Brak s poljoprivrednicima

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Brak s poljoprivrednicima

Post by STrendzer » 16 Mar 2012, 13:06

Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:
burek67 wrote:kad ovako malo povrsinski i brzinski pogledam postove nasih zena ili djevojaka vrlo malo ili nikako pozitivnih postova,sto tjera na zakljucak,"ebo ljubav,to i ne postoji niti je postojalo"...

radi se samo o interesu,nema te ljubavi za koju bi zrtvovale one "lagodnije" sitnice nezivljenja od i sa poljoprivrednikom....

i sad ce opet neka negdje pisat o nekakvoj ljubavi....,ma daj ba,budimo iskreni...

i manite se filmskih ljubavi pout one kad je Dzejn otisla u prasumu zbog Tarzana,ljudi,to je samo film....realnost je ovakva kakva je....
Prijatelju,

da zene vjeruju u ljubav,one nebi povecavale sise vec mozak :zubi

njihov jedini cilj je kako da te omadjijaju,odnosno vaginalno izmanipuliraju :hihi

hosh rec',probaju nam sto je moguce skuplje "macu utopit" ... :plavi :plavi ;)

ma jasno je meni doture... :ok

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 16 Mar 2012, 22:33

Ne bih nikad, definitivno. Možda ćete i reći da sam nehumana, da nemam pojma o ljubavi itd, itd, ali nikad se poljoprivredom ne bih bavila, ni pod kakvim uslovima :jok

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 16 Mar 2012, 22:51

alma75 wrote:Ne bih nikad, definitivno. Možda ćete i reći da sam nehumana, da nemam pojma o ljubavi itd, itd, ali nikad se poljoprivredom ne bih bavila, ni pod kakvim uslovima :jok
Ko ti je rekao da bi se ti bavila poljoprivredom? On bi se bavio tim poslom, a ti bi radila nešto drugo. Uživala bi u plodovima njegovog rada i ubirala zdravu hranu... :plavi
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8597 times
Been thanked: 5338 times
Status: Online

Post by Mister No » 16 Mar 2012, 22:54

silence wrote:
alma75 wrote:Ne bih nikad, definitivno. Možda ćete i reći da sam nehumana, da nemam pojma o ljubavi itd, itd, ali nikad se poljoprivredom ne bih bavila, ni pod kakvim uslovima :jok
Ko ti je rekao da bi se ti bavila poljoprivredom? On bi se bavio tim poslom, a ti bi radila nešto drugo. Uživala bi u plodovima njegovog rada i ubirala zdravu hranu... :plavi
Traktorista, em duboko ore, em jede sve zivo :valja
The Dark Side Of The Forum...

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by bubica » 16 Mar 2012, 23:07

Da je o rancerima i kaubojima rijec, ih imala bih napisati kojesta. Nego, ko iole dobro razmisli , ali da fakat razmisli nebi se sigurno udala za poljoprivrednika. Na danasnjem vaktu neznam, mozda samo ako ja imam posao, makar neku malu sigurnost. Ja licno se ne bojim posla, nego opsta situacija. Poljoprivrednik ne moze opstati od onog sto sebi proizvede, moras prodati da bi imao, a kome prodati, pogledajte artikle u prodavnicama, najmanje ima bih proizvoda. Zlo mi je od prevedenih atiketa na siru, kajmaku itd ( mislim kad sam tamo i kupujem). Da ne zalazim u krive vode BiH ekonomije. Sve je vise importa a sve manje exporta. Nema sinko ni od svakodnevnog taslacenja u kukuruzu i sijenu nista.
siromah nema sta a bogatas nema kad

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 17 Mar 2012, 20:17

......nekad mislim kako nebi bilo uopste lose da sve ostavimo i zapicimo nagdje gdje nema zive duse,izgradimo kolibu,kupimo deset koka,kravu i par ovaca i zivimo........... :hm
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 17 Mar 2012, 20:25

bravo alma@,ti si bar iskrena,zasluzila si kaHvu ;) :plavi

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 17 Mar 2012, 20:27

bubica wrote:Da je o rancerima i kaubojima rijec, ih imala bih napisati kojesta. Nego, ko iole dobro razmisli , ali da fakat razmisli nebi se sigurno udala za poljoprivrednika. Na danasnjem vaktu neznam, mozda samo ako ja imam posao, makar neku malu sigurnost. Ja licno se ne bojim posla, nego opsta situacija. Poljoprivrednik ne moze opstati od onog sto sebi proizvede, moras prodati da bi imao, a kome prodati, pogledajte artikle u prodavnicama, najmanje ima bih proizvoda. Zlo mi je od prevedenih atiketa na siru, kajmaku itd ( mislim kad sam tamo i kupujem). Da ne zalazim u krive vode BiH ekonomije. Sve je vise importa a sve manje exporta. Nema sinko ni od svakodnevnog taslacenja u kukuruzu i sijenu nista.

ejs...vidi bubice... :sok ...
a gdje je ljubav bubi,Dzejn je otisla u dzunglu za Tarzanom i nema ni kuce ,zive na krosnji drveta. :ooo :pusi :plavi :plavi :hihi

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 17 Mar 2012, 20:41

madam Bovary wrote:......nekad mislim kako nebi bilo uopste lose da sve ostavimo i zapicimo nagdje gdje nema zive duse,izgradimo kolibu,kupimo deset koka,kravu i par ovaca i zivimo........... :hm
:plavi

