Fudbalski transferi

Kutak za sportski trenutak
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Fudbalski transferi

Post by komsija » 25 Nov 2012, 00:25

BlackHawk wrote:I ne kazem da je jedan go... procitaj malo gore iznad moju repliku na njeno blacenje ibre... Ibra je vrh..
:aplauz :ruke ok, shvatio sam....eto reagovao sam na njene gluposti jer ona podcjenjuje sve sto je bosansko
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Post by Toruk Makto » 23 Jan 2013, 16:23

Guardiola ima 278 miliona eura za pojačanja Bayerna, Džeko na listi

Pep Guardiola, budući trener minhenskog Bayerna imat će na raspolaganju 278 miliona eura na raspolaganju.

Prema pisanju španskog lista El Economista, Guardiola će u potpunosti preoblikovati sadašnju ekipu Bavaraca. Na listi potencijalnih pojačanja nalaze se naš reprezentativac Edin Džeko (Manchester City), Benat Etxebarria (Real Betis), Isco (Malaga), Victor Valdes (Barcelona) i Neymar (Santos).

Osim njih, piše navedeni list, Guardiola će pokušati dovesti i dvojac iz Borussije Dortmund, Matsa Hummelsa i Marija Götzea, na listi su i Edinson Cavani (Napoli), Adrian Lopez (Atletico Madrid) i Michu (Swansea City).

Guardiola će tako zamijeniti Juppa Heynckesa, koji do kraja sezone ostaje na klupi Bayerna.

Pep je kao trener Barcelone u svega četiri godine osvojio nevjerovatnih 14 trofeja.

:hop
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9160 times
Been thanked: 10878 times

Post by Krokodil Behko » 11 May 2013, 21:45

Nisu se ove sezone ni završile a evo, tema će nam živnuti. Dakle Ferguson je otišao u penziju a umjesto njega, na klupi Man utd bit će Moyes. To je ujedno i glavna vijest. Već se zna i da će Mourinho napustiti Real i skoro pa je sigurno da se vraća u Chelsea. Mislim da će u ovom prelaznom roku biti zanimljivo u vezi trenera. Odlazi i Yupp Heynckes, bez obzira na to što je stvorio onakvu moćnu mašinu. Bajern će voditi Guardiola a Heynckes je izjavio da ne želi u penziju ali ne želi ni ostati u bundes ligi. Bit će zanimljivo vidjeti koji će klub preuzeti. Mislim da bi mogao u Real. Istina je da uprava reala želi dovesti Ancelottija ali navijači se žestoko bune. Žele ili Heynckesa ili Kloppa. Njih dvojica su "inn". Nema sumnje da su uradili veliku stvar za ionako zahuktalu bundes ligu. Nakon današnjeg poraza Cityja u finalu FA kupa, mislim da se ni manchini neće nasjediti na klupi tog kluba. Nije isključeno da će Cityjevi šeici, poželjeti upravo jednog od ova dva trenera. Tipujem na Kloppa. On je specijalizirao napadački i tehnički dotjeran fudbal i taj takozvani "gegenpresing". To bi ekipi Cityjevog profila dobro leglo.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 12 May 2013, 16:28

Manchester City otpustiće italijanskog menadžera Roberta Mancinija nakon poraza od Wigana jučer.

Ovu informaciju potvrdili su svi engleski mediji, uključujući i ugledni The Guardian.

Mancini je ove sezone ostao bez ijednog trofeja, a odluka o njegovoj smjeni donijeta je i prije jučerašnjeg finala FA kupa.

Sve i da je pobijedio Wigan i osvojio FA kup, Mancini bi svejedno
dobio otkaz. Porazom je samo potvrđeno da će Italijan napustiti Etihad, a
na njegovo mjesto će doći čileanski stručnjak Manuel Pellegrini.

“Era Roberta Mancinija je završila. Čelnici kluba su mu se jučer
zahvalili na saradnji. Manchester Cityu treba osvježenje nakon
razočaravajuće sezone. Mancini je uradio mnogo za klub, ali je vrijeme
za rastanak”, rečeno je engleskim medijima iz izvora bliskih klubu sa
Etihada.

