SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: SDA i dalje brani svoju poziciju u vlasti

Post by nezaboravna » 21 Jun 2012, 10:01

pa budalo celava SDA jestevase proslo napokon ,i treba davno vam je bilo otpjevalo,SDA nije ona koju vi prestavljate,to je u stvari pljackaska,rodbinaka mafijaska stranka.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Pozivam SDA da idemo na poligraf

Post by nezaboravna » 01 Jul 2012, 08:47

Desnica Radivojević o novim podvalama iz Tihićeve stranke: Pozivam SDA da idemo na poligraf!
Prije sjednice Vlade FBiH kazali su mi da, ako glasam za dnevni red, spremni su ići do uništenja, kaže Radivojević

Autor F. KARALIĆ | Objavljeno 01.07.2012. u 06:16
thumb.jpg

Radivojević: Imam i ja mnogo toga reći o njima Federalni ministar prostornog uređenja i dopremijer Desnica Radivojević izjavio je za "Dnevni avaz" da ne zna "kako se više braniti od napada i podmetanja" koji posljednjih dana dolaze iz njegove dojučerašnje partije Stranke demokratske akcije!

Prljavi pokušaji iz SDA da na sve moguće načine diskreditiraju Radivojevića počeli su nakon što je ministar glasao za dnevni red sjednice Vlade FBiH na kojoj su smijenjeni nadzorni odbori nekoliko javnih kompanija. Uslijedila je falsificirana ostavka koju je SDA poslala predsjedniku FBiH, a koju je Živko Budimir i potpisao.

Neka lažovi dođu

- Prije sjednice Vlade FBiH rekli su mi da, ako glasam za dnevni red, spremni su na sve, da idu do uništenja. Sada se borim sam protiv svih. Ne znam više šta da radim. Predlažem da idemo na poligraf, da dokažem ovo što govorim, ali neka i oni lažovi dođu. Nisam nikoga prozivao i nemam namjeru da se spuštam na njihov nivo. Ali, imam mnogo toga reći o njima. Polako, doći će vrijeme - kazao je Radivojević.

S obzirom na to šta je sve vidio posljednjih godina u SDA, on se pita šta da radi. Možda, kako kaže, da ide "od revizije do revizije i dokazuje šta je ko uzeo". Radivojević, pak, poručuje da će se "vidjeti šta je SDA sve činila kada dođe vrijeme da se otvaraju prljave stvari".

Klasičnom zamjenom teza, u jučerašnjem saopćenju SDA optužuje premijera FBiH Nermina Nikšića i ministra Radivojevića za tobožnje sumnjive poslove. Iz ove stranke traže zakazivanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH povodom potpisivanja protokola o saradnji između Vlade FBiH i rusko-njemačke firme IFC-IFM.

Radivojević pojašnjava da se radi o običnom protokolu kakav se potpisuje s mnogim investitorima, te da su firmi IFC-IFM na sastanku kojem je prisustvovala brojna delegacija iz FBiH prezentirani projekti i studije izvodljivosti. Uz to, poručeno im je da mogu učestvovati u javnom pozivu, koji će biti raspisan. Komentirajući optužbe SDA, Radivojević kaže da ljudi u SDA "nisu normalni", te dodaje da niko u ovoj zemlji ne može potpisati ugovor bez javnog poziva.

Htio sam presjeći

Međutim, jasno je, kaže, da se radi o osveti i podmetanju.

- Oni misle da je meni neko dao pare da bih glasao za dnevni red sjednice. Isto su mi Srbi podmetali kad sam ušao u SDA. Oni, jednostavno, ne mogu da vjeruju da je neko iz moralnih razloga nešto uradio. Jednostavno, nisam to više mogao da izdržim. Htio sam presjeći i učinio sam to - pojašnjava Radivojević.

Vjeruje u pravosuđe

Komentirajući činjenicu da bi Kantonalni sud u Sarajevu sutra po njegovom zahtjevu trebao donijeti odluku o mjeri privremenog osiguranja, Radivojević kratko kaže da vjeruje u bh. pravosuđe, te još jednom ponavlja da je njegova ostavka falsificirana!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Pozivam SDA da idemo na poligraf

Post by nezaboravna » 01 Jul 2012, 08:49

SDA je najvise pljackala Narod BiH sto za vrijeme rata sto sad poslije rata.