Ti to mislila rekreativno. E ne može to tako, rekreativno imati svu tu živinu i stoku. Uz to bi morala i da imaš zemlju koju bi obrađivala, pa pašnjak gdje bi ovce i kravu izvodila na ispašu. A ko bi sve to radio? Ti ljudi rade po cijeli dan. Ujutro moraju rano da ustanu. I ti bi morala ustati rano, pomusti kravu, nahraniti koke, pokupiti jaja što su snijele, kravu nahraniti, pa štalu očistiti. Ono đubrivo iznijeti... Kada bi sve to završila, onda bi morala raditi sa onim pomuženim mlijekom. Vidjeti šta je sa mlijekom od predhodnog jutra, da li je kiselo, treba li praviti sir, skidati kajmak... :D. Pa onda dio mlijeka, kajmaka i sira treba prodati. Moraš da odeš na pijacu da bi to prodala... :hihi . Usput ubereš zeleniša iz bašte. Smotaš mrkvu, peršun i celer u vezice. Ubereš koju glavicu kupusa, malo krastavac i buranije, upakuješ jaja i pravac na pijacu... :hihi
Sad mi nemoj reći da bi to radio neko drugi. Taj drugi ne bi imao vremena od poslova na njivi...
I tako svaki dan... :hihi
Ne bi bilo loše?
:lupa
(Arapska poslovica)

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 17 Mar 2012, 20:46

sta-ce-meniiiii, tvoja para svakaaaaa
kad ja volem rumenog seljaka :srce :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 17 Mar 2012, 20:46

De bolan ne prekidaj me u mastanju,e jesi neka :mrgud(sile)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 17 Mar 2012, 20:54

madam Bovary wrote:De bolan ne prekidaj me u mastanju,e jesi neka :mrgud(sile)
Ti maštala imati sve to i u kolibi kamin pored kojeg bi leškarila i uživala. Držati uključen komp., po malo proviriti, usput pogledati koju sapunicu, a onda na obližnju riječicu na sunčanje... :hihi i kupanje.
Kada se vratiš, raspaliti u bašti roštilj i večerati, pa opet kraj kamina... :hihi Na veče izaći na terasu i uživati u mjesečini i zvijezdama... a ujutro šetnja po rosnoj travi i uživanje uz cvrkut ptičica.
Ma ne bi tebi pala na pamet ptičica niti bi znala da pjevaju. Samo bi čula kokodakanje koka i mu od krave, jer bi se javljala da je gladna i morala bi joj otići iz plasta sijena izvući ručak ili je izvesti u šetnju...
:D.
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 17 Mar 2012, 21:11

prezivjela je madam rat u bosni,i dobro naucila sta je motika,srp,grablje,znoj na celu i ledjima.....salu na stranu,krvav je to hljeb....nema poticaja poljoprivrednicima,mljekara im daje sramotno nisku otkupnu cijenu mlijeka i jos duguje mjesecima,takodje robot i trgovacki centri ljudima koji imaju plastenike....puno truda,kriva ledja,krvavi zuljevi i malo dobiti.....
Ali imati za sebe nesto,bi radila,cisto radi odmaranja mozga..... pomalo :hm

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 17 Mar 2012, 21:15

Moram ga odmjeriti prvo sa sviju strana :hm

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 17 Mar 2012, 21:20

Tačno je da je tako i da poljoprivrednici nemaju nikakvog poticaja. Osim ovog što si nabrojala, uvozi se voće i povrće sa svih strana svijeta, tako da su naši poljoprivrednici zasjenjeni. Gledala sam na TV-e čovjeku je propao sav krompir, jako puno krompira, nije otkupljen, nije mogao da ga proda jer je uvoz krompira iz vana bio ogroman. A što je najgore, sve je sumnjivog porijekla i kvaliteta. Mlijeko se proljeva, jer su otkupne cijene male ili čak i nema otkupa. Mi smo siromašna Država, a pored našeg prirodnog bogatstva bi mogli biti bogati, samo da se uloži u poljoprivredu i da poticaj poljoprivrednicima.

To malo bavljenje poljoprivredom, ne bih nazvala poljoprivreda. To je čisto rekreativno imati bašticu za svoje potrebe dok traje sezona. To je ok. , ali baviti se poljoprivredom ne može svako i ko može, u ovakvim uslovima ne može.
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 17 Mar 2012, 21:25

ze sebe nesto uzgojiti,ko ima bastu ili njivu,to je dobro,pa da djeca jedu pravo povrce i to,ali se zivjeti od toga definitivno ne moze.......

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 17 Mar 2012, 21:59

burek67 wrote:

Hvala Burek! :oo

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 17 Mar 2012, 22:11

alma75 wrote:
burek67 wrote:

Hvala Burek! :oo

nema na cemu ;) ...i ako si blizu mojh meridijana javi,da ispunim obecanje... :kafa

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 17 Mar 2012, 22:27

Čini mi se da sam već pisala na ovoj temi pa da se ponovim ili dopunim. Mogu zamisliti brak sa "insanom" bez obzira čime se bavi on ili ja, a sa hajvanom baš ništa pa da ima najsavršeniji poziv, ako bi takvo nešto moglo postojati
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 17 Mar 2012, 22:29

Ideja.... :aplauz :ok