Iran
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Iran
Napad na Iran je neizbjezan. Sve je to dio velikog plana cionisticke tvorevine Izraela i njegovih zastitnika prije svega SAD i Engleske. Oni dobro znaju da Iran ne planira napasti nikoga ali Iran je za njih postao prijetnja zato sto je poceo jacati kao nacija i to muslimanska a oni to ne zele. Naravno tu je i pitanje nafte tog crnog proklestva zbog koga se vode ratovi na bliskom istoku i u Libiji. Mislim da sve muslimanske zemlje trebaju stati iza Irana i pruziti mu zastitu jer dosta je muslimanski svijet bio podjeljen. Smrt Americi i Izraelu
Sve je u zivotu prolazno moj druze
Ne bih rekao.chavez91 wrote:Napad na Iran je neizbjezan.
Cionističke ???chavez91 wrote: Sve je to dio velikog plana cionisticke tvorevine Izraela i njegovih zastitnika prije svega SAD i Engleske.
To znači da su sve države koji su priznali Izrael cionisti il samo SAD i Engleska ???
Oni dobro znaju da će Iran napasti - ako budne sam napadnut , jer je prešjednik Irana tako rekao; napast će Izrael i flotu šalje i prema USA.chavez91 wrote: Oni dobro znaju da Iran ne planira napasti nikoga ali Iran je za njih postao prijetnja zato sto je poceo jacati kao nacija i to muslimanska a oni to ne zele.
Što se tiče jačanja u smislu nacije - muslimanske ,..... dobro jutro ; Irančani su jako dugo jaki kao nacia, nisu oni od jučer kao npr. Bošnjačka nacija na području bivše Yu.
Većinski muslimanski svijet cca 90% su suniti a cca 10% su šiiti a suniti i šiiti se ne begenišu , oni u Iranu su šiiti i kako ostvariti to što ti opisuješ ?chavez91 wrote:Naravno tu je i pitanje nafte tog crnog proklestva zbog koga se vode ratovi na bliskom istoku i u Libiji. Mislim da sve muslimanske zemlje trebaju stati iza Irana i pruziti mu zastitu jer dosta je muslimanski svijet bio podjeljen.
Možemo mi imati muda i pametovati kako je sav svijet protiv muslimana a de ti meni objasni ko je to dozvolio amerima da oni odlučuju o cijeni nafte po sistemu Njujorske borze , pa za boga miloga, gdje je arapska liga OPEC-a ????
Ko je za to kriv ???
Drugom želiš zlo i nadaš se dobrom,....... kakva su to pravila ??chavez91 wrote: Smrt Americi i Izraelu
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
lMrki ovdje je najveci problem to sto su muslimani dozvolili da budu podjeljeni. Jer prema Kuranu nema razlike medju muslimanima. Najbolje je da pogledas ovaj serijal Arivalls (Dolasci)
chavez91 wrote: Smrt Americi i Izraelu

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Muslimani smo prokleti.chavez91 wrote:lMrki ovdje je najveci problem to sto su muslimani dozvolili da budu podjeljeni. Jer prema Kuranu nema razlike medju muslimanima. Najbolje je da pogledas ovaj serijal Arivalls (Dolasci)
Pa pogledaj u bilo kojoj državi po pitanju lidera - nedodirljiv u tri krasne.
Nemoj mi lidere Libije i Irana jer tamo državljani nisu bili protiv , već je cia i nato odradila većinski posao sa unutarnjim pobunjenicima / disidentima.
Svakako da bi vodstvo trebalo i moralo odgovarati svom ljudstvu - na izborima al ljudstvo bi moralo prvo doživjeti katarzu , na način da se pročisti duhovno i da svog vođu gledaju kao radnika koji je zaposlen na instituciji predsjednika i ako ne valja, to javno priznati i maknuti govno na izborima i dozvoliti diskusije i pozitivne i negativne.
Ne, kod na muslimana su lideri uzdignuti u božanstvo a oni se i ponašaju kao mali bogovi

