Rasprave na forumima

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Rasprave na forumima

Post by Rockefeller » 07 May 2013, 12:56

U čijoj sam ja grupi i kakvi su ovo ođe fahovi? :zubi

Pojasnite, napravi nam uvod @Behko; da znam šta se radi. Ja sam uvijek za priču kako god da okreneš. :hm

Btw...

da se mene pita ja bih pustio i spamere da rade svoj posao. Ako ništa doprinose broju postova na dan, a tako forum ne bi izgledao tmurno i dosadno. Spameri su dobri ljudi. :sjedi

I pametno bi bilo chat pod ključ. Lifestyle i ozbiljne teme zamijeniti. Ako bi sutra pravili kakve internet-novine, ja bih očekiv'o da budu žute.

Vjerovatno bi promjena redoslijeda doprinijela ozbiljnosti foruma.

Pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg imate ozbiljnih problema sa prevelikim brojem ženskih forumaša u odnosu na muške. Mislim... meni to godi, al' ... :bali

To su moji prijedlozi. :cudi
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 07 May 2013, 13:16

Rockefeller wrote:U Lifestyle i ozbiljne teme zamijeniti. Ako bi sutra pravili kakve internet-novine, ja bih očekiv'o da budu žute.

Pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg imate ozbiljnih problema sa prevelikim brojem ženskih forumaša u odnosu na muške.
Imaš dojam da u ozbiljnim temama više sudjeluju muški forumaši od ženskih? :D
Možda, ne znam, nisam pratila priznajem.

Ali mislim da su se forumaši uglavnom izjasnili da svi idu na View active topic što znači da redoslijed na indexnoj stranici ne utječe puno...

dacina_curica

Post by dacina_curica » 07 May 2013, 13:21

Auuuuuuuuuuu sta Roki rece :sok :pendrek

Mi se samo vodimo onom "pametniji popusta" :oo zato smo manje aktivne :oo

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 07 May 2013, 13:41

Imam više dojmova. :plavi

Ja sam od onih koji idu na index pa pregledavaju pdf po pdf. Meni gledati po aktivnim topicima ne predstavlja užitak, jer nemam uvijek šta za reći na svakoj aktivnoj temi. Mogu se praviti pametan ili mogu jednostavno ćaskati, al' preferiram da pišem po temama koje su meni zanimljive, o kojima duže razmišljam, navodim se da razmišljam ili imam nekakvog iskustva u toj sferi. Ne mora značiti da svak' tako radi, al' to je nekako moj stav ili možda vidjenje.

Imam dojam kad je u pitanju Lifestyle da je pomalo ograničavajući, da ne kažem diskriminirajući. :plavi U najboljoj namjeri ovo pišem (nisam ni provjerio koliko je offtopic, al' vidim da su prethodni forumaši o ovome pisali, pa pišem i ja :D ). Koliko sam uočio glavna dva pdf-a na Lifestylu su Erotika i porodica. Složićeš se sa mnom da su to područja osjetljiva za žene i zato su možda i (nenamjerno) ekskluzivna. Ovo zadnje je moj utisak, o tome bi se dalo raspravljati, iako to ne tražim. Volio bih samo da one koji su napravili forum podstakne na razmišljanje, a na njima je da donesu odluku.

Sam nemam barijeru da pišem na njima, iako nastojim racionalno doprinijeti svim podforumima (i iako težim da ne uvrijedim žensko) al' otom potom. Čini mi se da drugi imaju i da je to razlog zašto muškarci manje doprinose forumu, tj. jer su u fokusu teme koje su na neki način, do neke granice, ekskluzivne.

Ekskluzivno u smislu da o braku mogu pisati samo udate/oženjene osobe, o djeci roditelji, o erotiki mogu manje-više skoro svi, al' je ograničavajući faktor poštovanje ženskog spola i dijela foruma. U tom smislu je po meni taj sklop tema/podforum ili šta li je već bolje ograničavajući od podforuma ozbiljnih tema, gdje se može raspravljati o ekonomiji, politici i gdje je puno manja vjerovatnoća da se neko dotiče lično.