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by evergreen » 01 Jul 2012, 11:40

Cijelu stranku na poligraf? Wtf?!?

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by evergreen » 01 Jul 2012, 11:45

nezaboravna wrote:SDA je najvise pljackala Narod BiH sto za vrijeme rata sto sad poslije rata.
Imaš neki dokaz toj tvrdnji? Argument, činjenicu da prostiš.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9281 times
Been thanked: 11037 times

Sulejman Tihić, GITARISTA banda Crveni plamenovi

Post by Krokodil Behko » 25 Sep 2012, 14:29

Image

Uz Karla Špahmana, Gorana Ademovića i Hamdiju Tabakovića, te rahmetli Salkana Pištoljevića i Safeta Mehića, Tihić je bio basista u bendu znanom kao Crveni plamenovi, grupi koja je od 1968. do 1974. godine bila najveća pop-rock atrakcija u Bosanskom Šamcu

Image

Obična slika čupavih muzičara okupljenih u bendu nazvanom Crveni plamenovi, nastala negdje početkom '70-ih godina prošlog stoljeća, liči na hiljade sličnih fotografija kojom se pokušavao sačuvati trenutak iz mladih dana naših roditelja, braće ili sestara.

Ne bi tu bilo ničega čudnog da se baš na toj fotografiji, sa bas gitarom u ruci, stidljivo kao da mu je pomalo neugodno, ne vidi i Sulejman Tihić, predsjednik SDA.

Stara slika otkriva malo poznate detalje iz biografije lidera Stranke demokratske akcije, njegovu mladalačku ljubav prema rock 'n' roll muzici i sviranje u bendu koji je napustio nakon što je otišao na studije u Sarajevu.

Uz Karla Špahmana, Gorana Ademovića i Hamdiju Tabakovića, te rahmetli Salkana Pištoljevića i Safeta Mehića, Tihić je bio basista u bendu znanom kao Crveni plamenovi, grupi koja je od 1968. do 1974. godine bila najveća pop-rock atrakcija u Bosanskom Šamcu, pa i u cijeloj Posavini.

Nakon desetak godina izbjeglištva u Njemačkoj i Orašju, Karlo Špahman se 2001. godine vratio kući i jedini je od preživjelih članova benda koji i danas živi u rodnom Bosanskom Šamcu. Sa Sulejmanom Tihićem se, na svirkama, mijenjao kao basista benda. “Pošto sam ja radio kao kino-operater, kada bih navečer morao ići puštati filmove, onda bi me Mane, kako smo ga svi zvali, mijenjao na basu”, sjećao se Špahman za SB.

“Vjerujte mi da je bio talentovan, brzo je naučio svirati i dobro je to radio. Bio je odličan basista.” Karlo kaže kako se više skoro i ne sjeća godina koje je proveo svirajući u Crvenim plamenovima, bendu koji se raspao nekako u isto vrijeme kada je Sulejman Tihić otišao na studij prava u Sarajevo.
Crveni plamenovi bili su grupa lokalnih šamačkih vatrogasaca. Tadašnji komandir vatrogasne brigade, rahmetli Husein Pištoljević, kazao im je kako bi im pristajalo ime Crveni plamenovi, jer simbolizira vatrogasce, na što su svi pristali. “No, bio je još jedan razlog zašto smo tamo svirali”, sjeća se Karlo.
“Vatrogasci su imali svoje instrumente i svoja gitarska pojačala, takozvane lampaše na kojima smo se mi učili svirati. Mnogo kasnije smo nabavili vlastite instrumente i kvalitetniji razglas, ali niko u Šamcu ne bi nikada svirao da nije bilo vatrogasaca i Ferde Černinskog.”

A Ferdo Černinski bio je šamačka ikona, vođa muzičke sekcije pri vatrogasnom društvu, čovjek koji je volio muziku i učio svirati generacije Šamčana. “Može se reći kako je od nas upravo Ferdo napravio koliko-toliko ozbiljan bend”, pričao nam je Goran Ademović Koma, vođa Crvenih plamenova. Ademović se nakon srpskih logora i protjerivanja iz rodnog grada skrasio se s porodicom u danskom Koldingu.