Manuel Pellegrini preuzeće ekipu Manchester Citya, a službena objava o promjeni trenera stići će u narednih 48 sati.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 May 2013, 16:37

Ništa od Sitija. Ni iduće sezone neće blistati. Predvidjam uspon Chelsea i Arsenala.
Konkurent će im biti Man Utd. Taj Pelegrini je trener staromodnih vizija i ne vjerujem da će nešto napraviti. Krajnji domet bit će treće-četvrto mjesto.

Francky boy
Na probnom
Na probnom

Post by Francky boy » 12 May 2013, 17:16

Biće burno na "Otoku" koliko i u Bundesligi. Bayern će za ljeto sigurno dovesti napadača i jednog kreativnog veznjaka po želji Guardiole. Priča se o Rooney, tuča sa Jonesom ide u prilog njegovom odlaska, želja mu je Bayern. BVb će puno da kupuje: spominje se talentovani Bernard iz At. Mineira (12 mil eura), Eriksen iz Ajaxa (18-20 mil eura), De Bruyne ( 15 mil eura) - neko od ovih momaka će vjerovatno i doći, Ginter (7 mil eura) - on je veliki potencijala na poziciji štopera i mislim da je kaparisan, kad je napad u pitanju Dzeko, Martinez, Aubumeyang, Son... Od ostalih klubova najviše će trošiti Wolfsburg jer je skupa igrača VW-a. Spominje se Mame Biram Diuf (8 mil eura), Benat iz Betisa 15 mil eura, Volland iz Hoffenheima 7 mil eura. Wolfsburg ima jednu od najbolji omladinski škola na svijetu, pa će i tu pokupiti par vanzemaljaca koje imaju u juniorskom pogonu (Bulbul, Brandt, Avdijaj, Palacios MArtinez, Rossmann,...). Bayer ako proda Schurrlea, kao zamjenu vidi Jesea Rodrigueza iz Real Madrida B i De Bruynea iz Chelsija. Spominje se i Aubameyang, Sokratis iz Werdera. O ostalim kasnije kad bude više špekulacija jer sezona nije još završila.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 12 May 2013, 17:19

Ako Pellegrini preuzme City,ima da budu prvi favorit' za osvajanje premiersipa.... :pusi
Samo sabura

Blackhawk

Post by Blackhawk » 28 Jun 2013, 17:26

Emir Spahic potpisao ugovor sa Bayer Leverkusenom.. Ugovor do 2015. god. Odlicna vijest za Emira, a i nasu repku.. Nasi reprezentativci se dobro snalaze u bundes ligi..

Od nekih drugih vecih transfera i nema vijesti, jos uvijek sve spekulacije..
Moguce da Ronaldo se vrati u Manchester, Dzeko vjerovatno ostaje u City.u
Marko Marin ide na jednogodisnju pozajmicu u Sevillu.
Tevez u Juventusu, dobio "desetku", navijaci malo ljuti, jer misle da poslije Del Piera ne moze svako nosit taj broj..

Bice jos nadopuna...

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia » 28 Jun 2013, 17:34

United je propao..ne bi mi bilo toliko žao da nisu peksini iz Celzija vratili onog svog :(
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Jun 2013, 17:39

Pa kad prije potpisa? Prije sat bio na portalima i ništa nisam našao o Spahiću.
Hajd nema veze. Drago mi je. To znači da će igrati ligu prvaka jer čini mi se da je Leverkusen
osvojio treće mjesto u bundes ligi. Još samo da se riješi oko Stevanovića.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 28 Jun 2013, 17:41

16:03 vijest na klix-u :)
A bice ga i u ligi prvaka sto je jos jedan plus za njega, imat ce dosta utakmica u nogama, tako da ce samo usavrsavati formu.. Nadam se da imati dosta uspjeha i da nece imati kakav peh sa povredama..