Da u pravu si da su muslimanski vladari uzdignuti u bozanstva. Ja mislim da je najveca bitka koja predstoji jest bitka muslimana sa samim sobom. Neznam dali si gledao Zeitgast jer se u tom dok.filmu govori i o tome kako je americka vlada odnosno CIA rusila strane vladare koji se nisu dali podmititi
Nije stvar u podmićivanju, nije se dao ni Josip Broz podmititi al je on znao sa svakim a najviše je cijenio malog čovjeka.chavez91 wrote:Da u pravu si da su muslimanski vladari uzdignuti u bozanstva. Ja mislim da je najveca bitka koja predstoji jest bitka muslimana sa samim sobom. Neznam dali si gledao Zeitgast jer se u tom dok.filmu govori i o tome kako je americka vlada odnosno CIA rusila strane vladare koji se nisu dali podmititi
Cijeli svijet ga je uvažavao, dok se današnji političari ponašaju kao faraoni i sami sobom imaju toliko posla da jednostavno za druge nemaju vremena.
Nisam film gledao ( Pomak naprijed ) al evo, sad ću ga skinuti sa neta pa budem pogledao,......... zaboravio si slovo i pa sam ga malo teže našao

- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Pa nije bas to kljucni problem. Tesko je napraviti nesto cisto i jedinstveno. Jedna poslovica kaze, 1000 ljudi 1000 cudi.chavez91 wrote:lMrki ovdje je najveci problem to sto su muslimani dozvolili da budu podjeljeni.
Pretpostavljam, lakse je bilo u vremena poslanika(mnozina), oko Njega je bio uski krug ljudi, to je bilo jedistveno i cisto. Kad ti neko kaze lopta je okruga i tacka. Danas imas hiljade ucenjaka, zilione blogera. Svi oni tvrde ono sto govorim je istina.
U ta vremena nije se panicno trcalo za zivotom kao sada. Ljudi su zivjeli od onog cega su imali.
Isto tako, danas ako imas dobar posao maltene po defaultu moras imati auto, prvo polovni, pa novi pa bolje klase... tako trka u nedogled. Onda opet manji stan, pa veci, pa vikendica i non stop trka. Jednostavno vise ne vidis neke stvari oko sebe, izgubis se u moru razlicitosti. Takvo drustvo je nemoce napraviti jedinstvenim. Jedino Amishi su sve odbacili novo i zive po nekim svojim zakonima koji su najblizi prirodnim.
Odakle znas da su u Zeitgast istinite osobe? Sutra mogu za 1000$ naci nekog ko ce izjaviti da je agent Atantide i onda ja objavim Atlantida jos postoji. Imaju li neki org. dokumenti iz tog vremena? Ima li vise svjedoka?...
Prosli mjesec onaj strucnjak izjavi kako je Tito prodao raketni program Amerima. Ti ces Von Braunu prodati nesto sto je on znao prije 20-30 godina, a usput je skrhano zilione $ na razvoj V1 i V2. Smijesno. Raketnu tehnologiju toliko preciznu niko(slovima i brojem N I K O) nije posjedavao. Ciolkovski je bacio neku teoriju, dok je V2 raketa bila razradjena do najsitnijeg detalja zakovice, opruge, sharafa...
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma
Da vidimo koju igru igraju shije i jevreji,koliko ja znam oni nikad nisu bili neprijatelj jedan drugom.
Da vidimo da li ce Jahudin napasti shije i da li ce se ovi odbranit tj pokusati odbranit koliko su lajali u zadnje vrijeme trebali bi da razbiju jevreje,al nece moci.
Shije ako prave bombu prave je za Sunite a jok za nekog drugog.
Da vidimo da li ce Jahudin napasti shije i da li ce se ovi odbranit tj pokusati odbranit koliko su lajali u zadnje vrijeme trebali bi da razbiju jevreje,al nece moci.
Shije ako prave bombu prave je za Sunite a jok za nekog drugog.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

Dva iranska ratna broda ušla u Sredozemlje, vjerojatno idu prema Siriji
DVA broda iranske mornarice danas su kroz Sueski kanal ušla u Sredozemlje, što je potez na koji će Izrael definitivno obratiti pažnju, javlja Reuters.
"Dva ratna broda u četvrtak su prošla kroz Suez, uz dozvolu egipatskih oružanih snaga", kazao je neimenovani izvor iz uprave kanala.
Dodao je kako razarač i opskrbni brod možebitno plove prema sirijskoj obali. Iran i Sirija su još prošle godine dogovorili zajedničku mornaričku vježbu, a Teheran trenutno nema nikakvih sličnih aranžmana s nekom od ostalih zemalja u regiji.
Zanimljivo je da su dva iranska broda prošla sueskim kanalom i prije točno godinu dana, 17. veljače 2011., što su Izraelci okarakterizirali kao "provokaciju", podsjeća Reuters.
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
Ahmadinedžad: Miješanje stranih sila je izvor svih problema u regiji

