Naser Oric

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Naser Orić: "Alija me pitao jesam li hranio konja šećero

Post by mrki62 » 04 Jul 2013, 17:28

Fruit, slobodno skontaj da je bio proboj bez znanja izdajnika u Sarajevu. Komande iz Sarajeva nije bilo.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 04 Jul 2013, 18:37

mrki62 wrote:Fruit, slobodno skontaj da je bio proboj bez znanja izdajnika u Sarajevu. Komande iz Sarajeva nije bilo.
Ja o tome ne želim više da razmišljam.Kada se rat završavao jedan moj veliki prijatelj(tada komadant za bezbijednost) mi je rekao da će doći dan kada će biti sramota pričati da si učestvovao u ovome ratu.
Odavno sam svjestan da je to vrijeme nastupilo.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 04 Jul 2013, 21:37

Fruit, da sam ja to napisao sad bi bilo ko zna šta. Ljudi jednostavno nisu spremni prihvatiti činjenicu da su izdanu,da su se oni u Sarajevu igrali njihovim životima. Poslije Dejtona oni iz Sarajeva su preživjelima srediliodlazak u ttreće zemlje, ne bi li se očistila RS. Mnogi su i s ovog foruma al tog nisu svjesni
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 04 Jul 2013, 22:47

fruit wrote:
mrki62 wrote:Fruit, slobodno skontaj da je bio proboj bez znanja izdajnika u Sarajevu. Komande iz Sarajeva nije bilo.
Ja o tome ne želim više da razmišljam.Kada se rat završavao jedan moj veliki prijatelj(tada komadant za bezbijednost) mi je rekao da će doći dan kada će biti sramota pričati da si učestvovao u ovome ratu.
Fruit!..nemoj da ti bude zao sto si bio u ratu i nema razloga da se stidis,budi ponosan-ma sta to znacilo!...ja nisam bio u ratu,nisam uopste bio u Bosni u ono vrijeme kad je poceo rat...ima mnogo dana da me tisti ta cinjenica i bude mi zao sto nisam bio dole..
mozda je ovo glupost sto pisem,vjerovatno i iz neke perspektive i jeste ali ja to tako osjecam i nadam se da nece biti vise rata u Bosni...bude li ga opet!?!...ne bih da zavrsim misao...nek ostane kod mene..

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 04 Jul 2013, 23:10

camargue wrote:
fruit wrote:
Fruit!..nemoj da ti bude zao sto si bio u ratu i nema razloga da se stidis,budi ponosan-ma sta to znacilo!...ja nisam bio u ratu,nisam uopste bio u Bosni u ono vrijeme kad je poceo rat...ima mnogo dana da me tisti ta cinjenica i bude mi zao sto nisam bio dole..
mozda je ovo glupost sto pisem,vjerovatno i iz neke perspektive i jeste ali ja to tako osjecam i nadam se da nece biti vise rata u Bosni...bude li ga opet!?!...ne bih da zavrsim misao...nek ostane kod mene..
Fala dragom Allahu,ja imam svoju nafaku i nikad se nisam žalio.ali sam svjestan da je vrijeme da se podvuče crta.Žao mi je samo onih ljudi koji su dali svoje živote i koje pamti samo njihova rodbina.Svako se pozabavio sobom.To što si ti bio negdje drugo nema nikakvu otežavajuću okolnost.Postoji mnogo njih koji su se školovali u Srbiji za vrijeme rata a sada su ministri ili premijeri.Jesul to oni nešto posebno?
Ovakve knjige kao ova Naserova nemaju nikakvu istorijsku vrijednost osim one za zabavu naroda ili ličnu promociju.Nije dobro da se stradanje naroda koristi za neke lične interese ili obračune.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9529 times
Been thanked: 11268 times

