harlekin wrote:ko barne chat ima da mu osvanem pred pragom,i to ne s milkom

a sto se tih rasprava tice,men to dosadno kad sam ja uvijek u pravu

Rockefeller pljuni u šake i tastaturu u ruke. Piši u sportu, piši na temama koje te zanimaju, pa će se neko nadovezati na tvoje postove. Sport nam nikad nije išao evo od početka foruma. Mada možda i mi griješimo. Trebali smo otvoriti pojedinačne teme, klub ovaj, klub onaj, sportaš ovaj, sportašica ona, pa bi na početku bila 2 posta ali bi se s vremenom nakupilo.
Ali kao što rekoh, slabo nam je oduvijek išao sport. Nešto se malo piše kad je LP ili utakmica reprezentacije.
A muškarci na forumu su inače lijeni, pa i na sportu. Nije to do tema, teme baš nikakve veze nemaju s tim. Ko voli pisati pisaće, ko je lijen neće pisati ni kad mu se tema otvori. Evo pdf Auto/moto, niti vozim, niti imam auto a svejedno sam otvorila 13 od 57 tema. Nemam ni djecu ni muža, ali pišem u pdf Brak i porodica. Ne znam skoro ništa ni o religiji, ni informatici, a opet napišem neki post. Sama pozicija podforuma nema veze s tim jer kao što kaže Katja većina čita teme preko portala ili ide na Aktivne. Isto tako dešava se da nam jedan period "utihnu" religija i politika, pa opet postanu aktivni (tad obično padaju i banovi).
Društvo i filozofija su prepuni jako dobrih tema i inače to su mi dva omiljena podforuma, ali to su sve takve teme koje su aktivne par dana i gotovo. Nećeš npr o nekoj ozbiljnoj temi pisati danima, nabrati sto postova itd. Na tim temama napišeš svoje mišljenje i gotovo, ili se raspravljaš s nekim 2-3-4-5 dana, dok na laganijim temama svaki dan nešto možeš napisati i onda mi koji smo ovdje svaki dan normalno da ćemo dati prednost temama koje su vezane za našu svakodnevnicu jer smo na sve ozbiljne teme već dali odgovore.
A za chat...zar ne misliš da bi ukidanje chata dovelo do toga da se off-ira na svakoj temi? Forumaši željni priče i zezancije off-irali bi i na politici i zdravlju i seksu..
Jednostavno trebamo prihvatiti da bez obzira koliko mi željeli da lagane teme budu u drugom planu, a ozbiljne u fokusu, to ne može biti. Sve dok je forum šarolik, dok je podjednako na njemu i žena i muškaraca, kao i forumaša u rasponu od 20 do 60 godina, te dok nije tematski (npr sportski ili o automobilima itd), bit će svega.
A kad smo kod seksa tu više pišu muškarci nego žene

Da zaključim, žene vole više pisati isto kao što u stvarnosti žene više brbljaju, pa te KAO ženske teme budu više aktivne.
Muškaraca ima podjednako, ali su lijeni za pisat.
Ako sam zaboravila na nešto da odgovorim ne zamjeri. Puno si brate ispisao

Samo nisam baš skontala šta su bili tvoji prijedlozi...da se ukine chat i promijeni raspored podforuma?