IRANSKI predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad danas je na zajedničkoj press konferenciji s afganistanskim predsjednikom Karzaijem i pakistanskim predsjednikom Zardarijem poručio kako svi problemi u regiji izviru iz stranog miješanja u njihove poslove.
"Ne postoje neki duboko ukorijenjeni problemi u regiji. Svi oni dolaze sa strane", kazao je Ahmadinedžad u Islamabadu, gdje sudjeluje na sastanku regionalnih lidera radi promoviranja sigurnosti.
"Moramo se približiti jedni drugima i sačuvati jedinstvo kako bi postigli naše ciljeve. Za naše regionalne probleme trebamo naša regionalna rješenja", zaključio je Ahmadinedžad, prenosi Tehran Times.
U znak poštovanja, afganistanski predsjednik Karzai mu se zahvalio i naglasio kako afganistanski narod nikada neće zaboraviti moralnu i materijalnu potporu koju su im iranska nacija i vlada pružili u teškim trenucima.

IRANSKI predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad danas je na zajedničkoj press konferenciji s afganistanskim predsjednikom Karzaijem i pakistanskim predsjednikom Zardarijem poručio kako svi problemi u regiji izviru iz stranog miješanja u njihove poslove.
"Ne postoje neki duboko ukorijenjeni problemi u regiji. Svi oni dolaze sa strane", kazao je Ahmadinedžad u Islamabadu, gdje sudjeluje na sastanku regionalnih lidera radi promoviranja sigurnosti.
"Moramo se približiti jedni drugima i sačuvati jedinstvo kako bi postigli naše ciljeve. Za naše regionalne probleme trebamo naša regionalna rješenja", zaključio je Ahmadinedžad, prenosi Tehran Times.
U znak poštovanja, afganistanski predsjednik Karzai mu se zahvalio i naglasio kako afganistanski narod nikada neće zaboraviti moralnu i materijalnu potporu koju su im iranska nacija i vlada pružili u teškim trenucima.
U Teheranu počela saslušanja protiv 32 osobe upletene u "najveću financijsku muljažu u istoriji Irana"

SUD U TEHERANU započeo je sa saslušanjima 32 optuženika u slučaju 2.6 milijarde dolara teške bankovne prevare, opisane kao "najveće financijske muljaže u povijesti Irana", priopćili su tamošnji državni mediji.
Glavni iranski tužitelj Abbas Jafari Dowlatabadi na Revolucionarnom je sudu, zaduženom za slučajeve sigurnosti i organiziranog kriminala, pročitao optužnicu protiv 32 optuženika, odjevena u zatvorske uniforme, a zločini za koje ih se tereti uključuju i krivotvorenje dokumenata u svrhu dobivanja kredita pri jednoj od najvažnijih iranskih financijskih ustanova. Dobivene kredite skupina je koristila za kupovinu raznih dobara uključujući i velike državne kompanije.
Iransko sudstvo medijima je zabranilo objavu identiteta optuženika, a glavnog iz skupine u izvještajima se oslovljava nadimkom "Amir Mansour Aria" te ga iranski mediji opisuju kao čelnika velikog poslovnog carstva.
Na internetskoj stranici državne televizije objavljen je članak iz optužnice u kojem se navodi kako su "vlasnici Aria Investment Development Companyja poduzeli prve korake ka pribavljanju bogatstva korištenjem nepodobnih veza s izvršnim i političkim elementima, te plaćanjem mita.. Pod raznim nazivima odigrali su se deseci slučajeva isplata mita osoblju i menadžmentu banaka."
Nadalje, u optužnici se navodi kako su menadžeri tvrtki uplitanjem u organiziranu prevaru i isplatama velikih količina mita kako bi nezakonito prikupili nekoliko milijardi dolara potkopali iransku ekonomsku sigurnost
Prvog optuženika tereti se da je "neprijatelj boga", taj zločin kažnjiv je smrću
Također, optuženici ne samo da su spriječili napredak i povećanje proizvodnje i nacionalnog bogatstva, već su nanijeli veliku štetu u pogledu povjerenja ljudi i uništenja zdravim ekonomskim aktivnostima.
Iranska državna televizija prenijela je i kako se prvog optuženika tereti da je "korumpiran na zemlji", što je iranski pravni termin koji znači kako je tuženik neprijatelj boga, što se u Iranu kažnjava smrću.
Bivši šef iranske banke Melli Mahmoud Reza Khavari, jedan od osumnjičenika u slučaju, napustio je Iran i navodno trenutno živi u Kanadi. Sudac će prije izricanja presude u ovom visoko profiliranom slučaju prvo morati proći kroz 12 hiljada stranica dokumenata.
Poslovno carstvo Aria navodno uključuje 35 tvrtki čije se aktivnosti protežu od proizvodnje mineralne vode do vlasništva nad nogometnim klubovima i uvoza mesa iz Brazila.

