Tržni centri

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14228 times
Been thanked: 9819 times
Status: Offline

Re: Ivica Todorić na korak do monopola u BiH!

Post by Julia-Klara » 15 Mar 2014, 15:59

Da, "Bingo" je trenutno mozda i najjaci u BiH. ista stvar je u Brckom, s tim sto su svi oni koju su pokusavali napraviti nesto istog tipa uglavnom pali u zaborav, pogotovo oni pored koji su bili - Tropic, Maxi i valjda je na kraju bio Tempo ili kako vec..
Rekoh vec da jedino oni rade dobro,uz FIS i Interex u centru, ali Interex radi dobro jer je zauzeo pola prizemlja u Robnoj kuci, i puno je bolja opcija prosetati 5 minuta do tamo,nego kupovati po mali prodavnicama u samom centru...

Ne znam kako radi "Tus", i da li uopste radi :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9303 times
Been thanked: 11063 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 15 Mar 2014, 19:26

Ovdje su male trgovine rikavela odavno. Čak i "obični" supermarketi ne stoje dobro. Samo tržni centri. I ovaj Konzumov propada jer je supermarket a ne hipermarket kao što je Bingov.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 15 Mar 2014, 19:31

kod nas opće nema inih mali dućana..nestali..u selima tu i tamo supermarket može opstat a u gradovina centri gutaju sve..jednostavno su konkurentniji..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 26 Jul 2014, 19:48

Krokodil Behko wrote:Ama lažu sve. To je iz hrvatskih medija i očito im Todorić nije omiljen.
Ono što ja znam u mom gradu, Konzumov market, skupa sa tri DP marketa lagano pada u zaborav otkako se jesenas, otvorio tržni centar "bingo". Vjerovali ili ne, to je jedini tržni centar u kojem nekim danom, a u ovom slučaju subotom, nemate korpu na raspolaganju unutar marketa. Razlog - tolika je gužva da su sve razgrabljene a gužva je na svih pet kasa.

Ono što ja predviđam, bar što se tiče tržišta BiH, Konzum je u silaznoj putanji sa vodeće pozicije. Ovaj će ga Bingo pregaziti. Nije to mala firma. Ovo ovdje im je poslovna jedinica br 120 i nešto. Skoro čitam, ulažu 15 miliona maraka samo u jednu farmu koka nosilja, negdje oko Živinica.
nece samo njega....mnogi ce osjetiti gubitke..........jaki su sto jest jest......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 26 Jul 2014, 21:24

Zagorka wrote:
Krokodil Behko wrote:Ama lažu sve. To je iz hrvatskih medija i očito im Todorić nije omiljen.
Ono što ja znam u mom gradu, Konzumov market, skupa sa tri DP marketa lagano pada u zaborav otkako se jesenas, otvorio tržni centar "bingo". Vjerovali ili ne, to je jedini tržni centar u kojem nekim danom, a u ovom slučaju subotom, nemate korpu na raspolaganju unutar marketa. Razlog - tolika je gužva da su sve razgrabljene a gužva je na svih pet kasa.

Ono što ja predviđam, bar što se tiče tržišta BiH, Konzum je u silaznoj putanji sa vodeće pozicije. Ovaj će ga Bingo pregaziti. Nije to mala firma. Ovo ovdje im je poslovna jedinica br 120 i nešto. Skoro čitam, ulažu 15 miliona maraka samo u jednu farmu koka nosilja, negdje oko Živinica.
nece samo njega....mnogi ce osjetiti gubitke..........jaki su sto jest jest......
I prejaki. Predstavljaju se kao prvi pravi veliki domaći, proizvodno-prodajni lanac ali oni to i jesu. Imaju svoj trgovački brend za mnoge artikle, a hljeba ima i po pola marke. Nije mala razlika kad daš 1.5 maraka za 3 hljeba a u pekari je recimo, oko 2.7 maraka, Taman razlika da kupiš i litar mlijeka tog istog brenda.
Znači, svaki dan litar mlijeka džaba. Naravno da ćeš otići svaki dan, pa ćeš usput kupiti i ostalo.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Sarajka se zaklela da neće ući u Konzum (VIDEO)

Post by Krokodil Behko » 03 Oct 2014, 09:22

Image

Kada je službenik na Mercatorovoj telefonskoj liniji gospođi iz Sarajeva objasnio da će sve tamošnje Mercatorove poslovnice postati Konzumove, razočarana je Sarajka doživjela šok i počela plakati.

"Navikla sam, volim Mercator, kada sam vidjela da su skinuli onaj njihov znak neki dan, ja sam plakala, ja ću dolaziti u onaj gore Mercator veliki...", rekla je razočarana gospođa.

[ytube][/ytube]

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7578 times
Been thanked: 17782 times

Re: Sarajka se zaklela da neće ući u Konzum (VIDEO)

Post by Maja » 03 Oct 2014, 10:25

Pa je li moguće da ima ovakvih ljudi :haha

Joj...osjetim grižnju savjesti što se smijem.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 03 Oct 2014, 13:15

Jah, vama smiješno. :rol
Samo sabura

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40235 times
Been thanked: 26315 times

Šokirana Bosanka postala hit na Internetu:

Post by Rum » 09 Oct 2014, 16:02

Image
Šokirana Bosanka postala hit na Internetu: „Ja u Konzum neću ući

Najnoviji Youtube hit dolazi nam iz Tuzle. Gospođa je nazvala telefonsku liniju Mercatora kako bi provjerila zašto je trgovina u njenom susjedstvu zatvorena.Objašnjavala je službeniku kako joj je Mercator najdraža trgovina i da u novotvoreni Konzum nikada neće ući. Odmah su je svladale emocije, prenose lokalni mediji.

