Kud ces veci horor, nego kad skrenes sa puta, na pogresnom mjestu, pa umjesto
u nekoj carsiji, zavrsis u sumi sa vukovima

Moderator: Krokodil Behko
[media]naUUyD-_oPc[/media]merylin wrote:Neku noc sam pogledala horor film "Krivo skretanje" ne vodi se kao horor film,ali svakako bolesno.
Frcale su ljudske glave na sve strane...pa pola filma nisam gledala,vec se iza jastuka tusila kokicama
Ali kad si već kod "Pogrešnog skretanja" preporučam da pogledaš ovo...merylin wrote:Onda sam upala u zamkusmaslala mi najbolja frendica ... gdje ces gori horor od toga
![]()
Gledali smo cetvrti dio...
Scena kada ludjak zvace ljudski prst pa se zamalo utusi jer ga nije mogao sazvakati bio je prelud...eto to je jedino cega se rado sjetim iz tog filma
Rum wrote:Kraj je kriminalan na skuteru
E pa mi muski, taj film, ne bi niposto,. smjeli gledati!madam Bovary wrote:jeli neko gledao film zubi?horor-komedija?gledala bih ga ali nezz jeli puno strasan....
navodno zenska ima dole zube![]()
jednom me prijateljica(znajuci da volim komedije)nagovori da dignem mrak film,kad je samo izisao,jao prva scena egzorcizam![]()
zovem je rekoh sta je ovo,kaze:ah,da,horor-komedija
Jos uvijek nema ni datuma izlaska... a linkovi onda nece do kraja godine biti.... i ja ga cekam vec dugooo....Krokodil Behko wrote:Keri je odličan klasični horor.
Ima tu negdje trailer, za "muslimanski horor".
Zove se "Jiin" ili nešto slično. To treba loviti, čim se pojave linkovi
pa odgledati. Mislim da će to biti fenomenalan uradak.
tetovirane_ruke wrote:kakvi bolan zvukovi?!
vrijednost, da ne kažem poenta ''paranormalnih aktivnosti'' je ono što se u pravim, ali pravim horrorima (ne u filmskom smeću u kojem se kvalitet filma mjeri po količini prolivene krvi ili po broju odsječenih glava), dakle poenta je u onom što se u horrorima zove prisutnost.
dakle, na curu je zli demon ''bacio oko'' iz samo njemu znanih razloga ....
neće je popustiti dok joj ne uzme dušu....i demon to radi sistematski i polako, uživajući u tome , da ne kažem zajebavajući se....cura naslućuje šta se događa kao da je znala ( a znala je)da će se jednog dana morati suočiti sa demonom (znajući da će izgubiti)
u sve to je upetljan i njen momak koji pojma nema šta se događa (ona je cijelo vrijeme tajila od njega da je u djetinjstvu imala problema sa nečistim silama).....
svako ko iole toj curi nešto znači osuđen je da ''ode'' zajedno sa njom....(sjeti se scene u kojoj onaj parapsiholog panično napušta kuću jer je skužio da je tu u pitanju nešto krupno sa čim se neće moći izboriti)...
jesi li primjetio (nisi) , koliko ta cura sve više tone u samoću, u neku neovosvjetsku samoću, u koju je gura ta nevidljiva sila koja je proganja....sve se više otuđuje i od onog momka koji joj očajnički želi pomoći, a to njeno otuđivanje....nestajanje... je upravo ono što demon i želi od nje...
jer zna da će je baš to odvesti u propast...
kao što rekoh....dušu joj je na slamku popio....jer je ispijanje duša razlog njegovog ili njenog (demonovog) postojanja.
na najpoznatijim filmskim portalima ovaj film i nije dobio neke ocjene....oko 6,5 ja mislim...
međutim...to je najprofitabilniji film svih vremena u odnosu na novac koji je u njega uložen i zaradu koju je imao....
ovaj film izaziva neku odvratnu, mučnu vrstu straha...najviše zbog toga jer je ono što se u njemu prikazuju itekako moguće.
p.s.
da!nekima ovaj film i nije dovoljno strašan...
no međutim....to se sve svodi pod poznatu Konfučijevu izreku -što manje znaš to si manje nesretan.
u slučaju ovog filma (paranormal activity)....''što manje znaš to si manje uplašen''
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests