Napadi na povratnike
Moderator: Krokodil Behko
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8800 times
- Been thanked: 5562 times
- Status: Offline
Re: Na sabahu napadnute džematlije u Bijeljini
Ma ne budite smijesni...
Pa 99% Srba iz RS je sinoc uzivalo citajuci ovu vijest...i sad oni kao da nekoga hapse sto je napao dzamiju i vjernike.
Pa isti ti su, tu, i jos hiljadu drugih dzamija, prije 15 - tak godina digli u zrak.
Pa 99% Srba iz RS je sinoc uzivalo citajuci ovu vijest...i sad oni kao da nekoga hapse sto je napao dzamiju i vjernike.
Pa isti ti su, tu, i jos hiljadu drugih dzamija, prije 15 - tak godina digli u zrak.
Last edited by Krokodil Behko on 31 Jul 2012, 18:47, edited 2 times in total.
Reason: brisan off
Reason: brisan off
The Dark Side Of The Forum...
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
tako je Mister,upravo tako....nego gospodo ovako;ko tebe kamenom ti njega sa dva!...i nikad vise nece pokusat...
sve dok nekome prastas(a pogotovu ovakve narodne tragedije prastat)taj te nece na miru ostavi...znaci,ako imas snage i cime rokni ga kad krene na tebe,ako nemas pokrij se po usima i zacepi i budi spreman da te gazi...
manite se vise ba te milosti-"milosti",koga ba to interesuje..
sve dok nekome prastas(a pogotovu ovakve narodne tragedije prastat)taj te nece na miru ostavi...znaci,ako imas snage i cime rokni ga kad krene na tebe,ako nemas pokrij se po usima i zacepi i budi spreman da te gazi...
to ti kazem zbog ovog:Lavlje_srce wrote:Nevjerovatno koliko nisi u pravu. Diplomacijom se sve rjesava, od kolicine pomoci za ekonomski razvoj BiH, do imidza BiH u svijetu. Apsolutno sve.paparaci wrote:licno ne drzim mnogo do tih protestnih nota i diplomatije. kad ti njega klepnes po glavi, ne treba mu nista vise.
sila pozna samo silu. to je vrsta "ljudi" s kojima se ne moze na lijep nacin rijesiti nista.BlackHawk wrote:IZ upucuje ostre note pri svakom napadu, i upucuje na svaku adresu, samo od toga nema nikakve fajde..
Zasto??
Zato sto vlast tu nista ne radi da se to sprijeci.. I ovi sto su privedeni, bice ispitani i pusteni i nikom nista.
I tako iznova i iznova..
shvatam ja tebe u potpunosti sta zelis reci i tako ti je kad imas s insanima posla. ali ovo je nesto sasvim drugo.
da nije ramazan, trebali su ih pretuci da to za zivota ne zaborave.
samo da napomenem da sam jako miroljubiva osoba i protiv nasilja - ali nekad je ono zaista neophodno.
Na zalost ovakve i slicne stvari su se desavale i dugo vremena ce proci ili mozda nikada nece ni prestati da se desavaju na ovim prostorima . Apsolutno i bezuslovno osudjujem slicne situacije i ne mogu da shvatim sta to u covjeku treba da proradi da ovako nesto uradi. U ovom slucaju ne zelim da karikiram cijelu situaciju i desavanje ali vjerujte da je u ovom slucaju policija odradila svoj dio posla pa i sudstvo jer ugledajuci sa pravnog aspekta vise nista nisu ni mogli da ucine. Citajuci tekst i izvlaceci zakljucak iz istoga desilo se
Prekrsaj javnog reda i mira
" ko na javnom mjestu govorom , pisanjem ili na drugi nacin vrijedja vjwerska , nacionalna , moralna i rasna osjecanja gradjana " kazna od 200 - 500 KM i to je to
ovaj zakon je slican ili isti na cjelom podrucju Federacije a mislim i RS
E tu je problem naseg zakona koji je preblag za odredjene elemente prekrsaja i vjerujte svaki pa i advokat kojeg bi uzeli po sluzbenoj duznosti ce ovu stvar prebaciti na prekrsaj i isti apsolutno nece krivicno odgovarati mada se iskreno nadam i zelio bi da nisam upravu .
E sada recimo po zakonu u Zenicko -Dobojskom kantonu ako nije bilo nikakvog fizickog kontakta niti nasilnickog ponasanja unistavanja tudje imovine isti bi samo prosli sa novcanom kaznomvijest wrote:Jutros oko 3.45 sati petosoba srpske nacionalnosti iz Srbije i Bijeljine upali su tokom sabah-namaza u Atik džamiju u Bijeljini, te džematlije pokušali spriječiti u obavljanju vjerskih dužnosti.
Kako je za agenciju Anadolija (AA) potvrdio glavnog imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Bijeljina Samir ef. Camić, vinovnici incidenta su vrijeđali džematlije i, između ostalog, psovali im "tursku majku".
Desetak džematlija zatražilo je od napadača da napuste džamiju. Nakon kraće prepirke, oni su pobjegli, a o cijelom događaju je obaviještena i lokalna policija.
Prekrsaj javnog reda i mira
" ko na javnom mjestu govorom , pisanjem ili na drugi nacin vrijedja vjwerska , nacionalna , moralna i rasna osjecanja gradjana " kazna od 200 - 500 KM i to je to
ovaj zakon je slican ili isti na cjelom podrucju Federacije a mislim i RS
E tu je problem naseg zakona koji je preblag za odredjene elemente prekrsaja i vjerujte svaki pa i advokat kojeg bi uzeli po sluzbenoj duznosti ce ovu stvar prebaciti na prekrsaj i isti apsolutno nece krivicno odgovarati mada se iskreno nadam i zelio bi da nisam upravu .
- Mister No
burek67 wrote:tako je Mister,upravo tako....nego gospodo ovako;ko tebe kamenom ti njega sa dva!...i nikad vise nece pokusat...
Apsolutno se slazem, njih najmanje 10-torica u dzamiji bilo i dozvolili da ih par vlasica jebe.
E neka su ih handrili, kad vec mogu. Neka im opet i dzamiju zapale i onako nisu ni zasta.
Doce neko treci da ih brani, hoce - hoce, doce kao i 92. sto je dosao.
polako Mister. moglo ih je biti i stotinu u dzamiji - uopste ne igra nikakvu ulogu. zbog ramazana nisu smjeli djelovati onako kako bi mnogi ocekivali i zeljeli. to nam On nalaze. ispostavice se njima racun svakako.Mister No wrote:burek67 wrote:tako je Mister,upravo tako....nego gospodo ovako;ko tebe kamenom ti njega sa dva!...i nikad vise nece pokusat...
Apsolutno se slazem, njih najmanje 10-torica u dzamiji bilo i dozvolili da ih par vlasica jebe.
E neka su ih handrili, kad vec mogu. Neka im opet i dzamiju zapale i onako nisu ni zasta.
Doce neko treci da ih brani, hoce - hoce, doce kao i 92. sto je dosao.
Sto bi rekli sabur.
Al dok se pravda doceka, proci ce vode i vode Vrbasom.

Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-
- Sitna buranija
....
Last edited by legoh_da_radim on 04 Aug 2012, 03:14, edited 1 time in total.
Bože hvala ti što postoji web, da i nakaze bez života mogu imati mjesto gdje su bitni.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Nigdje nisam upotrijebila termin suzivot. Taj termin smatram ublehom. Ono sto je cinjenica je da mozes zivjeti bilo gdje i pored bilo koga, pod uslovom da je na snazi zakon i da je drzava uredjena.Krokodil Behko wrote: Na žalost, LS, pamet je očito pojedinačna.
Punih 100 godina, sprovodjen je koncept uništenja jednog naroda, kroz četiri
različita sistema. Da...da.. Suživot. Medjutim, on bi trebao biti postavljen na
zdrave i potpuno realne temelje. Želim reći, koliko je želje za suživotom kod
drugih naroda, realno gledano, toliko i mi sebi, možemo dopustiti. Svaki "višak"
"suživotnih osjećanja", mogao bi nas ponovo odvesti u 1992. godinu.
Možda ispadam ekstreman ali meni se ovo čini kao komentar realne situacije u BiH.
Dakle samo jacanje drzave i zakona moze dati rezultate. Suzivot sa onda desi sam po sebi. U protivnom ne mozes zivjeti ni sam sa sobom, a kamoli s bilo kim drugim.
O da, vidim da nemas milosti. A ni mnogo cega drugog. O meni nemas blage veze, ali si uzimas za pravo da me vrijedjas. Simpaticno.legoh_da_radim wrote: Pa normalno, nema mi ništa smiješnije nego kad na netu vidim komentare poput onog što napisa @lavlje srce, i onda se obavezno nađe njegovih ili njenih desetak "moralnih gromada" koji će lajkati taj komentar i podržati priču koja nema dodira sa stvarnošću...kao što je nemaju ni sami forumaši. No dobro, s takvima se ne treba zamarati jer da su sposobni za bilo šta ne bi bili "stalni forumaši" i gubili dnevno 10-tak sati onlineGovorim uopšteno, ne odnosi se na @lavlje srce, nije mi bitna da bih o njoj pisao.
Nema milosti i ne treba je biti više nikad.
Za neandertalni pristup nije potrebno biti nista vise niti ista manje - nego isti kao i oni koji ti smetaju.