SUD U TEHERANU započeo je sa saslušanjima 32 optuženika u slučaju 2.6 milijarde dolara teške bankovne prevare, opisane kao "najveće financijske muljaže u povijesti Irana", priopćili su tamošnji državni mediji.
Glavni iranski tužitelj Abbas Jafari Dowlatabadi na Revolucionarnom je sudu, zaduženom za slučajeve sigurnosti i organiziranog kriminala, pročitao optužnicu protiv 32 optuženika, odjevena u zatvorske uniforme, a zločini za koje ih se tereti uključuju i krivotvorenje dokumenata u svrhu dobivanja kredita pri jednoj od najvažnijih iranskih financijskih ustanova. Dobivene kredite skupina je koristila za kupovinu raznih dobara uključujući i velike državne kompanije.
Iransko sudstvo medijima je zabranilo objavu identiteta optuženika, a glavnog iz skupine u izvještajima se oslovljava nadimkom "Amir Mansour Aria" te ga iranski mediji opisuju kao čelnika velikog poslovnog carstva.
Na internetskoj stranici državne televizije objavljen je članak iz optužnice u kojem se navodi kako su "vlasnici Aria Investment Development Companyja poduzeli prve korake ka pribavljanju bogatstva korištenjem nepodobnih veza s izvršnim i političkim elementima, te plaćanjem mita.. Pod raznim nazivima odigrali su se deseci slučajeva isplata mita osoblju i menadžmentu banaka."
Nadalje, u optužnici se navodi kako su menadžeri tvrtki uplitanjem u organiziranu prevaru i isplatama velikih količina mita kako bi nezakonito prikupili nekoliko milijardi dolara potkopali iransku ekonomsku sigurnost
Prvog optuženika tereti se da je "neprijatelj boga", taj zločin kažnjiv je smrću
Također, optuženici ne samo da su spriječili napredak i povećanje proizvodnje i nacionalnog bogatstva, već su nanijeli veliku štetu u pogledu povjerenja ljudi i uništenja zdravim ekonomskim aktivnostima.
Iranska državna televizija prenijela je i kako se prvog optuženika tereti da je "korumpiran na zemlji", što je iranski pravni termin koji znači kako je tuženik neprijatelj boga, što se u Iranu kažnjava smrću.
Bivši šef iranske banke Melli Mahmoud Reza Khavari, jedan od osumnjičenika u slučaju, napustio je Iran i navodno trenutno živi u Kanadi. Sudac će prije izricanja presude u ovom visoko profiliranom slučaju prvo morati proći kroz 12 hiljada stranica dokumenata.
Poslovno carstvo Aria navodno uključuje 35 tvrtki čije se aktivnosti protežu od proizvodnje mineralne vode do vlasništva nad nogometnim klubovima i uvoza mesa iz Brazila.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7488 times
- Been thanked: 17493 times
3000 Iranki prošlo obuku za "nindže ratnice"

TEHERAN - Tri hiljade Iranki, koje su prošle obuku za "nindža ratnice", kažu da su spremne da iskoriste svoje poznavanje borilačkih vještina kako bi obranile svoju zemlju ukoliko to bude potrebno, piše britanski “Telegraf”.
Horde ženskih "nindži" odjevenih u crno, starosti od 5 do 56 godina, dio su od ukupno 3.000 Iranki koje se obučavaju kao smrtonosni vojnici u jednoj školi u Teheranu.
- Mi obučavamo žene da steknu snagu i sposobnost. Moramo da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo našu domovinu - kaže Akbar Faradži, upravnik škole.
- Naš cilj je da iranske žene ojačaju i ako nastane problem mi ćemo biti spremne da branimo našu islamsku domovinu - rekla je jedna on žena nindži, koja koji se obučava više od 13 godina.
Britanski ministar unutrašnjih poslova William Hague izjavio je za “Telegraf” da pokušaj Irana da napravi oružje za masovno uništenje prijeti da pokrene „novi hladni rat“.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/8 ... z1mukVqpsp

