Ispočetka nije bilo jasno da li se tamo nalazi kao žrtva ili osumnjičenik. Policija je bila izrazito korektna prema čovjeku čija građanska hrabrost je jučer osvjetlala obraz Zagrebu. Međutim, na koncu mu je uručen papir u kojem stoji da ga se tereti za narušavanje javnog reda i mira. O tome da li je kriv odlučit će mjerodavni prekršajni sud. Napadači, štovatelji Darija Kordića nisu privedeni. Ivančić je pušten nekoliko sati kasnije, nakon što je saslušan, odnosno nakon što mu je služba hitne pomoći sanirala ozljede.

Slučaj je htio da se ovaj događaj odvije 6. juna, a upravo na taj datum Ivančić je obilježio godišnjicu od blokade parlamenta u Sarajevu, kad je zajedno s nekoliko prijatelja pokrenuo proteste za dodjelu JMBG-a bosanskohercegovačkoj djeci. Ti protesti, podsjetimo, kasnije će postati poznati pod nazivom "bebolucija". U vjeri da hrvatski sudovi neće postupiti u korist mraka još jednom ponavljamo: Ivančićev čin spada u trenutke građanske hrabrosti kakve smo na ovim prostorima rijetko imali priliku vidjeti. Stoga mu čestitamo i klanjamo se pred njegovom ljudskom veličinom. Početkom idućeg tjedna Ivančić će za Lupigu opisati kako je izgledao dan u kojem je Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pokazao od čega su pravljeni pravi ljudi.

(lupiga.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 07 Jun 2014, 13:49

aktivist..unosno zanimanje...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Jun 2014, 13:53

otkud ustaške pesme u hrvatskoj i to za dom spremni? prvo to je pozdrav od pre milion godina koji je plemenit i renesansan...
drugo o tome je lepo objasnio šimunić...

treće odakle ustaše tolke na aerodromu kad je hrvatska antifašistička i otkud sad zlikovci iz tog rata kad su to samo srbi! a hrvati jadni domoljubi i žrtve agresora...

ovaj aktivista mora da je u zabludi, ili je kordić ubačeni srpski elemenat?!

buahahahaha
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 07 Jun 2014, 13:55

fašizma nema više a hrvatska je antikomunistička...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jun 2014, 14:50

laganini wrote:fašizma nema više a hrvatska je antikomunistička...
Dok je onih što razumiju ZA DOM SPREMNI kao domoljublje, bit će i fašizma.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Jun 2014, 15:13

mrki62 wrote:
laganini wrote:fašizma nema više a hrvatska je antikomunistička...
Dok je onih što razumiju ZA DOM SPREMNI kao domoljublje, bit će i fašizma.

vuk dlaku menja ćud ne. usta.ša je usta.ša bio i ostao.

čemu čudnjenje o ovome? pa oni uvek to viču dal na utakmicama, dal na aerodromima, dal na koncertima...

dočekali su svog krvnika kako im priliči ne vidim čemu iznenadjenje...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 07 Jun 2014, 15:23

vila wrote:
Lebowski wrote:Haj sad pročitaj 8. i 11. rečenicu.
da..i?

mislim ja ovako mogu do sutra...jes vam fora s tim komentarima...
To zbog "postovanja" prema Dariu :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi Wth woman?! Kako neko moze postovati bilo koga ko okrvavi ruke?! Sta smrdi sa ovim svijetom?!

Eche:

"U petak 16.4.1993. godine, u 5:30 ujutro, HVO je istodobno napao naselja Vitez, Stari Vitez, Ahmići, Nadioci, Šantici, Pirići, Novaci, Putiš i Donja Večeriska. Hrvatski stanovnici tih sela su pravovremeno upozoreni o napadu, a neki su čak i sudjelovali u njemu. Hrvatske žene i djeca su evakuirani dan prije borbi. Tog jutra, HVO vozila blokirala su glavne ceste, a napad je započeo sa tri strane kako bi se stanovništvo u bijegu usmjerilo prema jugu gdje su vojnici čekali i pucali na ljude. Male skupine od oko pet do deset vojnika išle su od kuće do kuće, palili ih, te ubijali ili tjerali mještane. Na kraju, Ahmići su teško razoreni. Ubijeno je 116 osoba, od čega su 32 bili žene, a 11 djeca mlađa od 18. Najmlađa žrtva je bila tromjesečna beba, a najstarija 81-godišnja žena." (www.index.hr - 6.6.2014.)

