TV Herceg Bosna

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

mario_cro
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Re: Utvrđen zakon za osnivanje RTV kanala na hrvatskom jezik

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 21:18

Neću ti odgovorit na provokaciju.Nikad nisam bio registriran na Tuzlarijama,zamijenio si me sa nekim.
Kupi mi majko fen ,da zaližem kosu i postanem njen !

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 12 Jan 2013, 21:29

Mister No wrote:
mario_cro wrote:
Heidi wrote:nemam nista protiv kanala na hrvatskom jeziku, (mada FTV najvise forsira bas taj :grana) i televizija nije uvijek kriva za rasipanje nacionalizma i trovanje mozgica. ima tu i zaglupljenosti, nepismenosti, povodljivih ljudi koji jos uvijek ne razlikuju pripadnosti nacionalitetu, religiji itd. oni ce uvijek trebati nekog da im kaze TKO SU.

ALI KAD CUJEM ili PROCITAM herceg-bosna, republika srpska....okrene mi se drob!!! :bua

eto, cisto da se zna gdje su moje granice.
Vidiš kako sam ja fin mladić.Mene je ArBiH protjerala iz Tuzle ,zapalili mi kuću ,otac mi dobio otkaz,djeda ubili,živio sam u samostanu 5 godina i bio sirotinja pola svog života radi toga protjerivanja.
I ja sam opet došao na jedan Bosanski forum sa poštovanjem prema Bošnjacima ,apsolutno bez ikakve mržnje.Ja poštujem vaše i očekujem da vi poštujete moje.I od mene nećete čuti ni jednu jedinu uvredu prema Bošnjaci i Srbima.
Herceg-Bosna je naš stari Hrvatski naziv i nije ti to u redu stavljat u isti koš sa Republikom Srpskom.Ako ćemo gledat šta je nastalo na zločinu ,onda je i bivša Alijina Republika Bosna i Hercegovina nastala na zločinu jer su etnički očistili sve prostore kojima su vladali.

Odakle je tebe ABiH protjerala iz Tuzle (koje naselje), zapalila kuću, gdje ti je otac radio i dobio otkaz???

I nije Alijina Republika BiH, nego je Republika BiH, tad se tako zvala. I nije A BiH očistila prostore gdje je vladala niti radila sistematske zločine kao što je radio HVO i VRS.
I ne laprdaj, jer su vas sa Husina, Bistarca, Lipnice... protjerale Vaše putovnice sa kojima ste mogli preko Vareša i Kiseljaka bez problema spičit za Njemačku,a ne Balije odnosno A BiH.

Pretpostavljam da si ti onaj sa "Tuzlarija", i sa istom pričom, al evo nadam se da nisi.
Ne dirajte Mairia... :grana . Hoćemo li još slijedećih 100 godina nabrajati šta je ko uradio, ili ćemo nastaviti da živimo civilizirano... zajedno. Mi moramo zajdno da živimo i da se uvažavamo...bez toga nam nema opstanka... Šta samo može da napravi jedan TV kanal... Oko čega ovolika buka.. :sok.. A šta je sa siromaštvom u BiH?

Mistere, koji si na Tuzlarijama... :hihi . Ja tamo nisam registrovana, ali odem da čitam...
:DD
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8571 times
Been thanked: 5304 times
Status: Online

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 21:30

mario_cro wrote:Neću ti odgovorit na provokaciju.
Koju provokaciju???

O tome da ste sa putovnicama bježali preko Vareša i Kiseljaka za Švapsku (to nije ni tajna, to se znalo) ili...

Ja tebe pitam koje je od naselja u Tuzli, A BiH očistila etnički od Hrvata, odnosno učinila tamo neke značajne zločine.
Kao najveća naselja gdje žive uglavnom Hrvati (bar koja su meni poznata, a poznato mi je prilično toga) naveo sam ti Husino, Bistarac i Lipnicu, a ti mi reci sta je zločinačko u tim naseljima Armija BiH napravila.

