Vanzemaljci

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Da li vanzemaljci postoje ?

Da
39
63%
Ne
12
19%
Vidio sam jednog
11
18%

Total votes: 62

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times
Status: Offline

Re: Vanzemaljci

Post by sann » 12 Aug 2011, 11:09

Ma rekoh ja,odavno su me ukrali...sam im jako smetalo ovo moje....nannanannana....i dim.. :pusi
pa me vratise....a da sam vidjela..pa jesam... :DD
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39841 times
Been thanked: 25822 times
Status: Online

Post by Rum » 12 Aug 2011, 14:36

VIDEO: Ruski hakeri otkrili vanzemaljce?
Internetom je počela kružiti snimka čiji autori tvrde da su ruski hakeri koji su se uspjeli dokopati povjerljivih fotografija na kojima su vanzemaljske letjelice.

Prema riječima autora, slike su uspjeli ukrasti ruskoj Vladi, a na njima su navodno zabilježene vanzemaljske letjelice ili pokušaji repliciranja vanzemaljske tehnologije, prenosi Net.

Jesu li tako konačno razotkrili planove Vlade da zataška postojanje vanzemaljaca i upotrijebi njihovu tehnologiju u vojne svrhe? Ili je riječ o još jednoj prenapuhanoj objavi koja nema veze sa stvarnošću?

Ruska se Vlada još nije izjasnila o ovom slučaju, a za sada nema niti jedne službene potvrde autentičnosti fotografija. Ipak, svi znatiželjni mogu ih pogledati i sami procijeniti radi li se stvarno o povjerljivim dokumentima .....

[media]x3CrRsIqELI[/media]
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 12 Aug 2011, 16:07

Behko ova slika gore navodnog vanzemaljca, cini mi se da sam nedavno gledala emisuju bas oko ove slike je bila rasprava, i da je to snimano kao navodno u Roswell-u. Nesto tako, ne znam bas tacno nisam nesto poazljivo pratila,a ako je Hvaz stavio ove slike onda... :bla :ooo
A 'malo' mi vise cudno ovu dozu krvi sto drzi u ruci,prvo ne bih rekla da su 60-ih bas takve doze bile u ovakvim pakovanjima, a drugo sta ce vanzemaljcu nasa krv??!!! Ili su mozda kao i mi AB- :DD
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9100 times
Been thanked: 10796 times

Post by Krokodil Behko » 12 Aug 2011, 20:33

Jeste..to je bilo u Avazu..ali prenosili su i ostali mediji. I to mjesec dana poslije. Ljubljansko Delo,tek nekidan je objavilo te slike,ali kao iz neke jugoislovenske klinike..bas kao i Avaz. Isto to su prenijeli i zagrebacki mediji.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 16 Aug 2011, 22:16

VIDEO: Počele pripreme za rat s vanzemaljcima?!
Povodom početka emitovanja serije Vanzemaljska invazija: Jesmo li spremni?, MSNBC je ugostio fizičara Michija Kakua, koji je iznio neka zanimljiva razmišljanja. Michio Kaku učestvovao je u stvaranju serije kao savjetnik, a u emisiji u kojoj je gostovao pokušao je ukratko objasniti neke pretpostavke koje ima o mogućoj invaziji.

Kaku smatra da će većina vanzemaljskih civilizacija na koje naiđemo, ako to uopšte bude slučaj, biti miroljubiva i napredna. Ipak, vjeruje da se treba pripremiti i za najgore, odnosno da treba razviti strategiju za obračunavanje s neprijateljski raspoloženim civilizacijama ili pojedincima, navodi Net.

Uzevši u obzir da vanzemaljci mogu biti i milionima godina razvijeniji od nas, Kaku smatra da ne možemo razviti tajno oružje koje će nam garantovati pobjedu, nego da se možemo braniti jedino učenjem i istraživanjem napredne tehnologije s kojom ćemo biti suočeni.

Barbari su primjer takvog načina ratovanja, kaže. Uspješno su usvojili naprednu tehnologiju Rimskog Carstva protiv kojeg su ratovali.
[media]eJ6o0-ghYRg[/media]
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 16 Aug 2011, 23:21

Ja bih da se i dalje,drzim one teorije iz "rata svijetova" Ako i jesu puno razvijeniji,mogu ih pobiti najsitniji zemaljski mikrobi,na koje nisu navikli.. na primjer,pomirisu ruzu i umru.. Ili umru od smoga kraj auto-puta.. Zasto bi to bilo nemoguce? Pa mi koji tako dugo,zivimo na ovoj planeti,jos uvijek umiremo uglavnom od tih stvari..od mikroba,bakterija,virusa i tome slicno... :cvike

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Aug 2011, 10:31

Vanzemaljci zele da nas uniste zbog loseg odnosa prema ekologiji

Globalno zagrijavanje je kontroverzna tema diljem planete, ali i u svemiru, tvrde naučnici Univerziteta "Penn State" u saradnji s NASA-inim naučnikom Šavnom Domagal-Goldmanom (Shawn).

