Turske TV sapunice

Moderator: Krokodil Behko

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Onur

Post by Dust » 03 Aug 2012, 21:37

Image

Turski glumac Halit Ergenc nerado pjeva pred kamerama, ali ne zato što to ne zna.
Naprotiv, Halit je pravi profesionalni muzičar koji se školovao na fakultetima i uvježbavao glas u mjuziklima i operama, a kako bi demantovao glasine turskog žutog tiska, nedavno je u televizijskom šouu 'Beyaz' bez greške otpjevao bezvremenski klasik 'Angie', baladu grupe The Rolling Stones, i time ostavio u šoku brojne gledatelje u studiju i pred televizorima, prenosi Tportal.
Halit Ergenc je prvotno upisao Tehnički fakultet u Istanbulu, smjer za brodogradnju i oceanologiju, da bi se nakon samo godine dana studija prebacio na Glazbenu akademiju, smjer operno pjevanje, a kasnije je prešao na smjer solo pjevanje u mjuziklu. Nakon dvije godine Halit je otišao u SAD trbuhom za kruhom, putovao s kazališnom skupinom po cijeloj državi, a ponekad radio i kao konobar. Vratio se kući na nagovor prijatelja i obitelji koja mu je jako nedostajala tijekom boravka u Americi.
Ako je suditi po genima, Halit je svoju muzikalnost i ljubav prema glumi naslijedio od oca Saita Mehmeta Alija, vrhunskog tekstopisca i glazbenika koji je izdao desetak albuma i napisao preko četrdeset pjesama za druge turske glazbenike. A i Halitov trogodišnji sin kojeg ima s Berguzar Korel (dobio je ime Ali, po Halitovom ocu) voli glazbu. Kako kaže sama Berguzar, mali Ali obožava slušati jazz, ali i Michaela Jacksona, Lennyja Kravitza i tursku senzaciju Imany.
Halit ima status idola u rodnoj Turskoj, prvenstveno zbog serije 'Sulejman Veličanstveni' - obični ljudi na ulici ga pozdravljaju uzvikujući mu: 'Živio kralj!', aludirajući na njegovu ulogu najomiljenijeg sultana. Iako je serija u početku izazvala brojne kritike zbog 'pogrešnog prikazivanja' tog povijesnog lika, s vremenom je postala najgledaniji program u povijesti turske televizije.

:oo

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9145 times
Been thanked: 10858 times

Re: Onur

Post by Krokodil Behko » 03 Aug 2012, 22:00

Pjeva, baš kao što i glumi. Ništa posebno :kafa

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 03 Aug 2012, 22:08

Nikada vise necu moci slusati Angie na nacin na koji sam je slusala do sada. Upropastio mi je pjesmu :(

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7420 times
Been thanked: 17251 times

Post by Maja » 04 Aug 2012, 02:14

Pa dobro nije toliko loše jer izgleda da baš uživo pjeva. Ali brate zar nije mogao naučiti tekst :oo

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 31 times
Been thanked: 756 times

Post by Sibila » 04 Aug 2012, 03:16

Dust wrote:Image

Turski glumac Halit Ergenc nerado pjeva pred kamerama, ali ne zato što to ne zna.
Naprotiv, Halit je pravi profesionalni muzičar koji se školovao na fakultetima i uvježbavao glas u mjuziklima i operama, a kako bi demantovao glasine turskog žutog tiska, nedavno je u televizijskom šouu 'Beyaz' bez greške otpjevao bezvremenski klasik 'Angie', baladu grupe The Rolling Stones, i time ostavio u šoku brojne gledatelje u studiju i pred televizorima, prenosi Tportal.
Halit Ergenc je prvotno upisao Tehnički fakultet u Istanbulu, smjer za brodogradnju i oceanologiju, da bi se nakon samo godine dana studija prebacio na Glazbenu akademiju, smjer operno pjevanje, a kasnije je prešao na smjer solo pjevanje u mjuziklu. Nakon dvije godine Halit je otišao u SAD trbuhom za kruhom, putovao s kazališnom skupinom po cijeloj državi, a ponekad radio i kao konobar. Vratio se kući na nagovor prijatelja i obitelji koja mu je jako nedostajala tijekom boravka u Americi.
Ako je suditi po genima, Halit je svoju muzikalnost i ljubav prema glumi naslijedio od oca Saita Mehmeta Alija, vrhunskog tekstopisca i glazbenika koji je izdao desetak albuma i napisao preko četrdeset pjesama za druge turske glazbenike. A i Halitov trogodišnji sin kojeg ima s Berguzar Korel (dobio je ime Ali, po Halitovom ocu) voli glazbu. Kako kaže sama Berguzar, mali Ali obožava slušati jazz, ali i Michaela Jacksona, Lennyja Kravitza i tursku senzaciju Imany.
Halit ima status idola u rodnoj Turskoj, prvenstveno zbog serije 'Sulejman Veličanstveni' - obični ljudi na ulici ga pozdravljaju uzvikujući mu: 'Živio kralj!', aludirajući na njegovu ulogu najomiljenijeg sultana. Iako je serija u početku izazvala brojne kritike zbog 'pogrešnog prikazivanja' tog povijesnog lika, s vremenom je postala najgledaniji program u povijesti turske televizije.