Srbija raspisuje potjernicu za Naserom Orićem

Post by Krokodil Behko » 29 Jan 2014, 22:19

Image

Pravosudni organi Srbije raspisuju međunarodnu potjernicu za ratnim komandantom iz Srebrenice Naserom Orićem, Hakijom Meholjićem i još trojicom Bošnjaka iz Srebrenice, koje istražni organi u Beogradu sumnjiče za ratne zločine koji su počinjeni nad Srbima u Podrinju 1992. godine, potvrđeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a prenosi BHT.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je putem Interpolovog međunarodnog kanala za razmjenu informacija zaprimila zahtjev od strane Interpola Beograd u vezi provjera za pet lica iz Bosne i Hercegovine među kojim se nalaze Orić i Meholjić.

U skladu sa važećim procedurama, zahtjev Interpola Beograd proslijeđen je nadležnoj agenciji za sprovođenje zakona u BiH na daljnje postupanje, navodi se u dopisu iz Direkcije.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH će izvijestiti Ministarstvo pravde BiH koje će procijeniti poduzimanje potrebnih mjera iz svoje nadležnosti, s obzirom na to da se radi o državljanima Bosne i Hercegovine.

(bhrt, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Srbija raspisuje potjernicu za Naserom Orićem

Post by Nela » 29 Jan 2014, 22:22

Mogu tom potjernicom da obrisu guzu
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 29 Jan 2014, 22:56

nije mi jasno kakve veze Srbija ima sa Srbima iz Bosne - osim ako se zaista radi o Srbijancima?!!
a ako jeste tako, onda je to dokaz vise da su bili agresori.

zato treba sazidati "bosanski zid" siri i veci od kineskog i Allahmanet za sva vremena! ili bar do tad dok ne budu normalni, a i to je, ako se desi, veoma daleko. tako da se u svakom slucaju isplati. :oo :D.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 29 Jan 2014, 23:01

Upravu si, na ovaj nacin ce samo dokazati kako su bili u ispomoci svojima i ucestvovali u agresiji.

Ruana

Post by Ruana » 29 Jan 2014, 23:27

Svaka budala ima svoje veselje.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 30 Jan 2014, 07:46

Jako licemjerno, ne i iznenađujuće :kafa ne kužim se puno u pravo, ali kakvu jurisdikciju može imati srbija na području bih...treba im netko reći da nema više juge i da nisu više najjednakopravniji kako su navikli biti...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Ruana

Post by Ruana » 30 Jan 2014, 07:59

Ako za mnom raspisu, nadam se da ce mi lagani preko mrkija nesto sredit.

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 30 Jan 2014, 08:03

Ruana wrote:Ako za mnom raspisu, nadam se da ce mi lagani preko mrkija nesto sredit.
:valja Moras biti dobra s Laganim, zato pamet u glavu :p

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 30 Jan 2014, 09:36

tako je bilo i s jurisicem... pozivaju se na medjunarodno pravo i ako je tjeralica izdana i u interpolu onda jebiga.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 Jan 2014, 09:43

Mislim da je već stigao demanti njegove advokatice, Vasvije Vidović.
Rekla je da je Nasreu već suđeno zbog tih stvari i da se ne može opet suditi.

Ruana

Post by Ruana » 30 Jan 2014, 09:47

Tako sam i pomislila kad sam procitala.
Oni ce uskoro za mrtvima raspisivat potjernice.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga » 30 Jan 2014, 17:49

storm wrote:Jako licemjerno, ne i iznenađujuće :kafa ne kužim se puno u pravo, ali kakvu jurisdikciju može imati srbija na području bih...treba im netko reći da nema više juge i da nisu više najjednakopravniji kako su navikli biti...