Oni u svojoj studiji navode nekoliko scenarija susreta s vanzemaljcima, a u jednom od njih pretpostavljaju kako bi upravo zagrijavanje temperature planete moglo dovesti do vanzemaljske invazije.

Image

Kako scenarij navodi, vanzemaljska inteligencija kojoj je stalo do harmonije u svemiru možda ne bi imala previše razumijevanja za ljude i njihovu sposobnost razaranja jedine planete na kojoj žive.

Kako bi spriječili naše potencijalno širenje na ostale solarne sisteme, vanzemaljci bi, navodi studija, mogli problem riješiti udarom i invazijom na Zemlju, što bi, vrlo vjerovatno, rezultiralo našim uništenjem.

Ovo je samo jedan od sličnih scenarija koji su navedeni u objavljenoj studiji koja detaljno opisuje prednosti i negativne posljedice susreta s vanzemaljskom inteligencijom.
Ni sami autori nisu sigurni u vjerovatnost ovog scenarija, ali upozoravaju kako je i najmanja mogućnost da se ostvari dovoljna da na trenutak zastanemo i procijenimo naše ekspanzionističke tendencije.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Sep 2011, 01:56

24SI - Mnogi su ostali šokirani izjavom dr. Ala Shaheena, šefa odjela za arheologiju na univerzitetu u Kairu, i protumačili je kao potvrdu vanzemaljske prisutnosti. Ali, uvaženi stručnjak nije htio ulaziti u detalje.
Kada je na konferenciji arheologa delegat iz Poljske, dr. Marek Novak postavio pitanje postoji li u piramidama vanzemaljska tehnologija ili čak letjelica koja se nalazi ispod piramide, vjerovatno niko nije očekivao odgovor koji je uslijedio.

Dr. Shaheen izjavio je: "Ne mogu potvrditi niti demantovati to, ali mogu vam reći da u piramidama postoji nešto što nije sa ovog svijeta".

Iako je izjava pobudila veliko zanimanje učesnika konferencije, uvaženi stručnjak odbio je dalje komnetarisati tu temu. Ipak, navodno postoji dokumentacija koja može dodatno rasvijetliti o čemu se zapravo radi.

Naime, KGB je navodno u istraživanju piramida došao do nevjerovatnog otkrića vanzemaljskog humanoida koji je imao vlastitu grobnicu (piramidu), a nešto je bilo sakriveno i ispod nje.

U prilog tome idu i brojni natpisi i crteži drevnog Egipta koji govore o bićima sa neba koja silaze na Zemlju i uče Egipćane mudrostima i novim tehnologijama. Naravno, teorija da su vanzemaljci pomogli u izgradnji piramida, bilo planovima ili svojom tehnologijom, već je odavno prisutn
[media]RFmWLdf7r-g#![/media]

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 15 Sep 2011, 22:21

VIDEO: NLO na nebu iznad Rusije
Na nebu iznad Astrakhana u Rusiji, u noćnim satima, zabilježena je za sada još nepoznata pojava. Jedna od teorija jest da se radi o biću iz druge dimenzije.

Većina gledaoca zanimljive snimke na prvi je pogled zaključila da je NLO vanzemaljska letjelica jer nalikuje nekim do sada već viđenim objektima za koje se smatra da su također neke vrste letjelica.

Ali, druga struja mišljenja tvrdi da je takav zaključak donesen prenaglo i da se u obzir mora uzeti pomnija analiza koja ukazuje na to da se ne radi o letjelici već o živom biću.

Prema toj teoriji, riječ je o bioluminiscentnom biću iz druge dimenzije. Iako je narav i namjera navodnih bića još uvijek poputno neistražena, smatra se da se koriste prirodnim crvotočinama i procjepima u dimenzijama kako bi putovale, navodi Net.

Moguće je da se bića hrane nekim oblikom zračenja kojim je bogata zemljina atmosfera, a moguće je da su i međudimenzionalni ekvivalent mušica koje privlači svjetlost. Jedina je razlika što se ne radi o mušicama i što ne znamo šta ih tačno privlači.