Opet kažem da sam ovo napis'o u najboljoj namjeri i da meni apsolutno ne smeta. Ja ću i dalje ovde biti, pisati na svim podforumima podjednako u skladu sa mojim zanimanjima. Napisao sam samo svoje mišljenje zašto postoji problem malog broja muškaraca. Ako neko misli da je problem na drugom mjestu što se mene tiče neka slobodno napiše.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 07 May 2013, 14:20

Rockefeller wrote:
Imam dojam kad je u pitanju Lifestyle da je pomalo ograničavajući, da ne kažem diskriminirajući. :plavi U najboljoj namjeri ovo pišem (nisam ni provjerio koliko je offtopic, al' vidim da su prethodni forumaši o ovome pisali, pa pišem i ja :D ). Koliko sam uočio glavna dva pdf-a na Lifestylu su Erotika i porodica. Složićeš se sa mnom da su to područja osjetljiva za žene i zato su možda i (nenamjerno) ekskluzivna.
Naravno da neću. :valja
Na erotiku i seks su puno osjetljiviji muškarci. :djed :oo

Šalim se samo :oo , meni se čini da da nije Lifestyle taj zbog kojeg ti se forum čini neozbiljan već Igrice.
To su oni topići tipa Asocijacije, Ili-ili, Točno-krivo, Kaladont na sto i jedan način :ooo , Ti meni pjesmu ja tebi slovo, Ti meni ovo ja tebi ono.... i te finte.
Ipak taj podforum ima preko 60 milja postova dok ostali imaju ispod 10.
Mene tamo baš i nema pa se možda varam ali mislim da takve neobavezne teme služe forumašima za opustiti se, zabaviti, ubiti vrijeme itd.
To je ok.

Sam nemam barijeru da pišem na njima, iako nastojim racionalno doprinijeti svim podforumima (i iako težim da ne uvrijedim žensko) al' otom potom. Čini mi se da drugi imaju i da je to razlog zašto muškarci manje doprinose forumu, tj. jer su u fokusu teme koje su na neki način, do neke granice, ekskluzivne.
Meni se ne čini da su žene osjetljivije od muških, već su jednostavno neke osobe bez obzira na spol manje osjetljive i više sklonije zajebanciji od drugih osoba, to je normalno. Nismo svi isti.
Kad upoznaš s kim biti finiji, a koga možeš poslati u p..m... na jednoj temi a na drugoj ste super, onda je i snalaženje na forumu lakše. :oo
Ekskluzivno u smislu da o braku mogu pisati samo udate/oženjene osobe, o djeci roditelji, o erotiki mogu manje-više skoro svi, al' je ograničavajući faktor poštovanje ženskog spola i dijela foruma. U tom smislu je po meni taj sklop tema/podforum ili šta li je već bolje ograničavajući od podforuma ozbiljnih tema, gdje se može raspravljati o ekonomiji, politici i gdje je puno manja vjerovatnoća da se neko dotiče lično.
I tako ti misliš da ćeš prije nastradati na Erotici nego na Politici. :hihi Samo čekaj... :ooo

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 07 May 2013, 14:50

Ne pričam o ozbiljnosti foruma. On je onakav kakavi su ljudi na njemu. Pričam o nečemu što se već spominjalo, što su već neki drugi spominjali. Imao sam vremena pročitati i o tome na ovom forumu. O tome da o stvarima žuto obojene čitaju i o njima pričaju većinom žene. Žute stvari, Lifestyle, je u fokusu foruma. Po meni on odbija jedne i privlači druge. Iako žene nisu dovoljno brojčano moćne da ovaj forum dignu na novu razinu, recimo 5000 ljudi (pričam o ženama sa dovoljno vremena, kompjuterom i internetom).

Nisam protiv. I ja sam od onih koji misle da bi žene trebale vladati svijetom i mrska mi je svaka minuta historije gdje su žene bile gradjani drugog reda, ( :oo ) ne želim da neko razumije ovo kao boj protiv žena ili za muškarce ( :plavi ). Ovo namjerno napisah, da suzbijem u korijenu svaki pokušaj. :D

Govorio sam o tom problemu, koji je po meni jedan od uzroka broja (aktivnih) forumaša ovde i naravno sa najboljim namjerama. O tome da li je to zaista problem ili nije neka odluči ko već odlučuje, ja samo skrećem pažnju.
Katja wrote:I tako ti misliš da ćeš prije nastradati na Erotici nego na Politici. :hihi Samo čekaj... :ooo
Političari me g**** od samog rodjenja. Volio bih slično iskustvo doživjeti i sa odredjenim dijelom foruma... Da je sreće... :123