“Navikla sam, volim Mercator, kada sam vidjela da su skinuli onaj njihov znak neki dan, ja sam plakala, ja ću dolaziti u onaj gore Mercator veliki, ja u Konzum neću nikad uć”, rekla je emocionalna gospođa.

A tek kada joj je službenik otkrio kako će se sve Mercatorove trgovine zatvoriti, u eteru se čulo samo šokirano: “Što?” Poslušajte sami.

[ytube][/ytube]
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7578 times
Been thanked: 17782 times

Post by Maja » 10 Oct 2014, 00:00

0:49 - 0:54 :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Uprava Tuša potvrdila da zatvara sve radnje u BiH

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2014, 17:48

Image

Slovenački trgovački lanac „TUŠ“ potvrdio je da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini, obrazlažući to “prirodnim katastrofama“, a odgovornost za ovaj potez prebacuje na firme u BiH.

Ovo se navodi u elektronskoj pošti koju je “TUŠ” poslao svim dobavljačima u BiH, a koja je u posjedu banjalučkog poslovnog portala “capital.ba”.

Na obavještenje su domaći dobavljači reagovali burno, bez ustručavanja optužujući “TUŠ” da ih pokušavaju prevariti, koristeći “prirodne katastofe kao izgovor što je samo još jedna u nizu drskosti i bahatosti“.

-Zbog teške situacije i nestabilnog okruženja “TUŠ Trade” je od danas pokrenuo sve formalne postupke za zatvaranje prodavnica u Bosni i Hercegovini - stoji u obavještenju uprave „TUŠ-a“ koje je stiglo na elektronsku poštu 92 dobavljača u BiH.

-Preduzeće je ove godine planiralo poboljšanje poslovanja, ali tešku ekonomsku situaciju i manju kupovnu moć na tom području su dodatno pogoršale prirodne katastrofe i samovoljni činovi određenih dobavljača koji nisu imali razumijevanje za situaciju, te su svojim blokadama poslovanja onemogućili njezino rješavanje također i prema ostalim našim partnerima. Zbog navedenog se poduzeće suočavalo sa velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučilo da zatvori prodavnice - navodi uprava „TUŠ-a“.

“Capital” dodaje da su ogorčeni dobavljači bezuspješno pokušavali na adrese navedene u obavještenju da dobiju više detalja.

Direktor firme za uvoz i distribuciju mesnih i mliječnih prerađevina „Intercamp“ Nedim Kalamujić je poslao mail “Tušu” u kojem ih otvoreno optužuje za prevaru.

Portal “Capital” je 16. oktobra objavio tekst u kojem je otkrio da se “TUŠ” povlači iz BiH, te da namjeravaju ostati dužni više od 20 miliona KM dobavljačima iz BiH.

Dan poslije UIO BiH je pokrenula opsežnu kontrolu, indirektno potvrđujući da “TUŠ” gasi svoje firme, da su neopravdano tražili povrat PDV-a, da vrše sumnjive transakcije sa povezanim pravnim licima, kao i da su obje firme u milionskim gubicima.

(FENA)

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: Uprava Tuša potvrdila da zatvara sve radnje u BiH

Post by String » 20 Oct 2014, 17:52

Svi znamo da je razlog zatvaranja jedan obicni razvod braka...nasa posla...
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2014, 18:13

A šta, jel to se Bingo razveo od svoje žene? :)
Kontam da je Tuš pregažen od strane navedenog, pa zato i pitam.

String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String » 20 Oct 2014, 18:40

Trazio je Bingo da kupi Tus u Tuzli ali nisu se mogli dogovoriti oko cijene....ovaj iz Tusa trazio puno novca.
Image

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 20 Oct 2014, 18:49

Vlasnik je fizička osoba ( Mirko Tuš ) i meni nije poznato da ima bračnih problema a svakako je u igri da proda i Tušmobil.
Vjerojatno čojk ne želi više da se bavi biznisom već pokupi novce i živi život.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14228 times
Been thanked: 9819 times

Post by Julia-Klara » 20 Oct 2014, 20:31

Koje novce kad je TUS u BiH samo u dugovima?
A i nisu valjali, nikakve strategije nisu imali
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 20 Oct 2014, 20:45

Daće bogdom da Bingo kupi Tuš i da se "riješimo" stranaca u trgovinskom sektoru. Tu nam ne trebaju. Eno u RS banjalučki Tropic kupio sve markete od Deleza (Tempo, Maxi,..). Te je iste markete svojevremeno od Tropica kupio Mišković pa ih kasnije prodao Delezu, a Belgijci Tropicu. Sve se vraća, sve se plaća. :oo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 20 Oct 2014, 20:54

Steta radnika.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

String
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by String » 20 Oct 2014, 21:04

U Tz su u pola prostora koji je zauzimao TUS otvorili Jysk. Dio TUSA je i dalje tu i zanimljivo da radnici ne smiju govoriti nista o zatvaranju. Samo kazu da imaju tehnickih problema i da ne mogu vrsiti karticno poslovanje i da bodovi od TUS-a nisu vise vazeci...koja tuga...
Image

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 20 Oct 2014, 21:12

Ne treba brinuti za radnike, konkurencija će ih kazniti (mislim na Tuš). Malo-malo pa se neki novi tržni centri otvaraju.

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”