Za tvoju informaciju - to koliko i sta ja radim, mozes samo sanjati.

Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9398 times
- Been thanked: 11156 times
Ne teče Vrbas kroz BijeljinuDust wrote:Sto bi rekli sabur.

Da se posluzim izrazom Lavlje_srce...."NEANDERTALCI".
I zaista, kao da sira Bosansko i Hercegovacka javnost ne cita slicne komentare vrsnih i pravednih forumasa po pitanju nasilja
u mirnim vremenima.
Na pretek je slicnih neandertalaca na mnogim forumima koji bi i najmanje nesuglastice rjesavali sa nozem , pendrekom, cak sta
vise i oruzjem u rukama.
Pa insani dragi, vi kao da ste jos u ratnoj jazbini i kao da niste svjesni da je rat vec davna proslost.
Dzematlije zateceni u Bijeljinskoj dzamiji po misljenju pojedinih trebale su preskociti preko vakufske ograde i uhvatiti se u kostac
sa pijanim klincima koji takoreci ni nosa neznaju obrisati.
Naravno da su dzematlije pravilno postupili, onako kako svakom civilizovanom insanu dolikuje, obratili su se kod organa javne bezbjednosti.
Jos nigdje ne procita pored pretek slicnih slucajeva da su se dzematlije sa huliganima uhvatili ili zapotrskali huligansku tucu.
Do nas je, do drustva je i do drustvenog odgoja je da se slicne stvari ne desavaju, ali imajuci u vidu nas odgoj i mentalitet
cisto sumnjam da ce se nesto ubrzo ka pozitivnom promijeniti i da cemo se u skoru buducnost nasih torova osloboditi.
U drzavi u kojoj boravim na pretek je slicnih kriminalaca i huligana, ali i kod njih postoji jedan izvjesni kodeks da se molitvene kuce ne diraju,
niti bi im dzematlije cak i u snu istom mjerom uzvratile.
I zaista, kao da sira Bosansko i Hercegovacka javnost ne cita slicne komentare vrsnih i pravednih forumasa po pitanju nasilja
u mirnim vremenima.
Na pretek je slicnih neandertalaca na mnogim forumima koji bi i najmanje nesuglastice rjesavali sa nozem , pendrekom, cak sta
vise i oruzjem u rukama.
Pa insani dragi, vi kao da ste jos u ratnoj jazbini i kao da niste svjesni da je rat vec davna proslost.
Dzematlije zateceni u Bijeljinskoj dzamiji po misljenju pojedinih trebale su preskociti preko vakufske ograde i uhvatiti se u kostac
sa pijanim klincima koji takoreci ni nosa neznaju obrisati.
Naravno da su dzematlije pravilno postupili, onako kako svakom civilizovanom insanu dolikuje, obratili su se kod organa javne bezbjednosti.
Jos nigdje ne procita pored pretek slicnih slucajeva da su se dzematlije sa huliganima uhvatili ili zapotrskali huligansku tucu.
Do nas je, do drustva je i do drustvenog odgoja je da se slicne stvari ne desavaju, ali imajuci u vidu nas odgoj i mentalitet
cisto sumnjam da ce se nesto ubrzo ka pozitivnom promijeniti i da cemo se u skoru buducnost nasih torova osloboditi.
U drzavi u kojoj boravim na pretek je slicnih kriminalaca i huligana, ali i kod njih postoji jedan izvjesni kodeks da se molitvene kuce ne diraju,
niti bi im dzematlije cak i u snu istom mjerom uzvratile.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
mene samo interesuje koliko srba iz bijeljine je osudilo ovaj napad... mozemo govorit nisu to vjernici nego huligani... ko god ne osudjuje ovako nesto, isti je i kao ti sto su napali...
ko i za rat... svaki srbin, koji ni dan danas nije u stanju priznat´ da je njihova strana ipak cinila najveca zlodjela u proslom ratu, koji negira srebrenicu, opravdava manjacu i omarsku - nek mi ne ide na oci...
ko i za rat... svaki srbin, koji ni dan danas nije u stanju priznat´ da je njihova strana ipak cinila najveca zlodjela u proslom ratu, koji negira srebrenicu, opravdava manjacu i omarsku - nek mi ne ide na oci...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9398 times
- Been thanked: 11156 times
Nikada niko.Luna. wrote:mene samo interesuje koliko srba iz bijeljine je osudilo ovaj napad... mozemo govorit nisu to vjernici nego huligani... ko god ne osudjuje ovako nesto, isti je i kao ti sto su napali...
Ako je i bilo, to je bilo onako unutar društva u prisustvu Bošnjaka,
pa je upitno i koliko je iskreno. Nikada niko nije priznao cifru od 700
ubijenih civila tokom rata, uključujući tu i poznate slučajeve
"Krvavi Bajram" i "porodice Sarajlić i Sejmenović"
Nema teorije, da će se nešto promijeniti sve dok.............
[ytube][/ytube]
Ah, da. Srbi su potpisivali peticiju, da se utiša ezan sa atik džamije jer
im smeta
Na preglasan ezan sa glavne dzamije u Bijeljini već duže vrijeme se žale stanovnici Bijeljine, koji su napravili peticiju sa 4.000 potpisa kojom se traži da se ovaj problem riješi.
- Luna.
- Inventar foruma
bila sam prije desetak dana u bijeljini. prvi put poslije rata i moram priznat da sam se jako nelagodno osjecala znajuci sta se sve desavalo... gadno stojat u centru, posmatrat prolaznike i bit´ svjestan da ih je vecina bar nijemo ako ne i aktivno podrzavala sve zlocine...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Mister No
Mozes na civiliziran nacin raspravljat sa nekim ko je "civiliziran".
To sto je ramazan je dodatni razlog da ih namlate, jer da su ih prebili na mrtvo ime sad, ti vise nikad, ama bas nikad, ne bi dosli negdje u dzamiju i provocirali vjernike.
Doso cenzura iz Srbije u Bosnu uso u dzamiju da maltretira ljude, i treba biti civilizovan prema njemu
Takvi, ili slicni njima, su im se prije par mjeseci i "popisali" na dzamiju, isto je bilo na vijestima, i isto su nesto balije civilizovano pokusavale da im objasne kako to nije pristojno.
Tek kad jednom takvom oko izvade i ruku odsijeku prestace ih maltretirat, ovako neka ih ponovo cekaju da se pojave za koji dan ili mjesec, svejedno.
To sto je ramazan je dodatni razlog da ih namlate, jer da su ih prebili na mrtvo ime sad, ti vise nikad, ama bas nikad, ne bi dosli negdje u dzamiju i provocirali vjernike.
Doso cenzura iz Srbije u Bosnu uso u dzamiju da maltretira ljude, i treba biti civilizovan prema njemu