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 07 May 2013, 15:24

ahh lijepe nase rasprave na papiru ,
svi opet i nakon zategnute rasprave ustanu otresu zaprljana koljena i idu dalje :rumenko

po meni i mom rezonu za ovu sakicu vremena sto uspijem doci ovdje na tipkovnicu za vrjeme radnog vremena, forum definitivno iskoristim za razne vidove zabave ,,(forumasenje i zezancije,
,i neka se zna najozbiljnija sam na zdravlju ,seksologiji i psihologiji) :)
Last edited by Calla on 07 May 2013, 19:21, edited 1 time in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9447 times
Been thanked: 11199 times

Post by Krokodil Behko » 07 May 2013, 15:50

Rockefeller wrote:U čijoj sam ja grupi i kakvi su ovo ođe fahovi? :zubi

Pojasnite, napravi nam uvod @Behko; da znam šta se radi. Ja sam uvijek za priču kako god da okreneš. :hm

Btw...

da se mene pita ja bih pustio i spamere da rade svoj posao. Ako ništa doprinose broju postova na dan, a tako forum ne bi izgledao tmurno i dosadno. Spameri su dobri ljudi. :sjedi

I pametno bi bilo chat pod ključ. Lifestyle i ozbiljne teme zamijeniti. Ako bi sutra pravili kakve internet-novine, ja bih očekiv'o da budu žute.

Pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg imate ozbiljnih problema sa prevelikim brojem ženskih forumaša u odnosu na muške. Mislim... meni to godi, al' ... :bali

To su moji prijedlozi. :cudi
OK Rockfeller. Ovaj post citiram kao sažetak a pročitao sam i ostale :)
Evo ovako.... Što se chata tiče priča o njemu postoji, otkako postoji i forum. Dakle tri godine. Lično ne chatam i veće su ti mogućnosti da vidiš Reisa na našem chatu nego mene. Ali mi ipak imamo grupu članova koji vole da se okupe na chatu i on postoji zbog njih. Ne možemo sad nekome nešto ukinuti ako mu se svidja. Meni on ne smeta. Čak ga i ne primjećujem u onom kontekstu da to ometa rad foruma ali ga ipak tretiram samo kao dodatak forumu i ništa više. Koji put dnevno bacim pogled na chat i to bi bilo sve. Oni koji žele biti na chatu, bit će tamo gdje ga ima i čini mi se da smo mi kao forum tu na istome. Već što se tiče radija po mome, može i da ga ne bude. Ne vidim nikakvu vezu sa forumom. Forumi sa chatom postoje i nisu nikakva rijetkost i imaju neke veze ali baš radio - nidje veze.

Vidim da zastupaš opciju uozbiljenja foruma i sve u sebi sada kažem "sva sreća pa nije naletio prije godinu-godinu i pol" :hihi

Tada je ozbiljnosti bilo i manje. Otprilike od polovine januara pooštrili smo i u l&s podforumima a na način da off prebacujemo u Pričaonicu. A to što ti izgleda kriomice čitaš erotske temice gdje ipak ima zezanja i provala.... tu smo nemoćni :D

Činjenica je da su ozbiljne teme trenutno u defanzivi ali radi se i na tome. Čak i to što vidiš predstavlja veliki pomak. Npr, za sve zemlje bivše YU do prije godinu dana imali smo samo jednu temu sa nekih 50-ak postova plus par tema o HR i Kosovu sa nekih u vrh glave 150 postova. Sada je situacija u pdf "Svijet" taman takva da je broj postova u vezi tih zemalja otprilike učetverostručen samo za godinu dana. Taman toliko da razmišljam o posebnim podforumima za HR i SR. Nema više smisla natrpavati postove raznih tematika na zbirne teme samo na osnovu toga što se npr radi o tim zemljama.

Inače, ovo je raspored podforuma broj 2. Stari je bio i gori. Prvo su išle Igrice, Pričaonica..humor i slično :hihi

Ako si mislio na spamere unutar forumskih debata, tu smo pomalo i gledali kroz prste ali u grupama podforuma L&S, Ozb. diskusije i Kultura više nema. Otpor zachatavanju je bio jak i dosta članova se žalilo zbog toga. Iz tih razloga, počinjeni off diskretno premještamo na teme u pričaonici kako ne bi svima kvarili raspoloženje.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 07 May 2013, 17:26

Nije baš da ja nešto zagovaram. :jok Samo primjećujem i predlažem, vama ako se svidi taman, ako ne opet taman. :cvike Dva para očiju bolje vide od jednog. :djed

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 164 times
Been thanked: 356 times

Post by harlekin » 07 May 2013, 18:08

ko barne chat ima da mu osvanem pred pragom,i to ne s milkom :kafa
a sto se tih rasprava tice,men to dosadno kad sam ja uvijek u pravu :cudi

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7709 times
Been thanked: 18171 times

Post by Maja » 07 May 2013, 20:39

harlekin wrote:ko barne chat ima da mu osvanem pred pragom,i to ne s milkom :kafa
a sto se tih rasprava tice,men to dosadno kad sam ja uvijek u pravu :cudi
:D.