Potvrđuje da ih je Černinski nagovorio da se okupe i počnu svirati na igrankama u Vatrogasnom domu. “Čini mi se da je to bilo negdje '68. godine. Svirali smo sve do 1974., kada sam ja otišao u vojsku. Tada smo se i razišli. Kada sam se vratio iz JNA, osnovao sam grupu Homi, kasnije i Prefiks, ali to više nije bilo tako ozbiljno kao sa Crvenim plamenovima.”

Karlo Špahman se sjeća kako su svirke Crvenih plamenova bile najveća zabava u gradu, a u pričama starijih Šamčana i danas je živo sjećanje na rivalstvo između Crvenih plamenova i grupe Albatros. Na igrankama u Vatrogasnom domu, starom hotelu ili srednjoj školi znalo se okupiti i po 300 ljudi, a Šamac je u to doba imao jedva pet hiljada stanovnika. “Bila su to drugačija vremena, teško je danas mladima objasniti kako smo se i zašto okupljali. Bilo je to doba u kojem su bili aktuelni Beatlesi, svi smo ih slušali i onda smo htjeli zvučati i izgledati kao i oni”, priča Karlo.

Prije nego što su osnovani Crveni plamenovi, lokalna šamačka atrakcija bilia je grupa muzičara koja je u svom repertoaru imala isključivo hitove, danas rock klasike Chucka Berryja ili Buddyja Hollyja. “I oni su počeli u Vatrogasnom domu, ali mi smo tada smatrali kako smo napredniji, jer smo slušali Beatlese. Tako da smo mi počeli svirati njihove pjesme. Poslije smo počeli svirati i stvari od Indexa, Pro Arte... Tada je, recimo, Kićo Slabinac bio strašno popularan, a njegova Plavuša najveći hit koji smo morali svirati po nekoliko puta.” (N.H.)

slobodna.bosna

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40210 times
Been thanked: 26284 times

Re: Sulejman Tihić, GITARISTA banda Crveni plamenovi

Post by Rum » 25 Sep 2012, 14:40

:ha
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 25 Sep 2012, 14:48

"Dabogda crko RnR kad ga svako svira"
A i hvali se puno.. I ja sam svirao trubu u vatrogasnom pa se ne falim :D

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 25 Sep 2012, 15:16

I sad je on u "b(e)andi" "Crveni plamenovi"...sve su popalili... :zid
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Re: SDA

Post by Toruk Makto » 03 Oct 2012, 18:06

.facebook_-302405677.jpg
Ovako izgleda Taj skup u mom selu :D.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 03 Oct 2012, 18:11

:grana
(Arapska poslovica)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 03 Oct 2012, 18:11

Puno raje. Neko veliko selo :D

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 03 Oct 2012, 18:14

SDA Zenica-press najava 4.10.

Image

U Stranci demokratske akcije Zenica je održana press konferencija na kojoj su predstavljeni kandidati koje je predložila Asocijacija mladih SDA Zenica, na listi SDA za Lokalne izbore 2012. godine. Predsjednik Asocijacije mladih Jasmin Imamović istakao je da se nada kako će Emina Tufekčić, Saudin Đulan, Dženita Spahić, Adnan Bujak i Selim Karahasanović dobiti podršku građana Zenice i kvalitetno zastupati interes i potrebe mladih u našem gradu. Asocijacija mladih SDA Zenica je dokazala u proteklom periodu da zna predložiti kvalitetne kandidate za zakonodavne i izvršne funkcije.

U drugom dijelu press konferencije potpredsjednik SDA Zenica Jasmin Duvnjak upoznao je medije o pripremi i realizaciji Centralnog predizbornog skupa SDA Zenica koji će se održati u četvrtak 04. oktobra 2012. godine u 20,00 sati u Sportskoj dvorani – ARENA Zenica . Na ovom skupu promovisat će se kandidati sa liste SDA za Općinsko vijeće Zenica i kandidat SDA za načelnika Zenice gospodin Husejin Smajlović. U zabavnom programu učestvuju Eldin Huseinbegović, Nihad Fetić- Hakala, Nusreta Kobić i Rima band.