Ovde nesto drugo dismr....
U ovom slucaju ovo je najprije igra EU,sad za ove razgovore i pregovore...
....poznat scenarij,znaci ...ne dirat RS.....
Kojim pravom oni raspisuju te potjernice,Zasto se ne oglasi haski tribunal,eu.....
U dolazecem periodu EMIR SULJAGIC,ima velike aktivnosti u i oko legalnosti te tvorevine....
Imamo tu bezbroj razloga zasto to rade i vrse pritisak.
Opet se namece pitanje....zasto ne reaguje Haski tribunal i EU...
ovo je dopustanje stvaranja haoticnog stanja unutar BH,i destabilizaciju iste pred izbore
uz aminovanje zapada,koji ce sutra reci,mi cinimo sve,na njima je da se dogovore.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 30 Jan 2014, 23:52

Krokodil Behko wrote:Mislim da je već stigao demanti njegove advokatice, Vasvije Vidović.
Rekla je da je Nasreu već suđeno zbog tih stvari i da se ne može opet suditi.
a na vijestima rekose da mu se zbog toga slucaja nije sudilo. :cudi :hm
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

U Bernu uhapšen Naser Orić

Post by Krokodil Behko » 10 Jun 2015, 19:15

Image
Naser Orić uhapšen je danas u Bernu po optužnici Republike Srbije, potvrđeno je "Dnevnom avazu". On se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru. Interpol Srbije raspisao je u februaru prošle godine potjernicu za Naserom Orićem jer ga Tužilaštvo Srbije sumnjiči ...

... za zločine nad Srbima u Podrinju 1992. godine.

Naser Orić, koji je pred Sudom u Hagu pravosnažno oslobođen odgovornosti za zločine nad Srbima, a prije raspisivanja potjernice je izjavio da će ga Srbija i RS proganjati dok je živ.

Nejasno je otkud u ovom trenutku hapšenje ratnog komandanta Srebrenice, jer je skinut za Interpolove potjernice.

Uz to, njegova advokatica Vasvija Vidović je u skladu sa Rezolucijom iz Dohe uložila protest državi za Orića, a Predsjedništvo BiH to ispoštovalo.

Prema toj Rezoluciji, kada osoba bude skinuta sa potjernice i ako Srbija izda potjernicu za ratne zločine, pa se uloži protestna nota - izručenja neće biti, pojašnjeno je "Avazu". Ta procedura je ispoštovana.

Centrala Interpola u Lionu je početkom marta 2014. godine dana povukla međunarodne potjernice protiv ratnog komandanta iz Srebrenice Nasera Orića, te ratnog šefa policije u tom gradu Hakije Meholjića te Amira Mehmedovića.

Srbijanski Interpol je, podsjetimo, početkom februara 2014. putem Interpolovog međunarodnog kanala za razmjenu informacija svim članicama ove međunarodne kriminalističko-policijske organizacije dostavio potjernice za Srebreničanima radi njihovog hapšenja i ekstradicije.

- Predsjedništvo BiH zaključkom je zadužilo Ministarstvo pravde BiH da u najkraćem roku uputimo reakciju u centralu Interpola, što smo i učinili.
Pozvali smo se na protokol o saradnji u vezi s dostavom dokaza i činjenica između Tužilaštva BiH i susjednih zemalja i koristili taj dokument. Nakon naših aktivnosti, Generalni sekretarijat Interpola izbrisao je ova imena iz Interpolove baze podataka, ali i baza država članica te organizacije - rekao je tada ministar pravde BiH Bariša Čolak.

Prema tadašnjim informacijama koje je Ministarstvo pravde BiH dobilo od Interpola, Orić, Meholjić i Mehmedović ne bi trebali imati probleme na međunarodnim aerodromima poput slučajeva Ejupa Ganića i Jovana Divjaka.

(Vijesti.ba/Avaz)

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: U Bernu uhapšen Naser Orić

Post by drugrankovic » 10 Jun 2015, 21:03

glupost... malo drame... pustice ga...

cemu sluzi sluzba? zaboravljen je odjel za inostrane poslove u sluzbi? :valja

hitno reaktivirati , i povatati ove ...

:ha
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Post Reply

Return to “Politika u BiH”