Vrućinaaaaa!
Moderator: spacebound
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 191 times
- Been thanked: 829 times
- Status: Offline
Re: Vrućinaaaaa!
pootvaram ja sve živo al ne pomaže
kako neću kukat, kad moram učit a toliko je vruće da se umorim kad se prošetam iz jedne sobe u drugu
nervozna sam
nepodnošljivo je ovdje
grozno vrijeme
fuj fuj fuj
kako neću kukat, kad moram učit a toliko je vruće da se umorim kad se prošetam iz jedne sobe u drugu
nervozna sam
nepodnošljivo je ovdje
grozno vrijeme
fuj fuj fuj
somehow I manage
G. Brams...kakvo je to toliko kukanje?
Pa ljeto nam još nije ni stiglo, a ti češ nam ga otjerati.
Radiš pogrešno. Ujutro treba rashladiti stan, a onda zatvoriti da ne ulazi vanjski topli zrak. Otvoriti kada sunce zađe.
Ja tako radim. U stanu mi je uvjek umjerena i podnošljiva temperatura, a i položaj mu je takav da nemam baš cijeli dan sunce. Još nisam počela da koristim ventilator, a inače je cijelo ljeto uključen. Trenutno mi radi osvježivač vazduha koji je ujedno i ovlaživač. Kada zatvorim prozore, povremeno uključim kuhinjsku napu da izvlači zagrijani zrak. I ona jako pomaže, osjeti se osviježenje.
Kod ovih vručina jako pomaže autosugestija... pokušaj..

Pa ljeto nam još nije ni stiglo, a ti češ nam ga otjerati.

Radiš pogrešno. Ujutro treba rashladiti stan, a onda zatvoriti da ne ulazi vanjski topli zrak. Otvoriti kada sunce zađe.
Ja tako radim. U stanu mi je uvjek umjerena i podnošljiva temperatura, a i položaj mu je takav da nemam baš cijeli dan sunce. Još nisam počela da koristim ventilator, a inače je cijelo ljeto uključen. Trenutno mi radi osvježivač vazduha koji je ujedno i ovlaživač. Kada zatvorim prozore, povremeno uključim kuhinjsku napu da izvlači zagrijani zrak. I ona jako pomaže, osjeti se osviježenje.
Kod ovih vručina jako pomaže autosugestija... pokušaj..

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
to mi je i ciljsilence wrote:
Pa ljeto nam još nije ni stiglo, a ti češ nam ga otjerati.![]()

što se tiče rashlađivanja kuće, a jebiga ja to otvorim kad ustanem, ne mogu baš spavat sa otvorenom kućom, a to nikad nije prije 11
nema šanse da sad zatvorim prozor u sobi, pa umrla bi

samo je bitno sve dobro zamračit da što manje sunca ulazi
roletna mi je spuštena i takva će i ostat. kao vampir sam. u mraku. da mogu, cijelo bi ljeto tako provela

somehow I manage
Eh, ti kasniš, jako kasniš... 11 sati je kasno za rashlađivanje kuće. To treba uraditi jako rano i držati otvoreno dok je vani svježije nego u kući, a kada "upekne" vručina, zatvoriti.
Znaš li onu poslovicu: "Ko rano rani dvije sreće grabi." Tako bi i ti ugrabila malo hladovine samo da poraniš....
Znaš li onu poslovicu: "Ko rano rani dvije sreće grabi." Tako bi i ti ugrabila malo hladovine samo da poraniš....