Jedna od tih zena, suprauga gosn. komandira je zavrsila kod mene. I cak je helikopterom prevezena. Imala je malu bebicu u rukama. Dok smo joj pomagali da se smjesti, ne znajuci ko je, sta je, sama je rekla da ju je muz natjerao da dodje, i da je gledala sta taj isti muz radi necijoj tudjoj bebici. Dozivjela je nervni slom.

Ali, to je sve bilo i proslo. Treba komemorirati sjecanje, i staviti tacku. Jer sve dok se mlavi i slini nad ko ce koga, nema hajra tu.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Jun 2014, 15:29

ma jel mogućo ? hrvati su kaj radili? bili zlikovci i barbari? pa kaj nije agresor bio samo jedan i mrzak i bradat i masan iz beograda ne?

kaj govorite gospodična? pa to se tak ruši sa našom domoljubnom tradicijom i žrtvom od tog podlog i prljavog agresora sa bradom!

ne ja u to ne mogu vjerovat! ta ne mogućo!

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda » 07 Jun 2014, 15:32

drugrankovic wrote:ma jel mogućo ? hrvati su kaj radili? bili zlikovci i barbari? pa kaj nije agresor bio samo jedan i mrzak i bradat i masan iz beograda ne?

kaj govorite gospodična? pa to se tak ruši sa našom domoljubnom tradicijom i žrtvom od tog podlog i prljavog agresora sa bradom!

ne ja u to ne mogu vjerovat! ta ne mogućo!
RaTko ne spamuj :plavi :plavi :plavi :plavi

Za razliku od tebe ja sam objektivna :zubi I cut tamo, nemo' hitnu da moram da ti saljem :hihi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3849 times
Been thanked: 2894 times

Post by Pasaga » 07 Jun 2014, 17:58

ZA NEPOVJEROVAT.....

Delegati i poslanici Parlamenta BiH bili na donatorskoj večeri za zločinca Darija Kordića

U Eco selu "Grabovica" u Tomislav-Gradu 30. maja održana je humanitarna večer za porodicu ratnog zločinca Darija Kordića, ekskluzivno saznaje NAP.

Image

Image

Image

Image

Foto: Eco-selo Grabovica.com | Više od 400 gostiju sakupljalo donacije

Inače, Kordić je u austrijskom zatvoru proveo 17 godina zbog ratnih zločina u srednjoj Bosni, a u Haagu je osuđen na 25 godina zatvora. Pušten je ranije, nakon što je odslužio dvije trećine kazne.

Kako saznaje NAP, a što je potvrdio i Mehmed Bradarić, delegat u Domu naroda PSBiH neki od delegata i poslanika hrvatske nacionalnosti u državnom Parlamentu prisustvovali su ovoj donatorskoj večeri!

- Imamo takve informacije, jer onu subotu 31. maja kada smo tražili vanredno održavanje sjednice Doma naroda, koju Čović nije sazvao, saznali smo da su noć prije neki od delegata i poslanika bili na donatorskoj večeri za Darija Kordića. To je strašno. Možda su bili umorni i nisu mogli doći na Parlament – kaže Bradarić za NAP.

Kako je objavljeno na stranici Eco sela Grabovica, bilo je više od 400 gostiju, a goste je zabavljao hrvatski izvođač - Marko Perković Thompson poznat po svojoj nacionalističjoj retorici i Mate Bulić.

Podsjećamo da Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda PS BiH nije sazvao sjednicu iako se hitno do 1. juna trebao usvojiti paket zakona koju su bili zahtjev MONEYVAL-a kako BiH ne bi dospjela na crnu listu. Za sada nismo uspjeli saznati koliko je novca prikupljeno za zločinca Kordića i njegovu porodicu, ali saznajemo da su državni poslanici bili izdašni u svojim donacijama.