Dečko, ovdje iznosiš ozbiljne optužbe i trebaš ih bar djelimično obrazložiti, jer sve dok to ne učiniš LAPRDAŠ i to još kako..
The Dark Side Of The Forum...

Mister No

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 21:41

silence wrote:
Mister No wrote:
mario_cro wrote:
Heidi wrote:nemam nista protiv kanala na hrvatskom jeziku, (mada FTV najvise forsira bas taj :grana) i televizija nije uvijek kriva za rasipanje nacionalizma i trovanje mozgica. ima tu i zaglupljenosti, nepismenosti, povodljivih ljudi koji jos uvijek ne razlikuju pripadnosti nacionalitetu, religiji itd. oni ce uvijek trebati nekog da im kaze TKO SU.

i.
Ne dirajte Mairia... :grana . Hoćemo li još slijedećih 100 godina nabrajati šta je ko uradio, ili ćemo nastaviti da živimo civilizirano... zajedno. Mi moramo zajdno da živimo i da se uvažavamo...bez toga nam nema opstanka... Šta samo može da napravi jedan TV kanal... Oko čega ovolika buka.. :sok.. A šta je sa siromaštvom u BiH?
.
:DD
Meni taj kanal nista ne znači i nemam nista protiv njega. Naravno poskidao bi sve Hrvate koji trenutno rade na FTV-eu i poslo ih na njihov kanal, a FTV-e preimenovo u BTV-e. Posle toga bi strijeljao svakog posranog novinara koji bi na BTV-u (Bošnjačka TV) rekao zaleđe tokom prijenosa utakmice.
Plaho smo mi uvažavali i njih, a i Srbe, problem je što nisu oni nas...nikad.

I ne smeta nama krst na njihovom vratu, nego smeta njima polumjesec i zvijezda na našem.

Amin!

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 12 Jan 2013, 21:49

Vidi Mistere... i meni smeta polumjesec i zvijezda na prsima... Možda će ti biti čudno, ali zaista mi smeta to deklarisanje na taj način. Vjera se ne nosi na prsima, nego u prsima... I taj simbol ne predstavlja našu vjeru.

Ne bih željela komentarisati šta kome i koliko smeta...sve dok tako budemo posmatrali stvari ovdje nema sreće. '92 ne bih nikada poželjela da se ponovi, čini mi se da neuvažavanje koje prvenstveno političari prenose na naše Narode, to vješto čine. Nama je potreban prosperitet, saradnja, mir i napredak. Ljudima je potreban rad da bi prestali misliti na besposlicu i počeli razmišljati o pametnijim stvarima. Po meni je najgore moguče riješenje miješati vjeru sa politikom...
(Arapska poslovica)

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 21:52

Mister No wrote:
Koju provokaciju???

O tome da ste sa putovnicama bježali preko Vareša i Kiseljaka za Švapsku (to nije ni tajna, to se znalo) ili...

Ja tebe pitam koje je od naselja u Tuzli ABiH očistila etnički od Hrvata, odnosno učinila tamo neke izrazite zločine.
Kao najveća naselja gdje žive uglavnom Hrvati (bar koja su meni poznata, a poznato mi je prilično toga) naveo sam ti Husino, Bistarac i Lipnicu, a ti mi reci sta je zločinačko u tim naseljima Armija BiH napravila.

Dečko, ovdje iznosiš ozbiljne optužbe i trebaš ih bar djelimično obrazložiti, jer sve dok to ne učiniš LAPRDAŠ i to još kako..
Odgovorio bih ti štošta ,no neću jer će se ovo pretvorit u obična međunacionalna vrijeđanja i prepucavanja.Tema je Hrvatski kanal.

Mister No

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 22:02

mario_cro wrote:
Mister No wrote:
Koju provokaciju???

Ja tebe pitam koje je od naselja u Tuzli ABiH očistila etnički od Hrvata, odnosno učinila tamo neke izrazite zločine.

Odgovorio bih ti štošta ,no neću jer će se ovo pretvorit u obična međunacionalna vrijeđanja i prepucavanja.Tema je Hrvatski kanal.
To nema veze ni sa kakvim prepucavanjima.

