Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times
Status: Offline

Re: Srbija raspisala potjernicu za Muratom Šabanovićem

Post by IM_ex » 24 Mar 2013, 15:29

mrki62 wrote: Al nema veze, ono sam ja napisao općenito i ne ciljajući baš na tebe il bilo koga pojedinačno.
To ja onak, usput, osvrnem se na voj način a ipak ti moram odati jedno veliko priznanje; počela si i ti da radiš "protiv" BiH i čitavog jednog naroda , jer se usuđuješ nešto i negativno opisati a prije toga skoro pa i nije bilo moguće .
Da si me citao s razumijvanjem, ne bi lupio takvu glupost.
Izvlacio si iz konteksta, hvatajuci za rijec, a da nisi, znao bi da sam uvijek isticala da za nedjelo treba da odgovara svaki pojedinac, ma kojem etno redu pripadao, pa taman da je i moj rodjeni otac.
mrki62 wrote: Dalje, ovo tvoje:
Ali, kad znamo kakve spodobe, mafijasi, muljatori i sebicnjaci sjede na celnim mjestima FBiH, takav poduhvat ravan je utopiji.
Meni to malo djeluje čudno, jer pominješ Federaciju BiH a samu BiH kao cjelinu NE, šta to znači, to meni nije jasno.
Nije ti jasno da Dodikova misija ne radi za dobrobit BiH? To je do tebe, bez pardona.
Zasto pominjem samo FBiH? Nije li na celnicima vlade FBiH da dignu glas protiv svako malo raspisivanja potjernica casnih branitelja ARBiH?! Ili ocekujes da bi to mogao uciniti Dodik sa predstavnicima vlade manjeg entiteta, sa ministrima postavljenim na funkcije njegovim izborom?

Sada pitanje tebi - Od koga je za ocekivati da digne glas protiv svako malo raspisivanja potjernica za braniteljima RBiH, od strane Srbije?
E sad necu ni kako ja hocu

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 24 Mar 2013, 17:43

Sada pitanje tebi - Od koga je za ocekivati da digne glas protiv svako malo raspisivanja potjernica za braniteljima RBiH, od strane Srbije?
Dobro pitanje, čak šta više, meni je drago da si postavila takvo pitanje a pošto si i ovo napisala : da za nedjelo treba da odgovara svaki pojedinac, ma kojem etno redu pripadao, pa taman da je i moj rodjeni otac.
Dakle, onaj što je svojim potpisom uredio ovakvu nakaradno BiH , njega treba javno imenovati i javno, jasni iglasno reći da je ta i ta osoba učinila NEDJELO i kao takav se ne može i ne mije poštivati i da ga kao takvog treba prilijepiti na stup srama, da ga raja konačno počne pljuvati.
BiH postoji samo na papiru a na terenu nje nema.
Jer da ima, neko bi u ime BiH mogao i morao DIGNUTI glas na način kojeg ti pominješ.
Otud moje pitanje , na način da se dokaže ono što ja sve ove godine pišem a vama ide na jetra a kad se u zadnje vrijeme svakodnevno nešto dešava, što nije u skladu sa shvatanjem, onda se čudite a sve je to godinama dogovarano i računato, da bi se u Dejtonu ovjekovječilo iliti potpisalo kao pravila igre ali,................. ali, još uvijek je problem izustiti njegovo izdajničko ime, koje je dovelo do ovakvog nakaradnog uređenja.
Ko bi mogao dignuti glas u ime branitelja ??????
Pa ti branitelji su bili pripadnici jedne vojske, koju je izdajnik u Dejtonu sa potpisom ukinuo il da bolje razumiješ; zabranio je da ta vojska postoji, zabranio je svojim potpisom da i zastava postoji, pod kojom su se branitelji borili, himna uz koju su se zaklinjali, ,............. sve je ukinuo a raja ni okom nije trepnula, kao da je to sve normalno.
Pa nek onda bude normalno i to u vezi Murata, jer je i to izdajničko djelo, ako je raja sve mogla stojički podnijeti, nek onda i to podnese, jer šta je jedan Murat spram Armije BiH , koja je izdajničkim potpisom ukinuta, zastava, himna, država podijeljena i ko zna šta sve ne, pa ko je jedan Murat da bi bio važniji od svega gore nabrojanoga,.............. eto, malo sarkatičnosti :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 24 Mar 2013, 22:54

mrki62 wrote: Pa nek onda bude normalno i to u vezi Murata, jer je i to izdajničko djelo, ako je raja sve mogla stojički podnijeti, nek onda i to podnese, jer šta je jedan Murat spram Armije BiH , koja je izdajničkim potpisom ukinuta, zastava, himna, država podijeljena i ko zna šta sve ne, pa ko je jedan Murat da bi bio važniji od svega gore nabrojanoga,.............. eto, malo sarkatičnosti :pusi
i to bi bilo to; na sarkasticno pitanje sarkastican i odgovor :oo
E sad necu ni kako ja hocu

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 24 Mar 2013, 22:58

Mi smo Muratovi,Murat je naš :bih3

:zubi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Ruana

Post by Ruana » 25 Mar 2013, 09:18

Bolje je da nas Drina nosi, nego cetnici da nas pokolju.
Steta, stvarno steta.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9288 times
Been thanked: 11047 times

Siniša Mihajlović više neće biti selektor Srbije?

Post by Krokodil Behko » 25 Mar 2013, 11:30

Image

Mihajloviću ništa još nije rečeno da se ne bi narušila atmosfera uoči utakmice sa Škotskom, no članovi FSS-a razočarani su onim što su Srbi pokazali Zagrebu.