Podsjećamo, zločin u Ahmićima za koje je Kordić odgovoran, dogodio se u rano jutro 16. aprila 1993. godine, u napadu specijalne jedinice Džokeri Hrvatskog vijeća obrane (HVO), a ubijeno je više od stotinu bošnjačkih civila.

Prema podacima Udruženja "16. april", 116 osoba stradalo je u monstruoznom zločinu u Ahmićima. Od tog broja oko 33 su bili žene i djeca. Akcija pod šifrom „48 sati pepela i dima" odnijela je i život starice od 81 godinu, dok je najmlađa žrtva bila beba koja je imala svega tri mjeseca. Pokolj su otkrile mirovne snage UN-a sastavljene od britanske vojske i pukovnik Bob Stewart.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 07 Jun 2014, 21:34

JUN 07

Ratni zločinac Dario Kordić sletio je u Zagreb. Kordić je bio osuđen na dvadeset i pet godina zatvora jer je naredio likvidaciju civila u bosanskom selu Ahmići. HVO, Hrvatsko vijeće obrane, za one koji ne znaju što kratica znači, u Ahmićima je pobilo 116 civila. Umoreno je 35 žena i jedanaestoro djece. Svi su ubijeni strašno griješili, bili su muslimani.

Građani i građanke Hrvatske u posljednje vrijeme nisu Kordićem razbijali glavu. On je ipak bio samo jedan u nizu hrvatskih zločinaca koji su naređivali klanja, paljenja i čišćenja u ime Lijepe Njihove. Tko se još sjeća Norca, blistave zvijezde HV, Hrvatske vojske za one koji ne znaju što kratica znači, robijao je zbog masakriranja Srba civila u Gospiću. Čovjek koji je za vrijeme robije uspio i sagraditi kuću i napraviti dijete postao je obični građanin.
Vrijeme ide, leševi su istrunuli, koga danas u Hrvatskoj briga koliko su “naši dečki” pobili žena i djevojčica samo zato jer su se zvale Sanela ili Milica? Hrvojad ima većih problema. “Naši dečki”, naši novi “naši dečki” opako su na nas krenuli. Bankama, deložacijama, ovrhama, oduzimanjem prava na posao, školovanje, mirovinu, zdravlje, duševni mir. Kad čovjek danas u Hrvatskoj malo bolje pogleda, sve one silovane pa umlaćene Sanele, Anele, Ajše, Milice, Živke i Radoslave imale su vrašku sreću.
A onda se nama, Hrvojadi, jučer na aerodromu Pleso ukazao zaboravljeni Dario Kordić. Zaboravljeni? Ne baš. Dočekali su ga popovi, časne sestre i nekoliko stotina… Nekoliko stotina… Nekoliko stotina… Kako nazvati bića koja su mu jučer klicala da su za dom spremna? Možemo li ih nazvati “Hrvatima” i “Hrvaticama”? Ili su to ipak “ustaše”?
Mene, recimo, uopće ne zanima tko su bića koja kliču ratnom zločincu držeći krunicu u ruci. Ništa nemam s njima osim što ih prezirem, one u mantiji i one u civilu, iz dna duše. Drugo me uznemiruje. Ustašarenje je u Hrvatskoj službeno zabranjeno. Na Plesu je jučer bila policija. Zašto nije razularenu gomilu šmrkovima rastjerala? Kršili su zakon, hrakali po nevinim žrtvama i širili strah.
Policija je prema njima bila milostiva zato jer oni predstavljaju većinu građana Hrvatske? Ne predstavljaju! Hrvojad nisu ustaše ali Hrvatska jest ustaška. Da nije ne bi ih štitila. Nedavno je abolirala pedeset tisuća divljaka koji su na jednom stadionu spominjali Dom i spremnost. Zato jer ih je bilo previše? Teško. Da danas na cestu izađe tristo tisuća gladne Hrvojadi policija bi ih bez problema savladala.
Da, Državi savršeno odgovara što je uvjetno otpušteni ratni zločinac na velika medijska vrata ušao u živote nas bijedne Hrvojadi. Danima će se iz crne zemlje izvlačiti mrtve žene, dječji kosturi sa metkom u maloj lubanji, postavljati pitanje može li biti zločinac netko tko vlastitim rukama nije zadavio ni jedno dijete i koji suze roni jer svom djetetu nije bio na maturalnoj zabavi. Anele, Sanele, Milice, Živke, Rade, Radoslave, što učiniste jadnom čovjeku?
Jebeš Kordića, zavija Hrvojad, kruha, kruha, kruha…
Jebeš kruh, urla Država, stig’o Kordić! Ili nam ipak poručuje, j... se, Hrvojadi, stig’o fašizam?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jun 2014, 21:41

