Život u dvoje prije braka, da ili ne?
Moderator: spacebound
- Sanjarko
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Život u dvoje prije braka, da ili ne?
Ahaaaaaaaaa ono ti i tvoja cura i njen deco zivite zajedno pa sto odmah nisi tako rekao 

Ne gledamo crte sa dlana netko zivi zivot a netko ga sanja
Nikakvih prepreka ne vidim , sem konzervativnosti i običaja.
Dolazim iz okoline, gdje je to nešto sasvim normalna pojava.
Pa i osobno sam sa svojom dragom proživio jedan period ono kao muž i žena - prije braka, jer nam se nije žurilo.
I pred samim zakonom je isti đavo, vjenčan ili ne, jednaka prava sljeduju - ako se živi u istoj zajednici - pod istim krovom.
Meni osobno onaj papir ništa ne znači, sem da sam ga morao nositi na posao - da opravdam izostanak
Dolazim iz okoline, gdje je to nešto sasvim normalna pojava.
Pa i osobno sam sa svojom dragom proživio jedan period ono kao muž i žena - prije braka, jer nam se nije žurilo.
I pred samim zakonom je isti đavo, vjenčan ili ne, jednaka prava sljeduju - ako se živi u istoj zajednici - pod istim krovom.
Meni osobno onaj papir ništa ne znači, sem da sam ga morao nositi na posao - da opravdam izostanak

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

zasto da ne ,treba probati ,da znas sa kim se upustas u zivot
MM i ja smo zivjeli svega 3 mjeseca zajedno prije braka, taj dan naseg vijencanja nje nista promijenio.............Ali mislim da svakako prije braka treba par mjeseci zivjeti zajedno sa partnerom,cisto da se DOBRO upoznate prije nego kazete sudbonosno da...
Dvoje kada se zabavljaju i svako ima svoju kucicu,neke stvari mogu izgledati totalno drugacije,nego kada zive zajedno i djele sve obaveze. Mislim da u zajednickom zivotu padaju sve maske,koje su mozda do tada postojale i sve mane dolaze do izrazaja i jedne i druge strane. Prilogadjavanje je jako bitna faza, narocito ako se jedno od njih dvoje seli u stan ovog drugog.Pa nove obaveze,pa podjela novca,pa njegovo jutarnje zadrzavanje u kupatilu pred posao,kada vi strasno zurite...
Iz licnog iskustva mogu samo da kazem,da je potrebno vrjeme da se na sve to naviknete i prilagodite,ali kada nekog zaista volite,sve ide glatko....
Dvoje kada se zabavljaju i svako ima svoju kucicu,neke stvari mogu izgledati totalno drugacije,nego kada zive zajedno i djele sve obaveze. Mislim da u zajednickom zivotu padaju sve maske,koje su mozda do tada postojale i sve mane dolaze do izrazaja i jedne i druge strane. Prilogadjavanje je jako bitna faza, narocito ako se jedno od njih dvoje seli u stan ovog drugog.Pa nove obaveze,pa podjela novca,pa njegovo jutarnje zadrzavanje u kupatilu pred posao,kada vi strasno zurite...
Iz licnog iskustva mogu samo da kazem,da je potrebno vrjeme da se na sve to naviknete i prilagodite,ali kada nekog zaista volite,sve ide glatko....

- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 777 times
ma jasta cu
...ionako ce da mi uzme tjelo, dusu ,pare, krv...razumijevanje i svadju samo uz kafu
..dok budemo u vezi.........jos da me isproba kao domacicu jel? pa mogu i kod svekrve prije braka da i ona vidi jbt.
....pa mogla sam i djete da rodim da vidimo kakvi camo roditelji biti ha ?
......nema nista od zajednockog zivota.......prije braka osim zajedeno provedenog vikenda
....ma ni na odmor necemo zajedno !!!
....da ne bilo nekih nepozeljnih ideja......tipa ove teme !!
ima da zeni pa poslije sta god da bude.........
......kad ja riskiram ima da i pičon riskira !!
dokle vise sa ovim svim mogucim slobodama !!!

ima da zeni pa poslije sta god da bude.........

dokle vise sa ovim svim mogucim slobodama !!!

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
hajde ba sta ima veze...
zavezhes ga za radjator

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
alyssa_ wrote:MM i ja smo zivjeli svega 3 mjeseca zajedno prije braka, taj dan naseg vijencanja nje nista promijenio.............Ali mislim da svakako prije braka treba par mjeseci zivjeti zajedno sa partnerom,cisto da se DOBRO upoznate prije nego kazete sudbonosno da...

Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Dirty Harry
- Na probnom
Bio, probao, više od godine trajalo ... kad je sve otišlo u qrac, spakovao se, nazvao druga da vidim ima li mjesta za mene i adio ...

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- String
- Legenda foruma
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 26 times
treba sto vise parntera promijeniti u zivotu...probati svakakve....zivjeti sa njima....guziti ih...pa kad ti dosade predjes na druge...pa ih opet guzis....i onda skontas da je to bas super bilo...i umres sretan 

String wrote:treba sto vise parntera promijeniti u zivotu...probati svakakve....zivjeti sa njima....guziti ih...pa kad ti dosade predjes na druge...pa ih opet guzis....i onda skontas da je to bas super bilo...i umres sretan
LAGOOOOOOOOOOOOOOO.........

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- String
- Legenda foruma
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 26 times
Lago se uvjerio da je ovo super opcijasann wrote:String wrote:treba sto vise parntera promijeniti u zivotu...probati svakakve....zivjeti sa njima....guziti ih...pa kad ti dosade predjes na druge...pa ih opet guzis....i onda skontas da je to bas super bilo...i umres sretan
LAGOOOOOOOOOOOOOOO.........![]()

Vjenčanje i svatovi su marketing i ništa drugo , niko nikom ne može garantirati da će bolje živjeti - oni što počnu živjeti u dvoje tek poslije vjenčanja.
Mnogi danas žive bez bilo kakvog protokola i to je dio naše svakidašnjice.
I sam sam osamdesetih godina živio na taj način, da bi tek nakon par godina vjenčali se al poslije vjenčanja ja ništa nisam osjetio,, da bi bilo šta drugačije
I sam sam osamdesetih godina živio na taj način, da bi tek nakon par godina vjenčali se al poslije vjenčanja ja ništa nisam osjetio,, da bi bilo šta drugačije

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!

- lisko
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 11 times
mrki62 wrote:Vjenčanje i svatovi su marketing i ništa drugo , niko nikom ne može garantirati da će bolje živjeti - oni što počnu živjeti u dvoje tek poslije vjenčanja.

- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
ja mislim da ljudi kojima je lijepo skupa i koji se vole mogu poceti zivjeti skupa kad god zele i kolko god zele (to nema veze s brakom
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
..pa dok smo mladi ne razmisljamo ni o cemu,ono,zaljubljeni,pa nevidimo mnogo sto sta,mane,vrline,sitnice,....vazno nam je da smo skupa,ali'....mislim da nista nema bitnije za dvoje ako probaju zajednicki zivot,bar jedno vrijeme,a to sada u ovo vrijeme nije problem....
neznam,ako pozelim'mozda i probam...
neznam,ako pozelim'mozda i probam...