Rockefeller pljuni u šake i tastaturu u ruke. Piši u sportu, piši na temama koje te zanimaju, pa će se neko nadovezati na tvoje postove. Sport nam nikad nije išao evo od početka foruma. Mada možda i mi griješimo. Trebali smo otvoriti pojedinačne teme, klub ovaj, klub onaj, sportaš ovaj, sportašica ona, pa bi na početku bila 2 posta ali bi se s vremenom nakupilo.
Ali kao što rekoh, slabo nam je oduvijek išao sport. Nešto se malo piše kad je LP ili utakmica reprezentacije.
A muškarci na forumu su inače lijeni, pa i na sportu. Nije to do tema, teme baš nikakve veze nemaju s tim. Ko voli pisati pisaće, ko je lijen neće pisati ni kad mu se tema otvori. Evo pdf Auto/moto, niti vozim, niti imam auto a svejedno sam otvorila 13 od 57 tema. Nemam ni djecu ni muža, ali pišem u pdf Brak i porodica. Ne znam skoro ništa ni o religiji, ni informatici, a opet napišem neki post. Sama pozicija podforuma nema veze s tim jer kao što kaže Katja većina čita teme preko portala ili ide na Aktivne. Isto tako dešava se da nam jedan period "utihnu" religija i politika, pa opet postanu aktivni (tad obično padaju i banovi).
Društvo i filozofija su prepuni jako dobrih tema i inače to su mi dva omiljena podforuma, ali to su sve takve teme koje su aktivne par dana i gotovo. Nećeš npr o nekoj ozbiljnoj temi pisati danima, nabrati sto postova itd. Na tim temama napišeš svoje mišljenje i gotovo, ili se raspravljaš s nekim 2-3-4-5 dana, dok na laganijim temama svaki dan nešto možeš napisati i onda mi koji smo ovdje svaki dan normalno da ćemo dati prednost temama koje su vezane za našu svakodnevnicu jer smo na sve ozbiljne teme već dali odgovore.
A za chat...zar ne misliš da bi ukidanje chata dovelo do toga da se off-ira na svakoj temi? Forumaši željni priče i zezancije off-irali bi i na politici i zdravlju i seksu..
Jednostavno trebamo prihvatiti da bez obzira koliko mi željeli da lagane teme budu u drugom planu, a ozbiljne u fokusu, to ne može biti. Sve dok je forum šarolik, dok je podjednako na njemu i žena i muškaraca, kao i forumaša u rasponu od 20 do 60 godina, te dok nije tematski (npr sportski ili o automobilima itd), bit će svega.
A kad smo kod seksa tu više pišu muškarci nego žene :cudi
Da zaključim, žene vole više pisati isto kao što u stvarnosti žene više brbljaju, pa te KAO ženske teme budu više aktivne.
Muškaraca ima podjednako, ali su lijeni za pisat.

Ako sam zaboravila na nešto da odgovorim ne zamjeri. Puno si brate ispisao :D
Samo nisam baš skontala šta su bili tvoji prijedlozi...da se ukine chat i promijeni raspored podforuma?

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 07 May 2013, 23:28

No, počašćen sam. Nije da se hvalim, al' oduvijek sam bio majstor za izvlačenje burnih reakcija iz ljudi. Što bi narod rek'o svaka mi motku vuče. :D.

Naglasih da nisam htio ikakvu debatu oko toga, samo vas malo podstičem na razmišljanje al' opet smo do ovde došli. Pisah to (da ne želim da o tome debatiram sa nekim) iz razloga što ja nemam ništa sa tim, takve odluke na mene nikako ne utiču. Da bih se za nešto zauzimao moralo bi da me se dotiče. OTo je bio samo dobronamjeran prijedlog da razmotrite te (hipo)teze i ništa više od tog, da uzmete kakav feedback od koga li još i da izvagate statistike.