[media]Miacs0FFbxQ&feature[/media]

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Sep 2011, 22:25

S obzirom,da svaki dan,negdje snime UFO,ja mislim,da na zemlji,ima vise vanzemaljaca nego nas zemljana :D

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 15 Sep 2011, 22:32

Pa mi i jesmo vanzemaljci :cool nije ovo nas planet ;)

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7383 times
Been thanked: 17141 times

Post by Maja » 16 Sep 2011, 10:53

Vanzemaljci zele da nas uniste zbog loseg odnosa prema ekologiji
samo iz ovog razloga voljela bih da postoje vanzemaljci :valja

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 17 Sep 2011, 00:25

VIDEO: Panika u nekoliko država zbog NLO-a
Image

Stanovnici nekoliko američkih saveznih država digli su paniku nakon što su primijetili neobičnu svjetlost na nebu. Fenomen je ubrzo dobio punu pažnju, ali objašnjenja još uvijek nema.

Svjetleći objekt koji je u letu mijenjao boje i jurio brže od ljudskih letjelica primijetili su ljudi cijele zapadne obale SAD-a. Kada su se informacije počele razmjenjivati i kada su ljudi uvidjeli da nisu "prolupali" već da postoje brojni svjedoci, situacija je postala ozbiljna.

Kontaktirano je američko vazduhoplovstvo i NASA, ali oni su samo potvrdili da se ne radi o ljudskoj letjelici, te da nije riječ o svemirskom otpadu ili ostacima satelita, navodi Net.

Neki stručnjaci su ponudili objašnjenje da se radi o dijelu asteroida, ali način kretanja i putanja objekta čine tu teoriju dosta labavom.
[media]xEj57_qus-8&feature[/media]

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 18 Sep 2011, 08:12

Rum wrote:VIDEO: Ruski hakeri otkrili vanzemaljce?
Internetom je počela kružiti snimka čiji autori tvrde da su ruski hakeri koji su se uspjeli dokopati povjerljivih fotografija na kojima su vanzemaljske letjelice.

Prema riječima autora, slike su uspjeli ukrasti ruskoj Vladi, a na njima su navodno zabilježene vanzemaljske letjelice ili pokušaji repliciranja vanzemaljske tehnologije, prenosi Net.

Jesu li tako konačno razotkrili planove Vlade da zataška postojanje vanzemaljaca i upotrijebi njihovu tehnologiju u vojne svrhe? Ili je riječ o još jednoj prenapuhanoj objavi koja nema veze sa stvarnošću?

Ruska se Vlada još nije izjasnila o ovom slučaju, a za sada nema niti jedne službene potvrde autentičnosti fotografija. Ipak, svi znatiželjni mogu ih pogledati i sami procijeniti radi li se stvarno o povjerljivim dokumentima .....
na slikama su americki vojnici jer rusi ne nose ovakve uniforme niti imaju ovakve helikoptere.
btway, nekad davno dobio slike koje su navodno hakeri maznuli iz UN-a i meni su puno uvjerljivije nego ove.

neki dan sam gledao emisiju o piramidama, koje savrsenstvo gradnje i preciznosti. jednostavno neshvatljivo kako je neko mogao tako precizno raditi prije x hiljada godina.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 21 Sep 2011, 16:24

VIDEO / Još jedan susret: Vanzemaljci postali sve neoprezniji
Image

Još jedan navodni dokaz vanzemaljske prisutnosti na Zemlji nedavno je slučajno snimio jedan putnik dok je letio avionom iznad Francuske

Pokušavajući fotoaparatom uhvatiti pogled, snimio je nekoliko fotografija, a kasnije je vidio da je na njima zabilježio i zanimljivu pojavu. Naime, na nekoliko slika vidljivi su svjetleći objekti koji imaju oblik diska.

Pomnom analizom utvrdio je da nije riječ o odbljesku ili nekom obliku loma svjetlati već da se radi o letećim objektima koji su za sada neidentifikovani.

Ufolozi su odmah povezali slučaj sa sličnim viđenjima i složili se da se radi o vanzemaljskim letjelicama koje su sve neopreznije u zadnje vrijeme. Njihova je teorija da vanzemaljci više nemaju vremena za skrivanje jer su na hitnom zadatku koji možda uključuje i spašavanje ljudske vrste, piše Net.

[media]7pRDjGEZQtY&feature[/media]

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 21 Sep 2011, 17:34

preporucio bih da procitate neke knjuge od eriha fon denikena.npr."sjecanje na buducnost"
dosta je interesantan po pitanju ove teme
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 21 Sep 2011, 17:41

Znam za njega svicarac odlicne knjige, ima i dokumentarnih emisija :cool

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 21 Sep 2011, 18:44

evo postavio sam u download zoni- dokumentarci
UFO Hunters ( sve sezone)
engleski jezik.nemam prevod za sada

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 21 Sep 2011, 18:52

Hvala :pivo :cool

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 21 Sep 2011, 18:59

Rum wrote:Hvala :pivo :cool
samo uzivaj. :pivo

Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”