Tako je to, kad neda svoj na svoga

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 07 Jun 2014, 22:16

Lijepo bi bilo malo razgraničiti djelovanje ArBiH i ovakvih i njemu sličnih. Ja to mogu i haškim dokumentima potvrditi. Ipak je ArBiH jedina legalna vojna sila tog doba na prostoru RBiH.

A ovakvi su slučaj za ševe. Valjda se nisu rasuli.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 07 Jun 2014, 22:17

Image

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovinedr. Mustafa Cerić izrazio je negodovanje povodom prijevremenog oslobađanja osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića i 'slavodobitnog' dočeka mu u Zagrebu, te povodom postavljanja spomenika optuženom ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama u Sarajevu.
"Ponovo su žrtve genocida šokirane prijevremenim puštanjem na slobodu ratnih zločinaca. Dario Kordić je u Zagrebu dočekan sa slavom heroja, dok je Ratku Mladiću, kojem se sudi u Hagu za genocid, podignut 'junački' spomenik na Vracama u Sarajevu. To veličanje i ta podrška osumnjičenim i osuđenim ratnim zločincima je jedna od najvećih prijetnji miru, sigurnosti i stabilnosti u BiH", ističe Cerić.
Dodaje da to nanosi tešku bol na dušama žrtava, podsjeća i priziva zločin, unosi u srce svih nas zebnju i strah, te otvara teška pitanja za opstanak i budućnost našeg naroda i države.
Ističe da mir, sigurnost i stabilnost u BiH, zajednički život, vraćanje i jačanje povjerenja među ljudima i narodima nema alternativu, ali povratak osuđenih ratnih zločinaca u lokalne zajednice unosi strah kod žrtava, jer prema postojećem zakonodavstvu BiH ratnim zločincima nije zabranjeno da djeluju javno u političkom životu na svim nivoima državne vlasti.

"Mogućnost da se ime osuđenog ratnog zločinca može pojaviti na listi na oktobarskim izborima i ove godine sve nas uznemirava i zato tražimo da se osuđenim ratnim zločincima ograniče prava po ugledu na demokratske zemlje u svijetu", naglašava Cerić.
Stoga, on traži od Ureda visokog predstavnika u BiH da u saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) donese odluku o zabrani kandidiranja na predstojećim oktobarskim izborima svim osuđenim ratnim zločincima, te da se hitno donese zakon kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida u BiH, kao i zakon o kažnjavanju osoba, grupa /organizacija koje na bilo koji način slave i veličaju optužene i osuđene ratne zločince.
Također, Cerić od MKSJ-a traži da hitno ukine diskriminirajuću odluku da se ratni zločinci oslobađaju nakon dvije trećine izdržane kazne.
"Podržavanje, negiranje i zaborav zločina su teži nego i sam zločin. Međunarodna zajednica je isuviše uložila u postmirovni oporavak BiH da bi se dozvolilo da to bilo ko dovodi u pitanje. Stoga, pozivam sve političke subjekte u našoj zemlji da podrže napore međunarodne zajednice da donese odluke i zakone kojima se štite žrtve genocida, sprečava širenje straha od zločina i osigurava mir i stabilnost zemlje", kaže se u saopćenju dr. Cerića.
Podsjećamo, Dario Kordić, između ostalog, odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići gdje su pripadnici HVO-a su 16. travnja 1993. godine, izvršili ratni zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata. Ubijeno je 116 osoba, od čega su 32 bili žene, a 11 djeca mlađa od 18. Najmlađa žrtva je bila tromjesečna beba, a najstarija 81-godišnja žena.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jun 2014, 22:23