(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma
Ovdje isto neka velika sparina pa ja imam onaj cilim prostrem ga sjednem na njemu,zatvorim oci prekrstim noge i onda sve vicem oommmmm oommmmm oommmm 

http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
vjerojatno si u pravu ali kad ja volim dokasno spavatsilence wrote:Eh, ti kasniš, jako kasniš... 11 sati je kasno za rashlađivanje kuće. To treba uraditi jako rano i držati otvoreno dok je vani svježije nego u kući, a kada "upekne" vručina, zatvoriti.

sutra nažalost moram ustat u 6, ali s obzirom kakvo je vrijeme vjerojatno ni ujutro neće bit svježe

somehow I manage
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Danas sam se skuhala..u Mostaru bilo pakleno.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7460 times
- Been thanked: 17396 times
Baš je bilo grozno danas. Mjerila sam na balkonu 37, a tako su i javili. I još uvijek je vruće.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40014 times
- Been thanked: 26022 times
Sta je mala nije zar vruce 

Ne priliči muškarcu da bude razdražljiv i da se lahko uvrijedi jer je to pokazatelj slabosti i nesigurnosti.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7460 times
- Been thanked: 17396 times
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
samo da javim da sam maltene umrla do faksa i natrag, a jutro je još uvijek
popila sam litru vode u ta dva sata šta sam provela u gradu
kad sam došla kući sam se na vratima praktički skinila u gaće i tako, čekam malo da skupim snage da se odem otuširat
popila sam litru vode u ta dva sata šta sam provela u gradu
kad sam došla kući sam se na vratima praktički skinila u gaće i tako, čekam malo da skupim snage da se odem otuširat
somehow I manage
- String
- Legenda foruma
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 26 times
Sreo u nedjelju jednu prijateljicu i pitam ja nju "Sta ti je to crno na japankama"?? 
Kaze ona "Ma suti mi evo sad iz Mostara pa setali tamo malo i ostalo mi to crno jer se asfalt topi"

Kaze ona "Ma suti mi evo sad iz Mostara pa setali tamo malo i ostalo mi to crno jer se asfalt topi"

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9190 times
- Been thanked: 10913 times
Ni ovdje nije bolje. Evo me, preznojen. A od kafe, za sada ništa.
Istopio bih se. A nekim čudom, još uvijek, imam apetita
Istopio bih se. A nekim čudom, još uvijek, imam apetita

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9190 times
- Been thanked: 10913 times
Evo i iz Mostara, javljaju, da nema još uvijek vrućine. Tek je oko 50 stgepeni na suncu 