Pitanje je jasno:"Gdje je Armija BiH učinila zločine nad Hrvatima u Tuzli"

Ti si naveo da jest, ja te pitam GDJE??? Isto tako ovime nisam isključio mogućnost da nisu učinjeni, ali bi me morao prosvijetliti, pogotovo što nastojiš da izjednačiš zločine ABiH i HVO-a, odnosno VRS-a.

Mister No

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 22:06

silence wrote:Vidi Mistere... i meni smeta polumjesec i zvijezda na prsima... Možda će ti biti čudno, ali zaista mi smeta to deklarisanje na taj način. Vjera se ne nosi na prsima, nego u prsima... I taj simbol ne predstavlja našu vjeru.

Ne bih željela komentarisati šta kome i koliko smeta...sve dok tako budemo posmatrali stvari ovdje nema sreće. '92 ne bih nikada poželjela da se ponovi, čini mi se da neuvažavanje koje prvenstveno političari prenose na naše Narode, to vješto čine. Nama je potreban prosperitet, saradnja, mir i napredak. Ljudima je potreban rad da bi prestali misliti na besposlicu i počeli razmišljati o pametnijim stvarima. Po meni je najgore moguče riješenje miješati vjeru sa politikom...
Dal ti onda smeta i krst?
Meni ne smeta ni jedno al je na prostorima bivše YU, a pogotovo u BiH, jako puno onih kojima smeta polumjesec i zvijezda.

I nisu svi krivi za rat, i nisu svi isto radili zločine, i nije svima bio cilj istrebljenje drugih...

I postedite me demagogije!

mario_cro
Na probnom
Na probnom

Post by mario_cro » 12 Jan 2013, 22:10

Mister No wrote: Ti si naveo da jest, ja te pitam GDJE??? Isto tako ovime nisam isključio mogućnost da nisu učinjeni, ali bi me morao prosvijetliti, pogotovo što nastojiš da izjednačiš zločine ABiH i HVO-a, odnosno VRS-a.
Ako se vratiš malo unatrag vidjet ćeš da ja nisam mislio na Tuzlansku županiju gdje su se događala pojedinačna protjerivanja onih koji ne misle kao Veliki vođa ,nego sam rekao na području BiH,a tu se nemoj pravit grbav.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 12 Jan 2013, 22:18

Mister No wrote:
silence wrote:Vidi Mistere... i meni smeta polumjesec i zvijezda na prsima... Možda će ti biti čudno, ali zaista mi smeta to deklarisanje na taj način. Vjera se ne nosi na prsima, nego u prsima... I taj simbol ne predstavlja našu vjeru.

Dal ti onda smeta i krst?
Meni ne smeta ni jedno al je na prostorima bivše YU, a pogotovo u BiH, jako puno onih kojima smeta polumjesec i zvijezda.

I nisu svi krivi za rat, i nisu svi isto radili zločine, i nije svima bio cilj istrebljenje drugih...

I postedite me demagogije!
Ne smeta mi krst. A sada ćeš da se čudiš zašto mi smeta mjesec i zvijezda. Da bih ti to objasnila, moram malo otići u religiju... :D
Ti dobro znaš da u islamu nema nikakvih simbola, slika niti kipova... a u drugim religijama ima. Pa prema tome, krst je simbol jedne religije i ne može mi smetati. Krščanstvo i islam se različito upražnjavaju.

A posebno, posebno mi smeta kada na velikom dekolteu zablista mjesec i zvijezda... :valja . Šta li sa tim želi dokazati? :DD

Odosmo van teme...tema je TV kanal... :grana Neću više...
:grana
(Arapska poslovica)

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 21846 times
Been thanked: 5857 times

Post by Veca » 12 Jan 2013, 22:24

igla wrote:treba samo da bude drzavna.sve ostale treba ukinuti

:aplauzz :aplauzz :aplauzz
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Mister No