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 28 Jun 2013, 18:34

Blackhawk wrote:Emir Spahic potpisao ugovor sa Bayer Leverkusenom.. Ugovor do 2015. god. Odlicna vijest za Emira, a i nasu repku.. Nasi reprezentativci se dobro snalaze u bundes ligi..

Tevez u Juventusu, dobio "desetku", navijaci malo ljuti, jer misle da poslije Del Piera ne moze svako nosit taj broj..

Bice jos nadopuna...
Tevez nije dostojan da nosi broj 10. A City je mnogo izgubio odlaskom Teveza, još su se riješili i Kolo Tourea. Mislim da je glupost platiti 40 miliona Shakhtaru za Fernandinha, jedina dobra strana je dolazaka Navasa iz Seville, no sumnjam da će se on snaći u Engleskoj ligi, jer Španjolski sistem pičkastog nogometa se ni približno ne može usporediti sa Engleskom Premier Ligom, po meni je to nešto slično kao Kečeri i MMA borba. Aguero i Silva su kurac od napada, tako da se nadam da će Džeko imati dosta dobru minutažu, no nema šanse da budu prvaci.

Što se tiče Spahića i Leverkusena, mislim da je to pogreška, Apotekari kupuju osrednje igrače, Pjanić je definitivno klasa za ovaj klub, mislim da je odabrao pogrešan klub. No prodajom : Carvajala, Kadleca i Shurlea za nevjerovatnih 22 miliona, zaradili su preko 32 miliona eura. Potrošili su već 22 miliona na dolazak : Spahića,Donatia (on je greška) Heung-Min-sona (Hamburg-odličan igrač) Milika iz Gornika su doveli, a to je bacanje novca tj.2,2 miliona, a zamisli sad, Palopa iz Seville doveli besplatno. Sumnjam da će Leverkusen dokučiti Europu u narednoj sezoni, no možda se varam.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8594 times
Been thanked: 5331 times

Post by Mister No » 28 Jun 2013, 18:43

POSAVLJAK wrote:
Blackhawk wrote:Emir Spahic potpisao ugovor sa Bayer Leverkusenom.. Ugovor do 2015. god. Odlicna vijest za Emira, a i nasu repku.. Nasi reprezentativci se dobro snalaze u bundes ligi..

Bice jos nadopuna...
Tevez nije dostojan da nosi broj 10.
Ne znam gdje im je pamet bila kad su odlučili da nekome, ko je tek došao, daju dres sa tim brojem.
The Dark Side Of The Forum...

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 28 Jun 2013, 20:22

Ajd da pogledamo Premier ligu , ove jače klubove:

ARSENAL

Dolasci:

01/08/13 André Santos Grêmio
01/07/13 J. Campbell Betis
01/07/13 Wellington Silva Ponferradina
01/07/13 N. Bendtner Juventus
01/07/13 Chu-Young Park Celta de Vigo
01/07/13 J. Djourou Hannover

Odlasci

01/07/13 J. Wynter Bristol City
01/07/13 Elton Monteiro Club Brugge
01/07/13 K. Ebecilio Twente
01/07/13 M. Angha Nürnberg
01/07/13 C. Eastmond Colchester
01/07/13 A. Arshavin Zenit
01/07/13 Denílson São Paulo

CHELSEA

Dolasci:

01/07/13 T. Kalas Vitesse N/A
01/07/13 Lucas Piazon Málaga N/A
01/07/13 T. Hazard Zulte-Waregem N/A
01/07/13 G. Kakuta Vitesse N/A
01/07/13 J. Bruma Hamburg N/A
01/07/13 P. van Aanholt Vitesse N/A
01/07/13 A. Schürrle Leverkusen € 22M
01/07/13 M. Delač Inter Zaprešić N/A
01/07/13 M. Essien Real Madrid N/A
01/06/13 G. Saville Millwall N/A

Odlasci:

01/07/13 G. Saville Brentford Loan
01/07/13 A. Affane Cottbus Free

LIVERPOOL

Dolasci:

01/07/13 Luis Alberto Sevilla € 8M
01/07/13 Iago Aspas Celta de Vigo € 8.2M
01/07/13 Dani Pacheco Huesca N/A
01/07/13 S. Mignolet Sunderland € 10.5M
01/07/13 K. Touré Man City Free

Odlasci:

01/07/13 D. Wilson Heart of Midlothian Free
01/07/13 P. Gulácsi Salzburg Free
01/07/13 A. Carroll West Ham € 17.5M

MANCHESTER CITY

Dolasci:

01/07/13 Fernandinho Shakhtar Donetsk € 40M
01/07/13 Jesús Navas Sevilla € 17.5M

Odlasci:

01/07/13 R. McGivern Hibernian Free
01/07/13 K. Touré Liverpool Free
01/07/13 W. Bridge Reading Free
01/07/13 C. Tévez Juventus € 9M

MANCHESTER UNITED

Dolasci:

01/07/13 G. Varela Peñarol € 1.2M
01/07/13 Bebé Rio Ave N/A
01/07/13 W. Zaha Crystal Palace € 11.8M
01/07/13 F. Macheda Stuttgart N/A
01/06/13 S. McGinty Tranmere N/A

Odlasci:

01/07/13 S. McGinty Sheff Utd Free

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by POSAVLJAK » 28 Jun 2013, 20:36

Bundesliga

BAYER LEVERKUSEN

Dolasci:

01/07/13 K. Stafylidis PAOK N/A
01/07/13 G. Donati Inter € 3M
01/07/13 Heung-Min Son Hamburg € 10M
01/07/13 Palop Sevilla Free
01/07/13 E.Spahic Sevilla ???

Odlasci:

01/07/13 Carlinhos Desportivo Brasil N/A
01/07/13 T. Haitz NEC Free
01/07/13 Daniel Carvajal Real Madrid € 6.5M
01/07/13 C. Kramer M'gladbach Loan
01/07/13 N. Jørgensen København € 670K
01/07/13 A. Schürrle Chelsea € 22M
01/07/13 M. Ortega Atlas N/A
01/07/13 J. Fernándes Dinamo Zagreb Loan
01/07/13 D. Schwaab Stuttgart Free
01/07/13 M. Kadlec Fenerbahçe € 4.5M
01/07/13 H. Hosogai Berlin € 1M
01/07/13 M. Rensing Düsseldorf Free

BAYERN MUNCHEN

Dolasci:

01/07/13 M. Weiser Kaiserslautern N/A
01/07/13 M. Götze Dortmund € 37M
01/07/13 J. Kirchhoff Mainz Free

Odlasci:

01/07/13 D. Jennings Barnsley € 300K
01/07/13 N. Petersen Bremen € 3M
01/07/13 A. Tymoshchuk Zenit Free

BORUSSIA DORTMUND

Dolasci:

01/07/13 H. Bonmann RW Essen Free
01/07/13 L. Sobiech Fürth N/A
01/07/13 S. Papastathopoulos Bremen € 9.5M

Odlasci:

01/07/13 N. Weber Nürnberg Free
01/07/13 K. Demirbay Hamburg Free
01/07/13 R. Benatelli Aue Free
01/07/13 L. Bittencourt Hannover € 2M
01/07/13 M. Leitner Stuttgart Loan
01/07/13 J. Koch Mainz € 600K
01/07/13 M. Götze Bayern München € 37M
01/07/13 F. Hübner Sandhausen Free
01/07/13 D. Ginczek Nürnberg € 1.5M
01/07/13 Felipe Santana Schalke € 1M

SCHALKE 04

Dolasci:

01/07/13 P. Hofmann Paderborn N/A
01/07/13 C. Clemens Köln € 2.8M
01/07/13 Sergio Escudero Getafe N/A
01/07/13 Á. Szalai Mainz € 8M
01/07/13 Felipe Santana Dortmund € 1M
01/07/13 A. Annan Osasuna N/A
01/07/13 T. Hoogland Stuttgart N/A