- nezaboravna
- Aktivni forumaš
VRUĆINE ĆE TRAJATI MJESECIMA: Kako se boriti protiv “toplotnog udara”
--------------------------------------------------------------------------------
Ovih dana živa u termometru se penje iznad 30, čak je bliže 40-tom podioku. Velike vrućine navodno će trajati mjesecima. Najugroženiji su kronični bolesnici i starije osobe. Kako se boriti protiv velikih vrućina?
Liječnici savjetuju da se u periodu od 11- 17 sati ne izlažemo suncu, da pijemo što više tekućine, boravimo u hladnim i zatamnjenim prostorima te da konzumiramo što više voća i povrća. Posebnu oprezni trebaju biti kronični bolesnici, osobe sa povišenim krvnim tlakom, dijabetičari, bubrežni i plućni bolesnici te osobe s povećanom tjelesnom masom i oni skloni alkoholizmu. Potrebno je paziti na pripremi i čuvanje hrane jer je ljeto pogodno za razvoj raznih bakterija, posebno salmonele. Sveže meso i ribu pripremite u što kraćem roku. Dnevno popijete minimalno 2,5 litre tekućine. Preporuča se izbjegavati gazirana pića, masnu i prženu hranu te alkohol. Kada osjetite glavobolju, mučninu, vrtoglavicu a posebice dehidraciju (što su znaci za uzbunu i u kojim je slučajevima potrebno starijim osobama, djeci, bolesnim i funkcionalno onesposobljenim osobama u najkraćem roku pružiti zdravstvenu skrb) obavezno konzultirajte svog izabranog liječnika opće medicine ili najbližu hitnu medicinsku pomoć. Ako se izlažete suncu koristite kreme za zaštitnim faktorom, nosite prozračnu i svijetlu odjeću
Postoji i nekoliko domaćih lijekova koji pomažu protiv vrućine.
Još su i stari Rimljani znali da menta povoljno djeluje na ljetne vrućine. Smiksajte čaj od listova mente, ostavite da se listovi u vodi kuhaju nekih desetak minuta, zatim dodajte med i limun i ohladite čaj.
Poznato je da za vrijeme visokih temperatura tijelo gubi željezo i natrijev klorid te zbog toga dolazi do pretjeranog znojenja. To možete spriječiti tako da na sirov narezan mango stavite malo soli i meda. Možda malo neobična kombinacija okusa, ali vrijedi isprobati.
Stručnjaci hvale sok od ananasa kao odlična stimulans probave i ravnoteže flore, on također pomaže pri hlađenju tijela. Odličan je i u kombinaciji s drugim napitcima.
Salate su odličan izbor za vruće dane. Brzo se pripremaju od jednostavnih namirnica. Voćne i povrtne salate načinjene od lubenice, dinje, breskvi, smokvi, ananasa, krastavaca, paprike, rajčice, zelene salate te tikvica i patlidžana dodatkom skuhanih i ohlađenih žitarica, te laganog mesa peradi ili ribe salate postaju osvježavajući, hranjiv i lakoprobavljiv glavni obrok idealan za vrućine.
Za izrazito vrućih dana idealan obrok može biti samo hladna juha koja neće opteretiti probavu i tako dovesti do pregrijavanja. Pritom prednost daj laganoj povrtnoj juhi s dodatkom krastavca ili tikvice koja će pružit osvježenje i nadoknaditi elektrolite izgubljene znojenjem.
Postoje i stari recepti da se protiv vrućine najbolje boriti konzumacijom toplih čajeva jer oni najbolje reguliraju znojenje, na hrabrima je da probaju. Pokušajte se ovih dana pridržavati savjeta liječnika, i boraviti što je više moguće u klimatiziranim prostorim
--------------------------------------------------------------------------------
Ovih dana živa u termometru se penje iznad 30, čak je bliže 40-tom podioku. Velike vrućine navodno će trajati mjesecima. Najugroženiji su kronični bolesnici i starije osobe. Kako se boriti protiv velikih vrućina?
Liječnici savjetuju da se u periodu od 11- 17 sati ne izlažemo suncu, da pijemo što više tekućine, boravimo u hladnim i zatamnjenim prostorima te da konzumiramo što više voća i povrća. Posebnu oprezni trebaju biti kronični bolesnici, osobe sa povišenim krvnim tlakom, dijabetičari, bubrežni i plućni bolesnici te osobe s povećanom tjelesnom masom i oni skloni alkoholizmu. Potrebno je paziti na pripremi i čuvanje hrane jer je ljeto pogodno za razvoj raznih bakterija, posebno salmonele. Sveže meso i ribu pripremite u što kraćem roku. Dnevno popijete minimalno 2,5 litre tekućine. Preporuča se izbjegavati gazirana pića, masnu i prženu hranu te alkohol. Kada osjetite glavobolju, mučninu, vrtoglavicu a posebice dehidraciju (što su znaci za uzbunu i u kojim je slučajevima potrebno starijim osobama, djeci, bolesnim i funkcionalno onesposobljenim osobama u najkraćem roku pružiti zdravstvenu skrb) obavezno konzultirajte svog izabranog liječnika opće medicine ili najbližu hitnu medicinsku pomoć. Ako se izlažete suncu koristite kreme za zaštitnim faktorom, nosite prozračnu i svijetlu odjeću
Postoji i nekoliko domaćih lijekova koji pomažu protiv vrućine.
Još su i stari Rimljani znali da menta povoljno djeluje na ljetne vrućine. Smiksajte čaj od listova mente, ostavite da se listovi u vodi kuhaju nekih desetak minuta, zatim dodajte med i limun i ohladite čaj.
Poznato je da za vrijeme visokih temperatura tijelo gubi željezo i natrijev klorid te zbog toga dolazi do pretjeranog znojenja. To možete spriječiti tako da na sirov narezan mango stavite malo soli i meda. Možda malo neobična kombinacija okusa, ali vrijedi isprobati.
Stručnjaci hvale sok od ananasa kao odlična stimulans probave i ravnoteže flore, on također pomaže pri hlađenju tijela. Odličan je i u kombinaciji s drugim napitcima.
Salate su odličan izbor za vruće dane. Brzo se pripremaju od jednostavnih namirnica. Voćne i povrtne salate načinjene od lubenice, dinje, breskvi, smokvi, ananasa, krastavaca, paprike, rajčice, zelene salate te tikvica i patlidžana dodatkom skuhanih i ohlađenih žitarica, te laganog mesa peradi ili ribe salate postaju osvježavajući, hranjiv i lakoprobavljiv glavni obrok idealan za vrućine.
Za izrazito vrućih dana idealan obrok može biti samo hladna juha koja neće opteretiti probavu i tako dovesti do pregrijavanja. Pritom prednost daj laganoj povrtnoj juhi s dodatkom krastavca ili tikvice koja će pružit osvježenje i nadoknaditi elektrolite izgubljene znojenjem.
Postoje i stari recepti da se protiv vrućine najbolje boriti konzumacijom toplih čajeva jer oni najbolje reguliraju znojenje, na hrabrima je da probaju. Pokušajte se ovih dana pridržavati savjeta liječnika, i boraviti što je više moguće u klimatiziranim prostorim
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
u Africi u sobi bez klime se okupas pod hladnom vodom i to dobrovoljnoMaja wrote:Ja se ne mogu tuširati potpuno hladnom vodom. Ama nema šanse...da mi je ne znam kako vruće.
Nurudin priča nama koji smo doživjeli +50 ili 52 u hladu, nisam sigurna (jedne godine na Bišću).
A sjećam se kad smo mijenjali u sred ljeta prozore i vrata aaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjj bože. Sto stepeni, prašine svukud, a nemaš gdje ni sjesti i još moraš sve to čistiti nekih desetak sati. Mislim da sam taj dan popila 10 litara vode.
,,ja sam odsjela jednu noc u manastiru kod casnih sestara i imala sam osjecaj da se soba u kojoj sam spavala zagrijala i do 80°C,
upravo hladan tus mi se ucinio kao najveci spas ili bjeg od vrucine
trenutni zivotni uslovi nam na brzinu promjene i naviku,,,

Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
JAKO JOJ JE VRUĆE: Na svom Fejsu Nives pokazala oblineGlamour | 21.06.2012. - 10:53:07
I Nives Drpić Celzijus bori se protiv velikih vrućina. Na svom Facebook profilu hrvatska starleta i supruga nogometaša Dina Drpića (31) objavila je fotografije na kojima zavodljivo pozira u badiću i s mokrom kosom.
U jednodijelnom kupaćem kostimu pokazala je svoje već dobro poznate obline, a crni badić naglasila je ogrlicom u bojama njemačke
I Nives Drpić Celzijus bori se protiv velikih vrućina. Na svom Facebook profilu hrvatska starleta i supruga nogometaša Dina Drpića (31) objavila je fotografije na kojima zavodljivo pozira u badiću i s mokrom kosom.
U jednodijelnom kupaćem kostimu pokazala je svoje već dobro poznate obline, a crni badić naglasila je ogrlicom u bojama njemačke
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Vrućina jeste i to velika, a meni uopšte nesmeta... čak mi i godi (nisam normalna..
). Vani je trenunto 35° C. Bila sam u nekoj kupovini, zadržala sam se malo duže vani i ne pregrijah se...
Sada će se neko čuditi i pitati kako to uspijevam. Autosugestija je u pitanju....

Sada će se neko čuditi i pitati kako to uspijevam. Autosugestija je u pitanju....

(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- gospođa Brams