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 22:26

mario_cro wrote:
Mister No wrote: Ti si naveo da jest, ja te pitam GDJE??? Isto tako ovime nisam isključio mogućnost da nisu učinjeni, ali bi me morao prosvijetliti, pogotovo što nastojiš da izjednačiš zločine ABiH i HVO-a, odnosno VRS-a.
Ako se vratiš malo unatrag vidjet ćeš da ja nisam mislio na Tuzlansku županiju gdje su se događala pojedinačna protjerivanja onih koji ne misle kao Veliki vođa ,nego sam rekao na području BiH,a tu se nemoj pravit grbav.
Nije županija nego je kanton, a ovo dole si naveo u jednom od svojih postova pa pročitaj i provjeri ko se pravi grbav ili blesav..

"Mene je ArBiH protjerala iz Tuzle ,zapalili mi kuću ,otac mi dobio otkaz,djeda ubili,živio sam u samostanu 5 godina i bio sirotinja pola svog života radi toga protjerivanja"

JA te pitam gdje je to bilo, a ti palamudiš li palamudiš, a ne odgovaraš?!

"Ako ćemo gledat šta je nastalo na zločinu ,onda je i bivša Alijina Republika Bosna i Hercegovina nastala na zločinu jer su etnički očistili sve prostore kojima su vladali."

Ja te pitam koje je Hrvatsko naselje očistila A BiH, u Tuzli, jer je to najveća slobodna teritorija koju je držala, a ti sad kažeš kao nisi mislio na Tuzlu...ajde sad opet pročitaj sve napisano, pa provjeri grbu na leđima i priznaj da se samo zajebaješ, kao onomad na "Tuzlarijama".

Mister No

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 22:30

Veca wrote:
igla wrote:treba samo da bude drzavna.sve ostale treba ukinuti

:aplauzz :aplauzz :aplauzz
Ma daj budite ozbiljni...

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3848 times
Been thanked: 2891 times

Post by Pasaga » 12 Jan 2013, 22:39

Ma daj budite ozbiljni...[/quote]

Ovakve spletke samo treba ignorisati,to je pencilin.
Putovao sa Hercegovinom u to vrjeme,vidio kud su prosle horde vojske
kojoj doticni pripada.
Tu ni trava vise ne raste kako treba.
Ipak treba baratat cinjenicama.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta » 12 Jan 2013, 22:41

Ne vidim nista lose u osnivanju tog kanala i podrzavam donesenu odluku .

Mister No

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 22:43

Pasaga wrote:
Ovakve spletke samo treba ignorisati,to je pencilin.
Putovao sa Hercegovinom u to vrjeme,vidio kud su prosle horde vojske
kojoj doticni pripada.
Tu ni trava vise ne raste kako treba.
Ipak treba baratat cinjenicama.
Eno sam sebe čovjek demantuje, i to je nesto :ooo
Last edited by Mister No on 12 Jan 2013, 22:44, edited 1 time in total.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3848 times
Been thanked: 2891 times

Post by Pasaga » 12 Jan 2013, 22:44

adacta wrote:Ne vidim nista lose u osnivanju tog kanala i podrzavam donesenu odluku .
Imali su kanal,radio,tv...
i sta se desilo...
to je samo na svojevrstan nacin unisteno,opuhano
kome sad kukumacu... :sok :sok
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mister No

Post by Mister No » 12 Jan 2013, 22:46

adacta wrote:Ne vidim nista lose u osnivanju tog kanala i podrzavam donesenu odluku .
Ni ja, ali onda napraviti i Bošnjačku televiziju, jer Federalna to nije.

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta » 12 Jan 2013, 22:47

Pasaga wrote:Imali su kanal,radio,tv...
i sta se desilo...
to je samo na svojevrstan nacin unisteno,opuhano
kome sad kukumacu
... :sok :sok

Unistena je cjela drzava , Opuhana . Kome sada kukumacemo ?

Ruana

Post by Ruana » 12 Jan 2013, 22:50

Treba da ima drzavna televizija samo jedna i da se nanjoj prica bosanski jezik.
Nema herceg bosne ni sumske republike.

Post Reply

Return to “Mediji”