Takvi, ili slicni njima, su im se prije par mjeseci i "popisali" na dzamiju, isto je bilo na vijestima, i isto su nesto balije civilizovano pokusavale da im objasne kako to nije pristojno.
Tek kad jednom takvom oko izvade i ruku odsijeku prestace ih maltretirat, ovako neka ih ponovo cekaju da se pojave za koji dan ili mjesec, svejedno.
Last edited by Krokodil Behko on 02 Aug 2012, 11:36, edited 1 time in total.
Reason: brisan uvredljiv izraz
Reason: brisan uvredljiv izraz
- Luna.
- Inventar foruma
slazem se i ja s tim... ko tebe kamenom, ti njega pecinom - pa mu vise nece naumpast.Mister No wrote:Mozes na civiliziran nacin raspravljat sa nekim ko je "civiliziran".
Doso vlasina iz Srbije u Bosnu uso u dzamiju da maltretira ljude, i treba biti civilizovan prema njemu![]()
Djole
Djole
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Sta ih imaju zamoliti da izidju,zakljucaj dobro dzamiju,zamaldani,i opleti.....kurbani da budu....
Isto bih rekla bilo kojim vjernicima kad bi im neko upao na molitvu(neovisno o vrsti religije znaci)...
Gori su ovi sto ih ne pobiše,imali su sva prava,ko ti udje na tvoj teritorij da te napada,slobodno ga "poli"

Isto bih rekla bilo kojim vjernicima kad bi im neko upao na molitvu(neovisno o vrsti religije znaci)...
Gori su ovi sto ih ne pobiše,imali su sva prava,ko ti udje na tvoj teritorij da te napada,slobodno ga "poli"

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Mislim da blesavijeg komentara do sad nigdje nisam pročitao!Zagorka wrote:Sta ih imaju zamoliti da izidju,zakljucaj dobro dzamiju,zamaldani,i opleti.....kurbani da budu....
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Luna.
- Inventar foruma
ko kad ne citas svoje komentare nikadmrki62 wrote:Mislim da blesavijeg komentara do sad nigdje nisam pročitao!Zagorka wrote:Sta ih imaju zamoliti da izidju,zakljucaj dobro dzamiju,zamaldani,i opleti.....kurbani da budu....

Djole
Djole
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Luna. wrote:ko kad ne citas svoje komentare nikadmrki62 wrote:Mislim da blesavijeg komentara do sad nigdje nisam pročitao!Zagorka wrote:Sta ih imaju zamoliti da izidju,zakljucaj dobro dzamiju,zamaldani,i opleti.....kurbani da budu....

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.