Preokret u Srbiji! Iako je FSS davao potpunu podršku selektoru Siniši Mihajloviću nakon poraza od Hrvatske u Maksimiru, uz objašnjenje kako treba nastaviti s projektom koji je započeo, ta priča ipak ne drži vodu. U FSS-u jedva čekaju, piše srpski Sport, jedva čekaju da ga se riješe, a odluka o prekidu suradnje bit će donesena nakon detaljne analize onoga što je Miha dosad napravio s ekipom, prenosi nogometni-magazin.

Mihajloviću ništa još nije rečeno da se ne bi narušila atmosfera uoči utakmice sa Škotskom sutra, no članovi FSS-a potpuno su razočarani onim što je Srbija pokazala Zagrebu. Ne kriju da bi ga rado odmah vidjeli kako odlazi, no ipak će pričekati kraj kvalifikacija, ponajviše zbog unosnog ugovora koji će Mihajloviću u svakom slučaju morati isplatiti, a bez plasmana na SP ionako su već praktički ostali.

U tekstu dodaju kako je Zdravko Kuzmanović zapravo samovoljno otišao s priprema, ali ne zbog povrede. Igrač Intera vratio se u Italiju navodno ljutit što je utakmicu u Maksimiru gledao s tribina.

"On je fin dečko pa nije htio unijeti negativnu atmosferu među suigrače. Sačekao je da utakmica završi, a onda poručio Mihajloviću da se ne igra s njegovom reputacijom. Više neće igrati za reprezentaciju dok je Mihajlović selektor", pišu srpski mediji.

Ruana

Re: Siniša Mihajlović više neće biti selektor Srbije?

Post by Ruana » 25 Mar 2013, 11:37

Neka mu na ispracaju otpjevaju "Boze pravde" i onda zbogom Srbijo odoh u Sandzak

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 25 Mar 2013, 11:59

Ruana wrote:Neka mu na ispracaju otpjevaju "Boze pravde" i onda zbogom Srbijo odoh u Sandzak
..koji je samo ovaj luzer....
sramota je za fudbal,sport uopste da se bavi time...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ruana

Post by Ruana » 25 Mar 2013, 12:57

Pasaga wrote:
Ruana wrote:Neka mu na ispracaju otpjevaju "Boze pravde" i onda zbogom Srbijo odoh u Sandzak
..koji je samo ovaj luzer....
sramota je za fudbal,sport uopste da se bavi time...
Ma kakva sramota njima ovakvi i trebaju, neka im se cijeli svijet ruga.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 25 Mar 2013, 17:41

Jel' ovo onaj sto je trazio od onog Sandzaklije da pjeva Boze Pravde?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Ruana

Post by Ruana » 25 Mar 2013, 17:43

Dust wrote:Jel' ovo onaj sto je trazio od onog Sandzaklije da pjeva Boze Pravde?
Ja bas taj. :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Srbija sklopila pakt sa Rusijom i ušla i "istočni NATO"

Post by Krokodil Behko » 18 Apr 2013, 00:03

Image

Srbija je postala članica Zajednice dogovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB), vojnog saveza okupljenog oko Rusije.

Srbija je dobila status promatrača u Skupštini ODKB-a, saveza koji je inače poznatiji pod nazivom "istočni NATO". Srbija je postala promatrač u toj organizaciji prošle sedmice, tokom posjete premijera Ivice Dačića Moskvi, objavio je Glas Rusije.

Predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović istakao je da Srbija, iako se priključila vojnom paktu Rusije, i dalje želi ostati vojno neutralna.

Inače, ODKB je vojni savez koji od 1992. povezuje niz članica bivšeg SSSR-a oko današnje Rusije: Bjelorusiju, Kazahstan, Armeniju, Kirgistan i Tadžikistan. Cilj mu je zaštita teritorijalno-ekonomskog prostora članica i suprotstavljanje međunarodnom terorizmu, borba protiv trgovine drogom, ilegalnih migracija, organiziranog kriminala...

Obrisan profil

Re: Srbija sklopila pakt sa Rusijom i ušla i "istočni NATO"

Post by Obrisan profil » 18 Apr 2013, 00:07

jel to sad dobro za srbiju ili ne?

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22613 times
Been thanked: 5995 times

Post by Veca » 18 Apr 2013, 00:11

...jeste,spasice vam Kosovo! :D
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Apr 2013, 00:12

To trebaš sama procijeniti. Stupanje u taj pakt, podrazumijeva i stalnu političku koordinaciju. Što je više koordinacije sa Rusijom, manje je iste te sa Evropom. Pitanje bi bilo, vjera ili napredak. Tako mi se čini. Mada, stičem utisak da je to samo paraderski potez kojim se hoće Evropi poručiti da Srbija kobajagi ima i bolje solucije kako bi što prije počeli te pregovore o pristupu EU.

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 18 Apr 2013, 13:12

Nista protiv Rusije, al sta ce nam Rusija??? kog boga?

Ruana

Post by Ruana » 18 Apr 2013, 13:14

MORENA wrote:Nista protiv Rusije, al sta ce nam Rusija??? kog boga?
Morena e to su ti ona cetiri C. Ako znas cirilicu.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 18 Apr 2013, 13:16

Meni se čini da Srbija nije sama sa sobom načisto šta želi... na zapad ili na istok.

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by bubica » 18 Apr 2013, 13:17

Hmm, zasto me ovo ne iznenadjuje. Suradjivali su cijeli rat sa rusijom, podrzavala ih rusija sa "dobrim" granatama kojima su i svom narodu nastetili.
Vjerovatno ih rusija ima u saci pa moraju. (moje miljennje)
siromah nema sta a bogatas nema kad

Ruana

Post by Ruana » 18 Apr 2013, 13:20

Ma jok to je zato da ih NATO moze opet bombardovati.

Post Reply

Return to “EX YU”