Odlasci:

01/07/13 C. Moritz Mainz Free
01/07/13 I. Afellay Barcelona N/A

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Jun 2013, 20:39

Džaba im sve kad će Bayern i Borussia opet biti glavni u ligi prvaka.
OK, otišao je Gotze iz Borussie ali on se može nadomjestiti. Svi ostali bitniji igrači su tu ili ja možda nisam u toku. Otišli su samo oni sa klupe.
Bayern je igrački još jači i preostaje da vidimo da li će i trenerski biti još jači. Niko im se neće ni primaći a pogotovo ne Real sa onom odrtinom od trenera na klupi. On će garant prakticirati bunkeraški nogomet kao i u Milanu. Eventualno će Barca možda da se konsoliduje. man Utd osvaja Premier ligu a u ligi prvaka neće briljirati.

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by POSAVLJAK » 28 Jun 2013, 20:42

Krokodil Behko wrote:Džaba im sve kad će Bayern i Borussia opet biti glavni u ligi prvaka.
OK, otišao je Gotze iz Borussie ali on se može nadomjestiti. Svi ostali bitniji igrači su tu ili ja možda nisam u toku. Otišli su samo oni sa klupe.
Bayern je igrački još jači i preostaje da vidimo da li će i trenerski biti još jači. Niko im se neće ni primaći a pogotovo ne Real sa onom odrtinom od trenera na klupi. On će garant prakticirati bunkeraški nogomet kao i u Milanu. Eventualno će Barca možda da se konsoliduje. man Utd osvaja Premier ligu a u ligi prvaka neće briljirati.

Mislim da bi Dotmund mogao pasti, moje je mišljenje da neće biti onako jak kao prošlu sezonu, što se tiče svega ostalog, mislim da je Barca postala jako moćna ekipa dolaskom Neymara, no moram priznat da mi se njihova igra uopće ne sviđa, niti mi se taj klub uopće sviđa. Chelsea je dobra ekipa, ali svek dok usrani Torres igra nikada se nebi ususdio kladiti na tu ekipu, moje je mišljenje da bi veliko iznenađenje mogao biti francuski Monaco.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Jun 2013, 20:49

POSAVLJAK wrote:
Krokodil Behko wrote:Džaba im sve kad će Bayern i Borussia opet biti glavni u ligi prvaka.

Mislim da bi Dotmund mogao pasti, moje je mišljenje da neće biti onako jak kao prošlu sezonu, što se tiče svega ostalog, mislim da je Barca postala jako moćna ekipa dolaskom Neymara, no moram priznat da mi se njihova igra uopće ne sviđa, niti mi se taj klub uopće sviđa. Chelsea je dobra ekipa, ali svek dok usrani Torres igra nikada se nebi ususdio kladiti na tu ekipu, moje je mišljenje da bi veliko iznenađenje mogao biti francuski Monaco.
Za Dortmund su to rekli i nakon odlaska Sahina, pa sezonu kasnije, nakon odlaska Kagawe a bivali su sve jači i jači. Nije ni taj Gotze nezamjenjiv. Tu je još bitnih igrača poput Humelsa, Reusa, Gundogana, Piszczeka, Subotića, Blaszczykowskog, pa i Sahina.
I na kraju krajeva, koji je to tim u bundes ligi izuzev Bayerna koji će im dohakati?

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by POSAVLJAK » 28 Jun 2013, 20:54

Hm, ne znam, teško mi je ovako reć, no možda neki odskoči

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 28 Jun 2013, 21:27

Krokodil Behko wrote:Ništa od Sitija. Ni iduće sezone neće blistati. Predvidjam uspon Chelsea i Arsenala.
Konkurent će im biti Man Utd. Taj Pelegrini je trener staromodnih vizija i ne vjerujem da će nešto napraviti. Krajnji domet bit će treće-četvrto mjesto.
Dobro predvidjaš. I ja mislim da se izmedju Arsenala i Chelsea treba tražiti novi prvak.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Post Reply

Return to “Fudbal”