:oo

u cijelom tekstu jedino je boldano zanimljivo :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9145 times
Been thanked: 10858 times

Turski Brad Pitt: Junak turske serije "Sjever i jug"

Post by Krokodil Behko » 27 Oct 2012, 09:23

Image

Junak turske iznimno popularne serije serije Sjever i jug glumac Kivanc Tatlitug, otkrio je turskim medijima da njegova porodica vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine. Nakon sad već čuvene serije "1001 noć", još jedna turska telenovela osvaja gledaoce diljem planete.

Protagonisti serije "Sjever i jug", koja će premijerno u BiH emitirati na TV1, na prečac su osvojili publiku u regionu, a osobito glavni glumac, Kivanc Tatlitug koji je naše gore list.

Zbog njegove svijetle kose i plavih očiju mediji su dvadesetsedmogodišnjeg Kivanca proglasili za turskog Breda Pita. Na nagovor svoje majke prijavio se 2002. godine na turski izbor "Model of the World", na kome je i pobijedio, što je bila i velika prekretnica u njegovom životu. Porodica Tatlitug vodi poreklo iz naših krajeva.

"Još istražujem svoje korijene, koji sežu do balkanskih područja, tačnije do Bosne", otkrio je Kivanc u intervjuu za jednu tursku televizijsku stanicu.

"Baviti se glumom isto je kao i baviti se svakim drugim poslom, ali, nažalost, privatni život uvek izbije u prvi plan. To je ono što mi se nikada nije dopadalo. Oni koji ne vode ovakav život ne mogu da shvate koliko opterećenje predstavlja život pod lupom", izjavio je nedavno Kivenc, koji se ne uspijeva odbraniti od nasrtljivih novinara i još nasrtljivijih djevojaka čija je srca slomio.

24SI

Maja
Administrator
Administrator

Re: Turski Brad Pitt: Junak turske serije "Sjever i jug"

Post by Maja » 27 Oct 2012, 09:57

Eh, pisali smo o ovome prije. U jednoj seriji glumio je da je iz Mostara. Zadnji kadrovi su se snimali na Starom mostu.

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13981 times
Been thanked: 9654 times

Post by Julia-Klara » 27 Oct 2012, 12:31

eno ga "od mene" na zenskoj temi :)

ahahha, eno ga i nas progovrio:

jesi l' vidjela? ... volim te... volim te... :hihi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 27 Oct 2012, 23:15

Nije to on rekao.
U toj seriji on je često pričao ovoj curi (zaboravila sam ime) kako je kao dijete otišao iz Mostara i kako će jednog dana nju odvesti tamo. Ali pričao je i gluposti npr da je u Mostaru običaj da mladići skaču s mosta prije ženidbe kako bi voljenoj dokazali svoju hrabrost i ljubav, pa joj je pokazivao na internetu slike svoje ulice i zgradu, a zgrada je bila bolnica južni logor koja je onako na periferiji grada.
Uglavnom, čitavu seriju njih dvoje bježe od njene porodice, pa od mafije i na kraju kad se sve riješilo na jednoj večeri gdje su se svi okupili ulazi lik kojem je ona bila obećana i ubije ga, što nije baš tipično za serije.
Zadnja scena je bila ova s clipa. Ona dolazi u Mostar, trudna, stoji na starom mostu i gleda nekog momka kako skače s njega, zamišlja da je to njen dragi. Na kraju baca u Neretvu njegovu kutiju u kojoj je čuvao neke uspomene iz Mostara (slika, autić, usna harmonika). I dok je kutiju nosila Neretva palo mi na pamet je li se igdje zaustavila i je li je ko uzeo :D.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 27 Oct 2012, 23:23

