Jarane, to je i moj narod.
I dospio je u viceve upravo po toj osobini koju ja provociram.
Moderator: Krokodil Behko
Jarane, to je i moj narod.
Zanemari Chana, nije bošnjak pa nek se ne petlja u bošnjačke stvari. Ironman je tuzlak, prema tome nije ko ostali ljudi.
Znači u vicu neće biti glupi Bosanac nego glupi Bošnjak.
Milan i Enis
To je dovoljno materijala za jednu doskočicu.
Šta je po tebi uzrok ovakvom ponašanju Bošnjaka?seln wrote: 08 Jan 2024, 12:26 Predlažem uvođenje mjerne jedinice za ljudsku glupost. Ta jedinica bi mjerila ljudske izjave, postupke, reakcije ili izostanak istih shodno stepenu gluposti pokazanog u navedenom. Po do sada pokazanoj gluposti, smatram da su Bošnjaci najviše zaslužili da ova laskava mjerna jedinica ponese njihovo ime.
1 Bošnjak je ravan izjavi ili postupku koji demonstriraju kapitalnu glupost. 1 Bošnjak se dijeli na 1000 milibošnjaka, pošto je 1 Bošnjak strašno velika jedinica. Npr. legendarna izreka "koju posluku porati" je 250 mB (milibošnjaka), još legendarnija izjava "sveee... sve" (uz odgovarajuće pokrete glavom) je 500 mB ili 0,5 Bošnjaka. Najlegendarnija izjava "knjiženje tamo neke njive" je 3 Bošnjaka.
Neki primjeri iz prošlosti:
1. Mirno gledanje upada Miloševića u monetarni sistem - 15 Bošnjaka
2. Mirno gledanje dok Hrvatska u BiH mijenja bezvrijedne dinara za njemačke marke - 33 Bošnjaka
3. "Mirno spavajte, rata neće biti" - 50 Bošnjaka
4. "Pravimo zapadnu Njemačku" - 20 Bošnjaka
5. "Dolaze novi pregovarači" - 10 Bošnjaka
6. Mirno gledanje kako se ponavlja 1991. - mjerenje ce biti obavljeno naknadno, shodno broju žrtava i masovnih grobnica, odnosno, veličini Gaze koju će nam ostaviti
Tamburex wrote: 09 Jan 2024, 23:26 "Mjerna jedinica za glupost - 1 Bošnjak".
Taman koliko je Bošnjaka učestvovalo u otvaranju teme.
Dobro je rekao čovjek.EmirTr wrote: 09 Jan 2024, 23:23 Do sada sam hvalio ovaj forum svima. No ovakav naziv teme i uopšte ovakva ideja da ovo bude tema u ovakvoj postavci i formi me debelo razočarava. Ako je ovo i dalje ostalo u formi predloga onda ga apsolutno odbijam.
Allah ti se smilovao, brate.EmirTr wrote: 09 Jan 2024, 23:23 Ako je ovo i dalje ostalo u formi predloga onda ga apsolutno odbijam.
I taman toliko za gornji komentar.Tamburex wrote: 09 Jan 2024, 23:26 "Mjerna jedinica za glupost - 1 Bošnjak".
Taman koliko je Bošnjaka učestvovalo u otvaranju teme.
Nisi u pravu. Niko te nece banovati jer se drzis pravila foruma.seln wrote: 09 Jan 2024, 19:38S obzirom na nivo nekih upisa (ne mislim na ovaj tvoj), ponekd posumnjam u to.ironman wrote: 09 Jan 2024, 19:31 Zaboravljas da pricas sa odraslim ljudima.
A defetizam ne vole ni mladji.
A ukazivanje na problem nije defetizam. Jesam li napisao "propali smo, nema nam pomoći"? Nisam.
Uostalom, ako ja smetam, tome ima lijeka: sa osobom koju ignorišem, a koja me može ukloniti, ionako sam na ratnoj nozi.
Napravite neku anketu: jeste li za to da se seln banira? Siguran sam da ce većina bit za.
Daleko bilo od mene da vam kvarim ovu idilu u kojoj je sve potaman.
Nisam ni sociolog ni psihoanalitičar. Mogu napisati samo moje pretpostavke.Zizi wrote: 09 Jan 2024, 23:04Šta je po tebi uzrok ovakvom ponašanju Bošnjaka?seln wrote: 08 Jan 2024, 12:26 Predlažem uvođenje mjerne jedinice za ljudsku glupost. Ta jedinica bi mjerila ljudske izjave, postupke, reakcije ili izostanak istih shodno stepenu gluposti pokazanog u navedenom. Po do sada pokazanoj gluposti, smatram da su Bošnjaci najviše zaslužili da ova laskava mjerna jedinica ponese njihovo ime.
1 Bošnjak je ravan izjavi ili postupku koji demonstriraju kapitalnu glupost. 1 Bošnjak se dijeli na 1000 milibošnjaka, pošto je 1 Bošnjak strašno velika jedinica. Npr. legendarna izreka "koju posluku porati" je 250 mB (milibošnjaka), još legendarnija izjava "sveee... sve" (uz odgovarajuće pokrete glavom) je 500 mB ili 0,5 Bošnjaka. Najlegendarnija izjava "knjiženje tamo neke njive" je 3 Bošnjaka.
Neki primjeri iz prošlosti:
1. Mirno gledanje upada Miloševića u monetarni sistem - 15 Bošnjaka
2. Mirno gledanje dok Hrvatska u BiH mijenja bezvrijedne dinara za njemačke marke - 33 Bošnjaka
3. "Mirno spavajte, rata neće biti" - 50 Bošnjaka
4. "Pravimo zapadnu Njemačku" - 20 Bošnjaka
5. "Dolaze novi pregovarači" - 10 Bošnjaka
6. Mirno gledanje kako se ponavlja 1991. - mjerenje ce biti obavljeno naknadno, shodno broju žrtava i masovnih grobnica, odnosno, veličini Gaze koju će nam ostaviti
Naravno, samo što nije bilo mišljenja, već uglavnom optužbi.ironman wrote: 10 Jan 2024, 07:26
Ali ako ces iznijeti neke tvrdnje onda moras poslusat i misljenje onih koji se ne slazu.
Tema nije o rješenjima, već o političkoj i intelektualnoj nezrelosti bošnjačkog naroda.Rjesenje ili rjesenja postoje
Implementacija je problem.
Jer Bosnjaci u BiH kao svojoj maticnoj i jedinoj domovini bi itekako znali napraviti red i normalan sistem.
A to ne vlada red u Tk?seln wrote: 10 Jan 2024, 07:38Naravno, samo što nije bilo mišljenja, već uglavnom optužbi.ironman wrote: 10 Jan 2024, 07:26
Ali ako ces iznijeti neke tvrdnje onda moras poslusat i misljenje onih koji se ne slazu.
I jedna prijetnja.
Tema nije o rješenjima, već o političkoj i intelektualnoj nezrelosti bošnjačkog naroda.Rjesenje ili rjesenja postoje
Implementacija je problem.
Jer Bosnjaci u BiH kao svojoj maticnoj i jedinoj domovini bi itekako znali napraviti red i normalan sistem.
Ko nam npr. smeta da napravimo red u Tuzlanskom kantonu?
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests