Automatizovane usluge i samousluživanje bez ljudskog faktora - koliko ste zagovornici navedenog?
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2633 times
- Been thanked: 21980 times
- Status: Offline
Re: Automatizovane usluge i samousluživanje bez ljudskog faktora - koliko ste zagovornici navedenog?
Sama pomisao da struje jebene nestane a ja negdje blejim s karticom me uzasava a ne sta drugo
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21003 times
- Been thanked: 18981 times
Re: Automatizovane usluge i samousluživanje bez ljudskog faktora - koliko ste zagovornici navedenog?
Ma ako krenu zajebavati samo kažeš prebacujem se ja u drugu banku i sve ostalo što možeš... još ako si baš jak klijent da vidiš kako onda počnu da trče oko tebe i da ti titraju. Tad sve može.HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 13:14 I opet kazem ja im ne vjerujem,pogotovo ko je rat osjetio.Dignem ih s racuna da imam kesa,bukvalno.
Oni neke stvari na prvu rade jer imaju odozgo upute, ali vrlo često te upute nisu baš pod moranjem gledajući zakone i propise. Treba tu nekad dobro pročitati neke stvari.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14056 times
- Been thanked: 9723 times
Meni je Compliance i Risk management profesija.
Bas sam jutros space nesto pricala vezano za dokumentaciju i zasto nesto pise kako pise, zar nije logicno da bude drugacije. Logicno mozda jeste, ali ne i preporucljivo, jer cim jedna izjava ostavlja mjesta za podpitanja ili nije jasno formulisana, moze doci do zloupotrebe.
Znaci nema "neki subjekti mogu nekoliko puta mjesecno uplatiti odredjenu sumu novca na racun" - meni vec milion pitanja i "red signs" u glavi.
A sve sto nije 100% jasno ostavlja mjesta za manipulaciju.
Zato procesi i pravila.

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- HAVANA
- Pituljica
Moze li clan zakona u kojem stoji da ne mogu poloziti 50000 km a imam ugovor iz 2013g da sam prodao vikendicu.Ili da moja majka sa 87 godina ne moze poloziti 24000 km kao svoju ustedjevinu…Itd.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Pa u stek i polako troše….HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 13:13Pa sta da rade stariji ljudi sa ustedjevinom? Eto da ne ulazimo u crne pare.Proda nana lanac,dukat i sta? Znas li koliko je ljudi prodalo nesto veliko u kesu,prije ovih zakona.Sta da rade sa parama?Dori wrote: 14 Nov 2024, 13:10 Ali čekajte malo, pa je li Vama normalan toliki kes i cifre o kojima pričamo? I zašto? Nije ni čudo da nam je tako kako nam je…Od pranja novca pa na dalje. Meni je sasvim normalno da se mora dokazati porijeklo novca![]()
Jedno je sto je rat opekao nas narod pa ne vjeruju bankama, ali šta će nekome 5 ili 10.000 KM u kesu kod kuće?! Ne znam…Meni to ne ide u glavu.
Ili ta recimo kupovina/prodaja auta u kesu….Mene bi bilo strah imati tolike pare kod sebe…

Ne znam….Ja sam ekonomista i meni te transakcije sto ne idu preko računa (prodaje auta, vikendica) u kesu nikako ne idu u glavu….Ne znam….

Jedno je mala kupovina/prodaja, ali te neke cifre

Ovdje jedan drug sa ženom svaki mjesec vadio dio plate u kesu i ostavljao na stranu. Skontao da im se nakupilo “previše” para da bi ih držali u stanu, odluče da kupe stan u Hrvatskoj. I naravno kad je otišao u banku, ovi rekli super, ali moramo ispitati porijeklo novca. I došao nešto tersati…Ali ja ne kontam šta je mislio da će biti?!
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12384 times
- Been thanked: 13112 times
Petra bozee
Ja uvijek imam kesa u kuci . Dok je muz putovo to smo praktikovali jeeeer desilo se da je u decembru doso kuci vozom i u sakou , ukrali mu Auto i sve bilo u autu i da zlo bude vece imali zajednicku karticu ( tada tako bilo ) da nismo imali kesa ihiiii .....

Ja uvijek imam kesa u kuci . Dok je muz putovo to smo praktikovali jeeeer desilo se da je u decembru doso kuci vozom i u sakou , ukrali mu Auto i sve bilo u autu i da zlo bude vece imali zajednicku karticu ( tada tako bilo ) da nismo imali kesa ihiiii .....
- HAVANA
- Pituljica
Jako puno kes novca ima,ne moze to preko noci.Na ovaj nacin.Plus sto drzava trenira strogocu na nama registrovanim a sverc i crno trziste cvjeta.Njih nit ganjaju nit ista.Pola drzave radi na crno i onda umjesto njih da ubace u legalne tokove,kazne,registruju,oni ganjaju nas i kaznjavaju koji smo legalno uvezli svoju robu,da je prodamo.Sta mene briga odakle njemu pare,nek njega ganja.Moje je da kupim i prodam a ne da ganjam smekam i prijavljujem narod.Dori wrote: 14 Nov 2024, 14:37Pa u stek i polako troše….HAVANA wrote: 14 Nov 2024, 13:13
Pa sta da rade stariji ljudi sa ustedjevinom? Eto da ne ulazimo u crne pare.Proda nana lanac,dukat i sta? Znas li koliko je ljudi prodalo nesto veliko u kesu,prije ovih zakona.Sta da rade sa parama?Slabo ko sad od starih i ima veću količinu novca kod sebe….Bar preko te sume da se dokazuje porijeklo.
Ne znam….Ja sam ekonomista i meni te transakcije sto ne idu preko računa (prodaje auta, vikendica) u kesu nikako ne idu u glavu….Ne znam….![]()
Jedno je mala kupovina/prodaja, ali te neke cifre![]()
Ovdje jedan drug sa ženom svaki mjesec vadio dio plate u kesu i ostavljao na stranu. Skontao da im se nakupilo “previše” para da bi ih držali u stanu, odluče da kupe stan u Hrvatskoj. I naravno kad je otišao u banku, ovi rekli super, ali moramo ispitati porijeklo novca. I došao nešto tersati…Ali ja ne kontam šta je mislio da će biti?!
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Možda to nije ni loše…..Ja ne pamtim kad sam zadnji put vidjela kesimmuno wrote: 14 Nov 2024, 14:49 Petra bozee![]()

Ovdje dosta toga i ne možeš platiti sa kesom. Jako puno prodavnica ne prima kes…Samo kartice. Ili bus recimo…Ne možeš platiti kartu kesom…Ma bilo šta….
Možda još neki supermarketi i to je to…I to samo vidim penzionere da imaju….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22063 times
- Been thanked: 5890 times
nikako, eto nek im mladjarija skenira, mi stariji idemo samo u one trgovine gdje nas ljudski posluzuju 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46444 times
- Been thanked: 8305 times
Kako se dokaze porjeklo para? 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- HAVANA
- Pituljica
Jednostavno.Il ga imas il ga nemas.
- HAVANA
- Pituljica
Prodo nesta,dobio,naslijedio,naplatio…Daj papir i cao
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1167 times
- Been thanked: 3582 times
Ja nedavno htio položit 5000 maraka ali šipak, pravilo neko, pranje para, bla bla.
Pitam ja tetu, odakle nekom ideja da bih ja, kriminalac, onako rahat došo na šalter i donio pare od nekog kriminala? Teta kaže, ne znam ja, ali ne može.
Rekoh, de ti malada uzmi te pare i prijavi Sipi ili kome god hoćeš da sam donio toliko para i ti rahat, a mene nek poslije pitaju odakle mi pa da mu se na'sujem familije.
Ali jok.
E ja yebena vakta, banka neće para.
Pitam ja tetu, odakle nekom ideja da bih ja, kriminalac, onako rahat došo na šalter i donio pare od nekog kriminala? Teta kaže, ne znam ja, ali ne može.
Rekoh, de ti malada uzmi te pare i prijavi Sipi ili kome god hoćeš da sam donio toliko para i ti rahat, a mene nek poslije pitaju odakle mi pa da mu se na'sujem familije.
Ali jok.
E ja yebena vakta, banka neće para.

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1167 times
- Been thanked: 3582 times
A to za automate, yebo mater ko je ukinuo automat za cigare a uveo robote konobare.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- HAVANA
- Pituljica
Al pazi,najsmjesnije je sto ne postoji clan zakona koji to onemogucava za taj iznos.Ludilo.U hrvatskoj je 10000 eura i bez ikakvog pitanja uzme i polozi a ako nekom nesto nije jasno doce ti,ne sekiraj se.Kod nas je 10000 km al teta kaze i za 3000 jok.Ne moze.Laser wrote: 16 Nov 2024, 13:08 Ja nedavno htio položit 5000 maraka ali šipak, pravilo neko, pranje para, bla bla.
Ali jok.
E ja yebena vakta, banka neće para.![]()

- HAVANA
- Pituljica
Ja imo dramu moram hitno cerki prebacit u hrvatsku 7000 eura za ratu.Ne moze kaze.A digo 25000 km 2 mjeseca prije.Kontam sta cu ,haj kreno na more ponijecu pa tamo skontat.Odo reko u metkovic u otp banku pitat.Dobar dan,mogu li cerki poloziti na racun 7000 eura na brodu je,nije tu blabla…Naravno kaze,zasto ne.5 minuta posla.Dovidjenja.
- HAVANA
- Pituljica
Laser wrote: 16 Nov 2024, 13:10 A to za automate, yebo mater ko je ukinuo automat za cigare a uveo robote konobare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4188 times
- Been thanked: 3096 times
Ma bjezi. Jbo ovaj stres. Daj vise tu AI i robote da preuzmu pa da na miru klanjamo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 990 times
2020.g. ja prodao neku nekretninu i tip pred notarom iz rukava izvadi carapu sa 100k. Svi gledamo u njega a on mrtav hladan ''eto vam pa brojite''.
Znam ga sigurno da nije u kriminalnim vodama nego mu familija u Americi i vjerovatno mu salju, donose tako da se nakupilo kesha.
Notar nije imao nikakvu primjedbu. Izbrojimo i odem do banke. Tamo samo pitanje odakle i skenirali kupoprodajni ugovor i polozili. Nije bilo da kupac dokazuje toliki kesh.
U aprilu o.g. notar nece da cuje za kesh. Nece da pravi ugovor ako se ista placa keshom. Svasta. Dosla neka direktiva.
I onda svi u problemu, i prodavci i kupci. Nemam ja nista protiv da vlasti proganjaju kriminalce ali stavljati sve nas u taj kosh, nije korektno.
Sto rece @HAVANA, pokazite nam taj clan zakona po kojemu ja ne smijem da imam kesh u koji najvise vjerujem.
Znam ga sigurno da nije u kriminalnim vodama nego mu familija u Americi i vjerovatno mu salju, donose tako da se nakupilo kesha.
Notar nije imao nikakvu primjedbu. Izbrojimo i odem do banke. Tamo samo pitanje odakle i skenirali kupoprodajni ugovor i polozili. Nije bilo da kupac dokazuje toliki kesh.
U aprilu o.g. notar nece da cuje za kesh. Nece da pravi ugovor ako se ista placa keshom. Svasta. Dosla neka direktiva.
I onda svi u problemu, i prodavci i kupci. Nemam ja nista protiv da vlasti proganjaju kriminalce ali stavljati sve nas u taj kosh, nije korektno.
Sto rece @HAVANA, pokazite nam taj clan zakona po kojemu ja ne smijem da imam kesh u koji najvise vjerujem.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- HAVANA
- Pituljica
Clan zakona postoji sta smije i kako i koliko ali da ti vlastite pare ocrni ili nece da primi to nigdje na svijetu nema.Znaci dignes sa racuna 25000 km i dva mjeseca poslije ih ne mozes poloziti.Covjek od 88 godina ne moze poloziti 12000 km na svoj racun kao ustedjevinu.Zena od 87 ne moze 24000 ustedjevine poloziti,ne moze unuci uplatiti 7,8000 km…Ludilo od zemlje i zakona.Nevjerovatno majke mi,svaki dan se ibretim.Ko hoce nesta a sve zakomplikuju.