TEHERAN - Tri hiljade Iranki, koje su prošle obuku za "nindža ratnice", kažu da su spremne da iskoriste svoje poznavanje borilačkih vještina kako bi obranile svoju zemlju ukoliko to bude potrebno, piše britanski “Telegraf”.
Horde ženskih "nindži" odjevenih u crno, starosti od 5 do 56 godina, dio su od ukupno 3.000 Iranki koje se obučavaju kao smrtonosni vojnici u jednoj školi u Teheranu.
- Mi obučavamo žene da steknu snagu i sposobnost. Moramo da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo našu domovinu - kaže Akbar Faradži, upravnik škole.
- Naš cilj je da iranske žene ojačaju i ako nastane problem mi ćemo biti spremne da branimo našu islamsku domovinu - rekla je jedna on žena nindži, koja koji se obučava više od 13 godina.
Britanski ministar unutrašnjih poslova William Hague izjavio je za “Telegraf” da pokušaj Irana da napravi oružje za masovno uništenje prijeti da pokrene „novi hladni rat“.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/8 ... z1mukVqpsp
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Malo me jeza fata od recenice"od 5 do 56 godina".....ne naginjem ja nikome,samo da kazem ako uvijek i u svemu prednost daju muskarcima a one su negdje u pozadini,zasto bi sad skakale pred njih da im cuvaju ledja?Pa oni su ti koji su uvijek jaci,zasto bi slali zene na front?Njihovo je da samo sjede u kuci i ne pitaju nista.(mislim,ne dao Bog da dodje do toga).To je samo neko moje laicko misljenje 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- bboyFireFish
- Sitna buranija
Dace Bog da krenu i opet se spotaknublento59 wrote:zajebi vehabije ovo je druga tema
mislim da ce iran biti daleko tezi zalogaj od iraka
tamo su vec jednom pali

Opet optužbe: Iran ubrzano obogaćuje uran

JOŠ JEDAN dokument koji je procurio u javnost upozorava na "opasnost od Irana". Ovog puta riječ je o izvještaju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u kojem se kaže da Iran ubrzano radi na obogaćivanju urana.
Sasvim očekivano izvještaj IAEA izazvao je zabrinutost zapadnih zemalja samo i zbog toga što Iranci nisu uopće htjeli dati odgovore na pitanje jesu li njihova istraživanja povezana s nuklearnim oružjem.
Agencija u svom izvještaju zaključuje kako su vrlo zabrinuti zbog "mogućih vojnih dimenzija iranskoga nuklearnog programa".

JOŠ JEDAN dokument koji je procurio u javnost upozorava na "opasnost od Irana". Ovog puta riječ je o izvještaju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u kojem se kaže da Iran ubrzano radi na obogaćivanju urana.
Sasvim očekivano izvještaj IAEA izazvao je zabrinutost zapadnih zemalja samo i zbog toga što Iranci nisu uopće htjeli dati odgovore na pitanje jesu li njihova istraživanja povezana s nuklearnim oružjem.
Agencija u svom izvještaju zaključuje kako su vrlo zabrinuti zbog "mogućih vojnih dimenzija iranskoga nuklearnog programa".
Obama oštro zaprijetio Iranu: Ne blefiram! Ako bude potrebno, idemo u rat!

AMERIČKI predsjednik poslao je dosad najoštrije upozorenje Iranu da će, ukoliko Teheran nastavi s nuklearnim naoružanjem, pribjegnuti i vojnim opcijama, javlja Reuters.
Obamino upozorenje stiglo je uoči posjeta izraelskog premijera Benjamina Netanyahua SAD-u, a prvi čovjek Bijele kuće naglasio je kako ovaj puta "ne blefira", već kako smatra neprihvatljivom činjenicu da Iran razvija nuklearno naoružanje.
"Ukoliko međunarodne sankcije ne pruže željene rezultate, SAD neće isključiti niti jednu opciju", upozorio je Obama.

AMERIČKI predsjednik poslao je dosad najoštrije upozorenje Iranu da će, ukoliko Teheran nastavi s nuklearnim naoružanjem, pribjegnuti i vojnim opcijama, javlja Reuters.
Obamino upozorenje stiglo je uoči posjeta izraelskog premijera Benjamina Netanyahua SAD-u, a prvi čovjek Bijele kuće naglasio je kako ovaj puta "ne blefira", već kako smatra neprihvatljivom činjenicu da Iran razvija nuklearno naoružanje.
"Ukoliko međunarodne sankcije ne pruže željene rezultate, SAD neće isključiti niti jednu opciju", upozorio je Obama.