Ovaj turski jezik je bas ruzan. Koliko god da su lijepi ovi glumci i glumice, kad progovore, meni debilno izgledaju.

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 27 Oct 2012, 23:28

sad zamisli
gledam kubojski film u njemackoj na nekom turskom kanalu
ulazi dzon vejn u tamo neki salun i kaze
merhaba
pokidao sam se od smijeha
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 27 Oct 2012, 23:36

Jeste ružan jezik, ali se nekako navikneš. Kad je počela prva turska serija 1001 noć nismo mogli doći sebi od čuđenja :D.

Maja
Administrator
Administrator

Re: Turske TV sapunice

Post by Maja » 17 Nov 2012, 21:49

Ima neka sapunica na Doma TV, zapazila sam ovu žensku. Baš je lijepa. Nije sad da je neko savršenstvo, ali ima ono nešto.

Image

Image

Image

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 18 Nov 2012, 01:30

Image

Image

Prati li ko od vas ovu seriju?
preporucujem :ok
E sad necu ni kako ja hocu

Ruana

Post by Ruana » 18 Nov 2012, 09:24

Gledala Ezela, prve nekolike epizode i to je sve. Ne volim sapunice ide mi na zivce kad umiru pa ozive. A i danguba brate. Mogu hiladu drugih poslova odraditi dok je serija.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 18 Nov 2012, 12:35

Ne gledam sapunice i da se mene pita zakonski bi ih zabranila na nacionalnim televizijama.
Što se tiče privatnih televizija, tu se ne može zabraniti, no donijela bih propise da se smiju puštati samo u kasnim noćnim satima kad većina ljudi nije niti budna da gleda.

:perezube

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Re: Deen se ne odvaja od glumice iz sapunice "Kad lišće pada

Post by Zagorka » 18 Nov 2012, 12:40

Maja wrote:
Sheval wrote:Baš sam se neki dan pitao gdje je on.
Nekako mi siromašna scena bez njega i Mie Martine Barbarić :DD
A gdje je ona tita ti :oo
Od kako sam u Stocu ne mogu da gledam nijedan mostarski kanal :jupi
Niste u redu,recite i nama ko je to? :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 18 Nov 2012, 12:46

Dust wrote:Ovaj turski jezik je bas ruzan. Koliko god da su lijepi ovi glumci i glumice, kad progovore, meni debilno izgledaju.
jes vala bas...da se razumijemo,ja to uopste ne gledam i nemma te TV kanale,ne gledam ni ove koje imam,ali sam vise puta cuo taj jezik,jednostavno ne pase...ne ide,isto kao ono kad Dok Holidej udje na balaknu u zapusenu,staru krcmu i s vrata pozdravlja:Merhaba"" il' "PomozBoG"!

neeee ideeee.. :oo :plavi

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 18 Nov 2012, 12:55

Jezik je nekako grub a ženska imena su za naše podneblje čudna. Zato mi nije jasno što u zadnjih godinu-dvije neki roditelji svojim bebama daju imena po likovima iz turskih sapunica. Čitala sam u novinama o tom trendu iako se sada ne mogu sjetiti niti jednog ženskog imena koje je tamo bilo napisano, ali znam da sam pomislila da su to imena za muškarce a ne žene.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 18 Nov 2012, 13:00

meni se izgled njihovih zena i muskaraca bas i ne dopada posebno,sve na isti kalup(kalup,joooj otkad to ne upotri.ebih,to je bila draga uzrecica tamo jednoj forumasici a mislila je na kalup "nje" ;) :hihi ;) )...

zene su dosta male ali ni muski nisu posebno veliki,uglavnom ono crnomanjasti kao i vecina juznih ljudi..

Post Reply

Return to “Serije”