Da, rekao sam oboje @Maja. Chat mi izgleda kao substitut za forum i ljudi radije chataju nego li pišu. Reakcije su kraće, al' otom potom, @Veca će me ubiti, zaboravi. :cudi

Rekao sam i da bi dobro došlo da se prerasporede podforumi i na prvo mjesto staviti ozbiljne teme. Moje mišljenje, al' samo mišljenje, je da su to teme idealne za diskusiju i debatiranje. A nekad davno sam negdje načuo da čovjek prvo što zazna na ekranu je gornja šestina ekrana (ne umijem slikovitije ybg). U tome sam našao razlog zašto je pdf Lifestyle posjećeniji a taj zaključak me je odveo do zaključka zašto su muškarci u manjini. I dalje sam zaključiv'o al' otom potom, kako rekoh. :pusi

Po zadnji put, u mojim zadnjim riječima na ovu temu, ne zagovaram ništa. Zapažam ne bi li vam pomoglo, ako mislite da ne pomaže onda je ok. Nemate razloga da pravdate odbijanje (ili neka blaža riječ) ove opaske.

Kao i svi sa foruma želim ovom forumu samo da raste i da bude uspješniji i uspješniji. :cvijece

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 07 May 2013, 23:36

Ma kakve burne reakcije. Vidi se da si novi, pa ne znaš šta je za mene burna reakcija :DD
Neka si podijeli s nama svoje mišljenje, a vidiš po odgovorima da nam nije teško diskutovati samo ako nas pogodi tema tj ako imamo šta za reći :D
Napisah u prethodnom postu šta sam mislila, tako da nema potrebe da ponavljam.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 07 May 2013, 23:49

Mislim na količinu ispisanog, na izvlačenje riječi iz ljudi. Ne mislim na jačinu glasa. :zubi

nl74
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by nl74 » 08 May 2013, 00:33

Ja predlažem da ovu temu otvorite pod novim naslovom "Filozofija i rasprave"

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 830 times

Post by Sibila » 08 May 2013, 00:52

ja se nikad nisam nesto posebno raspravljala...niti diskutovala..........vecinom zabava.....druzenje i mora se priznati malkice flerta :D.

ali ......kad citam neku ozbiljnu diskusiju..............znaci................nema...............ali nema mi gore izreke to pocisti u svojoj avliji pa onda drugu gledaj.......kako god da se tacno pise............zaboli me sto je to mozda ispravno.....ali meni je krv na oci .............ja bi se npr. samo oko te recenice rasprtavljala......ali da ne idem u off na tim temema :pusi

znaci...........nema u raspravi gore recenice od pocisti u svojoj avliji........ma jebla vas avlila.........dvoriste.........sta li vec.....

et, tako ja raspravljam :oo :kafa :zubi

svi tu izreku koristie .........dajte ljudi..... :kafa

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 830 times

Post by Sibila » 08 May 2013, 01:05

Maja wrote:Ma Kons nisam mislila na citiranje kao citiranje već da se niko puno ne nadovezuje na moje mišljenje, ne kontriraju puno, pa da imam razloga za raspravu na nekoj temi. A i ne da mi se raspravljati kao prije.
Što se tiče osvježenja foruma tu su forumaši polijeni ako ćemo iskreno. Na forumu je 70 posto mojih tema, Behko svakodnevno otvori 7-8 vijesti i s naše strane i ne može bolje. Ali forumaši slabo otvaraju teme. Ne znam zašto....kao da svaka tema mora biti dubokoumna.
I to uopšte nije sad bitno. Tema je kakvi smo kad je u pitanju rasprava na nekoj temi a ne koliko ima tema i rasprava.

ja sam hrabro otvorila temu o Illuminatima...........i nije to sala.....................niko nije bio ni mukajet :kafa :zubi

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 08 May 2013, 01:17

Avlija :haha

Rockfeller hajde brzo na temu o iluminatima :baba

Laku noć :mah

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 14 Jan 2014, 02:07

Možda bi ih trebalo malo više.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 02 Feb 2014, 01:03

Maja wrote: Volite li vi raspravljati i koliko daleko idete?
Znate li raspravljati bez vrijeđanja sugovornika?
Znate li popustiti prvi čak i kad znate da ste u pravu?
Ne volim baš ulaziti u duboko raspravljanje,ali nemam ništa protiv umjerenog...Nikad ne idem predaleko,držim se granice :)
Naravno da znam :D. nikada ne bih vrijeđala nekoga iako nemamo isto mišljenje :)
Da,u većini slučajeva.Nekako izgubim strpljenje i "batalim" svu raspravu :oo

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”