[ytube][/ytube]
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 25 Oct 2012, 14:59

:grana ....

Uskoro će na vidjelo izaći kriminal iza kojeg stoji SDA

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH saopštila je danas da će učiniti sve kako bi što prije u javnost izašle nelegalnosti koje su pratile rad Stranke demokratske akcije (SDA) i dijela njenih čelnika u proteklom vremenu.

"Mi u SDP-u uradićemo sve da se to što prije desi, kako bi BiH i njeni građani konačno bili oslobođeni okova korupcije i kriminala u koje ih je bacila višedecenijska vladavina SDA.

Sulejman Tihić, autor neosnovanih optužbi na račun SDP-a je javno, na sjednici Doma naroda, rekao da je spreman ispuniti sve zahtjeve, samo da ne budu smijenjeni ministri SDA", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a su naglasili da ova stranka nikada nije trgovala interesima države, nije uništila privredu ove države, proizvela ovoliki broj nezaposlenih i najvrijednija preduzeća prepustila u ruke tajkuna i kriminalaca, nego je to napravila SDA.

SDP je optužio Stranku demokratske akcije da je mešetarila novcem za povratak i obnovu BiH i da milijardama KM nestalih donacija danas kupuje medije, glasove na izborima, preduzeća, univerzitetske titule i diplome.

"Nije SDP dezerterima, profiterima i podrumašima davao boračke naknade, ostavljajući istinske heroje odbrane bez hljeba, nego je to radila SDA. Nije SDP lažnim patriotizmom maskirao bezočnu pljačku nacionalnog bogatstva svih ovih godina i na ime toga punio svoje džepove, nego je to radila SDA. Nije SDP krivotvorio ostavke svojih ministara, kako bi sačuvao fotelje, već je to radila SDA, što je kao totalitarna i nedemokratska praksa odbačeno i od Venecijanske komisije Vijeća Evrope", kaže se u saopštenju SDP-a.

Također, istaknuto je da SDP želi državu u kojoj će radnici od svoga rada moći živjeti, u kojoj će istinski branitelji imati položaj koji zaslužuju, u kojoj će kriminalci biti u zatvorima, a ne u direktorskim ili ministarskim foteljama, državu u kojoj će mladi imati priliku za ugodan život, a penzioneri sigurnu starost, ali i državu pravde u kojoj će kriminalci biti u zatvoru.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -stoji-sda
Pa valjda će i javnost da počne napokon drugaćije razmišljati... [/i] :klanja
(Arapska poslovica)

Blackhawk

Post by Blackhawk » 25 Oct 2012, 15:29

Mozda da se razmislja glavom SDP-a ???

Sve ista bagra...A od dva zla biram uvijek manje..

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 25 Oct 2012, 15:44

Presjednice presjednice pobijedili mali zeleni Image mashala mashala

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 25 Oct 2012, 17:36

Ma neka smo mi po siromaštvu na ljestvici do Etiopije, pa kako god.... :grana
(Arapska poslovica)

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 25 Oct 2012, 17:53

silence wrote:Ma neka smo mi po siromaštvu na ljestvici do Etiopije, pa kako god.... :grana
Ko kaze da smo siromasni nikad se bolje nije zivilo :djed

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 25 Oct 2012, 17:57

Rum wrote:
silence wrote:Ma neka smo mi po siromaštvu na ljestvici do Etiopije, pa kako god.... :grana
Ko kaze da smo siromasni nikad se bolje nije zivilo :djed
Čitaj... :( -zadnji post

http://bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=25&t=1198
(Arapska poslovica)

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 25 Oct 2012, 18:09

Sta da citam nista to nije tacno , ponavljam nikad se bolje nije zivilo, auta se vozaju svako ima auto(ferari,audi ,mecke na sve strane), jede se meso ko nikad, more, odmori ,planine , bazeni , proslave nove godine, kuce po 10 spratova , stanovi itd idt ...

Post Reply

Return to “Politika u BiH”