Rockefeller wrote:Lijepo bi bilo malo razgraničiti djelovanje ArBiH i ovakvih i njemu sličnih. Ja to mogu i haškim dokumentima potvrditi. Ipak je ArBiH jedina legalna vojna sila tog doba na prostoru RBiH.

A ovakvi su slučaj za ševe. Valjda se nisu rasuli.
Po tvom je jedina regularna ArBiH a kako majku mu sve ostale vojske vrlim političarima nisu smetale, niti su vrli političari zahtijevalli od međunarodne zajednice da se zahtijeva progon tih neregularnih vojski!!!!
Teško je prihvatiti zavjeru, to je sva umjetnost.
Kordić je odležao kaznu al to je raj za mnoge širom BiH jer je Kordić imao kud i kamo bolje uslove za život.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jun 2014, 22:24

Što se tiče Cerića, ako on traži da se ne skraćuju kazne, nek onda od onih para što ih je poćapao za vrijeme reisovanja - nek plati bivanje zatvorenicima.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 07 Jun 2014, 22:38

Ne po mom Mrki. BiH je u to vrijeme bila nezavisna, medjunarodno priznata država. Ponavljam medjunarodno priznata. Njena vojska je bila jedina legalna vojska na tlu BiH.

Ako ćemo po mom, onda bi to išlo ovako: ako je HVO bio u istom rangu kao i ArBiH ili ako je takodje legalna. onda je Hrvatska na prostoru RH-a napravila etnićko čišćenje nad Srbima (što je svakako), a vojska srpkse krajne (ili kako se već zvala?) je bila legitimna vojska na tlu Hrvatske.

Ali nije po mom. To je po slovu zakona. I generalno hrvatski stavovi po ovom pitanju su licemjerniji od srpskih. Što je važilo u Hrvatskoj nije u BiH, a i jedna i druga su bile samostalne i priznate države.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 10859 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 07 Jun 2014, 22:47

Ratni zločinci se odlukom OHR, ne mogu kandidovati na izborima, pa tako da Cerić samo malo kaki.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 07 Jun 2014, 23:13

Rockefeller wrote:Ne po mom Mrki. BiH je u to vrijeme bila nezavisna, medjunarodno priznata država. Ponavljam medjunarodno priznata. Njena vojska je bila jedina legalna vojska na tlu BiH.

Ako ćemo po mom, onda bi to išlo ovako: ako je HVO bio u istom rangu kao i ArBiH ili ako je takodje legalna. onda je Hrvatska na prostoru RH-a napravila etnićko čišćenje nad Srbima (što je svakako), a vojska srpkse krajne (ili kako se već zvala?) je bila legitimna vojska na tlu Hrvatske.

Ali nije po mom. To je po slovu zakona. I generalno hrvatski stavovi po ovom pitanju su licemjerniji od srpskih. Što je važilo u Hrvatskoj nije u BiH, a i jedna i druga su bile samostalne i priznate države.
Nisi shvatio; ako političari ne reaguju i ne protestiraju u međunarodnoj zajednici, ako ne pošalju protestnu notu, zahtjev, bilo šta,............ MZ šuti i ne miješa se a inače u BiH se je sve dešavalo dogovorno i polako dolazi do onog što ja svo vrijeme pišem.
Iza zatvorenih vrata su se dogovarali šta i kako.
Eto, ova tema je o Kordiću, pa sam njegov dolazak govori bar vama, kakva je država jer Država BiH je samo na papiru a na terenu je nema, tamo gdje je Kordić , tamo je vlast Herceg Bosne i to su činjenice, čovjek je dočekan kao heroj, jer mu je vlast to omogućila.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”